• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-05 11:35:06 följande:
    Eller också låter man varje ord ha sin vedertagna betydelse. Annars kan ju jag vantolka dina beskrivningar på samma sätt som du vantolkar mina. Till vilken nytta då?

    Ja, dagens regering har precis som tidigare regeringar misslyckats.

    Det är regeringen som har makten att påverka systemfunktioner i rätt riktning. Nuvarande regering är otroligt vek, vilket är deras eget val. De hade kunnat avstå och släppa fram ett starkare alternativ.

    Du pekar på reformer som enligt dig tar decennier att genomföra. Så när ska den odugliga regeringen börja menar du? Det har gått 6 år och väldigt lite har hänt.

    När du förstått vad jag menar brukar du påstå att det är du som förklarat för mig. Det får du gäärna tro.
    Jo jag vet var medlöpare mm faktiskt har för betydelse - du är duktig på att använda dessa ord och en massa förenklingar och missuppfattningar.

    Men när du efter mina kommentarer förklarat vad du avsåg att mena men misslyckades med att skriva så vet också du att Sverige inte har ministerstyre, att Sverige har ett omfattande självstyre, att institutionella ägare i företag har rösträtt som de använder m.m. m.m. ..

    Jag tror att du genar i dina påståenden för att politisera - och gång på gång får du backa och förklara vad du avsåg att mena och en större del av dina poänger faller som sten till marken.

    Ja, reformer av själva styrelseskicket, samhällsmodell och förvaltning  - som har betydligt fler år på nacken än de 100 år av sosseri som du ville påstå bär skulden, för att sedan backa och säga att jo, det är fler regeringar som inte gjort några samhällsomstörtande reformer - tar väldigt lång tid, allt beror inte heller på enskilda saker i Sverige utan på EU, den globala marknaden och politiska strömningar i världen. Sverige är ingen isolerad ö utan är också beroende av omvärlden.
  • Padirac
    Anonym (man) skrev 2021-01-05 11:48:59 följande:
    Haha jag ser att du fortsätter bortförklara fiaskot genom att beskriva problemen men skita i att ta upp vad man hade kunna göra åt problemen. Ungefär som att se problem men skita i att göra något åt dem skulle vara någon slags giltig ursäkt för att låta smitta härja fritt och låta tusentals dö i onödan.

    Strukturella problem, decentralisering... yada yada yada... det spelar ingen som helst roll VAD problemen är eller vilka tjusiga namn de har. Det är FORTFARANDE ett grovt underbetyg för Sveriges förmåga att lösa problem.

    Det som skiljer bra ledarskap från dålig ledarskap är just förmågan att hantera kriser. Att vara en ledare när allt flyter på av sig självt klara en apa av. Det är när det skiter sig som man visar om man är värd sin lön eller inte.
    Om vi inte ska förstå och förklara problemens verkliga orsaker så har ju en stor (nåja) världsledare redan hittat en del lösningar  - tyvärr har en del människor som ville ha enkla lösningar tagit till sig dessa och druckit desinfektionsmedel m.m.

    Självklart ska vi lägga massa resurser på att sätta in åtgärder som inte leder någonstans och sedan utkräva politiskt ansvar för detta - på det sättet kan vi fortsätta att slå oss för bröstet och tro att andra är dåliga medans vi vet bäst..  I verklligheten ställs krav i bla smittskyddlagen att arbetet med smittskyddd ska bedrivas utifrån beprövad vetenskap, men det ser du visst som att bortförklara fiaskot.

    Det är inte jag som bortförklarar ett fiasko, det är istället de som inte vill ta till sig vari grundförutsättningarna finns som bortförklarar vad som sker under pandemin.
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-05 15:44:14 följande:
    Jag är inte rädd för att kalla en medlöpare för en medlöpare. Med tanke på vad du skriver i forumet är det ju tydligt vart du står politiskt och vilka du aldrig kan kritisera.

    Jag har alltid vetat att Sverige inte har ministerstyre. Men det innebär ju inte att regeringen måste agera ansvarslöst. Regeringen har ansvar för att regera landet. Av det enkla skälet ska man inte bilda regering på ett så klent underlag att detta inte är möjligt.

    Du mansplainar en massa självklarheter, men har ingen aning om hur det fungerar i praktiken. Visst händer det att ägare är inne och petar i detaljer, men i fungerande bolag är det vd som fattar de operativa besluten. Styrelseledamoterna sitter ofta i många styrelser + har jobb. Hur ska de ha tid att detaljstyra t.ex Ericsson eller SEB?

    Jag kan inte minnas att jag behövt backa mer än någon enstaka gång. Skulle mer kalla det för att vissa okunniga behövt förtydliganden.

    Ja det du kritiserar är ju ett resultat av ett 100-årigt sosseri, men inte ens där kan du erkänna att sosseriet är ansvariga.

    Hur vettigt är det att sätta långsamma betongsossar på uppgiften att reformera samhället?
    Jo, jag vet vilka som kallar de som inte är _mot_ sittande regering för medlöpare  

    Tankebubblan är väl känd, SDs medlöpare generar sig inte

    När du försöker förklara en självklarhet ( mansplainar/womansplainar eller vad man nu ska kalla det) att en VD har det operativa ansvaret visar du att du inte förstått det jag skrivit tidigare - ja, en VD är den som har det operativa ansvaret - för att åstadkomma det styrelsen beslutat utifrån ägarnas önskemål. Du måste kunna skilja på ägare, styrelse och VD ' även om det i mindre bolag är samma person eller samma grupp av personer som agerar i alla roller ( och inte alltid kan skilja på dem).Titta på Cevians arbete som ägare med styrelser så har du ett tydligt exempel på aktiva ägare, eller andra förvaltningsbolag som ställer krav på verksamheters mål och verksamhet.

    Det du kallar sosseri är den demokrati med allmän och  lika rösträtt som infördes för 100-ish år sedan tillsammans med svensk förvaltningsmodell som historiskt har rötter hos Axel Oxenstierna långt tidigare. 

    Men fortsätt politisera problemen utifrån den agenda och bristande förståelse för såväl samhälle som förvaltning och demokratiskt system du gång på gång lägger fram i tråden.
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-05 16:27:56 följande:
    Om du använder samma ord som SDs medlöpare ibland använder, blir du själv medlöpare till SD då? Du har försökt den där billiga flera gånger. Försöka tysta de som inte tycker som du med att smeta SD på dem. Det går ganska dåligt för dig. Har du märkt det? Tankebubblan är välkänd.

    Fattar du inte att styrelsen representerar ägarna? Fattar du inte att styrelsens tolkning av ägarnas brukar vara på nivån:"vi vill ha 13% direktavkastning och 4% tillväxt". Det är väldigt trubbigt.

    Jag kan skilja på ägare, styrelse och vd + även se vad de har gemensamt. Man kan fråga sig varför du ska mansplaina detta för mig. Är det måhända en grandios självbild i botten?

    Nej, sosseri är inte detsamma som demokrati. Att du tror det bekräftar sosseriets skeva självbild.

    100 år av sosseri har tagit oss dit vi idag är. Och nu är det plötsligt oppositionens fel. Du är helt makalös.
    Notera att det är du som gör politiseringen  - nu säger du allt så att jag har beskyllt oppositionen enbart för att jag ett flertal gånger har visat att du har sel i sak med en rad påståenden.

    Det är bra att du nu vet vad ägare, styrelse och VD har för olika roller och ansvar. Det tar sig bara jag ger dig lite tid att samla ihop faktan jag ger dig {#emotions_dlg.flower}

    Jag tror att den som påstår sig veta bättre än coronakommissionen, bättre än FoHMs personal och inte kan skilja på vilka uppgifter och vilket ansvar regering, riksdag, myndigheter, regioner, kommuner och vårdgivare har ska försöka påstå att andra har en grandios självbild

    Du är ju bästSkål
     
  • Padirac
    pyssel skrev 2021-01-05 22:10:44 följande:
    Är du SDare nu, Ella.? Snart kommer kvartettribunalen sättande efter dig.
    Proctor, man, pyssel, FGAM, realist - det är en kvintet ..
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-05 22:18:31 följande:
    Ja ditt inlägg lät ju lite främlingsfientligt ...
    Sen när blev det främlingsfientligt att presentera fakta om vem som sade vad vid vilken tidpunkt? 

    Det här är väl möjligen fientligt ...
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-05 22:01:16 följande:
    Ja? Det är väl bra, så länge man inte kopplar bort hjärnan samtidigt. 

  • Padirac
    pyssel skrev 2021-01-05 22:22:59 följande:
    Äh, du är bara kränkt för att de fyras gäng aldrig kan bli fler än fyra. Varken med kransar framför statyer eller sättande efter någon som är kritisk mot handhavandet av pandemin.
    Så, en ny måltavla att hacka på Kräks
  • Padirac
    pyssel skrev 2021-01-05 22:33:20 följande:
    Fan vad löjlig du är. Du tål verkligen aldrig någon av dina salvor i retur. Är det någon gång man kan prata om "manlig negativitet", så är det nu.

    Men nu är det en stackare i tråden som har ropat på dig för allians med böner och smicker i femton inlägg när "FDF", säkert tillfälligt, tröttnade på de förvirrade och förtvivlade ropen. Hjälp honom, du har ju så stor empati.
    Ja, mobbarna tycker säkert att de som inte är tysta är löjliga Solig

    Just det  - när någon påpekar att mobbarna är igång igen och ger sig på någon personligen så är det 'manlig negativitet'  eller att ha för mycket empati

    Men hur sjukt är det att du ger dig på någon som du tror söker andras allians med smicker och böner?  
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2021-01-05 22:48:08 följande:
    Du kan ju omöjligt ha sett eller bemödat dig om att läsa de många inlägg riktade enbart till mig rörande statsministerns och andra regerings- och myndighetspersoners ageranden - eller varför väljer du att se Ella med punkten som den enda "måltavlan" som det "hackas" på?
    Pope Joan II skrev 2021-01-05 22:53:40 följande:
    Du är ju tyst trots att du väl sett hur jag blivit behandlad de senaste dagarna? Du kan väl knappast ha missat att FDFMGA som tyckt, kommenterat och menat samma saker och som anfört exakt samma kritik mot samma personers ageranden som jag helt undgått den förföljelse som jag hela tiden utsätts för? Men det genererar ingen kräksmiley från ditt håll trots att jag flera gånger berättat för dig och alla aktiva här att det är vad jag måste stå ut med i alla trådar min mobbare deltar i och detta dessutom under en räcka av ÅR.
    Jag har inte intresserat mig för vad alla tycker om myndighetspersoners resor och besök -  Jag har inte sett några kontrafaktiska eller falska påståenden i dessa inlägg som intresserat mig. 

    Har du blivit förföljd i flera år med personliga påhopp från din mobbare? En person som du menar hackar på enskilda personer hela tiden?

  • Padirac
    pyssel skrev 2021-01-05 23:05:35 följande:
    Om du upprepar dina ovanstående falsarier tillräckligt många gånger, kommer inte bara du själv tro på det, utan tre hela personer till och kanske en ny rekryt. Det här med upprepningar av falsarier i grupp är ett välkänt fenomen och det kan vi ju se burit frukt inom samtliga extrema miljöer, ett exempel du säkert känner igen och själv kan referera till enligt ditt tidigare visade intresse. Du bör inte själv ägna dig åt nutids- och historieförfalskning, när jag förstått att det är viktigt för dig att ta avstånd från sådant, som för de flesta andra av oss.
    Jag tror att det är du som pratar om att en del är i fel lag - så dina rekryter får du sköta själv.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin