Inlägg från: Inalina |Visa alla inlägg
  • Inalina

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Mjbo skrev 2018-12-03 21:30:47 följande:
    Ungefär som min sagt, att man löper större risk för många sjukdomar och att man blir så pass mycket mer sjukare än vad man hade blivit annars.

    Det verkar vara väldigt olika vad som sägs i olika län, konstigt kan tyckas eftersom alla borde gå efter samma riktlinjer oberoende av vart man bor? Men Men.. :)
    Hur mår du nu? är du äntligen frisk???
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-12-04 10:23:34 följande:

    Jaaaa.. ÄNTLIGEN :D 9 dagar soffliggande totalt blev det. Men nu är jag tillbaka på jobbet, lite sliten och så efter detta faktiskt, det tog rejält på kroppen.. men nu är jag frisk iallafall :) 


    Mår i övrigt bra, magen växer och gör inte ont längre som förut. Så det känns skönt.. Inget illamående eller andra krämpor heller. Det ända som ja känner just nu är tröttheten fortfarande på kvällarna, men inte aaaalls som tidigare i graviditeten dock. 

    Hur mår du? Vilken dag var det du hade undersökning? för visst va det denna vecka?:)


    Härligt att höra Glad! fy så jobbigt att vara sjuk när man har ännu ett litet liv att tänka på! 

    min mage har börjat växa lite smått också - vissa dagar tycker jag det syns mer än andra - och givetvis på kvällen. men ingen annan har nog märkt det än. längtar tills den syns lite mer och inte bara putar ut. häftigt hur olika våra kroppar beter sig här inne! vissa har ju värsta babymagen redan nu trots att de är förstagångsföderskor! Glad

    tycker jag blivit lite illamående igen men kan vara för att jag äter ganska mkt både frukost lunch o middag - får kanske ta det lite lugnare. jag märker att jag blir kissnödigt mkt fortare nu också, sen har jag fått ganska kraftiga flytningar sedan någon vecka tillbaka, någon mer som har detta?? 

    jaja vi har alla våra olika grejer antar jag :) på tors ska jag på nästa ultraljud! längtar!
    Kram
  • Inalina
    anina skrev 2018-12-04 11:58:07 följande:

    Igår fick jag titta på min lilla tjej. =) Mötte grannen i helgen, hon är gynekolog. Frågade henne om det är vanligt att magen blir mindre, tyckte min hade blivit det. Så igår ringde hon mig och frågade om jag kunde komma in på ett ultraljud. Allt såg bra ut. Hon mätte olika delar av bebisen och det fanns tillräckligt med fostervatten. Däremot är hon lite liten. Nåt ställe hon mätte var ca 2 veckor för liten och nåt ställe 1 vecka. Det oroar mig. Däremot har hon ju varit liten hela tiden, vilket känns lite betryggande. Hoppas bara inte hon halkar efter mer eller slutar växa. Grannen trodde att mvc kommer göra nån extra koll för att kolla tillväxten. Vi har RUL den 12. 
    Kändes så skönt att få se henne igår iaf. =) Grannen tyckte det såg ut som en flicka, precis som blodprovet visade sannolikhet för.

    Kram på er


    Vad roligt att du fick se henne igenHjärta och skönt att allt såg bra ut.
    jag vet inget om det där med om bebisen är större eller mindre - kanske växer hon till sig ordentligt senare istället? Låter inte som att du behöver oroa dig!

     har ni bestämt något namn? jag funderar o funderar och tycker ibland jag kommer bra nåt fint men sen ändrar jag mig igen haha. tur man har lite tid på sig. ska ni använda något typ av 'släktnamn' eller så som mellannamn? Jag tycker min mamma har ett fint namn - däremot inte på min mans sida haha så det finns ju en risk att det blir lite orättvist om vi tar min mammas namn ;)
    Kram!
  • Inalina
    anina skrev 2018-12-04 12:42:27 följande:
    Ja superskönt att få se henne. =) 
    Jag är inte jätteorolig, men lite. 

    Vi har satt upp en lapp på kylen där både jag, min sambo och hans son (14 år) får skriva sina förslag och vad man tycker om de andras förslag. Sambon vill inte ha nåt av mina förslag. Däremot hade min mormor ett andranamn som han kan tänka sig att vi tar som just andranamn. Tror det finns 1 i Sverige som har det som andranamn så det känns speciellt. 
    Till förstanamn har han haft ett par förslag som jag gillar. Tycker det är så roligt att styvsonen är med och tycker till också. Med tanke på att han är tonåring så kunde han varit precis tvärtom. 
    Sen är frågan om vi inte borde ha nåt killnamn redo, man vet ju aldrig. =)
    rolig idé att ni skriver på kylskåpet. min man har inte kommit med något namn alls vad jag kan komma på.. inte nåt tjejnamn i alla fall haha! men det brukar alltd vara jag som kommer med ideér på resmål, etc så förväntar mig inte att han ska vara någon idéspruta heller. sen har han väldigt mkt annat i huvudet med jobb o sånt - mer mina tankar som tas upp av sånt här kul =)

    haha hans sida har inga 'fina' namn enligt mej Flörtmen det säger jag såklart inte till honom hehe! nä precis det KAN ju fortfarande bli en kille för oss också - om de blandat ihop blodproverna med mina xx-gener haha. men pojknamn känns så mkt lättare tycker vi båda!!Flört 
    skönt att höra att man inte är ensam med flytningarna - och precis som du säger - jag har alltid haft lätt att hålla mig eller glömma bort att jag är kissnödig men nu är det helt omöjligt och jag vaknar skittidigt på morgonen vid 4:30 och måste springa o kissa o sen kan jag inte somna om igen. kanske ligger nånting o trycker på Flört
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-12-04 13:10:24 följande:
    Ja det är häftigt att alla är så olika :) 
    Flytningar har jag oxå maaassor..  ungefär som ÄL flutningar den senaste veckan. Men det är helt normalt vad jag förstått de som, så det är väl bra :) Kissnödig är jag inte alls skulle ja säga, mer än att jag ibland vaknar på natten eller tidigt på morgonen och måste kissa, men annars kan det gå flera timmar på dagarna utan att jag kissar... så inget jag märkt av än iallafall, de kommer väl :P 

    Förstår att du längtar till torsdag!! så fuskigt :D Jag har inte nästa ul fören den 3/1, då är det rul :) 
    ok ja då är vi några stycken som märkt av kraftigare flytningar, slipper man oroa sig för det dåFlört !!

    ja lite skräckblandad förtjusning tycker jag nog fortfarande att det är inför de här ultraljuden.. kan inte heller hjälpa att varje gång jag vart på toa och torkar mig måste jag kolla att det inte kommit något blod. skulle helst vilja slappna av helt och hållet - och jag känner mig ganska lugn men hjärnan spelar ett spratt med en ibland! idag har jag exempelvis druckit lite kaffe och nu tycker jag direkt att jag fått lite molvärk och ont i magenObestämd men egentligen tror jag ju inte att det påverkar. 

    tycker ni andra också det är lite jobbigt att gå bort på middag då man inte rikgit vet om folk sköljer grönsaker ordentligt osv?? jag råkade äta lite rosa oxkött i helgen och fick typ panik efteråt och mådde psykiskt rätt dåligt. man får alla möjliga mardrömmar tycker jag - men känner mig skitjobbig om jag ska hålla på att säga till folk jag inte känner så väl hur de ska laga maten.... suck
  • Inalina
    BaKu skrev 2018-12-04 19:34:51 följande:

    Nu var det ett tag sen jag skrev här. Har försökt läsa allt, men har säkert missat något och någon fråga.

    Första veckan hemma från jobbet. Inte en dag för tidigt. Är trött och har ryggont och foglossning.

    V35+1 nu. Bebis har vänt sig och det börjar ju kännas att det närmar sig. Spännande och läskigt på samma gång.

    Bebisen sparkar för fullt. Hela magen rör sig och rätt som det är sticker någon kroppsdel ut. Den har en hel del hicka också.

    Det ilar en del också när bebisen rör sig neråt. Mycket nerver den kommer åt.

    Sover extremt dåligt och räknar väl med att det blir så här en lång tid framöver nu.

    Mannen har gått in i förberedelsemood. Grejar med allt möjligt och håller sig hemma och nykter (inte för att han dricker några mängder annars, men den där ölen till maten står han över)

    Det mesta är inköpt, men lite småsaker till tänkte jag försöka köpa. Idag köpte vi lite kläder till så om det inte blir en kräkbebis bör vi klara första tiden.

    Kan inte fatta att vi kommit så långt. Det känns som igår vi grät efter senaste misslyckade försöket. Nu kommer jag ibland på att vi faktiskt ska få en bebis till oss och att vi är någons föräldrar. Då kommer glädjetårar istället.


    Åh det är så mysigt att höra från dej som är så nära att få träffa din bebis nu =) så skönt att du är ledig nu och kan rå om dig själv och huset och pyntet Flört när man sover så dåligt är det ju också befriande att du inte behöver gå upp så tidigt på morgonen - försök vila ut nu de sista veckorna !! mår du mindre illa nu?

    ja besvikelsen när man aldrig fick det där plusset eller när mensen kom är ju fortfarande färskt i minnet - men förstår att du är väldigt lycklig nu :) - man kommer nog aldrig glömma att man har kämpat men det kommer ju vara värt kämpandet många gånger om! Jag läser fortfarande i IVF tråden och känner med dem som började när man själv gjorde och har nu gått igenom flera försök tillSkäms men vi får hoppas att de hamnar i den här tråden inom kort också!!

    Kram!
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-12-04 15:00:25 följande:
    Ja de där med att äta ute tycker jag också är lite jobbigt. Men jag gör det någon gång ibland ändå, och ja tror inte de är någon större fara faktiskt... Intalar mig själv det iallafall. Men ska jag äta kött så säger jag alltid till den jag beställer av att det måste vara väl genomstekt.. Kanske du ska ta det som vana med? :) 

    Och lite kaffe skadar ju inte, upp till tre koppar om dagen sägs ju är okej :) Jag har haft turen att fått avsmak totalt av kaffe, har inte druckit en droppe sen kanske v 7.. inte självmant dock, utan jag bara tyckte att det både luktade och smakade illa då, och inte provat igen sen dess. inte sugen alls. 

    Tiden för att kunna slappna av kommer säkert. Ja tror man måste låta det ta tid. Vi har gått igenom så mycket och det är inte konstigt att man är livrädd att det ska gå åt helvete helt enkelt. Så jag tycker inte det är konstigt alls... Försök njuta dom små stunder du kan, och låt resten komma när det kommer, för det är jag övertygad om att det kommer göra! kram
    ja men jag har flera vänner som bjudit på ex. spagetti carbonara när jag har kommit dit - för det är ju 'helt ofarligt' - jag har dock läst att råa ägg inte är någon hit som gravid då det kan innehålla salmonella.. (ok inte jättevanligt i sverige eller schweiz - men ett sånt exempel där man känner sig som den där hysteriska  liksom...) vilket jag faktiskt inte är - är bara rädd om lilla livet där inne. 

    blev såklart ganska rejält dålig i magen igår efter att jag skrivit här med mina farhågor - men det verkar ha lugnat ner sig nu....Obestämd)

    jag har inte heller vart sugen på kaffe - men nu sedan v 13-14 kan jag tänka mig att dricka en kopp till frukost ibland. tycker jag har mindre mage nu än för någon vecka sedan också - men kanske beror på att jag inte mådde så bra igår ;) får ju kolla hos gyn i morgon att allt ser ok ut!

    är det något annat du/ni undviker att äta/dricka? 
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-12-05 09:00:30 följande:
    Okej, ja såna tillfällen är ju lite svårare. Men du ska ju inte behöva äta nått du känner att du inte vill, så jag tycker du med all rätt kan tacka nej till maten då :) Är de dina vänner så förstår dom dig alldeles säkert! :) 

    Jobbigt att bli så dålig i magen, hoppas det släppte snabbt iallafall! 

    Okej, ja mitt kaffesug kanske hittar tillbaka oxå, men gör det inte det så gör det inget för mig.. Jag dricker gärna en kopp grönt the istället till frukosten eller morgonfikat på jobbet :) 

    Jag tänker inte så mycket på dedär med maten faktiskt. jag följer livsmedelsverkets "regler" såklart, och så tänker jag med sunt förnuft, inte sånt som stått framme länge eller börjar bli gammalt eller så.. 

    Igår började jag för första gången känna av mina fogar bak i höften/rumpan.. Jag känner igen känslan sååå mycket från min förra grav, så det är inget jag misstar mig på, tyvärr. Med dottern fick jag foglossning i v 18 som sedan följde med resten av graviditeten.. hemskt var det.. Så jag blev inte alls glad när ja kände den ilande, strålande smärtan igår, bara en liten stund, men jag kände den.. Hoppas det bara var tillfälligt! 
    Har du känt något sådant?
    ja jag vet - måste bli lite starkare där om jag är osäker på att äta eller dricka något!! jag är en ganska 'care free' person i vanliga fall och ingen vet hur vi har kämpat i många år för att bli gravida så det är liksom inte riktigt 'jag' att noja för allting när det gäller mat. men ska bli bättre på att säga ifrån =)

    nej jag tror inte jag känt någon egentlig foglossningsmärta - men vet ju heller inte ritkgit hur det känns.. jag hoppas ju verkligen att jag slipper för just nu känner jag mig rätt stark i kroppen även om jag blir andfådd mkt lättare. usch låter inte kul med såna smärtor - har du ett sånt där bälte från förra graviditeten du kan använda kanske? flera här i gruppen verkar ju ha köpt såna och det är nog lika bra om du börjar få känningar! 
  • Inalina
    gammelpysen skrev 2018-12-05 14:10:50 följande:
    Ja, usch, ivf är ett helvete. Samtidigt känner jag Nu, när vi lyckats, att det var värt varenda minut och varenda tår. Jag skulle så väldigt gärna vilja ha ett litet syskon så småningom och med tanke på min höga ålder så lär vi ju snart vara igång igen...

    Hur tänker ni Andra? Kommer ni att försöka med syskon?
    ja men självklart är det värt det - nu när man faktiskt lyckades. Jag kan också förstå dem som inte orkar med alla IVF rundor och bestämmer sig för att försöka lösa det på något annat sätt - för den psykiska bergochdalbanan är ju hemsk! 

    vi vill nog också gärna ha 2 barn då jag och min man tycker man har så otroligt mkt glädje av ett syskon. går allt vägen nu kommer vi nog inte vänta så länge med att försöka igen så får vi se hur det går. Känns inte som hela världen om det inte blir ett syskon heller. Det är lätt att säga nu i andra trimestern att man kan skaffa en till - när man mår bra. I fbörjan av graviditeten kan jag säga att inte direkt tänkte att det finns på kartan att 'frivilligt' må så där dåligt igen.. och dessutom att man då skulle ha en liten där hemma som också behöver ens uppmärksamhet...
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-12-05 11:54:17 följande:
    Har inga bra erfarenheter av dom dock. Läst att en del i gruppen tycker dom är bra, och de är ju bra, men jag personligen gillar dom inte alls, dels för att de är obekvämt, och dels för att dom inte hjälpte ett skvatt. Dock ska det kommas ihåg att de va 9 år sedan jag va gravid sist, så det kan ha hänt mycket på bältesfronten vilket har gjort att dom kanske är bättre idag.

    Så känner jag att det kommer oftare och blir ett problem sen längre fram så ska jag definitivt ge det ett försök :)

    Skönt att du känner dig stark i kroppen igen! Inga andra krämpor heller? :)

    Jag känner inte heller av nånting förutom de jag nyss nämnde att ja kände igår då, men det kan ju ha varit tillfälligt. Annars mår jag hur bra som helst, gyllene andra trimestern kanske?!;)
    ok då förstår jag, hoppas du slipper värken så länge som möjligt, har du känt av det igen?
    jag mår i stort sett bra nu, tycker jag fått lite ont i magen de senaste par dagarna vid korta tillfällen men inget ihållande. är alltid lite orolig inför ultraljud känner jag. blir skönt att få se henne igen vid kl två idag Glad är din dotter exalterad över att få ett syskon?
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF