Allmän tråd om matlagning
Allmän tråd om matlagning, tips kring mat, matvaror och matlagning.
Allmän tråd om matlagning, tips kring mat, matvaror och matlagning.
Ok
Ikväll blir det stekta vildsvinskotletter med potatisklyftor.
Jag glömde bort sås när jag var och handlade.
Detta är vad vi har hemma på påse:
Örtsås - Knorr
Champinjonsås - Blå band
Rosépepparsås - Knorr
Rosépepparsås - Blå band
Café de Paris - Blå band
Karl Johan-svampsås - Blå band
Vilken rekommenderar du?
Ikväll blir det stekta vildsvinskotletter med potatisklyftor.
Jag glömde bort sås när jag var och handlade.
Detta är vad vi har hemma på påse:
Örtsås - Knorr
Champinjonsås - Blå band
Rosépepparsås - Knorr
Rosépepparsås - Blå band
Café de Paris - Blå band
Karl Johan-svampsås - Blå band
Vilken rekommenderar du?
Tack för rådet, vi kör på den.
Vi har sällan eller aldrig tid, ork och ro att stå och göra såsen själva. Det blir oftast färdig eller på påse.
Steker du kotletterna i panna är det bara att när kotletterna är klara lufta ur. Koka ur pannan med lite vatten, slå på grädde, någon god fond, salt och svartpeppar. Låt koka iho. Red ev med maizena.
Enkel och god grundsås.
Sen kan man alltid smaksätta ytterligare. Krossad grönpeppar, rosépeppar, svartpeppar och vitpeppar i samma sås blir så gott.
Egen chanpinjonsås är enkelt med. Har man färska champinjoner stek dem innan du slår på lite vstten för att koka ur pannan. Har du bara konserverade kan man ha i dem tillsammans med grädden.
Annars finns det gott om kalla såser som är goda med. Creme fraiche som bas blandas med:
- sweet chilisås och vitlöks samt salt och peppar
- chilisås, vitlök, sriracha, salt och svartpeppar och någon matsked apelsinläsk. Japp, läsk. Blir en fantastisk kebabsås
- vitlöks, riven utpressad gurka, salt och peppar