Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    kvarnfot skrev 2017-05-26 11:26:02 följande:
    Inte enligt statens siffror....
    Som jag skrev tidigare så ökar skulden med 85 miljoner om dagen nu, trots rådande konjunktur....
    Jag hämtar mina siffror från riksgälden som är den myndighet som ansvarar för statens upplåning. www.riksgalden.se/sv/omriksgalden/statsskulden/

    Kan du länka till dina källor?

    Riksgäldens prognos är att statsskulden kommer minska  till 1324 mdr i slutet av 2018. Det är alltså 70 mdr lägre än vad statsskulden uppgick till 2014. Man kan sammanfatta läget med att statsskulden ökade med 120 mdr under alliansens 8 år vid makten men att regeringen på fyra år har minskat statsskulden med 70 mdr.  


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2017-05-26 11:43:01 följande:
    Jaha. Är det verkligen så lite regeringen satsar på skolan, visserligen är ju främst en kommunal angelägenhet, men iallafall.

    Det har daltats alldeles för mycket med bankerna och då i synnerhet med Nord(kor)ea.

    Visst försvinner det några skattekronor när vissa ledningsfunktioner flyttas utomlands, men det är en mycket billig försäkringspremie för att vi skattebetalare ska slippa finansiera Nord(kor)eas vidlyftiga affärer nästa gång de skulle ha kommit rännande till regeringen och begärt att staten ska ta hand om oredan de skapat.

    Jag hoppas verkligen att det inte bara handlar om tomma hot från Nord(kor)ea utan att de verkligen flyttar.

    "Riskerna i Sveriges finanssektor skulle nästan halveras om Nordea flyttar. Enligt banklobbyn undanröjs då motivet för att ha extra höga krav på svenska banker.


    Sänkta krav kan i sin tur ge lägre boräntor och prispress på alla finansiella tjänster."


    www.svd.se/nordeaflytt-kan-pressa-borantorna/om/nordeas-flyttplaner

    Det var en intressant artikel!


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Ikväll kokar högern på Twitter. Lars Wilderäng har upptäckt att ung vänsters nya ordförande har citerat en 38 år gammal Ebba Grön text och självklart har moderaten Hanif Bali hakat på. Lars W. Hoppas att säkerhetspolisen ät inkopplad. Högern är tydligen på väg att implodera..

  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2017-05-30 10:36:56 följande:

    S valde ju SD när det gäller exempelvis Go Home-politiken.


    Det är ohederligt att kalla regeringens förslag till förändringar av utstationeringsreglerna som syftar till att förbättra  arbetsvillkoren för utländsk personal för go home politik och dessutom så är det SD som har anammat regeringens politik och inte tvärt om.  


    Dagens regelverk fungerar inte längre och tar vi byggbranschen som exempel så det är inte ovanligt med kedjor av leverantörer med ett svenskt byggbolag i toppen som köper tjänster av ett utländskt byggbolag som i sin tur köper tjänster av ett annat utländskt byggbolag som i sin tur köper tjänster av ett  annat utländskt byggbolag. Längst ner i kedjan hittar man ofta arbetare från asiatiska låglöneländer (som i stora gruppen inkvarteras i små lägenheter där arbetarna får betala  ockerhyra).


     


    Jag tycker att det är utmärkt att svensk fackföreningsrörelse får rätt att kräva svenska kollektivavtal på svenska arbetsplatser och förhoppningsvis kan det leda till att de största problemen med exploateringen av utländsk arbetskraft minskar. Det är också så att idag så anser även svenska arbetsgivare i byggbranschen att regeringens förslag till ny lagstiftning var bra. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-06-01 18:31:33 följande:

    Vänsteraktivisten är nu polisanmäld av advokat och riksdagsledamot. Wallström gör allt hon kan för att distansera sig från sin myndighet. Lägger det hela i knät på handelsminster Ann Linde:

    http://www.ericsoniubbhult.se/

    https://twitter.com/Ericson_ubbhult/status/870287346666807296


     


    Det ska bli intressant att följa detta. Som jag tolkar polisanmälan så anmäler man privatpersonen Vian Tahirs blocklista. Om hennes privata blocklista är att betrakta som ett personregister så borde alla blocklistor som svenskar har upprättat på twitter (och alla andra sociala medier) också betraktas som personregister som kräver tillstånd. Det får således stora konsekvenser för sociala medier om anmälarna skulle få rätt (vilket jag är tveksam till). 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-06-02 09:16:31 följande:
    Det är vänsteraktivisten som privatperson som är polisanmäld, med tydliga hänvisnignar till lagrum.

    Som jag läser polisanmälan handlar det om att personen systematiskt ägnat sig åt detta och offentliggjort registret. Hon har spridit registret till tredje land och dessutom i syfte att framstå som professionell på området och utan erfoderliga tillstånd från datamyndigheten.

    Så det är inte din egen spamlista i mejlen, för privat bruk, som är ifrågasatt.

    När polisen undersöker detta kan det möjligen spilla över på myndigheten också, men det är inte primärt de som utreds.

    Vad jag förstår så har en privatperson (Vian Tahir) skapat en blocklista på twitter för att på så sätt minska det hat och hot som hon blivit utsatt för på Twitter.  Det är denna blocklista som är själva registret och som nu är polisanmäld. Vian Tahir  har också gjort blocklistan tillgänglig för andra genom en delningstjänst för Twitter (som är registrerad i USA) detta har också polisanmälts. 

    Den moderata riksdagsmannen Jan Ericsons (Ericson i Ubbhult) har alltså polisanmält en privatpersons blocklista på Twitter och polisanmält att privatpersonen har gjort blocklistan tillgänglig för andra genom en amerikansk delningstjänst (som är framtagen för Twitter).

    Finns det längre någon människa som är förvånad över att moderaterna rasar som en sten i opinionen?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-06-02 11:16:29 följande:
    Ja, om det är så du förstår det så ...

    Stämmer det inte att polisanmälan avser den s.k. blocklistan på Twitter (och att denna lista utgör själva registret)?

    Stämmer det inte att blocklistan har gjorts tillgänglig via en delningstjänst på Twitter och att detta också har polisanmälts (spridit registret till tredje land som du så fint kallar det).


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-06-02 11:55:37 följande:
    Det är din förståelse av vad som har skett.

    Andra ser lite mer allvarligt, coh principiellt, på saken.
    Tack! Jag noterar att du inte korrigerar mina uppgifter.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-06-02 14:14:43 följande:
    Nä, du har ju din verklighet. Varför skulle jag korrigera den?

    Många andra ser ett mycket vidare problem än ett simpelt "moderat anmäler privatperson - inte undra på att moderaterna minskar" men det är inget du som sosse behöver fundera på.
    Olaga blockning på Twitter haha, moderaterna verkar vara riktigt desperata nuförtiden
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?