Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-19 00:29:17 följande:
    Tegnell är en av de som leder det, en av de högst anställda, inte bara en anställd. Han har nog en hel del att säga till, om inte det mesta.
    Jag tror snarare att Tegnell har valts ut som språkrör för att hans chef Johan Carlsson inte är så bra på att formulera sig. 
  • AndreaBD
    Corona-Krise: Auf welchen Straßen in Köln die Maskenpflicht gilt ? alle  Infos

    Här har vi en bild på ifrån Köln, Tyskland. Visst, det är en trång shoppinggata i centrala staden, men det är precis det jag menar - de flesta har masker, (det är krav på det, man kan få böter annars) men de trängs och kan då ändå smitta varandra. Alla har förstås inte mask heller och minst en verkar ha den under hakan istället. Ännu värre blir det då inne affärer. 

    Här hade det varit bättre att begränsa antal människor - kanske får man stänga affärer om det inte går på annat sätt.
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-11-19 10:20:31 följande:
    Så när det visas en bild på människor i munskydd, då är den rättvisande och det finns ingen anledning att tro att den fotad på något särskilt sätt? Medan en trängselbild från en buss i Sverige där munskydden lyste med sin frånvaro förstås var manipulerad? Måste vara!

    Jag säger då det. 
    I det här fallet kan jag påstå det för att jag känner den gatan väl. Den är så där trång som den är på bilden. 

    Bussbilden VAR manipulerad för att bussen var bara (högst) hälften av sin vanliga längd i bilden. 

    Sedan kan man naturligtvis inte veta om det är ett undantag, eller hur ofta det ser ut så. Det kan vara på en lördag, visst....
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-11-19 10:52:22 följande:

    Pressträff Region Stockholm 15.30 och så den vanliga myndighetsgemensamma innan dess förstås. Hoppas Johan Carlson är med, han är bra på att uttrycka sig.


    Han KAN vara bra på att uttrycka sig, jag menade inte att han inte har förmågan.  Men när det blir för mycket för honom så brukar det ta stopp för honom. Eller kanske behöver han mer tid på sig.  
  • AndreaBD
    Anonym (Sara) skrev 2020-11-19 12:00:14 följande:
    Skulle jag inte tro därför att Sveriges beslut grundar sig på vetenskap och inte populism.
    De länder som har munskyddskrav har inga krav på kvaliten på munskydden utan i princip kan du gå ut med vilken scarf som helst.

    Läste att det krävs ungefär 6-12 lager tyg för att ett hemmasytt (eller av modeindustrin tillverkade) munskydd ska ge något som liknar effekt. Det man kan säga om alla dessa tygskydd man ser det är att det inte är 12 lager tyg.

    Det är alltså bara ett gigantiskt spel för gallerierna, kraven på munskydd.
    Därför kommer Sverige inte att ta ett sådant beslut.

    Tack och lov.
    Visst är det så. Jag vet att man t.ex. i Tyskland har påpekat att man egentligen bör ha FFP2-mask om det ska ge effekt. Däremot kunde man nog inte gör det till krav, för att folk nog inte hade lyckats skaffa såna allihopa. Även här i Sverige, utan att munskydd rekommenderats, har det inte varit helt lätt att få tag på såna. I byggaffärerna var de alltid slut och även i en del on-line-affärer.
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-11-19 13:58:27 följande:
    Jag tycker inte att det "brukar ta stopp för honom". 
    AndreaBD skrev 2020-11-19 12:09:59 följande:
    Att du orkar! Pika typ 25 gånger. Uppskattar någon detta? Tror inte det. 

    Och ja, jag har vuxit upp i den staden, jag har varit där regelbundet, jag har som tonåring jobbat på ett ställe på just den gatan, så jag känner till den mycket väl. Och att den ser lite väl trångt ut längst bak, det beror på att den är krökt. 
    Du har skrivit och skriver mängder med inlägg som jag inte uppskattar. Tar du någon särskild hänsyn till det? Det har jag i sådana fall inte märkt. Jag tycker förresten att det var och är upprörande att du gjorde som du gjorde, och det är inte jobbigt alls att påpeka det. 

    Jaja, du vet precis du. Själv nyttjar jag inte kollektivtrafik, gjorde det inte innan utbrottet av Covid-19 och kommer inte att göra det heller, men det finns förstås enormt många som har åkt buss och som vittnat om den trängsel som sågs på den bild som du resolut och utan prut avfärdade. Så jag kan inte se varför just dina erfarenheter av en gata i Köln skulle ha större bärighet än andras erfarenheter av hur det ser ut på svenska bussar. 
    Jag har all rätt att skriva vad jag tycker, även om du inte uppskattar det. Jag är jag ju saklig och går inte till personangrepp. Olika åsikter måste man kunna ta.

    Jo, jag åker med kollektivtrafiken till jobbet. Men det har inte med saken att göra. Poängen var att vem som helst kunde se på bilden att den var manipulerad för att man vet hur lång en buss brukar vara.  Och det var inte så att det skulle ha varit en särskilt lång buss, annars hade det ju funnits fler säten också.

    Jag jämförde inte alls med bussen - det gjorde du. Bilden av shopping-gatan var mer menat som frågeställning: Kan det här verkligen vara tillräckligt säkert? Och, ser det inte ut som om folk verkar tro att man faktiskt kan gå ut och shoppa, bara man har munskydd? Alltså att de struntar i avstånd och bara förlitar sig på munskyddet.
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-11-19 15:53:09 följande:
    Ja, en bild var.
    Pope Joan II skrev 2020-11-19 10:28:52 följande:
    Mm, så klart kan du det. 

    Nåja, vi får väl hoppas att de i alla fall inte är ute och trängs med munskydd och symptom, eller hur. 
    Det verkar vara svårt att förstå att man faktiskt kan jämföra bilder med verkligheten. Om en SL-buss brukar vara 10 meter lång (jag vet inte exakt hur lång den är, men bara som exempel nu), så kan den inte plötsligt vara 5 meter. Och dessutom ha SAMMA inredning! 

    Och bredden på den där shoppinggatan lär inte heller ha förändrats sedan jag var där senast, för ungefär 2 år sedan. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-19 18:49:44 följande:
    Tycker du ja. Jag gillar inte hennes, eller dina, personangrepp.
    Visa mig ett sånt "personangrepp"! 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-19 18:48:28 följande:
    Mmmm ... jag har också varit i centrala Köln. Trevlig stad, speciellt under karnevalen. Men, är en gata med trängsel och munskyddsbärare inte bättre än en trång gata med trängsel och folk utan munskydd? Även om en del bär det fel etc, så borde det innebära mindre risk för smitta.
    Och ja, naturligtvis är fysiskt avstånd det bästa, det betvivlar ingen, men att fixa det i tex Köln är inte lätt.
    Det är väl inte mindre risk för smitta om den inte täcker munnen eller näsan? Den måste t.o.m. sitta verkligen bra om den ska göra någon nytta.

    Min poäng var att FHM kanske har rätt i att folk har mask istället för att hålla avstånd, att de tror att de kan gå ut och shoppa igen, bara för att de har mask. 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-11-20 06:44:20 följande:
    Haha, du och Anonym (ABC) bland kritikerna är väl två av få som konsekvent undviker personangrepp. Ett faktum som inte innebär att den som drabbas av att inte få sina åsikter strukna medhårs upplever sig skymfad intill förtalets gräns.

    Det finns folk till alltGlad
    Hm, jag kom på sedan vad hon menar. Men det är ju hennes .... nej, jag ska inte prata om andra utan till dem.

    Fuckgoogle: Jag tror att du menar dem tillfällena då du spelar dum, och när folk frågar efter, hävdar att du visst menar så, och sedan börjar man fundera om du verkligen inte förstår och så blir du väldigt förnärmad över det.

    Det där är en väldigt dysfunktionell strategi. Om du låter bli sånt, så kommer ingen heller att tro att du inte förstår. Du lägger ju själv grunden för det då. Vad är alternativet? Att vi inte tror på det du säger? Det är taskigare, tycker jag. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin