• Jojjans

    För oss som tempar för att bli gravid

    oshark skrev 2018-12-17 09:48:45 följande:

    Men nej, aj! Ont i hjärtat för din skull. Måste du jobba hela veckan eller har du lite ledighet så du kan ta hand om dig själv?


    Usch verkligen inte det slutet på året jag hade förväntat mig. Tilltron jag kände till att allt löser sig har minst sagt grusats...

    Jag måste ju såklart inte jobba, kan sjuka mig om jag inte klarar det. Men är planerad att jobba mån-fre... åkte till jobbet idag då jag kände att alternativet kändes ännu jobbigare: att stanna hemma och bryta ihop och totalt sjunka till botten. Då orkar jag inte ta mig upp igen till julens alla släktträffar osv.

    Men är ledig över jul-mellandagarna-nyår. Förhoppningsvis hinner jag också få äl där någon gång. Vi får se. Det går inte att ge upp, då blir det ju inte heller någonsin bra...
  • Jojjans
    oshark skrev 2018-12-17 12:34:48 följande:

    Nä, ibland när nåt sorgligt händer behöver man distrahera sig med vardagssysslor. Håller tummarna att kroppen hittar tillbaka snabbt.


    Tack! Hoppas din cykel kortas ner lite också så ni hinner med under ledigheten! Äter du rosenrot eller munkpeppar nu?
  • Jojjans
    oshark skrev 2018-12-17 14:18:26 följande:

    Dubbel dos rosenrot men ingen munkpeppar. Tänkte testa bara rosenrot då jag testat en cykel med bara munkpeppar och fick ÄL sent. Får jag tidig ÄL vet jag då att det var rosenroten som gjorde det förra gången också. Får jag inte tidig ÄL kanske jag testar båda bästa cykel för att se om det var kombinationen.

    Läste en studie som sa att kvinnor som fått 100 mg rosenrot 2 ggr om dagen fått bra resultat. Mina tabletter är på 144 mg så testar att ta två.


    Det låter bra, håller tummarna!
  • Jojjans
    oshark skrev 2018-12-17 20:51:58 följande:

    Tack

    (Om du behöver skriva av dig kan du komma och ranta i min DM-inbox om du känner för det.)


    Tack <3
  • Jojjans

    Nu är jag 3 dagar efter mitt missfall. Jag har blödit ungefär som en mens och det börjar lugna ner sig nu. Graviditetstestet var helt blankt igår em, men tempen ligger fortfarande över baslinjen. Jag vet inte hur jag ska tolka det?

    Sen plusset har tempen legat på 36.7 i snitt.

    Jag började blöda i söndags, då tempade jag inte och gravtestet var positivt men svagt.

    Måndag 36,41

    Tisdag 36,46, blankt graviditetstest

    Idag 36,59

    Är det inte konstigt att HcG verkar ha försvunnit helt, men progesteron fortfarande är högt? Tar det lång tid för progesteron att lämna kroppen efter missfall? Jag förstår inte riktigt tempen.. idag sov jag visserligen ungefär 45 min längre än vanligt, men så mycket brukar inte min temp skilja sig pga det.

  • Jojjans
    Clemmentina skrev 2018-12-21 09:18:23 följande:

    Oj, konstigt! Vet inget alls om hur nivåerna ändras. Hur är tempen idag?


    Efter två dagar har tempen sjunkit ytterligare. Efter mitt förra missfall tempade jag inte eftersom jag åt starka antibiotika och en del smärtstillande, så vet inte hur tempen brukar kunna bete sig i dessa fall. Nu imorse var den nere på 36.3.
  • Jojjans
    Anonym (T) skrev 2018-12-23 15:33:54 följande:

    Någon som tempat efter MA/MF? Hur har eran kurva sett ut?

    Min graviditet slutade i MA men kroppen skötte det själv efter några veckor och jag fick ett MF förra helgen. Det är tredje dagen jag inte blöder nu och har börjat tempat igen sedan 5 dagar.

    Problemet är att den hoppar upp och ner från dag till dag och det skiljer ca 0,4 grader mellan högsta och lägsta. Jag ligger dock lite lägre än jag gjorde i början av min graviditet.

    Är det min kropp som är ut fas eller är det mer troligt att det är något fel på termometern? 


    Jag har precis fått ett missfall för en vecka sen, och de 6 dagarna jag blödde så har tempen varit väldigt ojämna men nu igår och idag har den kommit ner och hållt sig på min vanliga nivå innan äl. Hoppas därför att jag kan räkna missfallet som mens och få äl om en vecka.
  • Jojjans
    Clemmentina skrev 2018-12-28 08:27:21 följande:

    Tyckte det var lite svårt att tempa under julen. Oregelbundna tider och släkt på besök gjorde att det blev svårt att få till tempningen.

    Trodde jag skulle få min mens igår men ännu lyser den med sin frånvaro. Har världens konstigaste cykel och är på cd60 nu (mot 38-40 i vanliga fall)!! Idag sjönk tempen ner mot cl så får se om mensen dyker upp under dagen.

    Hur går det för er andra?


    Jag har samma problem, har rest runt till olika släktingar och tycker det är bökigt med tempningen. Men nu har vi varit på samma ställe sen på julafton och tempen börjar äntligen stabilisera sig efter mitt tidiga missfall. Om jag räknar missfallet som en mens så borde äl komma 1/1. Igår tig jag första äl-testet denna cykel och det visade ett svagt sträck. Imponerad av kroppen! Kan det vara så att äl tom kommer tidigare än en vanlig cykel vid tidigt mf?
  • Jojjans
    Clemmentina skrev 2018-12-28 09:42:22 följande:

    Skönt att tempen stabiliserat sig nu i alla fall. Fortsatte den att ligga lite högt ett tag efter ditt MF eller gick den upp och ner? Kroppen är verkligen fantastisk. Hoppas ägglossning kommer som den ska eller t.om. tidigare nu.

    Jag tempar igen ett par timmar efter jag hade vaknat första gången och då hade tempen sjunkit ytterligare. Så jag hoppas mensen kommer nu men om den inte gör det har jag i alla fall ett besök hos gyn inbokat efter helgerna.


    Ja jätteskönt. Jag tempade tyvärr inte dagarna innan missfallet, men morgonen efter var tempen betydligt lägre än den var under graviditeten. Men sen hoppade den lite upp och ner mer än den brukar i några dagar. Men som sagt senaste typ 5 dagarna ligger den lågt som den ska.

    Hoppas din temp visar på att mensen är på g! Så frustrerande när tiden bara går och man inget kan göra...
  • Jojjans
    Clemmentina skrev 2018-12-28 13:34:27 följande:

    Tack! Min cykel är fortfarande krånglig även om jag slutade med p-piller för snart ett år sen.


    Hade du oregelbunden cykel även innan du började med o-piller?
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid