• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2021-01-31 22:32:44 följande:

    Det är vad dom två säger(En är evolution biologiskt professor, den andra vet jag inte vad den har för bakgrund) på denna podcast att otroligheten är MYCKET hög, och av flera anledningar.
    De anser det är MYCKET troligt det är just detta labbet som forskar om dessa virus som har gjort ett slarvfel troligtvis.


    Måste det vara så, men de pekar på en sak som är udda enligt dom, och det är att viruset har så svårt och smitta utomhus, och det något till.
    Se om jag kan hitta där dom diskutera just detta.
    Och man har inte uteslutit nått och inte bekräftat nått, så ja, höjt i dunkel är fortfarande passande uttryck för just vart exakt det komemr ifrån.


    Viruset trivs i kyla. Tror evolutionsprofessorn att det är kallt i laboratoriet i Wuhan?

    Hela den genetiska koden för viruset är framtagen, det finns inget i den som antyder att det skulle röra sig om ett manipulerat virus.

    Alla virus smitatr lättare inomhus än utomhus.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-01-31 22:29:57 följande:
    Oftast är det med eftersläpning som själva avstängningen sker. Ärendenumret kommer ibland en dag eller två innan själva avstängningen. Numera får man ju heller inte - i alla fall inte jag - veta vilket inlägg det gäller. 
    Nej, det är frustrerande.

    Vad gäller Familjeliv så kan man så gott som alltid påstå att det var bättre förr.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-01-31 22:48:54 följande:

    JAg är inte så inläst jag kan svara på den frågan, då får du bege dig till podcasten och hitta det aktuella avsnittet, som jag inte vet för tillfället.
    Men ska försöka ta reda på det.


    Att det smittar så dåligt utomhus, var det en av frågorna som var off enligt honom.


     


    Nu pratar du om genetiskt manipulation?
    Det finns mer sätt att testa virus än "peta" på det och på så sätt förändra viruset som jag förstår det.


     


    Får hänvisa vidare frågor till denna pod, det är alldeles för avancerat att förklara allt detta utan hört dessa resonemang om hur, var och varför.
    Det är nog denna som han förklarar på varför det pekar till labbet.
    podcasts.apple.com/us/podcast/bret-weinstein-and-yuri-deigin-did-covid-19-leak-from-a-lab/id1471581521
    Inget som jag kommer lyssna på ikväll, men ska se om jag orkar imon, det är säkerligen tungt språk att plöja igenom.(Eller kanske inte.)


    Kom också ihåg att han säger inte att det MÅSTE vara så.


    Men det lär inte finnas något virus som smittar lättare utomhus än inomhus, influensan kommer till vintern när vi är mer inne, liksom vinterkräksjukan.

    Jag mötte en person idag när jag var ute med hunden som tog på sig munskydd vid mötet  på ett par meters avstånd. Han trodde tydligen att virus smittar utomhus, det gör inte jag.

    För övrigt har gruppen från WHO besökt laboratoriet i Wuhan, inget kan ju uteslutas.


  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-01-31 21:58:36 följande:
    Så ett missat "l" av pyssel är svårt att dechiffrera medan samtliga inlägg av "antikrist"-epitetutdelaren är klara som consommé?
    Jag ser att diskussionen kring vad man förväntas ta avstånd från fortsätter.

    Jag förväntar mig inte att någon annan än jag själv tar avstånd från påståenden om att jag är vänsterextremist, nazist eller att jag gläds åt att människor dör eftersom jag inte bedömer att kritikerkåren är fullständigt homogen sett till åsikter.

    Jag tror att det tär ett gott förhållningssätt rent generellt.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-02-01 01:15:32 följande:
    EBT har ju en del magstarka uttalanden om covid19, så helt off topic är det väl inte..
    EB har för övrigt droppat sitt T.

    I covidsammanhang är hon väl mest känd för att frekventera barer tillsammans med influensers och hennes parti för att ha det yttersta ansvaret för äldreomsorgen i Stockholm.

    Personligen har jag en svår EB-allergi men det har inte med KD:s politik att göra utan hur hon är som person.

    Inte sen Maud Olofssons och Eva Goes dagar har det funnits någon svensk partiledare som så snabbt kan få mig att stänga av tvn.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-02-01 14:03:19 följande:

    Wuhan nummer 1 labb på coronavirus.
    Man äter inte fladdermöss i Wuhan eller väldigt lite av dom.
    Fladdermössen av denna arten är lokaliserad 2000km ifrån Wuhan och i Yuhan.(tror det är den stavningen och området.)
    De fladdermössen ska tydligen vara i ide vid tidpunkten.(har inte en susning om det stämmer)

    Även Kina säger det troligen inte är marknaden.

    [url]en.wikipedia.org/wiki/RaTG13[/url]
    Är den sekvensering som är mycket lik dagens COVID-19, dock är inte sekvenseringen fullständig av RaTG13 som jag förstår det.
    "Borttappade! data och beskrivningar", man efterlyser denna data och denna data "försvann" runt COVID-19 tidiga kända existens.
    Undrar varför dom inte sekvenserar RaTG13 igen???
    Det är ju trots allt en möjligt att göra, fast än om man leker med tanken att RaTG13 inte ens längre existerar, då man har den sekvensering som krävs för att skapa den strainen igen från grunden.
    Man bytte sedan namn på denna samma sekvensering, och detta ställer man sig frågande till varför, för det tillhör tydligen inte god sed inom vetenskapen att göra så.

    Man är frågande kring hur det kunde vara så viralt och så snabbt, och när man normalt ser en längre tids anpassning, som tex med RaTG13 och de 6 gruvarbetare som blev smittade, var av 3st dog som jag förstår det och i lungsjukdom och antikroppar som överensstämmer med covid sars 2 virus(stavning?)

    Och nu ska jag också tillägga att detta är inte mina ord, dock reser det en hel del intressanta frågor om just labbet hypotesen.
    Och labbethypotesen utesluter UNDER INGA OMSTÄNDIGHETER andra svar än labbet som förklaring.(Då vetenskapen fungerar inte så, och därför WHO är och "lyfter på stenar" i marknaden.)
    Och finns ingen som helst nytta i att ifrågasätt mig på denna, då det är bara jag som återger vad de säger och det är en satans massa jag missat att återge här i detta inlägg.
    Det är stundtals ett jobbigt språk, men de försöker förklara det på ett enklare sätt.
    Och tiden får utvisa vad som är vad, och det kommer jag rätta mig efter.
    Dock är det väldigt intressant hypotes och många markörer som får en del ställa mer och mer frågor.
    Att ifrågasätta mig på detta är menlöst, då det inte mina ord även har jag inte refererat allt eller ens nära, utan bara utkanterna.
    Vill man lära sig mer vad de säger här, så får man vackert spendera 2h själv, jag fann det rätt jobbigt att lyssna på allt och just för en hel del flyger en överhuvudet då det är rätt avancerade saker i grunden.
    podcasts.apple.com/us/podcast/bret-weinstein-and-yuri-deigin-did-covid-19-leak-from-a-lab/id1471581521


    Fast jag tror inte att teorierna går ut på att viruset gått från fladdermus till människa utan mellansteg.

    En slags hint kan man kanske få om man undersöker vilka djur som kan smittas av människor - och hur svårt/lätt det är att överföra smittan.

    Hundar är svårsmittade.
    Katter smittas efter vad jag har förstått lättare och mårddjur ännu lättare.

    Det är väl inte särskilt osannolikt att något mårddjur var mellanvärd när viruset för första gången överfördes till en människa.


  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-02-01 17:39:21 följande:
    Ska bli intressant och följa om det får och har bäring, och en sak man får titta på och en sten man får vända på också.
    Men du är medveten om att det är Donald Trumps sten du vill vända på, vanligtvis brukar det krypa fram gråsuggor, tvestjärtar  och annat ljusskyggt när man vänder på den sortens stenar.

    Möjligheten att virusets ursprung är laboratoriet i Kina kan förstås inte uteslutas, liksom möjligheten att vaccinen kommer att visa sig vara verkningslösa eller i värsta fall till mer skada än nytta.

    Men varför fokusera på det mest osannolika när sarscov2 bara är ett av en mängd virus som klarat övergången från djur till människa helt på egen hand.

    Detsamma gäller vaccinet, det är helt sjukt att behöva läsa att hälften av vårdpersonalen på ett äldreboende vägrar vaccinera sig - och där spelar konspirationsteorierna med all säkerhet en stor roll.

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/Jo8rGR/trump-viruset-kommer-fran-laboratorium-i-kina
  • FDFMGA
    Anonym (ABC) skrev 2021-02-01 19:00:00 följande:
    www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/bibliotekarier-i-kungsbacka-vill-ha-munskydd-kommunen-sager-nej

    www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/darfor-nekar-kungsbacka-kommun-sina-bibliotekarier-att-anvanda-munskydd

    Man är bland annat orolig för hur de smittkontaminerade munskydden skulle komma att hanteras. Borde man inte vara mer orolig för den smittkontaminerade personen man i så fall har i biblioteket?
    Munskyddsfrågan är överspelad i Sverige, oavsett om munskydd är till marginell nytta eller skada eller ingendera.

    Förutom i Stockholm där kanske 10 procent bär munskydd så verkar det vara nästan lika sällsynt som röda vitsippor i övriga Sverige, åtminstone i landets mellersta delar där jag varit på en liten rundresa en knapp vecka.

    Lyckligtvis tycks ju Sverige klara sig lika bra eller lika illa som i jämförbara länder där man har mycket hårda restriktioner och munskyddstvång.

    Oavsett regering finns det inget parti i Sverige som skulle våga stöta sig med folkviljan och införa ett tvång om de hade den möjligheten.


  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-02-01 20:21:13 följande:
    Vad jag vet, finns det heller inga bevis på att viruset inte kom hit genom att en liten meteorit slog ner i Kina och frigjorde viruset som ursprungligen kommer från yttre rymden. Så den möjligheten kan inte heller uteslutas, enligt vissa.

    Likadant med teorierna om att XX tjänar XX mycket på att folk dör av vaccinet. 

    Jag trodde att tillräckligt mycket undersökts redan för att avfärda Trumps paranoida  teorier ... men letar man efter material för en konspiration, kan man ju alltid hitta något. 
    Det tar du lämpligen med klyban.


  • FDFMGA
    Anonym (xaxxon) skrev 2021-02-01 21:06:48 följande:

    Nu när Tegnell faktiskt fattat att man måste sätta in begräsningar, känner ni att vi hade kunnat rädda tusentals personer i början på året om han inte vart så dum och vägrat ta till sig forskning och info från andra länder?


    Och de jämförbara länder som har lika hög andel döda som Sverige - vad gjorde de för fel?

    Alla kanske borde ta lärdom av Laos, det egentliga land som enligt den inrapporterade statistiken har lägst andel döda, ingen alls närmare bestämt.

    Själv tycker jag att vi alla är ansvariga för de höga dödstalen, vi som har röstat fram politiker som under årtionden skurit ner på sjukvård och äldreomsorg, samtidigt som den överadministrerats.

    Skäms på oss!

    Hela Europa borde kanske skämmas. Vi borde lära oss av Afrika och Asien som ju inte alls är lika hårt drabbade - eller?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin