Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Har du förtroende för regeringen?

    FDFMGA skrev 2017-02-11 16:33:19 följande:
    Så det minskar ditt förtroende för regeringen Bildt, det var väl under den regeringen som det lagstiftades om producentansvar som egenansvar, det vill säga att branscherna själv skulle hantera återvinningen.

    Kan ju bli så att den här regeringen agerar - men tror du verkligen att de får med sig tillräckligt många i riksdagen för att man ska få ett system som innebär återvinning på riktigt och inte bara på papperet.

    Det tror inte jag.
    Hur många regeringar, Bildt + av de efterkommande har varit öppna med detta samt försökt göra något åt det?
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2017-02-11 21:47:15 följande:
    Sedan 93, ja det blir väl ett antal Persson- och Reinfeldtregeringar det.

    Så mycket bättre om nuvarande regeringser ser över systemet med producentansvar.

    Det höjer mitt förtroende för regeringen att man inte drar sig för att gräva i gammal skit.
    Är det regeringen Löfven eller media som gräver i "skiten"?
  • Tom Araya

    Visserligen var inte socialdemokraterna regeringsparti 2010 när denna artikel skrevs, men de är det idag och har de ändrat sig i frågan?
    Uttalandet om sd's förslag säger mer om s än om sd. Jag anser att förslagets innebörd är en självklarhet, fast jag inte stödjer sd.


    SD vill utvisa semestrande flyktingar
    Publicerad 26 mar 2010 kl 08.26
    Uppdaterad 26 mar 2010 kl 09.01

    Sverigedemokraterna vill utvisa flyktingar som åker på semester till sitt hemland utan tillstånd. Det utspelet kommer SD-ledaren Jimmie Åkesson att göra på partiets valkonferens i morgon.
    - Om man väljer det här som en stor fråga så visar man tydligt för väljarna att man är ett rasistiskt parti, säger Veronica Palm, Socialdemokraternas talesman i asylpolitiska frågor.

    www.expressen.se/nyheter/sd-vill-utvisa-semestrande-flyktingar/
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2017-02-27 23:00:00 följande:
    Nja, det var väl en sällsynt enfaldig jämförelse, nästan så man kan ana att Bali håller på att balla ur.

    "Nationell försvars- och säkerhetsrådgivare"

    Tror du att det är nationell han inte kan begripa i det sammanhang det nämndes.

    Det borde till och med vara möjligt för Bali tycker jag. Tror att en narmalbegåvad tioåring skulle fixa detta.
    Man kan ju undra vad denna "Bildt" menar med "nationell försvars- och säkerhetsrådgivare"... åt vem?
  • Tom Araya
    nihka skrev 2017-02-28 01:22:40 följande:
    Det är inte rimligt att människor som lagligt bor i Sverige ska behöva ansöka hos en myndighet för att få lämna landet. Det skulle innebära att en person som flydde från Chile på 70-talet skulle behöva ansöka om att åka dit och utvisas om de inte särskilt ansökte.

    Möjligen skulle det kunna vara befogat när det gäller flyktingar under tiden de söker asyl.
    Det är här tanken slår slint.... Asylskäl borde ju föreligga även när asyl blivit beviljad, alltså ska man inte resa hem på semester så länge man är bosatt i Sverige av rena asylskäl. Har man däremot sökt och fått asyl, varit bosatt i Sverige så länge att man bör få stanna permanent oavsett om asylskäl föreligger så är saken en annan.

    Alltså ska man bara erhålla TUT vid asyl och få PUT först när det gått så lång tid att det lutar åt avsiktlig permanent bosättning i kombination med god integration och då alltså inte få resa till hemlandet med TUT, om inte exceptionellt goda skäl föreligger och tillstånd för resa sökts och erhållits.
    Det handlar inte om utomlandsresa generellt, utan resa just till sådant land man uppgivit sig behöva fly ifrån.

    Jag anser det förövrigt också självklart att om man som flykting reser till sitt hemland utan särskilt starka skäl så finns inte längre asylskäl och personen bör bli av med sitt uppehållstillstånd.


  • Tom Araya

    Ulf Lindhe (Fd gränspolis)


    Som fd gränspolis från Malmö har även jag reagerat om dessa semesterresor, som görs dagligen av asylsökande med nya utfärdade tillstånd för vistelse i Sverige.

    www.facebook.com/Polisenharordet/posts/1299337153485662

    Inte bara sd kritiserar detta utan även kd.

    nyheter24.se/debatt/774242-gomer-kd-orimligt-att-flyktingar-aker-pa-semester-i-hemlandet
  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2017-02-28 14:25:29 följande:

    Om svenskarna idag drevs av politik och de resultat som Sverige kan visa upp, så skulle vi se ett långt högre stöd för regeringen.
    Men tyvärr är det inte så, utan de på högerkanten drivs (enligt dom själva, när dom fått svara i utfrågningar) av politikerförakt och där politik inte är nåt som engagerar.

    Det är stor risk att dom kommer att ge sig själva en rejäl käftsmäll, genom att rösta bort den här regeringen så att det blir en omläggning av den så framgrångsrika politik som nu förs.
    En politk som nu visar upp resultat som tvingar alla ekonomer och sakkunniga att skriva upp sina prognoser, och erkänna att regeringen gör långt bättre ifrån sig än vad både media och dom själva förutspått..., Sverige går helt enkelt bättre än på mycket länge, och inget visar på en nedgång i den trenden.

    Regeringen håller på att bygga upp långt bättre förutsättningar än vad någon (inkl mig själv) kunnat hoppats på, vad gäller att kunna hantera integration och personalbrist.
    Även om det senare mer är en fråga om tid än pengar, men en god ekonom är tots allt, en förutsättning för att kunna skapa bra utbildningar och möjligheter att anställa personal.

    Regeringen har nu visat, och fortsätter visa, att dom har haft rätt i hur Sverige ska bygga upp en god ekonomi, och jag tror t.o.m dom är förvånade över framgångarna.
    Men samarbete mellan stat och kapital är alltid framgångsrikt, och då når ett land framgångar.

    Och när nuvarande regeringen åxå visar sin styrka genom att dra tillbaka dåliga förslag, förslag som möter motstånd och protester från alla håll, ja då kan ett land nå ännu längre, som Sverige gör nu.

    Så det vore väldigt synd om den här regeringen inte fick forsätta efter nästa val, bara för att de på högerkanten ogillar politikerna/de som styr, och inte ser till Sveriges bästa.

    Alliansen eller SD har inte visat att dom har något förslag som skulle ge bättre resultat.
    Det enda som går att säga, att med Alliansen så blir det ännu mer skattesänkningar, vilket skulle minska möjligheterna for oss/staten att integrera och anställa fler.

    Skillnaderna i välfärden för svenskarna skulle därmed öka, precis som under Alliansens senaste 8 år vid makten, och det är definitivt inget den stora massan av vanliga medborgare/medel Svensson, har nåt att vinna på.


    Det skulle behövas mer kraftfulla åtgärder för att komma till rätta med problem skapat av tidigare regeringars politik, såväl s- som m-/allians-regeringar.
  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2017-02-28 14:48:20 följande:

    Tillägg till #5301.

    Jag kulle vilja sammanfatta det som händer i Sverige idag med nedan väl valda ord.

    De Röd Gröna skapar förutsättningar.
    De Blå Bruna skapar motsättningar.


    Jag skulle snarare säga att båda är sant för båda sidor, bara på olika sätt. Man ser det som ens ideologiska ögon släpper igenom.
  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2017-02-28 16:01:44 följande:
    Absolut inte, och det borde vara nog för att förstå genom titta på hur de brun blå ljugit om personalbristen och problemen kring den.

    Jag har långt över ett år tjatat om brist på arbetskraft, och att alla problem vi har i Sverige bottnar i den, precis alla problem.
    Nu har den frågan nått så långt, att den t.o.m blivit 1:a nyhet i media och i SVT.
    Och när arbetskraftbristen i Sverige slår ut alla snaskingheter, våld och skandaler i kvällspressen och förpassar dom sakerna längre ner, då är det stort, MEGA STORT!
    Nu har vi ju haft en alliansregering som tagit emot fler flyktingar än vad vi klarar av, kanske i ett underliggande syfte att skapa en ny underklass att anställa i nyskapade låglöneyrken...
    Om den lösningen man ser är bidragsberoende flyktingar så är det inte någon brist på arbetskraft man vill lösa, utan något annat...
    Världsmedborgare skrev 2017-02-28 16:01:44 följande:
    Jag har föreslagit att Sverige ska lätta på språkkravet så att invandrare/flykingar kan börja jobba, men här på FL så brukar alltid det bli motsagt av SD:s anhängare.
    Att kunna svenska språket är bara sååå viktigt, så det kan kravet kan vi inte lätta på., bla, bla.
    Man har redan lättat på språkkraven i många yrken, t.o.m. i yrken där det inte ens är lämpligt med lägre språkkrav, som exempelvis i vård och skola med patient-/elev-/föräldrakontakt.
    Världsmedborgare skrev 2017-02-28 16:01:44 följande:
    Vad förslår då dessa personer från SD, och andra som tycker lika i den frågan?
    Jo vi ska satsa på arbetskraftsinvandring! Ser du de uppenbara mosatsförhållandena?
    Inte? Förklara då hur i h-vete man ska hitta folk som vill arbetskrafts-invandra, och som har tillräckliga kunskaper i svenska språket.
    Du måste ju titta på vilka yrken det handlar om. I arbetskraftsinvandring handlar det oftast om specifika utbildningar som företagen efterfrågar och rekryterar utomlands, där språket är mer internationellt än vad det är i yrken med lägre utbildning. Det finns heller inget som säger att en utlänning som vill jobba i Sverige inte skulle lära sig språket. Många av de svenskar som utvandrat p.g.a. jobb har redan innan behärskat det/de språk de behöver för yrket på plats.
    Vi läser ju oftast både engelska och andra språk som tyska, franska, spanska m.fl. i synnerhet bland de med högre utbildning, vilket inte heller är ovanligt för motsvarande i andra länder.
    Världsmedborgare skrev 2017-02-28 16:01:44 följande:
    -------------------

    Och Tom, du säger "mer kraftfulla åtgärder", men det blir inga åtgärder alls utförda, om det inte finns personal som kan göra jobbet.
    Så idag går går alla problem vi har i Sverige tillbaka till brist på personal, ta vad som helst, och du landar i att det inte finns någon som kan göra jobbet.

    Och så länge regeringen bara kan skapa förutsättningar, men möter motsättningar, blir bromsade eller stoppade av oppositionen, så kan vi heller inte lösa några akuta problem.
    Och vissa akuta problem går att lösa, det går att omfördela arbetsuppgifter, så att personal med uppgifter som kräver behörighet blir befriade från uppgifter som kan göras av andra personer.
    Det gäller speciellt inom vården och rättsväsendet.
    Troligen finns det uppgifter även inom skolan som det kan göras, men jag antar att där är det långt mindre som kan flyttas över till annan personal.
    -------------------------------------

    Och jag är inte politisk, utan har alltid varit praktiker och problemlösare.
    Så jag blir förbannad när jag ser att det finns förutsättningar att lösa många problem, men som hela tiden motarbetas av oppositionen.

    Jag bryr mig inte det minsta i hur en regering ser ut, utan händer det saker som ger Sverige, svenskarna och våra företag förutsättningar till att nå bra resultat, då vill jag se den regeringen sitta kvar.
    Helt enkelt för att det är bra för oss som bor i Sverige. 
    Idag finns dom förutsättningarna, och vi ser och kan läsa om det snart sagt varje dag.

    Det kommer alltid att vara resultaten som är det viktiga för mig, inte problemen som finns.
    Problem löser vi om vi ges möjlighet att lösa dom, och använder oss av dessa möjligheter.
    Så görs inte i tillräckligt hög grad idag.., för mycket motsättningar mellan regering och opposition, helt onödiga motsättningar dessutom.
    De nedskärningar eller brist på satsningar det finns behov av som gjorts av både s- och m-regeringar i rättsväsendet, försvaret, vården mm har ju inte gjort p.g.a. brist på personal utan för att man vill spara pengar.







Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?