• Jojjans

    För oss som tempar för att bli gravid

    Onlyme86 skrev 2018-11-05 10:29:37 följande:

    Ja det brukar jag. Åtminstone de mån jag har tempat. Bara en lång vecka kvar att vänta. Spännande att se hur temperatur förändras i veckan.


    Ja det är hemskt att vänta. Iallafall nu när jag tjuvtestat och fått negativt så att hoppet släckts. Hade nog varit mer förväntansfull om jag inte tjuvat.
  • Jojjans
    Onlyme86 skrev 2018-11-05 14:07:11 följande:

    Jag förstår det. Jag hade känt likadant. Därav tänker jag verkligen försöka att hålla mig till BIM. Det var ett testa tidigt som du använde i går?


    Nä det var ett vanligt test från RFSU. Inser att det också såklart påverkar resultatet... och nu när jag börjat kan jag inte sluta.
  • Jojjans
    SofieElise skrev 2018-11-05 17:22:02 följande:

    Hej, jag använder både NC och FF. Varje månad så säger de att ÄL skedde olika dgr. Exempelvis så beräknar NC ÄL till dag 14 den här månaden och FF dag 13. Det är alltid samma skillnad. Jag registrerar även ÄL-test. Någon som är med om samma sak? Vilken ska man lita på?


    Ja jag tycker också det håller på så! Man vet ju att äl inträffar olika långt efter positivt test, och att temperaturen stiger olika snabbt hos olika personer. Undrar vad apparna bedömer som vanligast liksom...
  • Jojjans
    SofieElise skrev 2018-11-06 18:35:11 följande:

    Ja det riktiga måste gå vara att ÄL kommer dagen efter positibt test och samma dag som första negativa. Tror man får se apparna som ungefärliga men vissa bitar bör man tänka själv kring och inte lita blint på deras beräkningar.


    Men vissa äl-test säger väl att äl sker upp till 36 h efter positivt test? Då kan det ju i praktiken bli två dagar senare...

    Men hur snabbt temperaturen höjs är ju också olika från person till person. Det har ju att göra med hur snabbt progesteron stiger efter äl..
  • Jojjans
    SofieElise skrev 2018-11-06 19:24:19 följande:

    Man får helt enkelt mysa dagligen för säkerhetens skull.. hehe


    Haha ja precis :)

    Svårt att acceptera att ingen kan berätta för mig när på sekunden jag har ägglossning hhe, hade varit praktiskt.
  • Jojjans
    SofieElise skrev 2018-11-08 06:45:35 följande:

    Hej, hur går det för alla? Själv ligger min temp efter ÄL lågt jämfört m vanligt...


    Min temp har också legat lägre och steg långsammare denna månad. Vet inte om det är därför, men det blev inget. Fick min mens under natten...

    I våras hade jag ägglossning från vänster sida när vi gjorde vårt första försök. Andra försöket äl från höger och då tog det sig. Första äl efter mitt missfall var från hö men den cykeln hoppade vi över, så mina förhoppningar barn låga inför denna cykel från vänster sida, och mycket riktigt... ingen bebis.

    När jag har äl från vänster sida så verkar inte temperaturen bli lila hög, och jag får oftare spottings innan mens. Kanske kan vara så att gulkroppen på den sidan blir för svag.
  • Jojjans
    SofieElise skrev 2018-11-08 17:07:29 följande:

    Vad tråkigt att det inte tog sig nu, håller tummarna för en augustibebis istället!

    Jaha, men så kanske det kan vara att det beror på vilken sida. Ja låg temp känns inte så positivt. Får se. Aldrig haft så innan men inte tempat så länge heller.


    Ja jag hoppas då på äl från höger sida och att det tar sig, vet inte varför men gillar tanken på augbebis mer än julibebis även om jag helst skulle ha blivit gravid igår typ.
  • Jojjans
    becca90 skrev 2018-11-08 17:36:45 följande:

    Nu la jag till ?äggviteflytningar? i FF och då satte den tillbaka äl!

    Ser det ut som ja kan va gravid eller borde ja vänta mig en sen mens?


    Det är omöjligt att veta om du är gravid baserat på bara tempen om du inte vet om din mens är sen..
  • Jojjans
    becca90 skrev 2018-11-08 18:15:19 följande:

    Min mens är ju sen..

    äl 24/10 plus 14 dagar lutealfas är bim + 1 idag..

    Tänkte mer om dipparna som varit kanske indikerar på att det ej går att va gravid


    Det är omöjligt att veta om dipparna beror på att din sömn sett annorlunda ut eller ev graviditet. Om fin mens är sen kan du ju absolut vara gravid - dipparna kan ju bero på något annat. Testa! :)
  • Jojjans
    SofieElise skrev 2018-11-08 22:21:07 följande:

    Det där med tappen har jag inte fått kläm på. Har testat att känna några ggr men får lite ångest över att bakterier ska hamna fel. Jag hoppas du hittar din cykel snart och att den blir mer regelbunden. Jag slutade med ppiller i slutet av juni, i sept kändes det som allt var återställt, så gick nog rätt fort. Åt ppiller i tre år. När slutade du m dina? Vattniga flytningar är väl också sk fertila?


    Å vad jag känner igen mig i den rädslan! Efter ett sent missfall sommartiden på att bakterier kommit upp och infekterat moderkakan vågar jag fan inte ens använda tampong! Sex innan äl, det är det enda som kommer in!
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid