Inlägg från: Anonym (Ella.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ella.)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-31 16:22:44 följande:

    208 rapporterade dödsfall igår och 150 i förrgår. Vi närmar oss 9000 döda.

    Bland de faktaresistenta i tråden sitter man dock och jublar åt situationen.


    Vad menar du med det här inlägget?
  • Anonym (Ella.)
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-05 21:31:08 följande:

    Så länge sosseriet får fortsätta regera kommer inga problem att lösas. Det är därmed lönlöst att diskutera framtida lösningar. Fokuset måste vara att få bort sosseriet.

    Vi har migrationskatastrofen. Hur har det gått? Åt helvete!

    Gängkriminalitet: Sosseriet har lyckats få detta att bli ännu värre

    Pandemihanteringen: En total katastrof.


    Öppna våra hjärtan, de orden kom från Fredrik Reinfeldt 16 augusti 2014.
  • Anonym (Ella.)
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-05 21:31:08 följande:

    Så länge sosseriet får fortsätta regera kommer inga problem att lösas. Det är därmed lönlöst att diskutera framtida lösningar. Fokuset måste vara att få bort sosseriet.

    Vi har migrationskatastrofen. Hur har det gått? Åt helvete!

    Gängkriminalitet: Sosseriet har lyckats få detta att bli ännu värre

    Pandemihanteringen: En total katastrof.


    Öppna våra hjärtan, de orden kom från Fredrik Reinfeldt 16 augusti 2014.
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-05 22:01:16 följande:

    Ja? Det är väl bra, så länge man inte kopplar bort hjärnan samtidigt. 


    Jaha.
  • Anonym (Ella.)
    pyssel skrev 2021-01-05 22:10:44 följande:

    Är du SDare nu, Ella.? Snart kommer kvartettribunalen sättande efter dig.


    Varför skulle jag vara det?
  • Anonym (Ella.)
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-05 22:18:31 följande:

    Ja ditt inlägg lät ju lite främlingsfientligt ...


    Ok. Var och en får tycka vad den vill.
  • Anonym (Ella.)
    Anonym (Jodå) skrev 2021-01-06 01:51:33 följande:

    Helt ärligt så fattar jag inte att ni inte skäms öronen av er. På riktigt. 

    Finland har minskat sina smittade med över hälften sedan man gick ut med rekommendation om munskydd. Och då hade vi inte så många smittade till att börja med. 

    Finland: " Ok myndigheterna säger så här, bäst vi följer rekommendationerna. 

    Sverige: "Ok, men det är bara en rekommendation, jag kan alltså göra som jag vill. 


    En förklaring sitter på sin plats.
  • Anonym (Ella.)
    Anonym (ABC) skrev 2021-01-15 19:37:23 följande:

    Man måste ju skilja mellan ambitionen hos de styrande och ambitionen hos befolkningen. En väldigt ambitiös regering kan införa utegångsförbud, men om inte folket rättar sig efter det, så stoppas inte smittspridningen. Och orsaken till att man inte följer reglerna kan vara för att det inte går ifall man vill ha mat för dagen, eller för att man bara inte vill.

    Ambitionen hos de finska myndigheterna är att få ner smittspridningen till basnivån, dvs samma läge som i somras, då vi bara hade en handfull fall per dag. I stället för utegångsförbud för hela befolkningen, så satsar man stort på smittspårning och karantän, och på att testa inresande vid gränserna. Nu börjar man testa ombord på färjorna också. Under hela pandemin har man tagit det säkra före det osäkra. Idag på en presskonferens berättades att man har infört strängare karantänsregler kring alla fall där man hittar en deletion i spike proteinet. Man väntar alltså inte på att få veta om det faktiskt är den brittiska varianten.

    Ambitionen i Sverige är att smittspridningen ska vara på en sådan nivå att sjukvården inte överbelastas. (Oklart hur man definierar ?överbelasta?.) Osäkra åtgärder vill man inte införa, och inte ens informera om. På de senaste pressträffarna, i samband med tvätta händerna-informationen, tog Karin Tegmark Wisell upp det här med att man kan smitta utan att ha symptom, helt på eget initiativ. En förvirrad reporter undrade om FHM har ändrat uppfattning, eftersom det tidigare har sagts att bara personer med symptom smittar. Nej, man har inte ändrat uppfattning. Men så ambitiösa har man alltså inte varit, att man skulle ha skrivit in den informationen på sitt tvätta händer-plakat. Jag noterade också att Tegnell inte brydde sig om att informera om det där med smittspridning utan symptom när det var han som var ansvarig för pressträffen. Så ambitiös var han inte, att han skulle ha bemödat sig om att ändra på sina standardfraser.

    Många reportrar har ställt frågan ?Varför införde man inte den här åtgärden tidigare?? och svaret har varje gång varit att åtgärder har införts vid rätt tidpunkt. Aldrig har man sagt att man med facit i hand borde ha infört någon åtgärd tidigare. För det borde man ju ha gjort, ifall man hade ansett att smittspridningen var för hög. Men det kanske man inte anser? Vårens strategi ansågs ju vara lyckad, och av dödstalen att döma befinner man sig på ungefär samma nivå nu.

    Så nej, jag kan inte se att Sverige har lika höga ambitioner som de styrande i många andra länder när det gäller att få stopp på smittspridningen.


    Så härligt för dig att du inte bor i Sverige.
  • Anonym (Ella.)
    klyban skrev 2021-01-22 16:59:53 följande:

    Vad ska denna desinformation ge oss?

    Att vi ska gå på den?


  • Anonym (Ella.)

    Härligt med lite pep och uppmuntrande tummar så här på en fredagskväll.

  • Anonym (Ella.)
    Anonym (ABC) skrev 2021-01-22 18:13:30 följande:

    Tegnell borde ha förstått att det är viktigt att veta vem som har haft covid-19, därför att om man senare vill forska i immunitet eller långtidseffekter eller smittspridningsdynamiken i olika åldersgrupper eller korrelation mellan antalet smittade och virusmängder i avloppsvatten eller korrelation mellan symptomens svårighetsgrad och genetiska faktorer / epigenetiska faktorer / tarmfloran, så kan man bara inkludera bekräftat smittade.

    Om man då låter förstå att det inte är så viktigt att testa sig, så faller sannolikt en stor grupp med lindriga symptom bort ur statistiken. Det är inte säkert att forskningsresultaten ger en riktig bild av verkligheten då.

    Nej, jag vet att man inte kunde testa alla under våren. Men i juli, när det fanns tillräckligt med tester, sade Tegnell fortfarande att det inte är så viktigt att testa. För man måste veta vad man gör med resultatet för att det ska vara meningsfullt. Tja, man kan åtminstone smittspåra, men inte ens det var tydligen nödvändigt.


    Anders Tegnell är fortfarande inte chef på FoHM.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin