• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Det verkar vare en hel rad huvuden som uppger att de följt FoHMs rekommendationer  - att undvika trängsel, men en del har inte heller följt regeringens rekommendationer ..

    www.svt.se/nyheter/inrikes/sa-svarar-partiledarna-om-de-varit-ute-i-julhandeln

    "SVT Nyheter har ringt till partierna och frågat om partiledarna besökt köpcentrum i samband med julen efter statsminister Stefan Löfvens och justitieminister Morgan Johanssons (S) uppmärksammade besök.


    Enligt Jakob Lundgren, pressekreterare för vice statsminister Isabella Lövin (MP), har inget av Miljöpartiets två språkrör besökt några gallerior.


    – De har agerat enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Däremot har de handlat mat till exempel, säger Lundgren.


    Per Bolund ska även ha besökt andra butiker, men vilka är oklart.


    – Jag kan inte svara specifikt. Däremot har han inte besökt några stora köpcenter eller gallerior.


    ...

    Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni hänvisar till ett inlägg på Facebook där hon skriver att hon har varit på Täby centrum, men tillägger att gallerian ligger ”ett par minuter” från hennes hem och att det är där hon sköter sina vardagliga ärenden.


    Varken Ebba Busch (KD) eller Annie Lööf (C) har varit ute i butiker under julhandeln, uppger Kristdemokraternas respektive Centerpartiets presstjänster.


    Vänsterpartiet vill över huvud taget inte kommentera om partiledaren Nooshi Dadgostar besökt några köpcentrum i syfte att handla inför julen.

    ...

    ”Ulf Kristersson har följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer”, skriver M:s pressekreterare Helena Walentowicz i ett sms.


    SVT Nyheter har under tisdagen och onsdagen, upprepade gånger, ställt frågan till Sverigedemokraterna om partiledaren Jimmie Åkesson varit ute och julhandlat.


    Vi avböjer kommentar” skriver SD:s informationssekreterare Deniz Norgren i ett mejl på onsdagseftermiddagen."

    De som kanske önskar att statsministern skall avgå  kanske ska vara försiktiga med sina önkningar, de kan slå in och bli sanna.  I tur efter SL kommer fler S-politiker som är statsministerns företrädare.


  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2020-12-30 21:38:05 följande:
    Menar du efterträdare? Eller vad menar du?
    Ställföreträdare menade jag

    Tack
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2020-12-30 21:38:05 följande:
    Menar du efterträdare? Eller vad menar du?
    Under tiden som ställföreträdande statsminister agerar statsminister så ska väl en ny talmansrunda gås igenom, eller så kan det bli nyval, men bägge dessa processer tar tid och ställföreträdande statsminister agerar statsminister.

    De som önskar detta borde väl kolla vilka som är ställföreträdande statsministrar idag.
  • Padirac
    Anonym (realist) skrev 2020-12-31 13:03:10 följande:
    Va, det var det värsta? Ändrar sig hela tiden? Regeringsunderlaget ändras endast efter val eller om regeringen faller. 

    Du borde verkligen läsa på hur det demokratiska systemet i Sverige fungerar. Vi har en svag regering som inte klarar av att ta beslut trots att underlaget finns. Tydligen beror det på att dom har fullt upp med annat, som att springa runt på stan under pandemin.
    Det jag sade var att underlaget iom JÖK är olika i olika frågor.  De 70+ punkter som omfattas av JÖK har ett underlag, övriga frågor har andra underkag och därär det det vanliga arbetet för en minoritetsregering med att söka överenskommelser och kompromisser med andra partier för att få stöd.  Så i olika frågor varierar underlaget för att göra förslag till beslut.
  • Padirac
    Anonym (realist) skrev 2020-12-31 13:25:19 följande:
    Det beror på att regeringen är svag, ledarskapet helt bortblåst och politikerna fullständigt inkompetenta. Därför ska dom bytas ut. Efter det senaste debaclet så lär vi tack och lov ha sett det sista av dom rödvinsdrickande, empatistörda och egoistiska rövhålen socialdemokraterna.

    Avgå LöfvenKräks Ta dina sosseutnämnda tjänstemän med dig i den politiska gravenKräks
    Det var inte mycket verklig fakta som låg bakom ditt inläg, mycket okunskap eller medveten förvansknng av verkligheten - antirealistiskt skulle jag nog kalla det - och märkligt att du gång p ågång sprider falska uppgifter som vem som helst kan se är just falska. (sen gnälls det om du blir påkommen med brallorna nere)

    Jag tror att det i den auktoritära högerns drömsamhälle går till så att tjänstemän tillsätts politiskt - än så länge är tjänstemän inte politiskt tillsatta utan anställda som utför sina arbetsuppgifter oavsett politisk majoritet. 

    Tegnell  - som kanske är den du vill sprida desinformation om - har haft sin tjänst sedan mars 2013 då vi hade en alliansregering. En regeringen tillsätter generaldirektörer för sina myndigheter. Carlsson som inte är tjänsteman men tillsatt av politiker tillträdda sin tjänst som generaldirektör april 2014.

    www.lakemedelsvarlden.se/blir-ny-statsepidemiolog/

    "Anders Tegnell har sedan hösten arbetat som avdelningschef vid Smittskyddsinstitutet. Från och med den 1 mars blir han blir ny statsepidemiolog vid myndigheten. Då Smittskyddsinstitutet inom en snar framtid kan ingå i en ny folkhälsomyndighet ser han en utmaning i att ändra inriktning på smittskyddsarbetet mot ett bredare folkhälsoarbete."

    sv.wikipedia.org/wiki/Johan_Carlson

    "I februari 2013 meddelade regeringen att man avsåg bilda en ny myndighet – Folkhälsomyndigheten – som skulle bestå av SmittskyddsinstitutetStatens folkhälsoinstitut och delar av Socialstyrelsen. Carlson utsågs i april 2013 till särskild utredare med uppgift att leda bildandet av den nya myndigheten och är från och med 1 januari 2014 Folkhälsomyndighetens första generaldirektör."

  • Padirac
    Tow2Mater skrev 2020-12-31 15:41:19 följande:
    Man undrar ju om FHM hade input i ytterligare en tandlös svensk lag; den är ju iallafall covidvänlig i brist på annat. Unga brottslingar kan dömas till att fortsätta spela sina datorspel och sitta med sina telefoner och äta chips hemma i sina hem.

    "Från första januari införs en möjlighet att döma unga brottslingar till nya typer av straff. De ska användas när varken ungdomsvård eller ungdomstjänst är tillräckligt ingripande påföljder. Det kan handla om förbud att lämna bostaden under helgkvällar och nätter eller förbud att vistas på viss plats eller i ett visst område."
    www.aftonbladet.se/nyheter/a/1BqjJM/har-ar-de...
    Husarrest?

    Är det chipsätande, datorspelade och telefonsittande (som du kallar det) som är brotten de skulle vara dömda för och som skall förebyggas Drömmer

    FoHM kunde väl tänkas ha synpunkter på osunt chipsätande och vikten av att röra på sig stället för att sitta... Men det är väl tveksamt att FoHM har varit en av de som lagförslaget varit ute på remiss hos, speciellt om det skulle uppmuntra till chipsätande och stillasittande
  • Padirac
    Anonym (realist) skrev 2021-01-01 10:37:18 följande:
    Bra debattartikel undertecknad av fem högutbildade som till motsats från soporna på FHM antagligen inte fått sin tjänst genom svågerpolitik. 

    Essensen är att vi måste sluta lyssna på inkompetenta tjänstemän som Tegnell och börja lyssna på de som på riktigt är experter.

    "Tegnell kvalificerar sig inte ens som hobbyepidemiolog"
    www.gp.se/debatt/tegnell-kvalificerar-sig-int...
    Svågerpolitik är en vanligt förekommade korruption - också i Sverige.

    Att det skulle förekomma inom FoHM  - tex i samma omfattning som inom Sverigedemokraterna - har jag inte sett belägg för. 

    Det verkar vara ytterligare alternativa fakt du presentrar - det är ju inte första gången du kommer med påståenden tagna ur luften och sedan beklagar dig för att du utsätts för ordmärkning.

    Experterna verkar inte ha inkluderat eller konsulterat någon ventilationsexpert, men de är ju experter så varför skulle de behöva ha någon annan som vet saker, de vet tydligen bäst dessa experter ändå.  
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-01 04:52:05 följande:
    Jag menar att regeringen och FHM har en polititiskt motiverad hejaklack. Dessa struntar i hur många som dör.
    Tryck på visa endast Proctor så kommer den enskilt mest politiserade inläggen att visas.
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-01 13:38:54 följande:
    Kan bara hålla med till 100% om det som förs fram i denna artikel.

    Nu kommer medlöparna börja yra om "hatet mot Tegnell" o.s.v. Dessa medlöpare måste förstå att när  1000-tals liv står på spel kan man inte ta hänsyn till en enskild misslyckad tjänsteman bara för att denne höjts till skyarna av gammelmedia.
    Ojdå, både medlöpare och gammelmedia i samma inlägg..

    Politiserat så det förslår Solig
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin