Inlägg från: Inalina |Visa alla inlägg
  • Inalina

    Vi som blivit gravida efter IVF

    gammelpysen skrev 2018-11-24 14:13:41 följande:

    Vem var det som frågade om kön efter ivf?

    Hittade lite statistik. Tydligen är det vanligare med pojke efter ivf och tjej efter icsi. Vet inte om det stämmer in på er som Vet?

    Vi har RUL om drygt två veckor. Kommer nog att ta reda på kön då. Gjorde icsi och jag tror på en tjej.


    oj vad roligt med statistik! jag gjorde ICSI och det är ju en tjej. Har själv hört att de manliga spermierna är 'snabbare' så det kan ju vara en förklaring till varför det blir fler pojkbebisar i de vanliga IVF:erna Glad
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-11-25 06:10:58 följande:
    Åh vecka 19 redan, snart halvvägs alltså! Måste kännas underbart! :)

    Va roligt med rul, längtar dit jag med redan, trotts att jag hade kub för 4 dagar sen och fick se lilla mini då <3

    Jag är i vecka 13+3 idag. Tiden swischar fram.. går såå himla snabbt. Jaa jag längtar tills man kan framhäva kulan med stolthet, riktigt än gör jag inte det;) när började din mage bli en riktig kula? :)

    Annars mår jag bra, förutom att jag är soffliggandes sedan i torsdag med feber och öroninflammation och halsont. Kan inte sova på nätterna heller så har hunnit blivit en del julklappar handlade på nätet iallafall, haha :D

    annars mår jag bra, hur mår du?
    Hej vännen! din stackare som gått o blivit sjuk :( hoppas det försvinner snart!!Glad hehe och jag som tycker tiden går sååå långsamt! vill liksom få en lite mer ordentlig mage så man inte behöver gå o gömma den hela tiden (ska berätta för arbetskamraterna i jul tänkte jag) nu ser jag egentligen bara gravid ut på kvällarna!

    köpte 2 par mammajeans i helgen på HM, UNDERBARA i alla fall! kommer endast använda dessa byxor nu känner jag - förmodligen även efter graviditeten haha Skrattande
    roligt att ert KUB gick fint också, spännande att de tror på en tjej - förhoppningsvis vet ni nästa gång med säkerhet ;) själv har jag nästa tid den nästa vecka för vanlig rutinkoll tror jag, ska bli roligt!
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-11-26 18:48:33 följande:
    Hej!

    Kul att du köpt mammajeans! Har kollar lite jag med på hm, men inte vägar tagit det steget ännu :p

    Jag berättade för mina arbetskamrater förra veckan innan jag blev sjuk. Dom blev såklart jätte glada för min skull, de va skönt att få berätta :)

    Jobbigt att du tycker tiden går långsamt, jag känner helt tvärt om haha :) angående sjukdomen så är den fortfarande kvar, dag 5 idag... Jag blir tokig snart. Man blir helt matt av att ha feber och vara sjuk så länge. Och lite oroande att Man inte kunnat äta riktig mat på så länge, den lille vill väl ha näring. Försöker äta men de är svårt.. men men. Jag hoppas de vänder snart!

    Va kul med koll nästa vecka? Har du ul igen då?
    ja kändes lite töntigt när jag var tvungen att fråga på HM vart mammakläderna fanns (längst in bland barnkläderna??) men jag kasserade mina andra jeans direkt efter det köpet - kommer INTE tränga ner mig i hårda byxor längre som spänner över magen. (för att inte nämna när jag har ätit något!!!)Förvånad

    de är dessutom sjukt snygga och ingen ser ju att det är mammajeans - har bara inte ångest över mina klädval på morgnarna nu längre hihi! min man tyckte det var gulligt att jag köpt mammajeans iaf, vi fick reda på att ännu en kompis är gravid nu i v 16 (en vecka innan mig) så kul med lite babyboom bland vännerna =)

    har du fått penicillin för öronen? för då brukar ju den delen bli bra direkt nästan, men feber alltså - det har jag inte haft på många år, usch så svag man känner sig då Obestämd snart är du på benen igen, svårt att hålla sig frisk i sverige på vintern men nu har ju du fått din beskärda del får vi hoppas...

    japp blir ultraljud nästa vecka också, nu vågar jag/kan jag vara glad över graviditeten äntligen så jag hoppas allt ser bra ut såklart. nu gör det inget om det går lite långsamt om jag får må så här bra, har äntligen blivit mig själv igen och är så tacksamHjärta(så nu ska man bara hålla sig frisk också...)

    har du köpt nåt till mini ännu ;)?
  • Inalina
    BaKu skrev 2018-11-26 17:20:52 följande:
    Visst är de underbara! Vill aldrig använda vanliga byxor igen :p
    Ja alltså måste ju vara bästa uppfinningen som gjorts! dessutom värmer de ju lite mer då de går upp på magen och man måste inte hålla på o krångla med att ha långa linnen som ska stoppas in eller sitta på plats på samma sätt - amazing! Glad

    har en vän som ska ha bebis 11 jan - minns inte kring vilket datum du är beräknad? har du jobbat din sista dag ännu??
  • Inalina
    Ellencassandra skrev 2018-11-27 10:45:45 följande:

    Nu verkar det som jag hamnat i ?spökveckorna? mår mycket bättre å känner mig väldigt pigg. Iallafall i jämförelse med förut :) hur mår ni? Mår ni också bättre? Idag ska jag gå lite på stan å tänkte faktiskt köpa en liten body.. är så sugen. Bara en.. haha :) har ni vågat köpa nåt till bebis än? Kram på er!


    ja jag hoppas de här spökveckorna håller i sig LÄÄÄÄNGE! vilken vecka är du i nu? tror jag är 14+4 idag och mår jättebra!

    va kul med body, jag var så nära att köpa ett par ministrumpor på black friday och happy socks... men höll emot i sista stund Drömmer men nästa gång jag ser nåt gulligt kommer jag nog slå till!
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-11-27 11:19:55 följande:

    Hej hörni!

    Som ni kanske hört är jag sjuk och har varit i en vecka nu med feber och allt möjligt.

    Idag har jag äntligen tagit mig ner till vårdcentralen.. crp låg på över 100 så det är inget vanligt virus utan någon form av bakterieinfektion.. fick penicillin mot lunginflammation och kortison nässpray mot bihåleinflammation..

    Dom tog även influensaprover på mig oxå då allt tyckte stämma in.. Nu är jag livrädd att jag gått och fått influensa!!! Tänk om lilla mini skadas :'(

    (det kunde innebära missbildningar och annat på fostret enligt min läkare) .. i övermorgon går jag in i vecka 15, så är ju läskigt nära gränsen på vecka 16 som dom säger... fyyy hur ska man kunna överleva detta nudå, inte nog med att man mår som en påse skit ska man även behöva oroa sig för detta :(


    men herregud din stackare Gråter dock har jag inte hört att det ska vara särskilt farligt för bebisen om man själv blir sjuk etc, låter som att din läkare skrämt upp dig ordentligt :(

    försök att hålla dig lugn och vila och få ner febern om du fortfarande har det. 
    stor kramHjärta
  • Inalina
    anina skrev 2018-11-16 18:12:19 följande:

    Nu har vi ätit vår tårta och grädden var rosa. :)

    På lappen stod det att det sannolikt blir en flicka.

    Försökte lägga till en bild men verkar inte funka. Får prova med datorn.

    Trevlig helg på er alla.

    Stor kram


    stort grattis till dig! rolig grej med grädden! vi som vet könet på bebisen redan är ju överrepresenterade med flickor vad jag förstått Gladhoppas att du mår mycket bättre nu? och kunde äta lite av tårtan med ;) Kram!!
  • Inalina
    anina skrev 2018-11-16 18:12:19 följande:

    Nu har vi ätit vår tårta och grädden var rosa. :)

    På lappen stod det att det sannolikt blir en flicka.

    Försökte lägga till en bild men verkar inte funka. Får prova med datorn.

    Trevlig helg på er alla.

    Stor kram


    stort grattis till dig! rolig grej med grädden! vi som vet könet på bebisen redan är ju överrepresenterade med flickor vad jag förstått Gladhoppas att du mår mycket bättre nu? och kunde äta lite av tårtan med ;) Kram!!
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-11-27 15:15:56 följande:
    Tack snälla. Nejdå det var jag som frågade rätt ut vad som kan hända med barnet om man får influensa som gravid.. så ja får väl skylla mig själv som ställde frågan kanske.

    Angående om jag handlat nånting ännu till mini som jag såg du frågade i något tidigare inlägg till mig, så är svaret nej. Jag har inte köpt nånting ännu. Vågar inte riktigt tror jag... Känns som det är ett stort steg! :) Längtar såklart, men ska hålla ut till efter rul :) har du köpt nånting ännu?
    Som Florence 123 skrev har jag också bara läst att man själv blir sjukare och det är därför man är lite i 'riskzonen' som gravid gällande målgrupperna som borde ta vaccinet. Så oroa dig inte för bebisenHjärta Jag har själv inte tagit vaccinet men har heller inte haft influensan någonsin. Men vårt immunförsvar är ju försvagat som gravida så det kan också vara en anledning att vissa tar det.

    håller med att det känns som ett stort steg att köpa nåt till lillan, men jag kommer säkert få någon julkapp från min mamma som kommer passa till bebisen så får se vem som hinner först haha! Kram och vila och drick ordentligt nu så blir du förhoppningsvis frisk snartHjärta
  • Inalina
    anina skrev 2018-11-27 21:21:10 följande:
    Hej. Förlåt för så sent svar. Jag mår fortfarande väldigt dåligt. Illamåendet har t.o.m varit sämre senaste tiden. Och inte ens två citodon kan ta bort huvudvärken. Är så matt och trött i kroppen. Känns som jag sprungit en marathon och sen bastat i 7 timmar. Och så foglossning.

    Var jätteledsen i helgen. Har antingen legat i sängen eller suttit i soffan de senaste ca 3 månaderna. Jobbar nu 25% så kommer ut litegrann. Orkar dock inte göra så mycket på jobbet. Jag har bestämt mig för att ändra inställning och sänka förväntningarna. Jag ska räkna med att må så här resten av graviditeten, och de stunder som jag kan göra nåt är bonus. På lördag ska familjen ut och äta. Jag ska försöka orka en stund. Och orkar jag en timme så ska jag vara glad, istället för att vara ledsen för att jag ingen orkar mer. Så nu kör vi. :)

    Tack. Var superroligt med tårtan. :) och jag kunde faktiskt äta den. Är jätteglad att vi gjorde det.

    Såg att du ska göra nåt sånt med. Blir det ballonger? Man kanske kan ha en pinjata tänkte jag också på. :) ja det är många flickor i gruppen nu.

    På tal om att köpa grejer så beställde jag en baby Björn bärsele på rean förra veckan. Fick den för 533 kr istället för 1400. Och en ihopfällbar spjälsäng till mina föräldrar för ca 370 kr. Känns supertidigt och läskigt, men kunde inte låta bli. Har beställt några småsaker på wish också. När jag är ledsen behöver jag kolla lite sånt.

    Magen växer och det syns att jag är gravid. :) känns så skönt. Men ibland tänker jag ?tänk om hon inte lever längre?. Det är ju nästan 4 veckor sen vi gjorde ett ul. Rul är den 12 dec. Vecka 17 (16+3) nu. Känns helt sjukt att vi kommit så långt. Ibland känns det för bra för att vara sant. Försöker dock att inte oroa mig alltför mycket.

    Kram på er alla
    Aj då fortfarande riktigt dåligt alltså :( äter du vitamin B6? jag hörde att man tydligen har brist på det när man mår väldigt illa/dåligt under graviditeten.. har för mig att vi skrev om detta för några veckor sen när jag också mådde kasst. förstår att du såklart gör vad som går för att må bättre Hjärta

    låter ändå optimistiskt om du kan hålla en positiv inställning och som du säger inte ha så höga krav på ditt mående. det kommer ju att bli bättre - det vet du ju innerst inne. men vi önskar ju alla att det kunde skynda på lite för dig.

    smart idé att köpa lite större och dyrare grejer på rean - vi kommer också behöva lite fler uppsättningar med sängar och sånt då våra föräldrar bor på olika platser i sverige och vi kommer inte kunna ha med allt från schweiz de gånger vi är där o hälsar på. förstår också att du behöver känna det lite mer 'verkligt' när du mår som du gör. det var som sagt under min dåliga tid jag bestämde mig för att ta reda på om bebisen var en pojke eller flicka då det inte kändes riktigt verkligt annars.. 
    härligt att din mage växer - vill att min ska börja göra det också snart så man kan gå och stoltsera lite med att vara gravid Glad har hört att det inte syns på vissa förrän i v 20 typ - kanske är jag en av dem, men då borde det ju åtminstone synas till jul :) är själv i v 14+5 idag. 
    ha en fin dag!
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF