Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-11-18 12:15:26 följande:
    Så är det ju. Jag hade fel igenGlad
    Nu trodde jag verkligen att det måste vara jag som uppfattat fel. :) 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-11-18 09:53:55 följande:
    Pfizers vaccin kommer dessutom att innebära en logistisk mardröm i och med att det måste hållas nedkylt till minus 80 grader under transporterna.

    Skulle jag vaccinera mig så skulle jag föredra AstraZenecas eller Modernas i stället för ett oprövat mRNA-vaccin.
    Ja.... det tänkte jag också på, det där med nedkylning. Om de gör bara lite fel - att det blir varmt under några minuter eller så - har det då ingen verkan? Det verkar så osäkert. 
  • AndreaBD
    Padirac skrev 2020-11-18 13:58:06 följande:
    Det sägs att europeiska och liknande länder har infrastruktur och organisation för att klara distributionen utan att bryta kylkedjan, medans andra länder saknar förutsättningar för detta.  Så alla vaccin kommer inte att kunna hanteras i stor skala på alla platser på klotet.
    Då så...
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-11-18 14:04:08 följande:
    Jag läste att det klarar sig ett tag i vanlig frystemperatur, typ minus 20, och det lär väl överleva en kort stund i vanlig temperatur vid själva vaccinationen - annars kan man nog påstå att blodet fryser till is på dem som vaccineras.

    Efter vad jag har förstått handlar det om de allra första mRNA-vaccinen, i den mån jag kommer att vaccinera mig så väntar jag nog på AstraZeneca eller ett annat vaccin som tagits fram på ett beprövat sätt.
    Jo, det är helt nytt, men jag har för mig att det lät som en smart sorts vaccin. Alltså att det inte finns några uppenbara risker med det. Men jag skulle också titta närmare på det först innan jag skulle ta det.
  • AndreaBD
    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-18 14:22:43 följande:
    Han har också sagt en hel del som inte stämt. Jag litar inte på vad han säger. Vi har ju sett hur det gick i våras och vi ser hur det går nu. Lärde de sig inget från i våras tro? Det är bra att de nu börjat ta i lite mer, men det var ju inte länge sen som man planerade ha 300 som gräns och att de släppte på rekommendationerna för äldre att de skulle isolera sig. 

    Om det är många som visar varken från eller till men många som visar positivt så varför inte rekommendera munskydd? Man förlorar inget på det. Sjukvården har det och tester bevisar ju hur mycket viruset bromsas av munskydd. Dessutom kanske Sverige får lite bättre rykte om sig angående pandemin än vad det har nu. 
    När det är ett nytt virus som vi inte vet mycket om ännu - kan vi då förvänta oss att allt som experterna spekulerar om stämmer? Så klart inte! Du har helt orealistiska förväntningar där Och förresten så brukar de inte ens påstå att de vet, utan de uttrycker sig väldigt försiktigt. 

    Att man planerade ha 300 som gräns är inget konstigt när smittoläget tillåter det. Och det gjorde det då. Sedan ändrades det, så man fick backa. Men det kan man inte veta i förväg, och därför kunde man inte heller "lära sig från i våras". Smittutvecklingen kan vara helt olika, och det vet de faktiskt. 

    Jo, man kan förlora på det. Om folk trängs och inte bryr sig om dem andra rekommendationerna, så förlorar man på det. 

    Och rykten är inte alltid sanna.....
  • AndreaBD
    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-18 13:04:19 följande:
    Det har jag absolut inte påstått. Men att informera folk hur allvarligt det är på ett sätt som får folk att lyssna, och inte använda luddiga uttryck som ?Nu är det en fråga om folkvett? som Lövfen sa. Folkvett? Vad menas med det egentligen? Har yngre ens hört ordet? Var och en har nog sin definition på det. Så jag tycker informationen till folket om hur viktigt det är att följa restriktionerna har varit dålig, och har inte upprepats tillräckligt mycket. "Hålla avstånd" har sagts mycket förstås, men även där tycker jag man missat att informera om vad som menas med avstånd enligt dem. Folk har olika uppfattningar, en del tänker en halv meter andra 2 meter eller mer. Många andra länder säger exakt vilket avstånd man bör rikta in sig på.
    Kanske missförstod jag ditt tidigare inlägg från igår eftermiddag. Läste det igen, men det var lite luddigt, tyckte jag. Jag trodde du menade att vanligt folk måste få insyn i alla detaljer, både när det gäller smitta och masker och kanske även när det gäller exakt beslutsfattning. 

    Det är ju lite komplicerat, det är ju inte heller så FHM skulle kunna bestämma vad SL gör. Men att FHM inte tror att det är rätt sätt att sätta på sig en mask - så är det ju. Men jag kan tycka att det lite för teoretiskt, det håller ju än så länge inte riktigt.
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-11-18 14:57:31 följande:
    Du har ju bevisligen varit sjuk i covid-19, så ditt immunförsvar är ju kalibrerat med det riktiga viruset som förlaga.

    Sen är det ju en öppen fråga hur länge din immunitet varar.
    Nej, och just för att immuniteten inte brukar vara, så skulle jag nog vaccinera mig. 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-11-18 15:56:48 följande:

    Kommer ta vaccin, men däremot kommer jag inte försöka ställa mig först i kön.
    Och så kommer jag även vara följsam med vad som sker kring vaccinet och hur folk reagerar på det.
    För det är en satans skillnad med dessa ministudies, och att vaccinera hela länder.


     


    Såg att högerextrema, vaccinationsmotståndare och andra kreatiner demonstrerade emot COVID-19 i Tyskland.(Och tydligen en del vanliga människor också.)


    Jo, jag vet, det är högerextrema och konstiga konspirationsteoretiker som brukar gå på såna demonstrationer.

    Men de sa igår, jag tror det var på pressträffen om vaccinet, att man har haft t.o.m. fler försökspersoner som har testat vaccinet än vad man brukar ha. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-18 16:02:43 följande:
    Nej och när det gäller ett nytt virus så bör man inte ta såna risker och chansa som FHM och regering gjort. Man borde ha agerat med försiktighet och respekt inför ett okänt hot. Inte bara anta att det inte smittar om man inte har symtom, och att vården inte behöver så mycket skyddsutrustning för det smittar inte så lätt. Eller anta att det går att nå flockimmunitet (som ju sas i början) och då hålla igång smittan. Man borde ha stängt ner i tid (det som grundlagen tillåter) och se hur viruset beter sig, och då samtidigt spara tid på att få fram mediciner som kan rädda fler. 

    De flesta förstår att viruset ökar under hösten och vintern. Det visste även de på FHM. Ändå ändrade de på såna regler. Man kan visst veta i förväg att det skulle bli stor smitta, och nu vet man mycket mer. Med tidiga åtgärder och ett folk som lyder går det att förhindra. 

    Men det är ju det som är FHMs uppgift att informera om att munskydd bara är ett komplement och att man måste fortsätta följa rekommendationerna. "People are not stupid" som Giesecke säger, eller han kanske hade fel där?

    Vilka rykten?
    När man inte vet mycket om viruset, så vet man inte om det är risker man tar. Man har kanske två eller fler alternativ att välja mellan och man KAN INTE VETA vilken som är säkrast. Det har FHM också förklarat.

    Nej, du kan inte heller veta vad försiktighet och respekt är i det här fallet. Det kan hända att det är fel väg. 

    Jag tror inte att de bara antog något. Man har förstås teorier, så länge man inte vet säkert. Och då utgår man ifrån det som är vanligt. Det är nog vanligt att folk utan symptom inte smittar (eller åtminstone smittar mycket mindre). Och man har aldrig helt och hållet satsat på flockimmunitet. Snarare ville man kanske hålla flera möjligheter öppna. Vilket jag tycker är smart, om man inte vet så exakt. 

    Jo, virus kan öka under hösten och vintern. Men FHM förväntade sig att folk skulle fortsätta att följa rekommendationerna, och då hade det ändå inte ökat, för man måste ju bli smittat av någon också. Det räcker ju inte med bara kyla.

    Ja, det är FHMs uppgift och de informerar hela tiden. Men du kanske inte ser på presskonferenserna? 

    Och det var du som skrev att Sverige hade fått dåligt rykte. Och jag vet också varför utländska tidningar är så fokuserade på det. De behöver en syndabock för att inte så mycket kritik ska komma upp i dem länderna. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-18 16:02:43 följande:
    Nej och när det gäller ett nytt virus så bör man inte ta såna risker och chansa som FHM och regering gjort. Man borde ha agerat med försiktighet och respekt inför ett okänt hot. Inte bara anta att det inte smittar om man inte har symtom, och att vården inte behöver så mycket skyddsutrustning för det smittar inte så lätt. Eller anta att det går att nå flockimmunitet (som ju sas i början) och då hålla igång smittan. 
    Det här är verkligen ren felinformation. INGEN har hållit igång smittan. Däremot hade det varit bra om de faktiskt hade varit ärliga med att de inte hade tester, inte hade skyddsutrustning. Kanske var man rädd för panik. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin