• Tom Araya

    Allmän tråd om matlagning

    Allmän tråd om matlagning, tips kring mat, matvaror och matlagning.

  • Svar på tråden Allmän tråd om matlagning
  • Tom Araya

    Ikväll blir det stekta vildsvinskotletter med potatisklyftor.
    Jag glömde bort sås när jag var och handlade.

    Detta är vad vi har hemma på påse:

    Örtsås - Knorr
    Champinjonsås - Blå band
    Rosépepparsås - Knorr
    Rosépepparsås - Blå band
    Café de Paris - Blå band
    Karl Johan-svampsås - Blå band

    Vilken rekommenderar du?

  • Aniiee
    Tom Araya skrev 2017-08-04 19:44:49 följande:

    Ikväll blir det stekta vildsvinskotletter med potatisklyftor.
    Jag glömde bort sås när jag var och handlade.

    Detta är vad vi har hemma på påse:

    Örtsås - Knorr
    Champinjonsås - Blå band
    Rosépepparsås - Knorr
    Rosépepparsås - Blå band
    Café de Paris - Blå band
    Karl Johan-svampsås - Blå band

    Vilken rekommenderar du?


    Ingen aning, det var 20 år sedan jag åt sås från en påse.

    Men spontant skulle jag ta en pepparsås....
    Litter your world with your gems of thoughts and deeds
  • Anonym (mums)
    Aniiee skrev 2017-08-04 19:57:26 följande:
    Ingen aning, det var 20 år sedan jag åt sås från en påse.

    Men spontant skulle jag ta en pepparsås....
    Ja, grönpepparsås!
    Lagad från grunden... himmelskt gott!
  • Tom Araya
    Aniiee skrev 2017-08-04 19:57:26 följande:
    Ingen aning, det var 20 år sedan jag åt sås från en påse.

    Men spontant skulle jag ta en pepparsås....
    Tack för rådet, vi kör på den.

    Vi har sällan eller aldrig tid, ork och ro att stå och göra såsen själva. Det blir oftast färdig eller på påse.


  • Aniiee
    Tom Araya skrev 2017-08-04 20:07:32 följande:
    Tack för rådet, vi kör på den.

    Vi har sällan eller aldrig tid, ork och ro att stå och göra såsen själva. Det blir oftast färdig eller på påse.
    Det tar 3 minuter att slänga ihop en sås, och det gör man när man ändå håller på (väntar på klyftpotatisen, till exempel). Så den köper jag faktiskt inte =P
    Litter your world with your gems of thoughts and deeds
  • Fjäril kär
    Tom Araya skrev 2017-08-04 20:07:32 följande:

    Tack för rådet, vi kör på den.

    Vi har sällan eller aldrig tid, ork och ro att stå och göra såsen själva. Det blir oftast färdig eller på påse.


    Att göra en sås från grunden tar exakt lika lång tid som att vispa ihop från påse.

    Orkar man skala potatis eller vända en biff i pannan kan man också göra sås.
  • Tom Araya
    Aniiee skrev 2017-08-04 20:16:36 följande:
    Det tar 3 minuter att slänga ihop en sås, och det gör man när man ändå håller på (väntar på klyftpotatisen, till exempel). Så den köper jag faktiskt inte =P
    Vilken sås tar bara 3 minuter att göra? Det tar det att bara googla ett recept....sedan ska man ju ha alla ingredienser hemma... DrömmerFlört

    Vi håller på och tömmer ett rum och slänger en massa skräp, därav sen middag.
  • Anonym (mums)
    Tom Araya skrev 2017-08-04 20:38:31 följande:
    Vilken sås tar bara 3 minuter att göra? Det tar det att bara googla ett recept....sedan ska man ju ha alla ingredienser hemma... DrömmerFlört

    Vi håller på och tömmer ett rum och slänger en massa skräp, därav sen middag.
    Vill man göra det riktigt enkelt för sig så skvätta bara i lite lämplig fond i grädde, koka upp. Red ev av lite om den är för tunn.

    Voila!

    Bättre än alla pulversåser i universum. Promise.
  • Gurkan

    Steker du kotletterna i panna är det bara att när kotletterna är klara lufta ur. Koka ur pannan med lite vatten, slå på grädde, någon god fond, salt och svartpeppar. Låt koka iho. Red ev med maizena.

    Enkel och god grundsås.

    Sen kan man alltid smaksätta ytterligare. Krossad grönpeppar, rosépeppar, svartpeppar och vitpeppar i samma sås blir så gott.

    Egen chanpinjonsås är enkelt med. Har man färska champinjoner stek dem innan du slår på lite vstten för att koka ur pannan. Har du bara konserverade kan man ha i dem tillsammans med grädden.

    Annars finns det gott om kalla såser som är goda med. Creme fraiche som bas blandas med:

    - sweet chilisås och vitlöks samt salt och peppar

    - chilisås, vitlök, sriracha, salt och svartpeppar och någon matsked apelsinläsk. Japp, läsk. Blir en fantastisk kebabsås

    - vitlöks, riven utpressad gurka, salt och peppar

Svar på tråden Allmän tråd om matlagning