Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (ABC) skrev 2020-11-13 22:38:30 följande:
    Det finns inga vetenskapliga undersökningar som visar att munskydd ökar smittspridningen. Teorin om den falska tryggheten är bara spekulation som ingen har kunnat backa upp med vetenskapliga bevis. Din solfjäder går därmed från ?ingen effekt? till ?skyddande effekt?, vilket innebär att det finns enbart fördelar med att ta munskydd i bruk,
    Och för tredje gången på två dagar kräver du prov på något som INGEN någonsin har påstått. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-14 00:19:28 följande:
    Det var nog bland de sämsta argument jag läst.

    Men nu har du chansen att bevisa att jag i grunden inte förstår det svenska samhället samt förklara på vilket sätt "det märks". 

    Kom igen nu! Det här blir kul.
    Det är väl det enklaste! Om du föreslår saker som inte är möjliga enligt svensk lag och enligt det svenska "systemet", alltså som det är uppbyggt, då märker man förstås att det är en person som inte vet hur det fungerar. 

    Som sagt, jag säger inte att jag vet du helt och hållet. Men jag har inte växt upp med det heller.
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-11-13 23:41:03 följande:
    Rapid testing: Så sent som i somras sade Tegnell att det inte var viktigt att veta om man är smittad.

    Contact tracing: Tegnell menade att det är tillräckligt effektivt om varje smittad själv ringer sina kontakter.

    Isolation: Det gör man inte. Nåja, hushållskontakter då, vuxna sådana. Fast man får handla mat, och lämna på förskolan, och rekommenderas inte använda munskydd.

    De här tre är nu det som Finland som samhälle har tagit ansvar för. Nedstängningen gjordes för att man skulle kunna bygga upp det här systemet utan att en massa människor skulle bli svårt sjuka och dö medan man jobbar upp kapaciteten.
    Felinformation som vanligt. 

    I vilket sammanhang sade Tegnell det? Säkert inte generellt.

    Och jag tror inte heller att Tegnell har sagt, att det räcker att varje smittat själv ringer sina kontakter. Om jag minns rätt tjatade journalister på honom att säga något om det - trots att det är de enskilda regionerna som avgör själva hur de smittspårar, så det är dem de borde ha frågat! Jag har nåt svagt minne att de la nåt i munnen på honom där, dvs. övertolkade. Men som sagt - det är regionerna som avgör själva. 

    Olika länder har olika sätt. Svenska förskolor har även egna säkerhetsrutiner. Jag tror inte föräldrarna får ens komma in nuförtiden.

    Och Finlands sätt behöver inte vara det enda tänkbara korrekta. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-14 10:03:07 följande:
    Fråga som jag ställer mig: Om strategin inte leder till flockimmunitet, vad är den då värd? vilka fördelar återstår med strategin att låta smittspridning ske?
    Det visar bara att du inte har informerat dig särskilt mycket. Hade du tittat på några presskonferenser så skulle du inte behöva ställa den frågan.

    Och man låter inte "smittspridning ske", man avväger farorna med skadorna man får till samhället om man stänger stora delar av samhället. Det gör man inte utan att få allvarliga negativa konsekvenser. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-11-14 09:37:19 följande:
    FHM fick en fråga från Vetenskapsradions journalist angående Tysklands uppmaningar att vädra ordentligt och tillse att det finns god ventilation överallt i allmänna lokaler. "Det kostar väl inget att komma med en sådan uppmaning?" sade journalisten. "Nja", svarade Tegnell, "det kan kosta mycket med ventilation..." och avbröt sig sedan för att säga något svävande om att, visst - man kan väl vädra om man känner för det för det är ju allmänt bra för hälsan. 

    Något större intresse än så fanns inte. Det var det vanliga småleendet över andras länders teorier om vad som kan tänkas positivt bidra. Lite som i den här tråden där Pang van Demi och resten med sneda leenden berättar för oss andra att vi inte förstått vad vi läst.
    Ventilationen kan också sprida viruset. Jag skulle inte vara så säker på att det är helt och hållet positivt. 

    Och kanske tänkte Tegnell inte bara på kostnaden utan mer på att det inte lär bli av under den här pandemin, att man skulle ta ett sånt beslut. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-13 22:56:31 följande:
    I en del länder har man de senaste månaderna kontrollerat en massa ventilationssystem på äldreboenden, skolor etc för att kontrollera att de är ok. De allra flesta har varit helt ok men man har upptäckt några som inte var enligt föreskrifterna och som har renoverats. 
    Har inte läst att de gjort något liknande i SverIge. De allra flesta system är säkert ok, men konstigt om det inte finns något äldre eller felande system någonstans som behöver fixas. 
    Men är man helt säker på hur det här viruset sprider sig i såna ventilationssystem? Jag menar det kan ju vara positivt om det tar ut virus, eller negativt om det förflyttar virus till andra delar av byggnaden. 

    Det var ju så mycket oro över att man har hittat virus i ventilationen av sjukhus nyligen. Då var man väl orolig för att det sprider sig till andra rum? 
  • AndreaBD
    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-14 01:07:01 följande:
    Skulle inte förvåna mig om de inte kontrollerat sånt, har de ens pratat om hur viktigt det antaligen är? Är väl Hallengren som har ansvaret för det, men hon, eller vilka mer det är i regeringen, har ju inte lyckats styra regionerna att ta det ansvar de skulle, så det lär väl knappast gå här heller.
    Att du inte ens googlar istället för att avslöja din okunskap!

    "Regionerna styrs av politiker som valts direkt av medborgarna i regionen. "

    skr.se/demokratiledningstyrning/politiskstyrningfortroendevalda/kommunaltsjalvstyresastyrskommunenochregionen/sastyrsregionerna.1790.html
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-14 14:17:27 följande:
    Apropå:Fråga som jag ställer mig: Om strategin inte leder till flockimmunitet, vad är den då värd? vilka fördelar återstår med strategin att låta smittspridning ske?

    För det första vet du inget om vilka presskonferenser jag sett. Jag arbetar på dagarna och ser dessa sporadiskt, fruktansvärt intetsägande och ett otroligt slöseri med tid att följa dessa.

    Det du beskriver är ju exakt vad jag säger. Man låter smittspridning ske, visserligen mot bakgrund av att man tror nedstängning skulle vara en sämre lösning men faktum kvarstår.

    Du har fortfarande inte förklarat vad vitsen med strategin är om inte flockimmunitet kan uppnås. Då skulle ju smittan bara gå runt runt runt. Tycker du det verkar vara bra? Det är ju solklart att flockimmunitet är en förutsättning för strategin.

    Stackars Tegnell trodde ju t.o.m att han lyckats uppnå flockimmunitet i förta vågen och att vi nu bara skulle se kluster-utbrott. Jösses vilken felbedömning. Det är ju inte hans fel att det blir så här, men det är otroligt att det finns någon som fortfarande lyssnar på honom.
    Tja, antigen har du inte sett presskonferenserna, eller inte förstått dem, eller försöker på det här konstiga sättet att du inte tror på något de har sagt där (men det tror jag inte, i så fall hade du också behövt ha gjort det tydligt).

    Jag jobbar också, och tittar på presskonferenserna på kvällen hemma, eller på väg hem. Det går förstås att se dem efteråt.

    Vitsen med strategin är samma som i andra länder - att hålla smittan så lågt som möjligt (och framför allt borta från riskgrupper) tills vi får ett vaccin. Nej, det är inte självklart, utan t.o.m. helt fel att målet skulle vara flockimmunitet. Om du nu inte menar med hjälp av vaccin. Så är det förstås. 

    Du borde ha sett diskussionen iförrgår.  Då sa den där kvinnan...Agnes Wold, att INGEN vet varför olika länder har haft olika smittspridningar, och om det har något med strategin att göra eller har helt andra orsaker. Men både hon och en läkare trodde att det finns andra orsaker. Läkaren menade att det antagligen är en blandning av många olika orsaker. T.ex. invandrare som hälsar på släkt i andra länder och som bor i storfamiljer, trodde han. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-11-14 17:11:25 följande:
    Här kommer länken till smittspårningsintervjun än en gång. Jag uppfattar det som Tegnells alldeles egna åsikt, att det fungerar bra med att de smittade smittspårar själva.

    amp.svt.se/nyheter/inrikes/anders-tegnell-om-coronahosten-och-smittsparning

    Finland har samma attityd till testning, smittspårning och isolering som Island och Norge. Deras strategier presenterades i Uppdrag granskning, du såg visst det? I slutet av programmet pressades Tegnell av reportern, jag uppfattade Tegnells svar som att han inte var övertygad om att det var en effektiv strategi.

    Här kan du läsa om Finlands strategi:

    valtioneuvosto.fi/sv/-//10616/regeringen-faststallde-riksomfattande-och-regionala-rekommendationer-for-att-forhindra-spridningen-av-coronaepidemin

    Notera att där man i Finland använder ordet ?förhindra? så talar man i Sverige om ?begränsa?.
    Jag hittar inget om smittspårning i din andra länk. Bara en massa enskilda rekommendationer som låter ungefär som dem svenska. Alltså läste jag den länken ganska i onödan.....

    Inte konstigt att Sverige talar om begränsa - efter en omfattande smittspridning kan man aldrig få bort viruset. Nu hittade jag iofs inte det heller i texten och vet därför inte sammanhanget, men jag ville inte lägga för mycket tid på det. 

    Jo, det låter som om Tegnell tycker att det är bättre om personen gör det själv. Jag är tveksam. Det är viss skillnad till sexuellt överförda sjukdomar. Där är det mer pinsamt - fast jag vet inte heller om det då är bäst att personen gör det själv? Dock är det inte så att det lämnas HELT till patienten - vilket också sägs i inslaget. Det var visst bara i Blekinge helt upp till patienten. Annars får man, numera och i Stockholm, ett sms med några frågor som man ska fylla i och skicka tillbaka. Sedan tror jag inte heller att DE kontaktar folk, det måste man göra själv. Men kanske gör de det i vissa fall där de tycker att det finns risker? 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-15 18:49:03 följande:
    Ja, det är just den biten som är intressant. 
    Efter att du gjort runt 53 inlägg om att det finns forskning som visar att munskydd inte hjälper, eller t.o.m. är skadligt, vore det passande att du en gång länkade till en sådan studie, så att vi alla får ta del av detta. Dina svepande påståenden utan länkar är nämligen mindre trovärdiga. 
    Allvarligt? Nu säger du åtminstone "forskning som visar att munskydd inte hjälper"  - vilket är det enda vi har påstått i den här tråden. Ingen har ju påstått att det direkt skulle skada. Och det är så HIMLA ENKELT att hitta. FHM har lagt ut en litteraturlista för just det ämnet:

    www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/statistik-och-analyser/analys-och-prognoser/litteraturlista-for-munskydd/

    Redan den första länken leder till en meta-analys som utvärderar 67 olika studier hittar inga direkta belägg för effektiviteten.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin