Allmän tråd om matlagning
Allmän tråd om matlagning, tips kring mat, matvaror och matlagning.
Allmän tråd om matlagning, tips kring mat, matvaror och matlagning.
Citygross bea ska vi ha ikväll till marinerade fläskkarrén. Första gången jag provar den
Kylen gapar tom. Till veckan ska jag veckohandla. Vad äter ni till vardags? På helgen? Söker lite inspiration på nya recept. Har mycket köttfärs och oxkött typ grytbitar hemma efter ett inköp av en köttlåda. Kom med förslag!
Pratade just med min dotter om min födelsedag nu i augusti och att mina båda döttrar med pojkvänner kommer hit till mig då och jag ska bjuda på lunch! Jag tycker det ska bli jättetrevligt MEN när jag tänker på vad jag ska laga så är det TOMT! Ingenting händer i min hjärna. Jag är usel på mat och matlagning Något tips på en ENKEL lunch som ändå signalerar omtanke och god vilja?
Pratade just med min dotter om min födelsedag nu i augusti och att mina båda döttrar med pojkvänner kommer hit till mig då och jag ska bjuda på lunch! Jag tycker det ska bli jättetrevligt MEN när jag tänker på vad jag ska laga så är det TOMT! Ingenting händer i min hjärna. Jag är usel på mat och matlagning Något tips på en ENKEL lunch som ändå signalerar omtanke och god vilja?
Eftersom jag ändå står i köket slänger jag in detta lilla super-enkelt-att-komma-ihåg-pannkaksrecept:
Vispa ihop lika många ägg som dl mjöl som dl mjölk. Släng i lite socker och salt. Hä i dubbelt så många gram smält smör eller ml olja som antal dl mjöl. Späd med mer mjölk eller mineralvatten till lagom smetkonsistens (ca 1/3 av dl mjölk oven). Grädda plättar eller pannkakor och servera med sylt och grädde, smör och socker, citron och socker eller kakao och... eh.... socker!
Det är väl för du inte har använt en såspåse
Jag kan meddela jag är värre, fast bara med 5år mer.
Hade köpt mig en bea på påse, var som snabbmat när man har riktigt bråttom.
Slutade med jag använde en av tre påsar, och 7-8år efter bästföredatumet gick ut, så tänkte jag kanske jag kommer använda den.
Och 5 år senare, så insåg jag aldrig kommer använda en sådan någonsin mer.
Och detta var i vevan man började få bea på burk, som faktiskt smakade en del bea.(innan var det bara den frysta ifrån Findus som smakade bea)
Sen pimpar jag alltid upp bean på burk, då är den kusligt lik en riktig bea.
Det är bara konsistensen som inte blir rätt då.
Jo, ni som använder färsk dragon, sluta köp dom värdelösa krukorna.
Och köp inlagd dragon i vinäger, är riktigt bra smak på den.
Och vida överstiger den på kruka.
Hehe, kör själv ~800g plattor, kanske runt 2-3cm tjocka.
Men man får packa väl om man ska ha det länge i frysen, då det frystorkar extra snabbt när man gör så.
Det är väl för du inte har använt en såspåse
Jag kan meddela jag är värre, fast bara med 5år mer.
Hade köpt mig en bea på påse, var som snabbmat när man har riktigt bråttom.
Slutade med jag använde en av tre påsar, och 7-8år efter bästföredatumet gick ut, så tänkte jag kanske jag kommer använda den.
Och 5 år senare, så insåg jag aldrig kommer använda en sådan någonsin mer.
Och detta var i vevan man började få bea på burk, som faktiskt smakade en del bea.(innan var det bara den frysta ifrån Findus som smakade bea)
Sen pimpar jag alltid upp bean på burk, då är den kusligt lik en riktig bea.
Det är bara konsistensen som inte blir rätt då.
Jo, ni som använder färsk dragon, sluta köp dom värdelösa krukorna.
Och köp inlagd dragon i vinäger, är riktigt bra smak på den.
Och vida överstiger den på kruka.
Pulled pork, är extremt enkelt, sköter sig själv.
Går äta med tortilla, ris eller potatis, och är modern mat och bör uppskattas.
Min PP gör jag med cajunkryddblandning, bryner, i grytan och bottnar med lök, vitlök och morot.
1msk vatten och 1msk äppelcidervinäger.
Tar ca 4h i ugnen på 125grader.
Dock måste man testa köttet om det är klart innan man tar ut det.
Och gör med nått som en del kallar gaffeltestet.
Som går ut på att du trycker en gaffel mitt uppe på köttbiten.
Är det som en studsboll, så är det mer än 1h kvar.
Är den mjuk, så är det mindre än 1h kvar.
Och när den går i tre delar i princip, så är det klart.
Om jag äter den som carnitas/tacos, så brukar jag reducera ned spadet(mixa löken och vitlöken, tar brot morötter) och skicka i en skvätt rödvin som även den reducerar.
Och detta häller jag sen över det rivna köttet, jag brukar rensa bort det lilla fett som är kvar och hinnorna mellan.
Men även göra sås och potatis blir gott.
Se till plocka ur morötterna åtminstone, då det blir för sött annars.