Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill
    Pit1 skrev 2017-07-22 12:03:50 följande:

    Ganska intressanta Påpekning. på bloggen.


     


    Gör du reklam för din egen blogg?  Jag hoppas i så fall att moderaterna tar bort inlägget då det bryter mot FL regler. Skummade dock igenom bloggen som både är svamlig och insinuant. Kände att jag lagt tid på något totalt meningslöst, tid som jag aldrig får tillbaka.. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuw skrev 2017-07-22 16:35:51 följande:
    Först några citat från SVT och Transportstyrelsen för att få en bakgrund.

    SVT: "SVT har tagit del av dokument från Försvarsmakten som visar att uppgifter ur det svenska militära fordonsregistret fanns med i den data som Transportstyrelsen lät tekniker i utlandet, som inte var säkerhetsprövade, ta hand om. Försvarsmakten bekräftar nu på fredagseftermiddagen till SVT Nyheter att delar av registret finns med i den data som lämnats ut."
    ( www.svt.se/nyheter/inrikes/svt-avslojar-hela-det-militara-fordonsregistret-lamnades-till-utlandet ).

    Transportstyrelsen:"SVT Nyheter har gått ut med uppgifter om att hela det militära fordonsregistret har röjts av Transportstyrelsen för utländska IT-tekniker som inte varit säkerhetsklassade. Detta är felaktigt.

    Transportstyrelsen har inget med det militära fordonsregistret att göra. Det hanteras av militären själva."
    ( www.transportstyrelsen.se/sv/Nyhetsarkiv/transportstyrelsen-har-inte-uppgifter-om-det-militara-fordonsregistret/ )

    Notera att SVT talar om  delar av det militära fordonsregistret medan Transportstyrelsen talar om hela det militära fordonsregistret och förnekar att de har något med militärens fordonsregister att göra. Oavsett om det handlar om hela eller delar så är det allvarligt och leder till frågan om det är SVT eller Transportstyrelsen (antingen public service eller en myndighet) som ljuger.


    Nu har försvarsmakten gått ut med ett förtydligande www.forsvarsmakten.se/sv/aktuellt/2017/07/fortydligande-avseende-it-incidenten-vid-transportstyrelsen/
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2017-07-22 23:17:32 följande:
    Ja, det är så jävla aningslöst korkat att det inte borde ha varit möjligt.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
    Beslutet att transportstyrelsen skulle outsourca IT-driften togs under den förra GD:ns ledning år 2013/2014.

    Just nu försöker oppositionen lasta regeringen för haveriet men det är inte otänkbart att den förra alliansregeringen är lika mycket eller lika lite insyltade i skandalen som den rödgröna regeringen. Framförallt ska det bli intressant att följa hur styrelsen ställs till ansvar för det inträffade. I styrelsen sitter politiskt tillsatta ledamöter från bägge blocken och styrelsen har varit informerad om att myndigheten skulle bryta mot ett flertal lagar.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-07-23 01:47:31 följande:
    Det här kan vara sista chansen för oppositionen att faktiskt vara opposition och därmed kanske få tillbaka lite av sina väljares tillit.

    Du ser ju vilka svar sådana som AKB och Tobé får på sina tweets om att "nu kan det minsann hända något".

    Ingen tar dessa två på allvar när de "hotar" med sådant. Och varför rösta på några som inte ens vill försöka, när nästa val kommer?

    De håller på att göra sig själva irrelevanta genom att bara prata och inte agera men skulle de köra på som en normal opposition från och med nu så finns en möjlighet att de återfår respekten. Men jag är inte säker.
    Det var moderaterna och övriga allianspartier som regerade när beslutet togs om att transportstyrelsen skulle outsourca IT driften och det sitter moderater i transportstyrelsens styrelse som hela tiden har varit fullt medvetna om vad som har skett..
  • KillBill
    Anton Chigurh skrev 2017-07-23 10:21:06 följande:
    Friar detta på något vis medlemmarna i NUVARANDE regeringen från ansvar ???

    Svenska myndigheterna såsom Transportstyrelsen sköter sin verksamhet självständigt och utan inblandning från regeringen. Den styrning som finns är det s.k. regleringsbrev som regeringen utarbetar i syfte att myndigheterna ska nå övergripande mål som fastställts av riksdagen (regleringsbreven är övergripande och behandlar inga detaljfrågor).  Jag tror därför inte att varken den förra eller den nuvarande regeringen är särskilt involverade i vad som har skett på  Transportstyrelsen.


    Om man ändå vill hitta syndabockar i regeringen så påpekar jag att beslutet att outsourca Transportstyrelsens IT system till en privat och kanske en utlänsk aktör (ett IT system som enligt vissa innehåller uppgifter om militära fordon och information om hemliga agenter) togs när alliansregeringen satt vid makten och jag vill veta mer om bakgrunden till varför Transportstyrelsen valde att "sälja ut" så extremt viktigt och känslig information och på vilket sätt den dåvarande regeringen var involverad i detta beslut.


    Tycker du att Svenska myndigheter ska lämna över den typ av mycket känsliga uppgifter till privata aktörer som Transportstyrelsen har gjort? Det tycker inte jag. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2017-07-23 12:02:27 följande:

    Annie Lööf tycks vara helt omedveten om att skrikhögern redan vet hur C kommer att agera. I likhet med övriga vuxenvärlden vill hon veta vad som inträffat och varför innan hon agerar:

    "Centerpartiet ser mycket allvarligt på denna säkerhetsläcka och utesluter inte misstroendeförklaring mot ett eller flera enskilda statsråd",


    Det är intressant att Annie Lööf använde ordet säkerhetsläcka. Om jag har förstått saken rätt så var Annie Lööf ansvarig minister när Transportstyrelsen bestämde sig för att sälja ut driften av IT systemet till privata intressen. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2017-07-23 00:23:02 följande:
    I bästa fall kan man kanske komma fram till hur det ens var möjligt att det kunde bli så fullständigt galet. Toppstyrningen inom Transportstyrelsen är väl bara en konsekvens av en företags- och myndighetskultur som dessvärre bara är alltför vanlig i Sverige, om än mindre vanlig i Sverige än internationellt.

    Men tar man reda på varför kontrollmekanismerna inte fungerade så kanske man slipper se liknande idiotier i framtiden.

    Hm, jag måste kolla vad det är för gökar som sitter i styrelsen och som satt när beslutet att outsourca togs.

    För övrigt är det väl Transportstyrelsen som lägger på ockeravgifter om man glömt betala trängselavgiften. jag har ett ont öga till dem sedan länge{#emotions_dlg.djavulsk}

    Tydligen satt följande personer i styrelsen när det blev klart att Transportstyrelsen skulle bryta mot ett antal lagar. Alla i styrelsen ska ha varit fullt informerade om vad som skedde: 

    Rolf Annerberg (S)
    Andrea Femrell (M)
    Helena Dyrssen (L)

    Dessutom satt Mikael Ahlström och Ann-Katrin Berglund i styrelsen men jag kan inte se att de har varit politiskt engagerade.

    Helena Dyrssen (L) är för övrig känd från skandalen på Skatteverket där hon som överdirektör för skatteverket varnade sin tidigare kollega Fredrik Belfrage (M) för att TV programmet Uppdrag Gransknings granskade hans tidigare skatteflykt.


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anton Chigurh skrev 2017-07-23 18:13:59 följande:
    Är det vad som i folkmun kallas

    ett.....vuxet beteende !!!

    Det är i första hand GD:n och styrelsen som bär ansvaret för det inträffade och i styrelsen (som har varit fullt informerad om vad som har skett) sitter framträdande representanter för flera partier (S, L och M).


    Vad tycker du om beslutet att outsourca Transportstyrelsens IT verksamheten till privata intressen (en IT verksamhet som innehöll data om det svenska försvaret och information som kan röja hemliga agenter)? Tycker du att det var ett bra beslut?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?