• Jojjans

    För oss som tempar för att bli gravid

    oshark skrev 2018-12-06 08:35:33 följande:

    Så här blev det för mig till slut. ÄL CD32. Stämmer överens med mina tidigare 6-veckorscykler under ett p-pilleruppehåll för ca 7-8 år sen. Har tid hos gyn imorn som jag bokade i måndags när jag ännu inte haft någon tempökning och vill prata om potentiell PCO/S. Ser baserat på mina förra två cykler ut som ägget försökte släppa CD25 (megadippen) men inte lyckades.

    Noll chans den här månaden, BIM troligen 14 dec.


    Vad skönt att den kom till sist, men vad synd att det gav er noll chanser. Så tråkigt att höra. Om din cykel nu återgår till ditt ?normala? finns det då chans stt ni får till det under julledigheten eller är det också kört?
  • Jojjans
    oshark skrev 2018-12-06 08:58:44 följande:

    Jag behöver få ÄL mellan CD11 och 24. Så det känns ganska kört. Men hoppas på en samarbetsvillig gyn som kanske kan ge mig lite hjälp på traven (även om jag starkt tvivlar på det).


    Håller tummarna att du får en bra gyn!
  • Jojjans
    oshark skrev 2018-12-06 08:58:44 följande:

    Jag behöver få ÄL mellan CD11 och 24. Så det känns ganska kört. Men hoppas på en samarbetsvillig gyn som kanske kan ge mig lite hjälp på traven (även om jag starkt tvivlar på det).


    Hur gick serb hos gyn?
  • Jojjans
    WanderChild skrev 2018-12-06 16:50:59 följande:

    Grattis till plusset! Men, Sluta tempa! Det skapar bara oro om du fortsätter efter ett pluss! Tempen kan göra lite hur som nu så det är bara onödigt att bli orolig om du har en plötslig dipp en dag.


    Ja jag tänker att jag ska sluta snart, är bara lite nyfiken på hur mycket den går upp nu vid bim. Jag var ju gravid hela sommaren (missfall vecka 16) och några veckor efter plus tröttnade jag och slutade tempa, men först tyckte jag det var intressant.

    Vilken vecka är du i nu? När har du BF?
  • Jojjans
    WanderChild skrev 2018-12-06 19:36:26 följande:

    Bara du är medveten om att den kan gå ner utan att det betyder något :). Min låg iprincip helt still fram till BIM, sen en vecka senare tempade jag en dag av rent intresse o då hade den gått ner lite, inte tempat sen dess. Jag går in i vecka 12 i morgon! Bf 27 juni! :)


    Å vad härligt! Då är du snart förbi den mest riskabla perioden. Har du gjort något tidigt vul?
  • Jojjans
    TrueLove12 skrev 2018-12-06 23:11:58 följande:

    Funderar på skaffa denna Clearblue fertilitetsmonitor men kan ingenting om sådant här just. Har någon av er testat den


    Tycker du inte att tempning hjälper dig att hitta din ägglossning, eller varför känner du att du också vill ha en fertilitetsmonitor?
  • Jojjans

    [quote=79268631][quote-nick]TrueLove12 skrev 2018-12-07 07:09:57 följande:[/quote-nick][/quote]

    Jag tänker att om dina cykler ofta set ut sådär eller det är svårt att räkna ut din ägglossning så finns det ju en risk att du inte har ägglossning. Jag tror du isåfall skulle behöva prata med en gynekolog hellre än en fertilitetsmonitor.

  • Jojjans
    TrueLove12 skrev 2018-12-07 07:22:40 följande:

    Jag tänker att om dina cykler ofta set ut sådär eller det är svårt att räkna ut din ägglossning så finns det ju en risk att du inte har ägglossning. Jag tror du isåfall skulle behöva prata med en gynekolog hellre än en fertilitetsmonitor.


    Ja gjorde cellförändringsprover då pratade ja med bm och hon sa att de var helt normalt har korta cyklar osv inget som var onormalt[/quote]

    Ok, men tror du en fertilitetsmonitor kommer hitta din äl lättare än tempning? Som jag förstått det är temperaturhöjning ett myclet räknare bevis för ägglossning än vad en LH-stegring är.

    Hur pass regelbundna cykler har du? Filmgänget älgar satts ut, har du då alltid lika lång lutealfas?
  • Jojjans
    oshark skrev 2018-12-07 08:23:53 följande:

    Har varit hos gyn nu på morgonen och fått ett något lugnande besked. Kommer nog dock inte få ÄL under jul vilket suger men hon sa iaf att jag har väldigt fina äggstockar som kommit igång väldigt bra efter så många år på p-piller och att jag inte ska oroa mig även om cykeln är längre än normalt.

    Det enda jag kände lite skepsis över var att hon sa att man vet att man alltid har ÄL 14 dagar innan mens oavsett vad temperaturen säger, men så är det ju inte. (Hon sa att hon inte har koll på appen, "det är ni unga som har det".) Men känns ändå skönt att det såg fint ut.

    Det jag undrar över efter en del googlande (jag vet, jag vet, googlehypokondriker är det värsta som finns :-P) var eventuellt om jag har östrogendominans då jag har längre cykler och känner igen mig i nästan alla symptom. Men jag tänker att jag får låta det gå några cykler till och hoppas vi träffar rätt innan jag nojar över det.

    Om jag nu ska ha ÄL CD32 i en 42 dagarscykel kommer ÄL ske en måndag natt varje gång vilket är bra tajming om min man är här på helgen och är jag regelbunden kan vi ju planera det så

    Hur mår du? Några graviditetssymptom än?


    Skönt att allt såg bra ut ändå! Sen verkar hon ju lite okunnig på vissa håll vilket jag förstår triggar googlehypokondri. Man måste många gånger vara sin egen läkare och jag tycker bara det känns sunt att vi kvinnor tar kontrollen över våra kroppar och fertilitet och ser till att själva ha kunskap och kräva hjälp!

    Om du har östrogendominans, vilket inte är konstigt, så skulle jag rekommendera dig att äta zink-tillskott, samt även magnesium. Jag är inte tillräckligt utbildad för att helt kunna förklara det, men det handlar om att stärka binjurarna, och balansen mellan zink/koppar i kroppen hänger ihop med östrogen/progesteronbalansen. Skulle också rekommendera dig att kika in på vulverinekoos på Instagram eller Facebook om du är intresserade av en mer alternativ syn på hormonbalans och fertilitetsförståelse. Hon är sjukt kunnig och jobbar med detta. Hon skriver ofta om just östrogenöverskott. Kaffe är en väldigt stor bov enligt henne!
  • Jojjans
    oshark skrev 2018-12-07 09:13:03 följande:

    Ok. Jag äter Apoteket Kvinna som kosttillskott generellt, de har 7 g zink men inget magnesium så får väl kolla vad som rekommenderas. Tar även Omega 3 och extra D-vitamin. Dricker inte kaffe (men svart te)  

    Det jag kände var att jag verkligen känner igen mig i nästan alla östrogendominanssymptom förutom ev. ämnesomsättningsnedsättning (har dock varit konstant hungrig sen jag slutade med mina p-piller) och sköldkörtelnedsättning, och att flera (t.ex. känslomässig och lättretlig, tappar mycket hår) har blivit värre de senaste två-tre månaderna - alltså efter att p-pillrenas effekt börjat gå ur.

    Men om jag har fina äggstockar, bra slemhinna och regelbunden ägglossning kanske jag inte ska oroa mig för mycket. Alltid bra att se till att man har bra nivåer av vitaminer och mineraler och skulle kunna gå ner kanske 4-5 kg för att vara mitt bästa jag


    Nej så är det säkert, onödigt att börja dra igång stora processer om det inte är nödvändigt!

    Vet också att munkpeppar kan hjälpa till att stabilisera hormoner vid just progestoronbrist.
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid