Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Borgaren skrev 2017-08-09 10:03:23 följande:
    Allvarligt, tror du på att flygskatten på nåt sätt öht skulle rädda miljön? fattar du inte att det bara är ännu ett sätt för politiker att mjölka pengar ur arbetande folk...

    Jag är sanslöst förundrad över att du, och en liten del andra, så lätt jublar och hurrar när politiker bara kommer med den ena skatten efter den andra som inte drabbar dem själv, bara folk som sköter sig och arbetar.

    Är du själv politiker?
    Det är orimligt att samtidigt som världen har stora problem med global uppvärmning så är det svenska flyget nästan helt befriat från beskattning (trots att flygets utsläpp från svenskars resande i princip är jämförbart med utsläppen från bilismen).

    Det är galet att det kan vara billigare att ta flyget från Stocholm till Oslo eller Köpenhamn än att åka taxi från Stockholm till Arlanda tycker inte du det?

    Jag är absolut inte politiker.
  • KillBill
    Anton Chigurh skrev 2017-08-09 10:58:26 följande:
    "Flera andra länder har testat flygskatt, men valt att ta bort den, då den har visat sig vara skadlig för samhällsekonomin utan att minska utsläppen. I Nederländerna minskade antalet passagerare till flygplatsen Schiphol med 1,4 miljoner per år ? men resandet minskade inte. Det flyttade till grannländer som Belgien. I Sverige skulle det innebära att trafiken till södra Sverige i ännu högre utsträckning än idag skulle flytta till Köpenhamns flygplats."

    www.sydsvenskan.se/2016-12-14/flera-andra-lander-har-testat-flygskatt-men-valt-att-ta-bort-den
    Most people are only alive because it is illegal to shoot them.
    Expressens ledarsida (oberoende liberal):

    "Det verkliga vansinnet vore att fortsätta subventionera flygresorna medan isarna smälter"

    www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/det-vansinniga-ar-att-inte-infora-flygskatt-1/
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2017-08-09 12:26:22 följande:
    Snarare två olika synsätt som möts, ett där man hänvisar till att man aldrig kan påverka i det lilla och ett där man menar att det är just där det börjar.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
    Ja så är det.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-08-15 05:11:08 följande:

    Sossarna vet i alla fall hur man ska säkra sin försörjning. Designar speciellt undantag i lotteri-lagen för deras eget A-lotteri:

    www.blt.se/ledare/mycket-pa-spel-for-ssu/


    Förslaget från utredaren är att spel ska få arrangeras för allmännyttiga ändamål av exempelvis Rädda Barnen, Barncancerfonden, Världsnaturfonden, Riksidrottsförbundet, nykterhetsrörelsen och andra organisationer exempelvis politiska partier.  Tycker du att föreningar och organisationer exempelvis idrottsföreningar ska fråntas möjligheten att arrangera spel?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-08-15 08:47:48 följande:
    Halmgubbe.

    Det handlar inte om Barncancerfonden utan om att sossarna ser till att deras egna lotteriinkomster skall vara undantagna från skatt.

    Detta är enkelt korrigerat genom att säga att politiska partier och till dem anknutna organisationer inte omfattas av detta skatteundantag.

    Det är du som står för halmgubben i så fall. Förslaget är att alla allmännyttiga föreningar exempelvis idrottsföreningar, ideella rörelser samt partier precis som idag ska få arrangera lotterier.

    Vad är ditt argument för att exempelvis Världsnaturfonden eller Amnesty International (som försöker skapa opinion för sina frågor i samhället) skulle få arrangera lotterier men inte politiska partier (som också försöker skapa opinion för sina frågor i samhället)?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-08-15 09:57:57 följande:
    Sluta argumentera mot saker som jag inte har sagt något om.

    Det är vad som kallas: Halmgubbe.

    Det-är-häftigt-att-betala-skatt-sossarna tycker att de själva skall undantas från beskattning på sina inkomster till partiet.

    Hyckleriet.

    Ett parti är inte allmännyttigt utan, per definition, en samling för enskilda intressenter. Egenintressen. Egennytta.

    Varför svarar du inte på frågan om varför Världsnaturfonden eller Amnesty International (som försöker skapa opinion för sina frågor i samhället) ska få arrangera lotterier men inte politiska partier (som också försöker skapa opinion för sina frågor i samhället)?


    Det du som står för halmgubbarna i den här diskussionen.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-08-15 11:03:31 följande:
    Halmgubben är när du försöker få det till att jag inte vill att Barncancerfonden ska få skattebefriade inkomster.

    Bara sluta med det.

    Din fråga har jag redan besvarat i förra inlägget. Partier är ingen allmännyttig verksamhet.

    Du har fel. Politisk verksamhet räknas som allmännyttig verksamhet: www.skatteverket.se/foretagochorganisationer/foreningar/ideellforening/driva/allmannyttigaforeningar.4.70ac421612e2a997f85800029958.html

    Vill du ändra regelverket så att politisk verksamhet inte längre räknas som 
    allmännyttig verksamhet? Då är det  är ju du som vill införa ett speciellt undantag och inte socialdemokraterna. 




    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuw skrev 2017-08-15 12:46:33 följande:
    Vilket i förlängningen innebär att även nordiska motståndsrörelsen har ditt fulla stöd om/när det kommer till att anordna skattebefriade lotterier för att dra in pengar till sin politiska verksamhet.
    Ja så är förmodligen reglerna och även om jag tycker helt annorlunda än dessa nazister så har vi åsiktsfrihet här i landet och likhet inför lagen.

    Vill du begränsa åsiktsfriheten/anser du att det är fel att vi har likhet inför lagen?
  • KillBill
    nattuw skrev 2017-08-15 13:59:25 följande:
    Nix. Däremot är det lite svårt att se vilken samhällsnytta SMR har som gör att de (eller för den delen ditt S) skall få anordna skattebefriade lotterier.

    Menar du att politisk verksamhet inte ska betraktas som allmännyttig verksamhet? Varför då? Tycker du inte att det är bra att människor engagerar sig i samhällsdebatten?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuw skrev 2017-08-15 14:38:17 följande:
    Exakt vilken allmännyttig verksamhet bedriver SMR och S?

    Från Wikipedia: "Allmännyttig verksamhet avser vanligen en ideell verksamhet, som riktar sig till en icke avgränsad krets av personer och som sker inom ramen för en viss verksamhetsidé för det allmänna bästa."

    Det är lite svårt att se hur en politisk rörelse som i grunden riktar sig till en avgränsad krets personer (sina anhängare) och inte direkt verkar för det allmänna bästa (utan för sina egna intressen) svara upp mot begreppet "allmännyttig verksamhet".

    De flesta skulle nog kunna samsas runt en definition av begreppet "allmännyttig verksamhet" för diverse hjälporganisationer även om de själva inte är föremål för den organisationens verksamhet. Däremot är det betydligt svårare att få en konsensus runt tanken på att Moderaternas skattesänkningar eller Socialdemokratins skattehöjningar kan anses vara allmännyttig verksamhet.

    Så, visst, gärna en balanserad politisk debatt där både Nazister och Socialdemokrater får delta. Frågan är bara om den debatten skall bekostas av skattebefriade lotterier.

    Att arbeta för att samhällets utveckling exempelvis i politiska partier är klassat som allmännyttig verksamhet det kommer du inte ifrån.


    Du missförstår betydelsen av icke avgränsad krets. De politiska partierna är öppna för alla som vill gå med på samma sätt som idrotts- eller ideella föreningar är öppna för alla som vill gå med. Att du inte bör gå med i en skytteklubb om du inte gillar vapen, gå med i fotbollsklubb om du hatar fotboll eller gå med i socialdemokraterna och du älskar att vinster från välfärden hamnar i olika skatteparadis är en annan sak.  


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?