Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Har du förtroende för regeringen?

    Världsmedborgare skrev 2017-03-01 12:37:19 följande:
    Sparkrav behöver inte alls höra ihop med personalbrist, en dålig organisation där pengarna inte används på rätt sätt får alltid sparkrav på sig.
    Och det har inget att göra med personalbristen som vi snart sagt ser inom alla yrkesområden.

    Fakta är att om det funnits personal att anställa, så skulle vi löst det mesta av de problem vi har inom vård och rättsväsende, allt annat är ren desinformation.
    Då skulle vi kuinna bemanna alla avdelningar på våra sjukhus som idag är stängde, vi skulle kunna bemanna våra polisstationer och flytta ut poliser till gatorna och problemområdena.
    Detta är lögn!
    Dels är det många arbetsgivare som rapporterar om att rekrytering försvåras av bostadsbrist, dels måste det till extrapengar för att kunna utöka verksamhet och kvantitiva förmåga samt att många av yrkena i den offentliga sektorn är förhållandevis dåligt betalda, vilket ger lägre motivation att flytta långt, stå ut med press av arbetets brister mm. Många väljer att lämna dessa yrken av nämnda orsaker.
    Att alla brister skulle bero på en total brist på anställningsbar personal, som skulle lösas med ökad invandring är bara hittepå, snarare ökar behoven av exempelvis vård och rättsväsende av invandring, utan att den i samma grad ökar anställningsbar personal för alla yrkesområden.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-03-01 14:18:36 följande:
    När det gäller brist på sjuksyrror och poliser så beror problemet på att det de senaste 10 åren har utbildats för lite personal. 
    Javisst, eftersom yrkets förhållanden inte lockar. Uppe på det så väljer många att sluta och söka sig till andra yrken.
  • Tom Araya
    Raseri mot rekordskatt: ?Det är helt förödande?
    LO och Svenskt Näringsliv kräver omedelbar lösning. ?Annars går det åt skogen för det här landet?.

    Att fackorganisationen LO och Svenskt Näringsliv står sida vid sida hör kanske inte till vanligheterna. Men nu står de enade i en totalsågning av regeringens politik: kommunalskatten är rekordhög och redan nästa år väntas den rusa ytterligare.

    www.dagensps.se/pengar/ramaskri-mot-skattebomb-det-ar-helt-forodande/

  • Tom Araya

    Följande artikel är från 2002 och rör således en annan regering än nuvarande, dock föga förvånande var det s-regeringar 1994-2006.
    Är frågan kanske aktuell fortfarande då nuvarande regering inte ser nödvändigheten i ny rapport om kriminalitetsstatistik och utlandsföddas del i en sådan?


    "Det är katastrof överallt på BRÅ"
    Experternas attack mot myndigheten
    NYHETERfre 05 apr 2002

    Brottsförebyggande rådet, BRÅ, har förlorat sin trovärdighet.


    Det anser flera forskare och professorer.


    - Ledningen försöker bara få resultatet att passa regeringen, säger en av forskarna.

    www.aftonbladet.se/nyheter/article10269696.ab


  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2017-03-02 15:36:04 följande:
    Hyggligt av dig att betala Wall Street Journal för att vi alla ska få läsa artikeln.

    För det är väl inte så att du anser att Familjeliv ska betala kalaset.

    Efter vad jag har förstått så är WSJ ytterst noga med att bevaka upphovsrätten, det var ju till och med svårt att få ta del av ledarna för det rasistiska partiet SD:s sverigefientliga debattartikel i WSJ utan att betala.

    Nåja, det drabbar kanske ingen fattig iallafall.
    Det är väl fler tidningar än WSJ som tar betalt för att läsa deras artiklar!?
  • Tom Araya
    Idag kom beskedet att regeringen beslutat om att återinföra värnplikten.
    Även om jag generellt sett är positiv till värnplikt så är den i detta läge och på det sätt den används inget annat än en nödlösning för fylla leden i den planerade lilla organisationen man misslyckats rekrytera tillräckligt många yrkessoldater till. Att man misslyckats beror helt enkelt på att yrket med en grundlön på under 20 000 kr per månad före skatt inte lockar tillräckligt många av de som har den fysiska förmågan. Bidragande är säkert även bostadsbristen, som så för många andra yrken, den gör det helt enkelt svårt att flytta och bo nära jobbet. Försvarsmakten saknar nu 6,5 miljarder för att finansiera planerad organisation (som redan är så minimal att den att det är löjligt), så att höja soldaters löner är inte ett val FM kan göra, det saknas pengar. Det saknas även pengar till de nya luftvärnssystem vi behöver.
    ...men det går bra för Sverige nu säger alla, det är bara inte riktigt överallt det märks av...
    Jag är inte imponerad av regeringens nödlösningar av problem de varit med och skapat är min sammanfattning.

    www.aftonbladet.se/a/3aq80
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-03-02 22:57:43 följande:

     Det var alliansregeringen som avskaffade värnplikten (socialdemokraterna var emot detta) och det var under alliansregerings regeringstid som bostadsbyggandet sjönk till bottennivåer. Under alliansens tid vid makten så ökade statsskulden med ca 100 miljarder trots att man sålde statliga bolag för hundratals miljarder kronor


    Idag har regeringen återinfört värnplikten, bostadsbyggandet har nått rekordnivåer och staten har sunda finanser vilket skapar utrymme för framtida investeringar..


    S har haft stor del i att skära i försvaret, vilket är huvudargumentet till att ha yrkesförsvar och inte värnpliktsförsvar.
    S har inte velat satsa på försvaret på den nivån som opositionen föreslagit.
    Värnplikt är inte ett bra sätt att lösa det nuvarande personalbristen och den personalkvantitet som hade kunnat vara goda motiv till att återinföra värnplikt vill s inte satsa på.
    Summa kardemumma, s har haft stor del i hur det ser ut och löser delar av det på ett sämre sätt, så detta inger inget förtroende. Lite som att kasta näsduken över vattnet man just spillde...
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-03-02 23:45:22 följande:

    Det är lätt att sitta i opposition och kräva pengar till höger och vänster. Hur du än vrider och vänder på det så satsar nuvarande regering mer pengar på försvaret än vad den förra alliansregeringen gjorde. Var det inte moderaten Reinfeld som kallade försvaret ett särintresse? 

    När det gäller värnplikten så var socialdemokraterna emot att alliansen avvecklades den men idag hyllar alla allianspartier regeringens beslut att återinföras värnpliktens och det är väl ett bevis på att socialdemokraterna hade rätt från början.


    Nej, det finns inga rätt någonstans i det s gör och det finns inget som försvarar det.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-03-03 00:09:39 följande:
    Jasså?

    www.gp.se/nyheter/sverige/högerpartierna-hyllar-förslaget-om-värnplikten-1.4179476
    Inget partis stöd kan rädda åtgärden från dess usla tillstånd, trist men sant.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-03-03 00:09:39 följande:
    Jasså?

    www.gp.se/nyheter/sverige/högerpartierna-hyllar-förslaget-om-värnplikten-1.4179476
    Tom Araya skrev 2017-03-03 00:19:25 följande:
    Inget partis stöd kan rädda åtgärden från dess usla tillstånd, trist men sant.
    Så här svarade man från centerpartiet:

    "? Centerpartiet var med och tog beslutet. Då beslutade man att om läget försämras kan regeringen återuppta värnplikten. Och dit har vi kommit nu, säger han.


    Han fortsätter:


    ? Vi tycker det är viktigt att det bygger på frivillighet, så mycket som möjligt men vi har sett hur det ser ut med frivilligheten och vi inte har lyckats rekrytera tillräckligt många. Med det försämrade säkerhetsläget behöver vi nu öka volymen för att kunna förbättra försvaret."

    Det är bara det att det från s håll inte finns någon uttalad avsikt att öka volymerna, då kommer saken i en helt annan dager, utan man kör på mot planerade insatsorganisation 14, som genom s beslut dessutom är underfinansierad.
    Hade s velat finansiera försvaret hade kanske inte värnplikt ens behövts för att fylla ut de platser som saknar personal. Med (s)amma logik kan man ju presentera förslag på samma sätt att personalförsörja andra arbeten där personal saknas och rekryteringen haltar. Tycker du det är en rätt väg att gå?




Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?