Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2020-11-10 17:32:56 följande:
    Jag kommer ihåg att han också sade så här i förbindelse med att han menade att vi hade "peakat" vid 131 fall:

    Statsepidemiologen bygger sin slutsats på att i så gott som samtliga fall av sjuka i Sverige har man lyckats spåra smittan till Italien.


    ? Det här är helt och hållet kopplat till Italien och allt resande dit som vi haft under de senaste veckorna. Det finns enstaka fall från Iran, men annars ingenting från andra länder, säger Anders Tegnell.


    Källa???
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-10 17:29:14 följande:
    Man missade målet var att platta till kurvan. Konsekvensen var närmare 6000 döda.
    Nu får du det att låta som om överbelastning av vården hade orsakat dessa dödsfall. Var det det du menade eller har du bara gjort en ologisk koppling där? 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-11-10 17:53:28 följande:
    Man kopiera ett stycke av texten och googla, då hittar man följande:

    www.dn.se/nyheter/sverige/antalet-coronafall-i-sverige-kan-ha-natt-toppen-kommer-snart-att-klinga-av/

    Annat som står i den artikeln:

    DN-läsare som är sjuka och misstänker att de smittats har hört av sig om att de inte kommit fram till Sjukvårdsupplysningen 1177. De har då begett sig till närakut eller vårdcentral för att testas. Men där har avvisats enligt Folkhälsomyndighetens direktiv att inte ta emot för provtagning om de sjuka inte först talat med 1177.
    Det enda som är intressant där är datumet: 5. mars. Då visste man förstås inte än hur mycket smittspridning det fanns och att mycket var av annan ursprung. Därmed bidrar det alltså inte alls till diskussionen. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-11-10 18:00:48 följande:
    Du missade nog att jag har deklarerat att jag inte svarar dig och en del andra längre eftersom jag har tröttnat på att bli notoriskt anmäld och avstängd. Nu vet du det. 
    Anonym (ABC) skrev 2020-11-10 17:53:28 följande:
    Man kopiera ett stycke av texten och googla, då hittar man följande:

    www.dn.se/nyheter/sverige/antalet-coronafall-i-sverige-kan-ha-natt-toppen-kommer-snart-att-klinga-av/

    Annat som står i den artikeln:

    DN-läsare som är sjuka och misstänker att de smittats har hört av sig om att de inte kommit fram till Sjukvårdsupplysningen 1177. De har då begett sig till närakut eller vårdcentral för att testas. Men där har avvisats enligt Folkhälsomyndighetens direktiv att inte ta emot för provtagning om de sjuka inte först talat med 1177.
    Precis. 
    Jaha? Det är dock inte jag som anmäler. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-10 18:10:55 följande:
    Ja Tegnell verkar hela tiden så säker på sin sak, samtidigt vill han inte tro på t ex munskydd som har mängder med forskning som visar att det fungerar. Märkligt hur han tänker!? Ungefär "Det finns inga säkra bevis för det" säger han ofta. Det är som att han kräver 100% starka bevis för att de ska göra den åtgärden, annars är det bättre att inte göra nåt alls. Ja vi ser ju hur det går. Han har väl också sagt att man inte smittar utan symptom, finns inga bevis för det. Det här tänket "ta det säkra före det osäkra" verkar inte vara så populärt där, nåt man verkligen borde göra vid en sån här pandemi. 
    Ja, och han har också förklarat att det inte går att avgöra vad som är det säkra. Man kan göra saken värre om man agerar fel. Därför vill han vara säker. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-10 18:06:15 följande:

    Ytterligare något som fått en att undra hur de egentligen tänker på FHM är att individen själv ska sköta smittspårning när denne är sjuk i covid. För det har ju funkat med könssjukdomar. Det är ju inte samma sak! Och i en pandemi bör man ju göra allt för att få kontroll på spridningen. Så lägger man ansvaret på individer. Hur många kommer bry sig om det när de dels är sjuka i det och dels kanske inte tar det på så så stort allvar och tänker "jag gör det sen". 


    Som läget är nu så är det fullständigt omöjligt att hinna med. När det var hälften så många, eller en fjärdedel så många, så var det redan omöjligt.

    Innan man kräver en massa saker från t.ex. myndigheter bör man ju ändå fundera på om det ens är MÖJLIGT! 

    Och det görs fortfarande en slags smittspåring, en blankett att fylla i via sms. Vilket är rimligt, man måste ju ha ett system som kan fungera när det är många smittade. Visserligen har jag kontaktat folk själva, för jag räknar inte med att de skulle hinna med, men det var ju åtminstone en påminnelse. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-10 19:16:06 följande:
    Nej det handlar om att han/de vill verkar vilja ha nsätan 100%iga bevis för att det fungerar. Om något sägs vara 80% troligt fungera så är det nåt man bör satsa på för om man inte gör det är det risk för att det blir sämre. 

    Och det handlar inte om att nåt blir värre alltid. När det var om asymptopisk smitta så trodde de inte på det, därav behövdes inte munskydd på "friska" personer och personer som inte hade symptom behövde inte vara så försiktiga. Om man här vidtar åtgärder och utgår från att det smittar utan symtom så har man inte förlorat nåt på det även om det visade sig sen att det inte smittade. Men om man inte gör det riskerar man människoliv, vilket varit fallet i Sverige.
    Vad vet du om det? Du är inte särskilt bra insatt. Självklart kan det bli värre av att ta fel beslut. Förhastade beslut med dåligt underlag ska man verkligen inte ta i ett sånt läge. Du tror att det är mycket enklare än vad det är! 

    Jag tror inte att det var så att man "inte trodde" på asymptomatisk smitta. Snarare hade man nog i bakhuvudet att det kan finnas. Det är mycket möjligt att man inte ville fokusera så mycket på det, för att folk kanske skulle ha varit mindre försiktiga om de tänkt sig att det ändå verkar hopplöst krångligt och oförutsägbart. 

    Jag tror inte ett dugg på att de tänker i såna absoluta termer, men i många lägen måste de ta beslut att antigen göra en sak eller inte. Antagligen har de fått lite "tips" om vad de ska säga på presskonferenser. Inga osäkra grejer, utan antigen så är det så eller inte. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-10 19:25:46 följande:
    Otur? Som folkhälsomyndighet måste man väl ändå kunna tänka sig att det kommer in på andra vägar också. Det är ganska självklart även för nån som inte är expert, så därför borde man ha tänkt på det. Men många andra länder agerade väl liknande, tog det inte på fullaste allvar och agerade i tid.
    Många länder råkade ut för det också, ja, helt enkelt för att det inte är så simpelt som du tror! 
  • AndreaBD
    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-10 19:26:50 följande:
    Men kom då med dina länkar till artiklar som berättar att det har negativ effekt att bära munskydd!
    DU har påstått att det skulle vara belagt att det verkligen ger något med munskydd. Du vet alltså bättre än FHM som säger att det inte finns! Då är det verkligen DIN bevisbörda. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-10 21:11:08 följande:
    Dödsfallen orsakas av sjukdomen.
    Du pratade om "flatten the curve". Målet med detta är att vården inte ska bli överbelastad. Smittspridningen ska hållas så lågt så att vården inte blir överbelastad.

    Man har aldrig påstått att det ingen skulle dö. Stefan Löven höll ju ett ta i början av pandemin, där han sa att vi måste vara förberedda på att det kan bli tusentals döda. Och han sa inte att blir så i värsta fall. I värsta fall hade det nog blivit många fler. Belgien har ungefär lika stor befolkning som Sverige, men dubbelt så många döda.

    Andra länder som har lika stor befolkning har mycket lägre dödstal - trots fler smittade (t.ex. Israel). Vad beror det på? Det har man undersökt ganska mycket, och resultatet var: Ålder på de smittade. Vi vet att det var mest gamla människor i Sverige som smittats, och många unga/barn i Israel.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin