Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Digestive skrev 2019-07-28 23:10:05 följande:
    Haha, vart kom nu det här ifrån? Fantastiskt. Jag lämnar dig med projektet att ringa in folk - som du uppenbarligen inte vet någonting om rent politiskt - i små söta kategorier och hoppar till sak istället.

    Du kan inte ens beskriva hur jag har hanterat NTU korrekt. Har dagens väder tagit det bästa från dig också?

    Ok. Så du vill inte förhålla dig till vad våra regenter skriver i en skrivelse och hur de, svart på vitt, förhåller sig till NTU i den samma. Man ska bara utgå från att de har koll på läget, som enda instans i Universum som kan se hur brottstrender >>framgår<< i NTU-undersökningar - medan professionen, som du själv har hänvisat till, varnar för exakt sådan hantering och när inte ens BRÅ kan ge så definitiva svar på aktuella trender.

    Du vart iallafall tydlig med prioriteringen...

    Jag är anarkistiskt lagd, närmare bestämt en individualanarkist. Behöver jag förklara hur synen på folket följer därefter? Föreställ dig absolut individualism och att folket är ett bestånd av individer - den radikala motsatsen till kollektivism (när/om/då individen inte själv har valt kollektivism, såklart).

    Du får själv avgöra hur nära en SD-svans och den så kallade skrikhögern det ser ut att vara, haha...

    Detta genomsyrande behov av att stämpla folk. Du är relativt ny här - iallafall ditt nick - men du befinner dig alltså i ett diskussionsforum... inte i en >>klipp och klistra din helt egna meningsmotståndare<<-verkstad.

    Saknar i övrigt ordet >>vurmare<< i dina utlägg. Bättre kan du! Ge dig inte fören du är fullständigt förutsägbar...

    Vet du vad jag själv har för term som motsvarar sådant skrikhögern, pubertetshögern et cetera? Jo, etablissemangsvänliga är termen som jag använder... så rå och brydd av identitetspolitiken är jag... att jag inte ens förmår mig att måla upp mina meningsmotståndare här i massa häckel. Kan du tänka dig?! - lite som en enhörning här på Familjeliv.
    Ja, det är kanske så .. just 'folkets' företrädare på FL har jag inget gott öga till - det visar sig allt som oftast att de pratar om ett folk som de föraktar och samma folk som de säger sig företräda. Men jag frågar dig vad du menar med folk. Är det en stämpling menar du?  Det är så känsligt att en fråga tas som en stämpling?  

    Så med folket menar du olika grupper eller kanske till och med alla grupper, och olika individer och kanske alla individer. Ja, det är ju folket, som i mänskligheten då kanske.

    Det har sina fördelar och nackdelar att ringa in folk eller företeelser i kategorier, det är till och med en förutsättning för mänsklig överlevnad att vi har kategoriskt tänkande och en förmåga att uppfatta saker kategoriskt, och med kategoriskt menar jag, eller egentligen forskarna, förmågan att klumpa ihop olika saker till en och samma kategori, som 'farligt' till exempel. Det kategoriska tänkandet behöver kompletteras med annat tänkande också.

    Jag har inte läst vad de som du kallar 'regenter' skrivit i länken du gav,  och hur de resonerade med NTU som någon sorts referens.. Så ja har valt att inte uttala mig om det, istället tror jag att departement har såväl sakkunniga som politiskt kunniga medarbetare. Det framgår av annan information att dessa personer finns. Huruvida 'regenterna'  är förda bakom ljuset eller inte eller helt enkelt är i händerna på de som inte vet bättre har jag ingen fakta på så där kan jag inte uttala mig och jag vill inte spekulera i. Jag får studera frågan helt enkelt innan jag skriver någonting om det.

    Tydliga prioriteringar? Det var inte du så tydlig med utan det var väl sånt underförstått om andra igen appropå stämplingar alltså

    Jag tror att du just i detta nu lever i resultatet av de individuella personernas självvalda kollektivism.  Det är så här det blev nu - då alla individer som levde hittills levde i familjer, släkter, byar, hertigdömen, kungadömen, land, unioner, osv osv till världsdelar och den globala världen vi nu lever i.  Resultatet av den mänskliga individualismen och kollektivismen som följer på att vi är sociala djur gav oss detta.  Individualismen och kollektivismen som vi som sociala djur har kommer att fortsätta förändra världen.

    Jag ska inte hålla din ungdom mot dig och kanske har du varit med lika länge som jag på FL, då Charlotte och Patrik ägde och drev FL. Hur som helst är det inget argument och helt irrelevant så ja vet inte varför du tar upp det och vad du vill säga med detta om ett kontos ev ålder på FL - berätta gärna hur du tänkte där.

    De tär bra att hålla sig från att citera och tolka utan kontext, det finns några vurmare som faktiskt ängar otroligt många inlägg till just det - jag har inte sett set från dig däremot. Själv försöker jag gräva i premisser till påståenden - inte för att jag alltid lycka framställa det begripligt. Oss enhörningar emellan hahaha
    Digestive skrev 2019-07-28 23:10:05 följande:
    ....
    Jo, etablissemangsvänliga är termen som jag använder... så rå och brydd av identitetspolitiken är jag... att jag inte ens förmår mig att måla upp mina meningsmotståndare här i massa häckel. Kan du tänka dig?! - lite som en enhörning här på Familjeliv.
    Så kom då vurmare med på begäran också
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-07-29 01:05:33 följande:
    Du fick en kort introduktion för hur jag som individualanarkist såg på folket. Varför inte förhålla sig till den istället för att hitta på en massa saker? Vad folket anbelangar så önskar jag dem bara frihet och makt över sina egna individuella liv... mer anspråk än så vore en aning motsägande. Att veta folkets bästa är kollektivistens paket att köpa i alla dessa färggranna former.

    Ha du dina kategoriseringar av SD-svansar, skrikhögern, konspiratörer and what not. Kunde inte bry mig mindre om sådana barnsligheter... än mindre när ingetdera stämmer - då det är ett signum för reflexer snarare än analytiska tankar. Men spotta på micken du.

    Så du har inte läst något av det jag citerade ur skrivelsen i inlägg #3615 - som du själv har svarat på en bit ovan? Vad är dina svar värda om saken då inbillar du dig? Skriver du bara saker på måfå även i sak och hoppas på att det blir rätt?

    Du missuppfattade helt och håller vad jag avsåg med stämplingar. Jag undrar ärligt talat hur du ens använder ordet... för det tordes vara uppenbart att jag menade sådant som skrikhögern, konspiratör och SD-svans.

    Det här samhället är alltså att likna med en produkt ur ditt eget huvud? Om inte så tror jag inte riktigt att du förstår individualanarkism och den absoluta individualism som följer... du vet, bara det här med imaginära landsgränser och att alla som föds inom den skulle vara svenskar, ett folk och en gemensam sak... är redan där oförenligt med någonting jag åsyftar. Men visst kan man kompromissa, jag är inte en revolutionär anarkist på något vis.

    Nu påpekade jag att det var ditt nick som var relativt nytt här. Måhända att jag har missat det tidigare men det är inget nick jag känner igen sedan typ åtta år tillbaka... inte i denna forumsdel iallafall.
    Du är hur som haver inte i någon >>klipp och klistra ihop din alldeles egna meningsmotståndare<<-verkstad, det kan konstateras. Det kanske är en svårförståeligt poäng men halmgubbar är helt enkelt inte legitima - förstår du inte mina åsikter eller politiska hållning, uttala dig inte om dessa saker. Det är inte riktigt så att jag sitter och klär upp dig i ord och stämplar hej vilt, för jag kan helt enkelt bättre och bemöter vad du skriver istället. Prova!

    Aja, nu känns allt sådär onödigt bryskt och tråkigt. Det var inte meningen att det här skulle bli en slags personlig konflikt. Du är som påpekat ny iallafall för mig och jag gillar inte den här utvecklingen. Jag har nog med årslånga och personliga konflikter i det här forumet... misstag som troligen aldrig kan repareras. Annars har jag mer än gärna motdebattörer.

    Att lyckas framställa sina tankar är en konst. Ibland kan jag träffa rätt men hur jag bemöts här och var på Familjeliv kan skvallra för alla gånger som jag har misslyckats...

    Det är mycket med det jordiska.
    Jag har ingen personlig konflikt med dig - jag vet inte vem du är. Jag har ingen aning och om du är individualanarkist eller kristdemokrat eller bägge så är det någonting jag inte har några synpunkter på.

    Kanske har du en personlig konflikt med mig - och det får väl i så vall vara så. Det är din grej i så fall.

    Det är synd att frågeställningar tas som en klipp och klistra-verkstad.  Utveckla istället tankarna så att de blir tydligare, så att premisser synliggörs. Ta inte frågor som personliga påhopp utan skriv istället vad du inte menade och vad du menade.

    Du vet att jag inte håller dig ansvarig för en enstaka mening som fultolkas och i syfte att missförstås. Det finns andra som gör det.
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-07-29 10:16:46 följande:
    Med personlig konflikt medarrangör jag att vi har lämnat smakämnet rätt friskt för några inlägg sedan.

    Med klippa och klistra verkstad menar jag naturligtvis dina etiketter som skrikhögern, SD-svans och så vidare. Framkom verkligen inte det - när det i samma stycke står att du inte borde uttala dig om mina åsikter och politiska hållning när du inte har någon aning om dem?

    Alla dina frågor är besvarade så dina anmärkningar är lagom ur led. Vad skulle jag ha missat av minsta vikt?

    Aja, det här leder uppenbarligen ingen vart.
    Ah, du reagerade på min utläggning om <SDsvans, skrikhöger och vurmare> som i trådarna här brukar försvara 'folket' och dess känslor, behov, uppfattningar osv. 

    Frågan var om du också hörde till dem, om det var det 'folket' du refererade till. Och du tolkade det som att jag tillskrev dig detta
    Padirac skrev 2019-07-28 21:02:24 följande:
    <lång jävla utläggning om svansens 'folk-begrepp' eller 'vanligt folk'>

     Folket, vad menar du?

    ....
    Ja, det är lätt att det blir fel i skrift.

    Alla 'labels' som du kallar klipp och klistra är parafraseringar på etiketter från extremhögern.
  • Padirac
    Snäll men inte tråkig skrev 2019-08-18 15:25:04 följande:
    Och du tror inte att många som känner på det här sättet hade flyttat för länge sedan om de haft den möjligheten? Har du helt missat bostadsmarknadens utveckling under de senaste tio -femton åren? Bostadspriserna har stigit med flera hundra procent på många håll och det är inte enbart Stockholms innerstad eller ens enbart Stockholms län jag talar om nu. När det gäller hyresrätter är ett förstahandskontrakt en ouppnåelig dröm för massor av människor där ute. Att få ett förstahandskontrakt i ett område som upplevs som  relativt tryggt är en ännu mer ouppnåelig dröm. Återstår andrahandsmarknaden. Men att bo i andra hand med den ovisshet och osäkerhet det medför - även om lägenheten man hyr i andra hand ligger i ett bättre och tryggare område än det där man nu bor- är inte självklart ett bättre alternativ för en barnfamilj som vill skapa en trygg uppväxt och framtid för sina barn.
    Det är tyvärr så att alla inte har förmågan att skydda sina barn. Men det är en diskussion i sig om hur samhället kan och ska hjälpa de utsatta.
  • Padirac
    Snäll men inte tråkig skrev 2019-08-18 23:38:47 följande:

    Om du med "förmåga att skydda sina barn" menar möjligheten att flytta till ett tryggare område hur som helst  om det skulle bli problem med gängkriminalitet och skjutningar i ens bostadsområde så är vi väldigt, väldigt många därute som inte har "förmåga att skydda våra barn".

    Jag kan bara ta mig och min egen familj som exempel. Vi är inga socialfall eller så, vi har en bostadsrätt och arbetar. Men vi skulle  inte ha råd med en jämförbar bostadsrätt i så många andra stadsdelar i staden, bortsett från stadsdelar där otryggheten är betydligt större än i vår och där både unga och gamla av alla nationaliteter till och med i dagsljus ofta undviker vissa allmänna platser.

    Och hyresmarknaden här i stan är ett skämt. De få förstahandskontrakt som blir tillgängliga handlar antingen om bostäder  i de stadsdelar jag beskrev ovan, stadsdelar som är mycket otryggare än vår nuvarande eller om nyproducerade bostäder där månadshyran är nästan dubbelt så hög som den månadskostnad för boende vi har nu.


    Ja, det finns mycket som kunde förändras för människors väl, men olika krafter drar åt olika håll. Utsatta människor behöver stöd.
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-08-19 14:50:04 följande:
    Ja, det borde ha formulerats tydligare: de vänsterorienterade samt etablissemangsvänliga är mer nöjda med/i situationen. Som nöjd letar man sällan alternativ och man ska nog skatta sig väldigt lycklig om man är nöjd idag - för alternativen är försvinnande få. Som etablissemangsvänlig aktivist så glömmer man tydligen väldigt lätt sin egen sits, och istället för att skatta sig lycklig över den så förlöjligar man istället folket som klagar över bristen på alternativ. Men det är bra att du verkar nöjd och inte behöver söka alternativ för att bli det, FDFMGA - övriga kan dock inte leva på din lycka.

    Nu skrev jag >>har snart<< och inte >>har<< så det finns inte mer att bemöta här.

    Inte heller var det en profetia utan en lösning som jag tror att fler och fler börjar att se. Men i övrigt så har urbaniseringstrenden vänt iallafall för Stockholm.
    Vad menar du?

    Är vänstern och etablissemanget mer nöjd än vilka? Mer nöjd med vad?

    Vilka är etablissemanget? vilken är situationen?

    Jag tror att både vänster och etablissemang (vad det nu är) ser allvarligt på såväl villkoren för boende, utanförskap, försörjning, välfärd, klimat, miljö och samhällsbygge/gemenskap. Det gör definitivt högern med. 

    Däremot finns det olika paradigm, olika beskrivningar av världen där olika synsätt kämpar för att göra sig förstådda. I bruna ringhörnan står Svansen som vill få alla att tro att allt är åt helvete - och vi vet vilka de skyller på. Invandrare och politiker... I den andra ringhörnan står de som svansen kallar för pk-etablissemanget, kulturmarxister, vänsterliberala, såssar, kommunister och låtsasborgerliga.  Däremellan finns två etablerade partier som vill men inte vågar ta parti för de i Svansens ringhörna. 

    Vilket paradigm ska användas för att bygga framtiden? 

    Det paradigm som basuneras ut från den bruna ringhörnan har en lösning på den enda orsaken till PROBLEMEN att repatriering och Finspång är en del av lösningen...

    Det tydligaste beskedet så här långt är att de i andra ringhörnan inte köper den bruna verklighetsbeskrivningen. Det gör inte heller de som deltar utanför ringen.

     
  • Padirac
    Rataxes skrev 2019-08-26 12:49:25 följande:

    Kommer ni ihåg när grötmyndigheten läxade upp oroliga med att det var så liten risk att drabbas av våld?

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/P9qmx0/skjutning-i-malmo--kvinna-med-bebis-skjuten-i-huvudet

    Bebisar har ju alltid drabbats av skjutningar, det är bara anmälningsbenägenheten som ökat.


    Det är tragiskt att en bebis förlorat en eller två av sina föräldrar och att luv har tagits.

    I artikeln påstås det att det möjligen var kvinnan som var målet för avrättningen., kvinnan var vid tillfället tillsammans med en man och en bebis.

    Är detta en till gängrelaterad avrättning?

    Om detta stämmer visar det återigen att det är som deltar i och stär nära gängen som utsätts för dödligt våld.

    Är det hedersrelaterat eller en random skjutning? Vi vet ännu inte, men mer fakta kommer säkert om motiv och vilka som var inblandade.
  • Padirac
    Rataxes skrev 2019-08-26 12:49:25 följande:

    Kommer ni ihåg när grötmyndigheten läxade upp oroliga med att det var så liten risk att drabbas av våld?

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/P9qmx0/skjutning-i-malmo--kvinna-med-bebis-skjuten-i-huvudet

    Bebisar har ju alltid drabbats av skjutningar, det är bara anmälningsbenägenheten som ökat.


    Kriminell uppgörelse enligt Sydsvenskan. Så återigen är det de kriminella och de i deras närmsta närhet som drabbas av de kriminellas dödliga våld
  • Padirac
    Rataxes skrev 2019-08-26 22:06:33 följande:
    Uppgifter om att läkaren som sköts i huvudet tidigare vittnat i en uppmärksammad gängrättegång har framkommit. Det är klart att man kan kalla den kvinnan för "i deras närmsta närhet". Hade hon inte vittnat så hade hon förmodligen varit vid liv.

    En skam att inte klara av att skydda vittnen. Avgå för helvete, din jävla halvfigur till justitieminister, och
    ta resten av oduglingarna med dig. Din upprördhet i media är enbart patetisk.
    Det är i dag inte klart om det beror på kopplingen kvinnan har till en grovt kriminell man eller om det är vittnesmålet (enligt uppgift ej centralt eller avgörande vittnesmål) som gjorde henne till måltavla.  Polisen har fler teorier de arbetar efter just nu vad jag kan läsa i media.
  • Padirac
    var snäll mot katten skrev 2019-08-26 23:54:43 följande:
    Många kvinnor har relationer till kriminella män. Helt frivilligt. Utan att för den skull bli avrättade. Du får nog snickra vidare på dina hobbyteorier.
    Det var polisens teorier jag redogjorde för. Står att läsa i närmsta media vad polisen sagt om frågan. Så hemmasnickrade är de inte.

    Det är otroligt mycket vanligare att de som har en relation till kriminella råkar illa ut än de som inte har en relation till kriminella. det ligger så att säga i sakens natur, speciellt om det handlar om gäng och nätverk som nuförtiden skjuter varandra till döds.

    Det är idag mycket liten risk att den som inte har kontakt eller samröre med kriminella gäng, nätverk råkar ut för deras interna dödliga våld.

    Kanske är kvinnan som sköts till döds idag ett av få undantag, kanske inte.  Jag väntar och ser vad som kommer fram om det hela.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna