• Jojjans

    För oss som tempar för att bli gravid

    Anonym (N) skrev 2019-01-08 09:23:35 följande:

    Jo det är sant, då ska jag fortsätta att tempa! :)

    Tusen tack för ett lättförståeligt svar, känner mig helt vilsen!

    Har den appen sen tidigare, men inte blivit använd så mycket men nu kommer den ju brukas flitigt!

    O herre, är det så känsligt med tempen? Sova borta gör jag inte och alkohol dricks inte... Men resten.... O framförallt sömnen... Gah, jag får nog ganska så exakt en tretimesperiod med sammanhängande sömn och en timmes uppvak per natt....

    Är de kört då tror du?


    En del är känsligare än andra angående dom grejerna. Testa får du se hur mycket det påverka rjust dig! Jag vaknar också ofta på nätterna och ser ändå ett tydligt mönster, även om det blir lite hoppigare.
  • Jojjans
    Anonym (T.) skrev 2019-01-09 06:11:38 följande:

    Jag tycker min temperaturkurva är lite konstig, så i morse testade jag att ta tempen tre gånger efter varandra. Jag fick 36,27 36,36 och 36,37. Jag tycker det känns som att det är en ganska stor skillnad? Vilket ska man lita på? ,36/,37 för att dom två är rätt lika eller ,27 för att det var det jag fick först?

    Är det en rimlig diff eller borde jag hiva termometern och köpa en ny?


    Jag brukar göra precis likadant, och EGENTLGEN borde den första temperaturen vara mest korrekt. Men jag litar inte på att termometern hunnit bli varm än då kanske eller liknande så i fall som ditt brukar jag gå på nån av dom två senare.

    Men är nyfiken på om nån har mer fakta här
  • Jojjans
    Eps1106 skrev 2019-01-09 13:34:04 följande:

    Har tempat och försökt bli gravid i lite drygt 18 mån men har PCOS så haft lite varierande cykler osv. Nu är jag iaf på dag 13 efter ÄL enligt FF och var helt inställd på att tempen skulle gå ner, men istället gick den upp? Tyvärr är hela månadens mätning sådär pga ledighet och skiftjobb men visst ser det ändå ut som att ÄL varit dag 15 även om kurvan ser lite knepig ut? Vill bara att det ska bli morgon igen nu så att jag får se om tempen håller sig!!


    Tycker det ser väldigt lovande ut! När jag blev gravid första gången höjdes min temp i samband med bim. Ta gravtest imorgonbitti om tempen inte gått ner? :)
  • Jojjans
    Clemmentina skrev 2019-01-09 12:53:03 följande:

    Jag har också märkt att det kan dippa lite. Funderar på om det kan ha med själva mätningen att göra? Hade du termometern på exakt samma ställe i munnen och höll du termometern på samma sätt? :)


    Jag har också funderat på om det skulle bero på något sånt, men det är konsekvent den första temperaturen som är låg, inte dom andra 2, 3 eller 5 jag tar.
    Anonym (T.) skrev 2019-01-09 13:04:27 följande:

    Ja, är noga med att mäta på exakt samma ställe varje gång - under tungan, lite åt vänster.. det känns inte som att jag gjort något annorlunda de tre mätningarna.

    Om jag inte klarar av att mäta likadant tre gånger i rad när jag verkligen anstränger mig så lär det ju skilja väldigt mycket i hur jag mäter från dag till dag och då känns det som att dagarna inte ens borde gå att jämföra..vore ju alltså galet om det var SÅ noga?


    Jag brukar helt ärligt ta den demperatur som känns bäst. I perioder där jag nojat över att tempen efter äl inte varit tillräckligt hög så har jag helt enkelt tagit den högsta eller den som bäst passat in i mitt mönster, och förträngt att jag ?fuskat? för det får mig att må bättre. Blir jag stressad så sover jag dåligt och det leder bara till ännu värre temp..
  • Jojjans

    Förra månaden steg min temp extremt långsamt och jag hade panik att ägglossning uteblivit och att allt var kört för den månaden, men det visade sig istället att jag var gravid.

    Den gången hade jag som nyp i livmodern på äl+6, och sen typ ligamentsteävkningar ner mot ljumskarna dagen efter då jag bar tungt.

    Denna månad steg också tempen långsamt, men det gör mig inte längre stressad eftersom det ju iallafall tog sig förra månaden. Hade också liknande känsla med nyp på äl+5 och sträckningar mot ljumskarna igår. Idag är jag på äl+7 och känner inte så mycket, men är förväntansfull inför kommande dagar. Igår gick även tempen upp ytterligare efter en svag dipp på äl+5.

    Lägger in en bild på mina 2 gravidkurvor och denna månadens kurva. Säger inte mycket än men hoppas

  • Jojjans
    Eps1106 skrev 2019-01-09 15:10:59 följande:

    Åh, hoppas, hoppas! Kurvan ser faktiskt annorlunda ut än de brukar, har haft temp uppåt 36,7 förut men inte så nära bim och inte i stigande. Har bim på fredag så hade egentligen tänkt testa då men om tempen fortfarande är hög imorgon så kommer jag nog inte kunna hålla mig!


    Spännande! Håller tummarna för dig :) jag har flera gånger testat positivt på äl+11, och när du hade äl är det ju ingen tvekan om så det går nog att testa då utan problem!
  • Jojjans
    Anonym (BIM 18/1) skrev 2019-01-09 22:35:12 följande:

    Hej! Har försökt läsa alla inlägg här och önskar er alla ett stort plus snart!

    Har en fråga dock, måste man tempa i munnen? Borde inte temperaturen bli densamma oavsett var du tempar?


    För att kunna kartlägga din cykel med hjälp av basaltemperatur så måste du tempa där tempen har minst chans att avvika. Att tempa i armhålan eller örat ger inte alls lika tillförlitlig temperatur och påverkas lättare av luftens temperatur eller om du rört dig innan.

    Det står beskrivet i FAQ hos natural cycles har jag för mig, läs den sidan den är jättebra!
  • Jojjans

    Har haft svaga plus i några dagar nu, men idag på äl+11 blev det äntligen tydligt nog att våga tro på! Hr alltså blivit gravid en 3e gång sen i maj, denna gången direkt efter mitt tidiga missfall innan jul. Hoppas att det äntligen blir min tur att gå hela vägen!

    Här kommer minngeavidkurva, som jag tycker är intressant eftersom den helt stämmer med mina symptom. På äl+5 kände jag som ett nyp/hugg långt ner i magen, och dagen efter började alla symtom komma mantlandes. Först höjd temp och trögare mage, samt molvärk och trötthet. Sen ömma bröstvårtor och ett svagt illamående på äl+9?10.

  • Jojjans
    Clemmentina skrev 2019-01-13 09:01:46 följande:

    Åh vad glad jag blir att du är gravid igen! Håller tummarna för att allt ska gå bra nu. Spännande att höra symptom och kurva.


    Tack!! Ja jag kikar nog in här lite då och då och berättar hur det går. Lycka till alla!
  • Jojjans
    FruW85 skrev 2019-01-13 10:43:10 följande:

    Grattis! (Har följt dig i en annan tråd, fast under anonym signatur) Så kul att du fick plussa så snabbt! Håller tummarna för att allt kommer gå bra :D


    Å tack!! Känns redan som att det här är mer mitt år än det förra
  • Jojjans
    Pluviophile skrev 2019-01-13 12:45:20 följande:

    Men jaaaa!!! Vad glad jag blir för din skull :D håller alla tummar att det stannar kvar. Grattis!! <3


    Tack tack tack :)))
  • Jojjans
    Karma91 skrev 2019-01-13 20:48:53 följande:

    Stort grattis!!!! Så kul att det gick på första efter senaste missfallet för dig med!! Hoppas vi ses i bf september gruppen :) har smugit in här då och då för att se hur det går för dig :) känns rättvist!!


    Ååå vad gullig du är! Ja jag ska nog ansluta mig där så småningom :) väntar nog ett tag denna gång, vill gärna komma till vecka 7 och se ett hjärta skå först. Även om fl varit ett underbart stöd så känner jag att jag behöver en liten paus och bara vara i nuet och njuta av det här.
  • Jojjans

    Hej alla, igår plussade jag ju för tredje gången sen i maj, och hoppas innerligt att det är tredje gången gillt och faktiskt blir en bebis i september <3

    Men tänkte dela med mig av min/mina gravidkurvor i förhållande till mina vanliga för er som är nyfikna. Tycker mig se ett mönster av något högre temperaturer vid graviditet!



  • Jojjans
    Eps1106 skrev 2019-01-14 15:26:43 följande:

    Hej igen! Är enligt FF på dag 18 efter ÄL, testade på dag 15 men fick då ett negativt resultat. Dock har ingen mens dykt upp trots att den brukar komma på dag 15-16 efter ÄL och tempen är fortsatt hög. Är det möjligt att min ÄL var senare än jag och FF tror? Har inte kunnat tempa varje dag denna månad pga jobb och semester. Vågade inte testa imorse för jag blir så ledsen när det är negativt och pallar inte med det flera ggr på bara några dagar, fånigt jag vet.

    Men min fråga är väl som sagt om ÄL kan ha varit senare än FF satt ut? Eller om det är möjligt att få negativt svar på ÄL +15 och ändå vara gravid?


    Jag tycker att äl absolut kan ha kommit 1-2 dagar senare. Mest troligt 1 dag senare! Men inte senare än så då du ser ut att ha en väldigt tydlig kurva trots missade dagar.
  • Jojjans
    zebrans skrev 2019-01-14 17:24:36 följande:

    Sjukt besviken att jag aldrig ägglossar.... 

    Dock står det ju inte i appen att det ska ske förrän om ett par dagar, men ändå. När tempen ser ut såhär vill man ju bara att den ska fortsätta stiga!! :-O


    När appen har ett sånt där brett grått fält så har jag uppfattat det som att appen tror att äl kan ske när som helst inom det grå.
  • Jojjans
    höstlöv123 skrev 2019-01-15 17:37:16 följande:

    Hallå!

    Jag började tempa i oktober, för att det kändes kul att få mer koll på min cykel. Eftersom den ibland får för sig att dröja en vecka längre. Och då blir det svårt att hålla koll på ägglossningen, eller ens veta när mensen är på gång. Jag gillar inte att få överraskningsmens, så att säga!

    Iaf, så här ser mina diagram ut sedan jag började. Tycker de verkar gå bananas hela tiden. Det enda som är någorlunda lika, är ju tempen innan ägglossningen.


    Alltså att det hoppar lite upp och ner är absolut inga konstigheter, det är så små saker som påverkar tempen dagligen. Det vikigaste är ju att man set ett tydligt mönster där medeltemperaturen är märkbart högre efter äl jämfört med innan äl. Tycker dina kurvor är tydliga!
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid