Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Moderno skrev 2017-07-02 21:07:31 följande:
    Verkar som man måste ha ett eget konto för att göra det (läsa och skriva inlägg), i vart fall på Trumps twitter. Men jag förstår principen.

    Jag provade att gå in på Twitter utan att logga in och det går faktiskt att läsa alla inlägg (exempelvis Donald Trumps inlägg och de som svarar på Donald Trumps inlägg). Om du själv vill skriva ett inlägg så måste du emellertid vara inloggad.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-07-02 23:55:57 följande:
    När en myndighet blivit de facto kidnappad av aktivister och bryter mot grundlagens krav på opartiskhet måste myndigheten återgår till den neutrala.

    Detta är en av de saker som kritiseras i den rapport du länkat.

    Att rapporten skulle kritisera myndigheten för att ha blivit kidnappad av aktivister har du hittat på. 

    Det jobbar flera hundratusen människor på landets statliga och kommunala myndigheter och självklart begås det fel ibland. Det är därför som funktionen med justitieombudsmannen JO finns till hands och dit kan vi medborgare anmäla saker som vi menar har hanterats fel av en myndighet och JO kan därefter pröva anmälan. Det är till skillnad från din önskan om politisk utrensning ett demokratiskt att följa upp och påverka/styra landets myndighetsutövning. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Moderno skrev 2017-07-03 09:59:34 följande:
    Aha, efter en stunds granskning kom jag underfund med att jag alltså skulle trycka på texten för att få fram kommentarerna (alltså ingen av ikonerna). Logiskt och ologiskt på samma gång.

    Om det inte går att stänga av kommentarerna måste nog myndigheterna fundera om twitter verkligen är en lämplig kanal att kommunicera med allmänheten. Men det blir intressant att följa utvecklingen och om det går att hitta någon form för att skilja ut obekväma debattörer, bekväma debattörer och kommersiellt spam.

    Jag inser utmaningar för myndigheter att använda Twitter som en kommunikationskanal men det aktuella Sweden-kontot används inte av Svenska Institutet för någon myndighetskommunikation utan lånas hela tiden ut till privatpersoner som verkar och skriver på kontot  som privatpersoner.  


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2017-07-12 10:30:15 följande:

    "jag är så glad att jag är svensk" kan man tänka när man jämför olika länder.

    I Sverige plaskas det vilt i skrikhögern ankdamm när ett utlånat twitterkonto där privatpersoner skriver får blockeringar mot spam, hat och gnäll.

    I USA blockas medborgare från presidentes officiella twitetrkonto.

    www.dn.se/nyheter/varlden/trump-stams-for-att-ha-blockerat-foljare-pa-twitter/


    Haha det ska bli kul att se vad han får för straff.


    Man får förmoda att moderaten och riksdagsmannen Jan Ericsson är mycket upprörd på Donald Trump och förmodligen anmäler honom till Internationella brottmålsdomstolen i Haag för brott mot mänskligheten. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2017-07-14 10:01:06 följande:
    Jämför gärna med den nazistiska konspirationsteorin om det ondskefulla judiska globalistiska angreppet på västvärldens arbetande befolkning. Det här är en tvilling där man väl bara utelämnat att det är judarna som är fienden.

     


    Artikelförfattaren, Lars Bern,  skriver i artikeln som Tom länkar till att "den drivande inom oligarkin" George Soros (som är av judisk börd) lanserat en plan för att EU ska ta emot fler flyktingar så jag tycker nog att Lars Bern åtminstone snuddar vid att sprida den nazistiska konspirationsteorin.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-07-19 11:28:47 följande:
    Det beror nog på att de gamla öststaerna fysiskt känt av vad förtrycket innebär och därför med glatt hjärta sopat bort det.

    Har aldrig sett gladare människor än de i Östeuropa som just hade befriats från kommusmens bojor.
    Jag tror inte att de ungrare och polacker vars press och yttrandefrihet beskurits efter det att nationalkonservativa krafter kommit till makten håller med dig. Det är ganska skrämmande att nationalistiska krafter i Sverige har börjat hylla fd öststater som i snabb takt är på väg att bli diktaturer.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-07-19 17:07:17 följande:
    Tja, såväl det polska som det ungerska folken har givit sina konservativa partier en överväldigande majoritet i fria val så nåt rätt tycker nog folken där att dessa partier gör.
    Men press- och yttrandefriheten har försämrats kraftigt med dessa nationalkonservativa partier det kan du inte förneka.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-07-19 17:31:29 följande:
    Har det? Jag är inte insatt i detaljerna så det kan jag inte bedöma.

    Och nä, jag gör inte misstaget att lita på rapportering i svensk media rakt av.

    Alldeles oaktat så har de bägge ländernas styre ett massivt folkligt stöd. Och vem är bätre att bedöma om regeringen gör rätt saker i dessa länder än ungrarna och polackerna själva?

    Att mäta deras liv med vänster-liberala måttstockar från Stockholm och Berlin låter sig inte göras.
    Du framhävde de forna öststaterna som exempel på länder med mycket frihet utan att ha koll på att två av de större öststatererna (Ungern och Polen) har genomfört stora försämringar när det gäller press- och yttrandefrihet? Det är bra att känna till sådana detaljer innan man uttalar sig om andra länders frihet.
  • KillBill
    Rataxes skrev 2017-07-22 06:26:32 följande:
    Med nuvarande styre så behöver vi inga fiender. Främmande makt kan omöjligt rasera landet snabbare än vad vår inhemska politiska adel kan.
    Man ska vara försiktig med att göra barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn.
    Mycket rycken i omlopp nu och allt är inte sant. Exempelvis så har Transportstyrelsen INTE uppgifter om det militära fordonsregistret.

    www.transportstyrelsen.se/sv/Nyhetsarkiv/transportstyrelsen-har-inte-uppgifter-om-det-militara-fordonsregistret/
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?