• Jojjans

    För oss som tempar för att bli gravid

    Anonym (Ny på tempning) skrev 2018-12-10 19:42:04 följande:

    Hej!

    Första månaden som jag tempar. Pos äl-test igår så tror att jag har äl idag (neg test idag). Min temp gick ner lite idag, min fundering nu är vad jag skall jämföra tempökningen med? Nu när tempen är som lägst? Hur den var för 3 dagar sedan? För en vecka sedan? Menar alltså för att det skall vara en signifikant ökning på 0,3-0,5 i 3 dagar som tecken på att ägglossning faktiskt skett.

    Lite rörigt men någon kanske förstod? :)


    Det ska vara minst 0,3 ökning jämfört med medellinjen, alltså den i genomsnitt högsta temperaturen under follikulärfasen. Ofta blir det rätt tydligt efter några dagar.

    Här kommer min tydligaste kurva så kan du se hur det brukar se ut :)

  • Jojjans
    Anonym (Ny på tempning) skrev 2018-12-10 19:42:04 följande:

    Hej!

    Första månaden som jag tempar. Pos äl-test igår så tror att jag har äl idag (neg test idag). Min temp gick ner lite idag, min fundering nu är vad jag skall jämföra tempökningen med? Nu när tempen är som lägst? Hur den var för 3 dagar sedan? För en vecka sedan? Menar alltså för att det skall vara en signifikant ökning på 0,3-0,5 i 3 dagar som tecken på att ägglossning faktiskt skett.

    Lite rörigt men någon kanske förstod? :)


    Min definition av meddellinjen är inte korrekt kom jag på nu, meddellinjen brukar hamna ovanför de högsta temperaturerna under follikulärfasen.

    Men lägg in din kurva så kan jag se vadå jag tror :)
  • Jojjans
    Clemmentina skrev 2018-12-11 06:58:59 följande:

    Imorse sjönk tempen ytterligare så nu kommer nog mensen. Kanske hade jag längre lutealfas än jag trodde eller så blev den förskjuten men en dag eller två den här månaden. Väldigt intressant att tempa i alla fall!


    Jag tycker verkligen att det är något lugnande med att tempa, att man liksom SER vad som händer och får koll på sin kropp och inte känner sig helt maktlös som när man gör äl-test och hela tiden är stressad över cykeln. Tempningen gav iaf mig en kontroll och trygghet över hela processen.
  • Jojjans
    Clemmentina skrev 2018-12-11 07:42:56 följande:

    Tack! Så bra formulerat. Håller helt med dig om det! Skönt att få svart på vitt att ägglossning varit.

    Hur mår du nu?


    Jag mår bra! Lite för bra haha så det oroar mig lite, men tror inte det är någon fara. Har lite ömma bröst växtvärk i magen varje dag samt lite mer hungrig och törstig och kissar lite oftare. Är inte illamående än och den extrema tröttheten har inte slagit till heller (kanske är för att det är december, man är redan på botten haha).
  • Jojjans
    Anonym (Ny på tempning) skrev 2018-12-11 17:01:49 följande:

    Vilken koll du har!! :) Termometern har tyvärr bara 1 decimal. :/ Tror att jag sov som vanligt även i helgen (arbetar regelbundna tider) och satte klockan för att ta tempen. Varmt väder ute så kännt av att jag varit varm/svettig under natten!

    I måndags vaknade jag en halvtimme tidigare, tog tempen, somnade om, tog tempen igen när klockan ringde 30 min senare (0,2 grader högre). Använde mig dock av den första tempen iom att man ska ha sovit 3 h innan. (Var dock aldrig uppe ur sängen utan tog bara tempen och somnade sen om)


    Jag skulle som oshark säger verkligen rekommendera att skaffa en temp med 2 decimaler för att SR alla små nyanser. Babyplan har en bra för 139kr.

    Svårt att se något mönster då du haft väääldigt varierande temperaturer, men det kanske blir tydligare när det går några dagar till.

    Hur lång cykel brukar du ha?
  • Jojjans
    oshark skrev 2018-12-14 15:06:43 följande:

    Yes, BIM idag. Tempen sjönk igår och ytterligare lite till imorse så vet att den kommer men mensen lyser ännu ned sin frånvaro. Tycker det är konstigt för mina tidigare cyklet har jag haft hög temp dagen innan BIM (har sen alla cykler inte kunnat tempa BIM av sömnskäl) och mensen har kommit antingen över natten eller på morgonen. Så undrar var den är nu och vill bara att den ska dra igång så den kan vara över sen


    Men har den sjunkit lika lågt som den brukar? Är fen under cl?
  • Jojjans
    oshark skrev 2018-12-15 11:15:15 följande:

    Spottings nu på morgonen så idag kommer den. ÄL+12, 43 dagar lång cykel.

    Kommer köra rosenrot så håll tummarna för ÄL mellan CD10 och CD23!

    Hur mår du?


    Hoppas för din skull att rosenrot hjälper och du får tidig äl så ni hinner få till det under julledigheten! Visst hjälpte det förra gången att förkorta cykeln?

    Jag mår oförskämt bra än så länge. Uppsvälld och gasig, och konstant mätt och konstant hungrig samtidigt. Inget illamående ännu, men idag hade sambon lagat carbonara med ett annat recept (mer ägg) och jag kände sån otrolig avsmak, sänder kommer nog... och lite svag molvärk men inte så det gör ont. Lagom så man känner sig lugn bara :) 5+1 idag. Tiden går så olidligt långsamt!
  • Jojjans
    oshark skrev 2018-12-15 15:58:27 följande:

    Jag vet ju egentligen inte om det var den eller vad det var. Men rosenrotscykeln blev ÄL tre dagar tidigare än cykeln innan. Nu behövs dock över en vecka tidigare än CD32!! :-S men men skadar inte att försöka.

    Härligt ändå. Ska ni berätta för familj över jul (det kanske jag redan har frågat..)?


    Ja jag njuter :)

    Vet inte om vi berättar, känns lite läskigt då det är så tidigt. Garn vul inbokat 8/1 så efter det känns det lättare. Men all nära släkt och vänner vet ju att vi fick missfallet och att vi troligen försöket igen, så jag kommer ha ögonen på mig under jul. Vi har sagt att om nån frågar eller antyder nåt, eller om det blir ett bra läge, då kankse vi berättar. Annars får det vänta lite :)
  • Jojjans

    Glädjen över graviditeten blev inte långvarig. Började blöda igår, som en vanlig mens ungefär men mer klart blod och klumpar. Idag är tempen nere på 36.41. Har legat på ungefär 36.7 sen innan plusset, så ser det som en sista bekräftelse på att det är kört.

  • Jojjans
    Clemmentina skrev 2018-12-17 07:12:40 följande:

    Åh nej vad otroligt ledsamt! Beklagar! <3


    Det känns hemskt, trodde jag var färdig med missfall för i år :(
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid