• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2021-01-31 23:16:21 följande:
    Öppnar jag tråden i mobilen så har ju mobilen stavningskontroll, men det är sällan den vill skiva det jag vill.
  • Padirac
    pyssel skrev 2021-01-31 23:41:00 följande:
    99% skrivs på mobilen här, om det nu är en förklaring eller dålig ursäkt. Min franska stavningskontroll konkurrerar dock envist med de övriga, så där brukar jag vara uppmärksam och plocka en mängd accenter :)
    Såg att din telefon verkar ha svårt för en del fransk förvaltning - Padirac är en kommun i departementet Lot i regionen Occitanie {#emotions_dlg.flower}
  • Padirac
    klyban skrev 2021-01-31 23:56:55 följande:

    Antikrist kommer av att Ebba är mer okristen än jag är(I all fall agerandet mot andra.), och jag bryr mig inte ens om religion då jag har andra hobbys i mitt liv.
    Ditt nians budord, priceless!!!
    Och så talande.


     


    Dock vet jag inte varför pave tar upp antikrist i en COVID-19 tråd, har svårt och greppa relevans för COVID-19 där.
    Och speciellt efter som vi aldrig får reda på vad kopplingen är för COVID-19, men tackar för paves uppmärksam och lyftande av detta, för det är värt och få en spridning.


    Det handlar om att jag skrivit om att SL inte valts till partieldare eller statsminiser pga att han har någon sorts bakgrund som svetsare.. då blev det tydligen känsligt att du tagit upp EBTs bakgrund.. Drömmer

    Eller det kanske inte var så symetriskt i resonemanget om  svetsare vs antikrist
  • Padirac
    pyssel skrev 2021-02-01 00:11:57 följande:
    Mitt misstag, och det stämmer att den kommunen inte alls är mina environger. Jag kanske bör säga "landsting" om det mesta, för att helgardera mig mot geografiska fel. Landsting = scot-free.
    Näe, det blir väl också fel, då motsvarigheten till landstingen är de franska departementen?   Rätta mig om din telefon har rätt och jag fel.
  • Padirac
    pyssel skrev 2021-02-01 00:11:57 följande:
    Mitt misstag, och det stämmer att den kommunen inte alls är mina environger. Jag kanske bör säga "landsting" om det mesta, för att helgardera mig mot geografiska fel. Landsting = scot-free.
    Ja, sen är ju kommuner, department och regioner en administrativ indelning som har en geografisk utsträckning,  inte en geografisk indelning.   Frankrikes geografiska indelning är de olika bergsmassiven, olika slätterna och centralmassivet.

    Nu är det länge sedan jag kunde någonting som i de bästa stunderna kunde liknas vid franska, men la societe civil & civique är inte samma sak som la geographie..    litar på att du klämmer dit de diakritiska tecknen och rättar de fel jag har.    
  • Padirac
    klyban skrev 2021-02-01 00:24:29 följande:

    Faktiskt är min kritik mot Ebba som inte har nått med politiken att göra, utan att hon verkar vara en riktigt hemsk människa.
    Och det känns sjukt konstigt att hon påstår sig vara kristen faktiskt.

    Sen som politiker har hon lyckats bra ett bra tag med KD, dock ej det absolut senaste.
    Sen är synkroniseringen med SD skrämmande, men det faller också¨tillbaka på att jag har väldigt svårt och tro hon ens är kristen.

    Jag kommer ihåg de dagarna man skällde på S för att de inte hade en man av folket, och när man har en som har sitt ursprung där, ja, då är inte det heller bra.
    Man kan ana att det är en agenda och att det spelar ingen roll vart partiledare för S kommer ifrån, så spegelvänder man alltid kritiken avsett.


     


    Men jag för väl drömma om att pave berättar vad relevansen är för COVID-19 som vanligt, det var trots allt pave som drog upp det igen.


    De kristna - liksom de som inte är kristna  - är vanliga människor de med, med samma drivkrafter och motiv som alla (vi) andra. Själv tycker jag EBTs dragning till SD är klandervärd tillsammans med den del andra osmakliga uttalanden - och gamligens hus borde hon släppa.. får se vad rätten kommer fram till..
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2021-02-01 01:07:38 följande:

    Hon har köpt ett hus. Får man inte göra det i Sverige år 2021?


    Jag tror rätten kommer att avgöra om hon köpt eller inte köpt ett hus 2020, förhoppningsvis kan hon köpa ett hus 2021
  • Padirac
    klyban skrev 2021-02-01 00:55:29 följande:

    Håller med, och antar du håller med om att Ebba är irrelevant för COVID-19 också?


    EBT har ju en del magstarka uttalanden om covid19, så helt off topic är det väl inte..
  • Padirac
    pyssel skrev 2021-02-01 06:36:34 följande:
    Nä, nu hänger du inte alls med i svängarna: Jag syftade förstås på att felaktiga "landsting" hela tiden passerar utan en enda anmärkning från dig - tills nu - vilket bevisade min poäng. Jag gjorde en prövning om det var gångbart i alla oriktiga lägen - men det var det bara från en viss smeksam svans. Samtidigt stod det åter svart på vitt att du gillar både ironi och sarkasm - den egna då - men har mkt svårt att korrekt uppfatta andras. Det brukar göra sig på herrmiddagar där örat lyssnar mest inåt på den egna stämman.
    Det är bra att din telefon får bevisa din poäng igen - landsting och namnbytet av dessa är väl för länge sedan utrett och att det skulle vara någonting som någon eller några känner sig orättvist behandlade för har inte slagit mig.
  • Padirac
    AndreaBD skrev 2021-02-01 10:23:22 följande:
    Det var ju inte särskilt sent. Antagligen måste de först kolla läget lite allmänt, om det ens verkar realistiskt.
    Ja, med det som diskuterades från myndigehetrnas sida så drog vi hos min arbetsgivare igång den stora apparaten med att alla skulle kunna arbeta hemifrån och det var i princip klart den 12e mars, så när beskedet kom den 16e var vi redo på alla sätt.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin