• Jojjans

    För oss som tempar för att bli gravid

    oshark skrev 2018-11-28 07:31:48 följande:

    Jag är så trött på min kropp just nu.

    Den senaste veckan (efter jag trodde att jag skulle haft ÄL CD17/18) har jag legst väldigt lågt i temp. Jag har i mina tre tidigare cykler alltid dippat på ÄL-dagen, så när jag mätte min kallaste temp någonsin i söndags (hade sovit som vanligt och tempade vanlig tid) var jag bombsäker på att det släppt. Men ingen temphöjning inte.

    La in mina test från Apotek Hjärtat som positiva, men kanske inte borde sett dem som det. Är inte van vid dem. Men fick en liten stegring på testlagrets test på lördagen och på söndagskvällen var det svagare igen. Däremellan hade jag gjort två Hjärtat-tester då tänkte att de var min stregring.

    Taopen var definitivt mjukare och mer öppen över helgen också, och nu har den gått tillbaka till nåt mellanting.

    Börjar fundera på om jag haft en ägglossningsfri cykel. Har jag det är det ingen fara, men jag vill bara veta. Orkar inte gå och fundera och analysera allt kroppen känner, plus nu börja bli orolig för om ÄL som kunde komma så perfekt över jul efter denna lite senare ÄL kommer bli pushad till för sent efter jul.

    Urgh.


    Jag förstår precis din frustration över att cykeln krånglar och inte beter sig som den ska. Så otroligt att man inte kan få en notification när ägget släppt eller vad som helst så man bara får VETA. Gillar inte alls ovissheten och osäkerheten i det.

    När jag tittar på din kurva så ser det ju onekligen ut som att äl uteblivit, eller skjutits fram ytterligare. Kanske lyckades inget ägg lossna, kankse försöker rkroppen igen, eller så får du en bortfallsblödning om några veckor ändå. Hoppas den stabiliseras snart!

    Brukar du alltid ha regelbunden cykel annars, eller har du förändrat någonting i livet (träning/tillskott/stress) som skulle ha kunnat rubba cykeln?
  • Jojjans
    minnie768 skrev 2018-11-28 11:18:43 följande:

    Jag använder CB digital advanced, den med 3 olika steg, ring - blinkande gubbe - fast gubbe.

    Har markerat dag 4 & 8 som avvikande, då hade jag 36,43 båda dagarna. Dag 23 har jag nu satt som normal. Grafen ser ju bättre ut men NC vill ändå flytta fram min äl till den 25e fast jag fick positivt äl test med fast gubbe den 18, vilket också är registrerat i appen ? 


    Testa att lägga in alla temperaturer i Fertility friend med. Dom brukar vara lite snällare än NC och sätter lättare ut äl osv. Brukar vara bra att ha båda att jämföra med!
  • Jojjans
    minnie768 skrev 2018-11-28 12:11:09 följande:

    Så här ser grafen ut i FF med alla mätningar med. Då är bim 4/12, det känns mer "rätt". Är inte så insatt i FF, menar de här då att ÄL var den 20/11? Hade blinkande gubbe från den 12/11.


    Ja enligt FF har du haft äl den 20e vilket ju stämmer bättre med testet.
    oshark skrev 2018-11-28 12:09:47 följande:

    Jag vet dock inte om FF sätter ut pm man lägger in i efterhand? Eventuellt om inte hela cykeln passerat. Men FF visar inte mig min första cykel eftersom jag la in den CD1 på min andra cykel.


    Jag började använda FF förra månaden och la då in alla temperaturer från tidigare månader och den markerade äl på alla månader. Idag har FF lagt in min äl i lördags, medan NC fortfarande avvaktar med att sätta ut den...
  • Jojjans
    Clemmentina skrev 2018-11-28 16:45:46 följande:

    S

    Tack för frågan! :) Jag är på ägglossning +4/5. Tempen ökade inte idag utan var ungefär samma som igår. Förra månaden fick jag spottnings ungefär vid denna tid så blev lite orolig när jag fick lite rosa på pappret imorse. Hoppas alla spottings håller sig borta nu.


    Jaa just det, då ligger vi väldigt lika! Min äl har ju betett sig lite konstigt men tror ändå den var fredag eller lördag så samma för mig. Hur lång lutealfas har du?
  • Jojjans
    Clemmentina skrev 2018-11-28 18:44:50 följande:

    Kul då får vi följas åt! Tror min lutealfas är 14-15 dagar men har inte helt koll ännu.


    Ok, då har du lite senare bim än mig, men har det tagit sig borde vi kunna plussa ungefär samtidigt!

    Jag har bim på torsdag nästa vecka, så har inte tempen sjunkit då så tänker jag testa, för på kvällen har vi julfest med jobbet.
  • Jojjans
    zebrans skrev 2018-11-28 19:20:48 följande:

    Hej!

    Hakar gärna på här om det är okej :)

    Är på min andra cykel med att tempa efter att slutat med p-piller i juni. (Började tempa i oktober). Är det någon mer som har en kort lutealfas? Ska man räkna dagarna mellan ÄL och BIM eller även ÄL och BIM? 


    Bim räknas väl som dag 1 på nästa cykel och ska därför inte räknas med. Jag brukar räkna äl som dag 0, och antal dagar mellan äl-mens som lutealfasen, men vet inte om det är rätt... har iaf 12 dagar om jag räknar så. Ganska normal, men lite kortare än snittet. Brukar få äl på dag 16-17 i cykeln.
  • Jojjans

    Även idag låg tempen på 36.62! Och även idag vaknade jag innan mitt alarm. Först vaknade jag vid 3.20, kollade klockan och försökte somna om.

    Halvsov lite till 4.10 då jag tog tempen: 36.62! Gick upp och kissade och försökte somna om lite till. Gav upp och när klockan ringde vid 05.20 så testade jag igen bara för att se, och då var tempen bara 36.47! Är det inte märkligt? Känns ju mer logiskt att den borde höjas av att gå upp och ligga vaken.

  • Jojjans

    Har varit så osäker på min cykel och trodde först att äl uteblivit, och nu när temperaturen väl stigit så har jag inte litat på den utan försökt hitta anledningar som gör att jag får falskt hög temp... inatt sov jag jättedåligt och låg vaken mellan 2-3, och vid 5.30 hade jag 36.73! Så myclet högre kan det väl inte bli ?falskt?? Borde börja lita på kurvan nu när jag har 3 höga temperaturer i rad.

  • Jojjans
    oshark skrev 2018-11-30 09:22:34 följande:

    Själv undrar jag vad i hela friden min kropp håller på med. Ligger vanligtvis mellan 36,1 och 36,3 i follikulärfasen och har en CL i NC på 36,42. Innan denna cykel var den svalaste temp jag uppmätt ca 36,02 på en ÄL-dag. Jag var därför bombsäker på att jag skulle ha ÄL i måndags, men verkar inte som det blev nåt.. Och imorn kan jag inte tempa.


    Fy såmfeustrerande, ser ju onekligen ut som att äl uteblivit. Frågan är ju varför och när blödning kommer komma... håller tummarna för att du får klarhet snart!
  • Jojjans

    Trots att jag haft min lägsta follikulärfas någonsin så har jag nu min högsta lutealfas någonsin. Till och med högre temp än vid min graviditet i somras... Tycker även pms-en skvallrar om höga progesteronnivåer.

    Får se vart det här leder! :) ska testa på onsdag eller torsdag beroende på vad som händer med tempen tills dess (bim på torsdag).

Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid