• Jojjans

    För oss som tempar för att bli gravid

    Sångfågeln87 skrev 2018-12-28 15:12:19 följande:

    Hej!

    En fråga till er som har bra koll på tempning. Nu under Julen har jag gått och lagt mig senare än vanligt. Jag har dock tempat vid samma tid på morgonen och sen somnat om. Kan det vara så att tempen blir lite förskjuten och visar lägre än vad den vanligt vis gör för att jag går och lägger mig senare och inte hinner sova 8 timmar innan jag tempar? 


    Jag sover i stort sett aldrig 8 timmar utan det varierar ganska mycket hur många gånger jag vaknar per natt, men tycker ändå att jag kan se mönster i det. Tror det kan vara ganska individuellt vad som påverkar, om du ser ett mönster så kan det säkert vara så. Var i cykeln är du?
  • Jojjans
    Sångfågeln87 skrev 2018-12-28 20:02:29 följande:

    Jag är snart framme vid bim, enligt NC på måndag. Min temp har gått ner lite jämfört med igår och tänker att mensen kanske är på väg. Men förra cykeln så droppade tempen samma dag som mensen kom och idag har jag inte fått någon. Men jag får se hur det är imorgon. Vill väldigt gärna att mensen ska hålla sig borta. 


    Har den droppat under cover line? Om den bara avviker litegrann brukar jag inte bry mig så mycket om det om det inte håller i sig flera dagar i sträck. Det är ju så mycket som kan påverka så jag brukar försöka avvakta tills jag ser ett mönster.
  • Jojjans
    oshark skrev 2018-12-17 20:51:58 följande:

    Tack

    (Om du behöver skriva av dig kan du komma och ranta i min DM-inbox om du känner för det.)


    Min äl kom tillbaka igår efter missfallet, bara två dagar försenad i förhållsnde till min vanliga follikulärfas efter mens. Så nu börjar en 10 dagar lång väntan innan man kanske vågar testa (plussade på äl+11 sist).

    Hur har allt gått för dig med äl under ledighet?
  • Jojjans
    Anonym (Humlan) skrev 2019-01-03 09:57:12 följande:

    Tempa efter missfall? Är det normalt med sådan oregelbunden temperatur? Någon som varit med om samma? När blev den normal igen?


    Jag fick ett missfall den 16 dec och temperaturen var väldigt hoppig första halvan av follikulärfasen. Men trots det kom min äl bara två dagar senare än efter en mens, så det verkar inte ha påverkat mig så mycket att temperaturen var hoppig i början.

    Fick min äl igår, enligt äl-tester och idag hade jag höjd temperatur. Hopas den fortsätter öka! Barn du några tecken på äl ännu?
  • Jojjans
    Anonym (Humlan) skrev 2019-01-03 10:44:21 följande:

    Oj, vad skönt att kroppen anpassade sig så snabbt!

    Jag brukar inte direkt märka av min ägglossning utan har verkligen varit tacksam för att jag kunnat gå på tempen innan. Kan ana att mina flytningar blir lite trådiga men har inte varit i närheten av sådana flytningar nu. Så troligtvis ingen äl än med andra ord..

    Brukar ligga högre än jag gör nu efter äl så jag hoppas ju att jag kan gå på det ändå och faktiskt märker av när äl kommer, men det är irriterande när jag inte förstår vad min kropp sysslar med. Så här brukar aldrig min temp hoppa =(


    Tog du några graviditetstest efter missfallet? Mina test blev helt blanka redan 2 dagar efter missfallet vilket kanske hjälpte min kropp att komma tillbaka snabbt.
  • Jojjans
    Anonym (Humlan) skrev 2019-01-03 16:08:45 följande:

    Ja, jag tog ett 8 dagar efter missfallet. Det visade fortfarande svagt positivt då men det borde ju vara blankt nu eftersom det är ett tag sedan. Fick mf dagen innan dig.. Men det är kanske inte konstigt om min kropp är lite seg på att komma tillbaka då..

    Jag har däremot varit hos läkaren och gjort vul och fått bekräftat att allt har kommit ut så det borde i alla fall inte vara något sådant som spökar.


    Å jag förstår. Då kanske det tog lite längre tid för din kropp att stöta ut allt med. Jag var bara i vecka 5+3 och misstänker att hcg inte ökade som det skulle och egentligen var lågt redan innan jag började blöda (svaga test).

    I september fick jag ett missfall i vecka 16 och då testade jag svagt positivt ca 10 dagar efter allt kom ut, och då kom min äl precis 3 veckor efter missfallet. Så det påverkar nog en del hur långt efter missfallet man visar positivt.
  • Jojjans
    Anonym (Humlan) skrev 2019-01-03 16:31:16 följande:

    Ja, det låter ju väldigt rimligt. Jag skulle ha varit i v 11 eller 12 och den hade varit död i 2 eller 3 veckor när jag fick missfallet. Vet inte om hormonerna fortsätter öka  under hela den perioden, men det hinner ju bli en del i alla fall..

    Men fy vad jobbigt med två missfall så kort inpå varandra =/ Håller verkligen tummarna för att det går vägen nu =(


    Ja det var verkligen hemskt :/ det sena känns nästan fel att kalla ett missfall även om det rent medicinskt är det. Det var ju som en liten förlossning och barnet var så tydligt ett litet barn...
  • Jojjans
    becca90 skrev 2019-01-04 07:02:02 följande:

    Hej igen!

    Har ni något svar på varför min temp är så mycket lägre än de övriga månaderna? Den lila kurvan gick jag på ovitrelle.. tycker det är konstigt att det skiljer så mycket?


    Mina kurvor är också väldigt ojämna, ibland högre ibland lägre och ibland ökar inte tempen lika kraftigt efter äl. Denna och förra månaden är så, och tempen verkar stiga väldigt långsamt. Dock blev ag gravid förra månaden (tidigt missfall) så det verkar gå bra ändå!

  • Jojjans
    Anonym (Humlan) skrev 2019-01-03 16:47:14 följande:

    Men herregud, jag missade helt veckan! :O Det förstår jag! Fy fan vilken mardröm! <3


    Ja så sent har man liksom släppt oron på missfall... men det är extremt ovanligt och ännu ovanligare att det händer två gånger för samma person. Så jag håller tummarna för nästa gång.
  • Jojjans
    Anonym (N) skrev 2019-01-08 07:08:21 följande:

    Hejsan!

    Tänkte kolla om någon av er här erfarenhet av att tempa under amning?

    Hade (vad jag tror) äl i december, men ingen mens efter det och inga positiva grav-test...

    Kan man börja tempa när som helst under en cykel eller ska man vänta till mensen startar?


    Jaghar inte erfarenhet av att tempa under amning, men kan svara på din andra fråga.

    För att se om du haft ägglossning behöver du börja tempa innan ägglossning. Jag skulle säga minst 6 dagar innan, även om det är bäst att börja från början av cykeln (mensens första dag). Ju fler data du har innan äl desto säkrare går det att säga att du haft äl sen när tempen stiger.
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid