• Gert

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Med tanke på Socialdemokraternas kräftgång kan det vara roligt att sia om hur lågt S-skeppet kan sjunka till botten is nådd. Glad


    Vi - jodå, jag tillhörde lögnarna - förnekade problemen, fast vi alla såg dem. Birger Schlaug, 1997
    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?
  • FDFMGA
    Bakslag skrev 2017-02-11 01:07:45 följande:
    Fast det gäller att skilja rätt från fel men där har ni socialister aldrig lyckats...
    Nej, det är ni självutnämnda godhetsapostlar som alltid tror att andra måste inordna sig enligt er trosuppfattning och dess begrepp.

    Jag vet inte hur din teologi definierar socialist - men enligt gängse politisk definition av socialism så är jag inte socialist.

    Överhuvudtaget är vägen till helvetet stensatt av godhetsapostlarnas sentenser om hur andra ska uppträde rätt och vilka som måste bannas för att de inte gör det.

    Livet är inte så banalt att det låter sig begränsas av definitiva rätt eller fel. Det är rätt av Löfven att åka till Iran eller av Wallström att åka till Ryssland, som precis gjort det lagligt för män att misshandla sina kvinnor - samtidigt är det förstås också fel av dem att åka.

    Är det inte lite trist ibland att leva i en värld med bara två färger som är varandras motsatser eller spegelbilder - svart eller vitt?
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • klyban
    Bakslag skrev 2017-02-11 01:07:45 följande:
    Fast det gäller att skilja rätt från fel men där har ni socialister aldrig lyckats...

    Det är nått du inbillar dig, då du inte accepterar socialism.
    Men bara antar du utnyttjar allt socialistiska, vilket är svårt att se som nått annat än hycklande.

  • KillBill
    Bakslag skrev 2017-02-11 00:29:14 följande:

     


    Det största bakslaget för något av de politiska koalitionerna just nu måste vara att den blåbruna kollapsen i Demoskops januari mätning eller vad säger du?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2017-02-10 22:58:14 följande:
    Jag tror mig vara rätt säker på att Kung Markatta tillhörde Saudikramarna här på FL i samband med att Margot Wallström kritiserade regimen för dess metoder att straffa kritiker.

    Irans religiösa regim är rätt otäck men till skillnad från Saudiarabien finns det inga kopplingar mellan landet och alla dessa terroristattentat.

    Överhuvudtaget är det en smula märkligt att högerpopulister låter oljetillgångar skymma sikten till varifrån islamistisk terrorism i första hand har haft sitt ursprung och finansiering.

    Självklart är det bra att Löfven åker till Iran.
    Vissa tycks ha glömt att det nu finns ett avtal mellan Iran och "övriga Världen", ett som nu ger möjlighet att handla med Iran, vilket flera länder redan börjat med.
    Tror (kan minnas fel) t.o.m att USA var först ut med att börja förhandla med Iran, ExxonMobil om jag inte minns fel, fast där är det förstås kört nu. 

    Att Iran är ett odemokratiskt skit-land likt Saudi m.fl länder står helt klart, men nu har Löfen o Co valt att handla med Suadi, så regeringen har uppenbart valt en strategi där "umgänge" med alla gäller.
    Eller mer troligt, regeringen följer de beslut som fattas i EU och FN, vilket aldrig kan bli fel när Sverige nu är medlem i båda.

    Personligen så tycker jag nåt helt annat, men inser att ska det finnas nån möjlighet att påverka, då måste de som står bakom beslutet med Iran, visa upp en enighet och inte skapa splittring.

    Och som tur är så är de flesta regeringar och regenter långt mer kunniga i diplomati än Trump, så vi slipper en massa onödigt tjafs med våra partners.

    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-02-08 09:18:55 följande:
    Du hänvisar till en story om en person som lämnade socialdemokraterna före det att den moderate riksdagsmannen blev PR ansvarig för muslimska brödraskapet i Europa?
    Inlägget handlar om en fyra-fem oika personer med ollika typer av kontakter mellan sociademokraterna och islamistiska rörelser.

    Även hos S har det givetvis varit en medveten strategi att söka sig till invandrare i förorten och de grupper de tror representerar dessa invandrare.

    Om det sedan har varit det muslimska brödraskapets hantangare eller några andara islamister - det har man inte varit så noga med. Och det fungerade bra. Ända tills islamismen kom upp på dagordnignen och blev fel, över en natt.
  • Flash Gordon
    Kung Markatta skrev 2017-02-09 19:14:35 följande:
    Stefan Löfven meddelar nu att han inte vågar komma till årets Almedalsvecka. Han är orolig för att det ska ställas kritiska frågor om regeringens arbete:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/lofven-nobbar-alme...
    Löven gör en stor medial sak av att han ska ge sig ut bland folket på turne.

    Både istället för Almedalen 2017 och nu i dagarna.

    Undrar om svenskarna förväntas bli imponerande och/eller tacksamma för den nåden?

    Alltså, skryta om hur folklig man är som reser till Laxå och Malung ...
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2017-02-11 14:03:35 följande:
    Löven gör en stor medial sak av att han ska ge sig ut bland folket på turne.

    Både istället för Almedalen 2017 och nu i dagarna.

    Undrar om svenskarna förväntas bli imponerande och/eller tacksamma för den nåden?

    Alltså, skryta om hur folklig man är som reser till Laxå och Malung ...
    Det är väl bra att han åker runt i landet.

    Mindra bra att han antog utmaningen från Kinberg Batra om en debatt - han skulle naturligtvis ha villkorat det med att han gärna tar en debatt med Batra - men enbart om hon tar med den nya sänkkammarkamraten Åkesson.

    Alltså inte en debatt med en före detta alliansledare - utan en debatt med den brunblå sörjans två främsta företrädareSkrattande

    Slarvigt av Löfven att inte definiera hennes tillhörighet.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • K Markatta

    S har rasat med 10 procentenheter i mindre städer och på landsbygden sedan valet enligt SR:s genomgång av siffror från Novus:

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6628158

    Kan ju vara en bidragande orsak till att Stefan Löfven nu vill åka runt och visa upp sig i delar av landet han hittills struntat i.


Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?