• Jojjans

    För oss som tempar för att bli gravid

    oshark skrev 2018-12-07 10:00:37 följande:

    7 mg zink menar jag förstås...

    Jag åt munkpeppar den här cykeln tom CD22 sen gav jag upp för jag var nervös över att det var den som sköt på ägglossningen.

    Jag är också lite nervös över att prova mig fram med massa olika saker själv eftersom ÄL på en måndagskväll/natt är mycket bättre än ÄL på en onsdag eller torsdag. Så om min fertilitet är ok och min cykel regelbunden gör det inte så mycket än om den är lite längre för att kommer den alltid en måndag får vi kanske ändå fler chanser än om jag får ÄL var fjärde vecka men olika veckodagar.

    Men ska kolla på zink och magnesium. Äter väldigt mycket vegetarisk och vegansk mat så håller på och ökar mina kosttillskott så jag får i mig allt jag behöver - speciellt sånt som Omega 3, B12, järn, och liknande som man inte får lika mycket av genom kosten då.


    Förstår, du har säkert bra koll! Vad kom det sig att det blev kört för er nu trots att din äl kom en måndag?
  • Jojjans
    oshark skrev 2018-12-07 13:24:52 följande:

    Jag var för emotionellt drained efter två helger där jag väntat mig ÄL och så kom den inte och mannen var trött efter en lång vecka på jobbet. Så eftersom jag ändå gett upp hoppet blev det inget. Om jag bara hade ÄL-testat den helgen också.. Men hade jag gjort det och fått negativa test igen hade jag gått under så psykiskt var det det bästa för mig. 

    Funderar lite på om jag ska våga mig på att försöka med rosenrot och/eller munkpeppar igen eller inte. När jag tog både rosenrot och munkpeppar kom ägglossningen två dagar tidigare än cykeln innan. När jag bara tog munkpeppar verkade det inte göra någon skillnad. Har typ 64 tabletter rosenrot kvar men bara kanske 20 munkpeppar, så skulle ju kunna testa bara rosenrot den här cykeln.

    Men vet som sagt inte hur mycket jag vågar experiementera eftersom måndagsnätter är ganska bra.


    Nej det kan ju vara läskigt att experimentera om man inte vet effekten. Om din cykel håller samma mönster, kommer äl bli på måndagar då? Eller hur lång cykel var det du hade?

    Hade jag varit du skulle jag testa rosenroten eller inget alls.
  • Jojjans
    oshark skrev 2018-12-07 14:09:58 följande:

    Kul f ö att vi har två parallella diskussioner i två olika trådar just nu


    Haha ja jag har blivit en riktig familjelivs-junkie sen mitt missfall så är inne här oftare än på sociala medier. Sen har du alltid mycket vettigt att säga så är kul att prata :)
  • Jojjans
    Clemmentina skrev 2018-12-07 14:14:29 följande:

    Min kurva började sjunka idag, så gissar på att den sjunker ännu mer till imorgon och att mensen kommer då. Ingen mensvärk ännu men däremot värk i ena äggstocken.


    Hur brukar din kurva bete sig när mensen närmar sig?
  • Jojjans
    oshark skrev 2018-12-07 14:06:34 följande:

    Baserat på vad jag kommer ihåg från 7 år sen när jag hade pilleruppehåll och hur mina lutealfaser har sett ut nu sen pillerstoppet så om cykeln håller sig till 6 veckor och jag har 10 dagars lutealfas kommer jag få ÄL CD32 i en cykel på 42 dagar. Då får jag alltid ÄL natten mellan måndag och tisdag (FF satte ut måndag, NC tisdag) och alltid BIM en fredag.

    Men jag vet ju som sagt inte heller om det kommer vara så. Vet inte om jag hade exakt 6 veckor (dvs 42 dagar) eller ca 6 veckor. Vet inte om lutealfasen kommer vara 10 dagar. Så det är lite damned if you do damned if you don't läge just nu Men jag kommer nog kanske köra på rosenrot i alla fall, känns det som just nu, för om jag kunde flytta in ÄL:en mellan CD11 och CD24 nästa cykel har vi en mycket bättre chans och en sån bra chans kommer vi inte ha förrän i juli sen igen när vi har sommarsemester ihop. 


    Då förstår jag hur det ser ut. Jag har ju exakt 28 dagar så det är samma som mig. Äl på torsdagar och bim på fredagar. Hade hoppats det skulle ändrats efter missfallet men icke, tillbaka till exakt samma.
  • Jojjans
    WanderChild skrev 2018-12-07 18:59:30 följande:

    Ja det blir skönt att kunna pusta ut lite och berätta för folk! Familjen får veta på julafton! Ganska turbulent på jobbet dock med varsel så försöker hålla på det så länge som möjligt där för att va säker på att det inte påverkar... Berättat för närmsta chefen och en kollega dock. Har varit på två vul i 6+5 och 8+5, har fri tillgång till vul/ul hos min bm! Och har fått tid för kub den 18/12 :).


    Å så skönt med fria vul! Får man fråga i vilken stad/vilket ställe det är så?

    Jag hade blivit lovad extra kontroller efter vad jag varit med om, men har inte ens lyckats få tid för inskrivning innan vecka 9. Så vul lär bli ännu senare.
  • Jojjans
    Anonym (Ljud) skrev 2018-12-08 13:59:26 följande:

    Tror ni att ÄL kan ske lite tidigare? Med tanke på min temp.


    Hur länge har du tempat och hur regelbunden mens har du? Vet du på vilken dag du brukar ha äl?
  • Jojjans
    Anonym (Ljud) skrev 2018-12-08 14:14:30 följande:

    Tre månader. Den är inte speciellt regelbunden. ÄL kan ske lite närsomhelst, men brukar ske när tempen går ner och sedan upp. 

    Är det vanligt att tempen droppar och sedan stiger vid ÄL? Lite dålig koll på det. Eller det kanske skiljer från person till person?


    En tempdipp kan bero på massa olika saker, tex sovit lugnare, sovit oroligare, svalare i rummet, råkat öppna munnen minimalt när du förde in tempen eller ägglossning, och säkert massa andra saker. Jag skulle inte lita på en tempdipp som indikator, utan vill du veta när äl är påväg rekommenderar jag äl-tester. Jag personligen får ingen tydlig tempdipp innan äl, men vet att vissa får det. Kan säkert vara ett gott tecken när du känner din temp bättre och har helt koll på vilka avvikelser den kan göra.

    När NC sätter ut din äl sådär i ett stort grått fält är den väldigt osäker på när äl kommer komma, allt från dag 16 till dag 29 ser det ut som. Det känner alltså inte din cykel så bra ännu så utsatt ägglossning är inte att lita på.

    Kan bli dyrt med äl-tester om du har så pass oregelbunden cykel så testa att lära känna andra symptom typ sekret och tappens position i kombination med kåthet, humör och eventuell molvärk som Allan brukar kunna uppträda innan själva ägglossningen.
  • Jojjans
    oshark skrev 2018-12-08 18:06:59 följande:

    Allas kurvor är alltid olika, men en ÄL-dipp är tydligen inte speciellt vanligt. Jag har haft en mina första tre cykler jag tempat, men nu den fjärde cykeln dippade jag suuperlågt en vecka innan och inte alls lika mycket på riktiga ÄL-dagen. Så det beror nog också på från cykel till cykel. Jag har dessutom också dippat några dagar innan ÄL plus sen på ÄL-dagen (NC sätter ut ÄL dagen efter då jag får en låg höjning men jag tror jag har ÄL natten mellan dippen och höjningen).

    Som Jojjans säger finns det mycket mer du kan göra för stt försöka urskönja när ÄL är. ÄL-tester, sekret, livmodertappen.. Dippa kan man göra då och då hur som.


    Men visst ser det väl ut som att ni fick till det några dagar innan äl sattes ut, eller ser jag i syne?
  • Jojjans
    oshark skrev 2018-12-08 18:57:28 följande:

    Icke fullbordat.. Men jag la in det i appen iaf eftersom man aldrig vet. Men inga förhoppningar att det skulle ta sig efter ett ofullbordat mys två dagar innan ÄL tyvärr :-P


    Det vore ju häftigt om det gjorde det, även om chansen inte är så stor :)
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid