Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    FDFMGA skrev 2017-08-02 08:07:43 följande:

    Det här är sådant som minskar mitt förtroende för regeringen, något som kan tolkas som en oförmåga att få Migrationsverket att inte tolka paragrafer alltför stelbent.

    www.svd.se/landet-som-gick-vilse-i-pannkakan/i/senaste


    Jag håller med om att det låter absurt när man läser om människor som utvisas av helt bananala skäl men den typ av orimliga utvisningar som Tove pratar om är framförallt resultatet av lagstiftning som alliansen stiftade under sin tid vid makten (de som utvisas får inte ens rätt när de överklagar till migrationsdomstolen eller migrationsöverdomstolen). Regeringen har nyligen lagt en proposition föreslagit att Migrationsverket ska kunna låta bli att återkalla uppehållstillstånd när arbetsgivaren självmant har avhjälpt brister. 

    www.dagensjuridik.se/2017/07/fortroendet-regelverket-ska-aterstallas-regeringen-vill-stoppa-orimliga-utvisningar




    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2017-08-02 09:17:29 följande:
    Där ser man!

    Då omformulerar jag mig. Mitt förtroende för regeringen har inte blivit större efter den senfärdighet den på senare tid visat prov på i fråga om att rätta till konsekvenserna av beslut som togs av alliansen.
    Bra där! Flört
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-08-02 12:12:41 följande:

    Och regeringen planerar inför valet.

    Man plundrar valutareserven hos Riksbanken för att därefter kunna betala av Statskulden och därmed visa på hur framgångsrika man är:

    www.di.se/nyheter/riksbankschefer-kritiska-mot-regeringen/

    cornucopia.cornubot.se/2017/07/regeringen-vill-ta-250-miljarder-fran.html

    www.riksgalden.se/sv/For-investerare/Aktuellt/Nyheter-och-pressmeddelanden/Pressmeddelande/2017/statens-lanebehov-minskar-2018-da-riksbankens-valutareserv-dras-ned/

    Allt som man tar från Riksbanken kommer dock inte att gå till att betala av statsskulden. En del (kanske runt en 100 miljarder) kommer att finansiera löpande verksamhet, vad det verkar på Riksgäldens siffror.

    Hmm ...

    ... vad ska de köpa för 100 miljarder ett valår?

    Vad är det som kostar så mycket?

    ---

    I vardagligt tal så väljer familjen att offra bufferten (nästan hela) för att dels betala av på familjens lån, dels konsumera.

    Och då är bufferten redan snålt tilltagen från början - jämfört med senaste krisen.


    Om jag inte minns fel så har du tidigare varit  kritisk till att Riksbanken ökade valutareserven ur när alliansen regerade (vilket fick till följd att alliansen var tvungen att öka statsskulden). Nu får du som du vill och borde därför vara nöjd.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Borgaren skrev 2017-08-04 12:19:27 följande:

    Outsourcning av IT tjänster är inga problem, om man har kompetenta politiker som har kontroll, att skylla på det är som att skylla på bilen när man kör för fort.

    Jag är sanslöst förvånad hur lätt många vänster köper och sväljer de infantila undanflyker vänsterpolitiker har, har ni ingen som helst fri vilja?


    Svenska myndigheter agerar självständigt från regeringen (ministerstyre är i lag förbjudet) och det är i huvudsak styrelse och revisorer som ansvarar för uppföljningen.

    Den förra alliansregeringen låg på alla myndigheter att de skulle outsourca bl.a sin IT drift och den uselt genomförda upphandling har starkt bidragit till haveriet på Trafikverket.
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2017-08-05 10:16:05 följande:
    Självständigheten är inte hundraprocentig då myndigheters riktlinjer kommer från regeringen och det är sällan eller aldrig en öppen rekrytering till dess chefsposter, utan de utses politiskt.
    Regeringen utfärdar årliga regleringsbrev där man på på en mycket övergripande nivå stakar ut fokusområden för myndigheterna. Regeringen detaljstyr aldrig myndigheterna och det är GD och styrelsens uppgift att leda verksamheten.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-08-06 08:04:13 följande:
    Det är inte ens politikernas ansvar att hantera detaljerna.

    Politikerna har givit ett direktiv att outsourca drift och standardisera mjukvara. Ingenstans har de skrivit att det samtidigt skall brytas mot lagen eller bortses från säkerhet.

    Sedan bröt en GD medvetet mot lagen och struntade i säkerheten. Där var det politiska misstaget att ansvarig minister inte kände till  det.

    Det hade kunnat stanna där.

    Men då körde sossarna "Operation Mörkläggning" och ett gäng socialdemokratiska politiker och tjänstemän som visste om detta höll tyst.

    Hade man informerat de andra partierna på lämpligt sätt hade detta aldrig vuxit förbi Anna Johansson.

    Och det hade definitivt inte kommit fram att regeringen varm informerad om detta INNAN det ens inträffat men att man låtit bli att stoppa det.
    Det är en stor skandal att Transportstyrelsen under alliansregeringen genomförde en upphandling där man hade glömt bort att specificera de högt ställda säkerhetskrav som borde ha gällt i upphandlingen.

    Alliansregeringen borde självklart ha försäkrat sig om att statens myndigheter skulle ställa höga krav på säkerhet i den outsourcing som alliansregeringen uppmanade statens myndigheter att genomföra. Det var ett stort politiskt misstag av alliansen att inte ha kontroll på detta.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-08-06 09:28:30 följande:
    Från socialdemokraten som några inlägg tidigare menat att en regering inte kan styra en myndighet.

    Tungan ute
    Jag tror inte att någon skulle ha klandrat alliansregeringen om den hade försäkrat sig om att transportstyrelsen hade tänkt igenom säkerhetskraven i den outsourcing som alliansen ville att transportstyrelsen skulle genomföra. Det hade mer handlat om kvalitetssäkring av alliansregeringens förda politik än om styrning av en myndighet.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-08-06 09:51:09 följande:

    Det lustiga i sammanhanget är att just Transportstyrelsen är en av 18 myndigheter som tagit fram dessa riktlinjer för hur man skall hantera sekretess vid outsourcing:

    www.esamverka.se/stod-och-vagledning/vagledningar/outsourcing---en-vagledning-om-sekretess-och-persondataskydd.html

    länk till pdf

    "Outsourcing eller utkontraktering, dvs. att låta externa tjänsteleverantörer utföra funktioner som annars skulle skötas i egen regi, är en viktig del i myndigheternas strategier för att utveckla e-förvaltningen. Många myndigheter har t.ex. utkontrakterat drift och förvaltning av myndighetens informationssystem, tekniskt stöd såsom it-support och teknisk bearbetning såsom skanning, tryck och postbefordran av dokument.

    I vissa fall innebär en sådan utkontraktering att tjänsteleverantören och dennes personal får tillgång till uppgifter som hos myndigheten är sekretessreglerade och därmed inte utan särskild prövning får lämnas ut. Myndigheten måste i sådana situationer göra vissa juridiska överväganden för att säkerställa att utkontrakteringen är laglig och lämplig. Detta gäller även då tjänsteleverantören fungerar som personuppgiftsbiträde åt myndigheten. I vissa fall krävs nämligen att praktiska åtgärder vidtas eller att den planerade tjänsten justeras för att utkontrakteringen alls ska kunna äga rum."


    Om du läser säkerhetspolisens förundersökning så ser du att den upphandling som Transportstyrelsen påbörjade (när alliansen regerade) hade mycket stora brister när det gäller säkerhetskraven. Detta är allvarligt då Säkerhetspolisen hade varnat statliga myndigheter för att outsourca IT system. Transportstyrelsen negligerade helt enkelt varningarna från Säpo.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-08-07 09:53:17 följande:
    Äg ert eget problem. Löfven försöker göra det.

    Såväl Transportstyrelsen som din regering negligerade varningarna.
    Om man läser säkerhetspolisens förundersökning så är det uppenbart att det fanns stora brister på transportstyrelsen när alliansen regerade. Säkerhetspolisens undersökning har visat att Transportstyrelsens ledning, när alliansen regerade, saknade kunskap om vilken skyddsvärd information som myndigheten förfogade över och trots detta så valde myndigheten, på uppmaning av alliansregeringen, att outsourca det IT system som innehöll mycket skyddsvärd information (t.ex. Försvarshemligheter). Riktigt skrämmande.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-08-07 11:55:35 följande:
    Våga äg ditt eget problem.

    det är en GD tillsatt av ditt parti som fuckat upp.

    Det är dina ministrar och din regering som dels inte fattat vad som pågår, dels vägrat agera när varningarna kom, dels mörkat vad som skett.

    Löfven klara av att erkänna detta.
    Den tidigare GDn för transportstyrelsen (som utsågs av alliansen) har erkänt stora brister under upphandlingen och att dessa brister försatte Maria Ågren i en mycket svår situation.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?