• Jojjans

    För oss som tempar för att bli gravid

    Jojjans skrev 2018-11-09 07:07:24 följande:

    Å vad jag känner igen mig i den rädslan! Efter ett sent missfall sommartiden på att bakterier kommit upp och infekterat moderkakan vågar jag fan inte ens använda tampong! Sex innan äl, det är det enda som kommer in!


    Som berodde* inte sommartid...
  • Jojjans

    Godmorgon hörni

    Jag har ju upplevt att min temp inte steg tillräckligt högt denna månad. Den steg tillräckligt högt för att bekräfta ägglossning, men antagligen inte tillräckligt högt för att ett ägg skulle fästa - mycket riktigt tog det sig inte utan mensen kom i torsdags.

    När jag sökte på information om det så hittade jag denna hemsida om traditionell kinesisk medecin. Jag vet inte vad de olika tillstånden betyder eller hur man behandlar det inom TKM, men tyckte det var superintressant att läsa om vad som anses vara ett avvikande temperaturskillnader i sammanhanget.

    am-kliniken.se/basal-kroppstemperatur/

  • Jojjans
    cassandra92 skrev 2018-11-11 10:03:34 följande:

    Fråga. Varför sätter natural cycles ut ÄL trots en serie av negativa test?


    Som jag förstått det utgår NC nästan uteslutande av temperaturen, medan äl-test bara är ett hjälpmedel. Om du tex har fått en tydlig temperaturökning så har du ju garanterat fått äl även om du inte fått till ett positivt äl-test.
  • Jojjans
    cassandra92 skrev 2018-11-11 11:58:29 följande:

    Okej det är jättekonstigt för jag fick fast gubbe förra månaden på test så borde ju få det nu också i sånna fall. Plus att min andra app som mäter temp hela natten säger ÄL på onsdag... Hmm får vänta och se vad den säger! Jag har bara tempat i typ tre veckor med NC så kan det vara så att den gör "fel"? Ja ja om jag hade ÄL igår har jag i alla fall haft sex på den dagen hahah Jag tänkte börja ta progesterall men vet inte om jag vågar än??


    Ja om du bara tempat i 3 veckor så gör NC garanterat fel. Efter en hel cykel brukar dom kunna sätt ut äl rätt, men för att kunna förutspå när nästa ägglossning kommer bli så krävs det att man tempat i flera månader och har ganska konsekvent data.

    Jag tycker inte om NC som app för dens algoritmer är väldigt avancerade och den flyttar runt äl för minsta förändring. Jag vill hellre hålla koll själv så använder mest NC för att läsa av temperaturkurvan, så att jag själv kan räkna ut när äl var.
  • Jojjans
    oshark skrev 2018-11-11 13:42:18 följande:

    Nja, om NC har satt ut att du redan haft ÄL är det bara fel om du tempar fel. Och som jag förstått det har NC satt ut att hon redan haft ÄL?


    Ja såklart, så kan det ju vara. Menar mest att det kan dröja iallafall en cykel innan NC hittar rätt osv. Men finns en tydlig höjning så har ju ägglossning skett, det har du helt rätt i (om man tempat konsekvent).
  • Jojjans
    TrueLove12 skrev 2018-11-11 23:35:09 följande:

    Idag hade jag 37,00 och iförgår hade jag 37,11 men resten av dagarna innan har bara vart lågt vet inte vad man ska tro


    Om du fått en höjning så låter det ju som att äl kan ha skett, men det är lite svårt om man inte vet när du hade mens eller borde ha äl... posta en bild på din kurva så är det nog lättare att läsa av.
  • Jojjans
    TrueLove12 skrev 2018-11-13 08:06:44 följande:

    Mensen har jag koll på ska ha om 2 dagar nu ungefär har aldrigy haft direkt 37 eller lite högre brukar ligga på 36 och högre

    Har missat några dagar


    Jag tycker att det ser ut som att din ägglossning snarare borde ha varit den 6e eller 7e, då det är först får en höjning sker. Har du använt äl-tester också som kan hjälpa dig att se när äl borde ha varit?
  • Jojjans
    TrueLove12 skrev 2018-11-14 09:45:47 följande:

    Appen flo brukar stämma när jag ska ha mens ungefär så är rätt säker

    Hade ca 36,82 men vet inte om ja ska fortsätta med att tempa


    Jag tycker verkligen du ska fortsätta tempa en hel cykel för att få koll på mönstret... om du fortfarande har hög temperatur så tycker jag att jag känner mogna ännu mer säker på strök birde ha varit den 6e som jag var inne på förut. Fortsätt fram till mens så är det lättare att se om det stämde!

    Hur lång cykel sa du att du brukar ha? Brukar den alltid vara lika lång?
  • Jojjans
    SofieElise skrev 2018-11-14 11:34:49 följande:

    BIM imorgon! Fingers crossed! Vägrar gravtesta mig innan hehe, lever helllre på hoppet!


    Starkt gjort av dig att lyckats hålla dig till det beslutet, mkt imponerad! Ska försöka inspireras av det
  • Jojjans
    TrueLove12 skrev 2018-11-14 15:49:28 följande:

    Började tempa i augusti tror jag men vart upp och ned.

    Ja har allt mellan 26-28 de sista har typ vart 26

    Skickar vad de står på flo så får du se


    Ok! Ja då är du ju väldigt regelbunden. Vet du på vilken dag i cykeln du brukar ha ägglossning? Tänker eftersom du använde ägglossningstest tidigare.
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid