Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Har du förtroende för regeringen?

    Abegayle70 skrev 2017-05-05 08:41:57 följande:
    Klart att israel skiter i det. Det är landområden som motståndaren förlorat i ett anfallskrig.

    www.gp.se/nyheter/debatt/israel-har-r%C3%A4tt-till-gaza-och-v%C3%A4stbanken-1.1009110
    En grov miss Berndt Ekström gör här är en saklig analys av vilka stridshandlingar som kan legitimeras med självförsvar som argument. Han uttrycker enbart att Israels stridshandlingar kan försvaras på detta vis, men inte hur grannländers stridshandlingar inte skulle kunna försvaras med samma argument.
    Vad exakt säger att inte Israels grannländer skulle kunna gå ihop och militärt erövra hela Israel i "självförsvar"?

    En annan detalj Ekström hoppar över att behandla är resultatet av erövring i säkerhetssyfte. När det gäller motståndarsidans militära eller paramilitära förband och terroristgrupperingar så uppnår man såklart ett säkerhetssyfte genom att slå ner, döda, tillfångata eller jaga bort dessa. Men om man dessutom annekterar erövrad mark och nyttjar den som sin egen så har man ju flyttat sin egen territoriella gräns närmare de områden och folk man anser stå för hotet, alltså en kontraproduktiv metod om man inte avser fortsätta erövringen i oändlighet, vilket jag tror de flesta inser är orimligt. Det enda fungerande alternativet vore ett internationellt kontrollerat område mellan Israel och dess grannländer.

    Ytterligare en detalj Ekström väljer att inte heller ta upp är varför 1922 års deklaration ska gälla utan de ändringar man infört senare. Ska man med benhårt konsekvent hålla detta så borde inte heller 1922 års deklaration anses giltig, eftersom den ändrar vad som gällt innan.
    Man kan också historiskt ifrågasätta Storbritanniens rätt till sådana beslut.

  • Tom Araya
    Abegayle70 skrev 2017-05-06 13:00:23 följande:
    Nu har vi kmmit väldigt långt från trådämnet.

    Innan någon skriver att jag smiter från frågan så vill jag säga att jag gärna fortsätter diskutera detta ämne i någon mer pssande tråd.
    Ja, du har rätt. Men angående den aktuella UNESCO-deklarationen så anser jag inte att det fanns något annat alternativ än att rösta för.
  • Tom Araya
    Abegayle70 skrev 2017-05-07 12:33:10 följande:
    Man kunde gjort som övriga anständiga stater och röstat nej, eller åtminstone avstått. Mitt Sverige röstar inte med diktaturer mot demokratier.
    Att rösta mot det som är rätt för att inte tycka lika som de "onda", meningsmotståndare o.dyl. är både fånigt och falskt.
  • Tom Araya
    Abegayle70 skrev 2017-05-07 17:23:24 följande:
    Nu var det ju bara sverige och ett antal diktaturer och korrupta stater som tycktw att det var "rätt"...
    Nej, inte om stater gör som du föreslog, röstar mot vissa stater p.g.a. vad de tycker om dem, istället för vad de tycker om det aktuella förslaget.

    Vissa röstar också för hur de vill visa sitt stöd till andra av rent egoistiska skäl, utan att fundera så mycket på vad som borde vara rätt eller fel rent moraliskt eller juridiskt.
    Vi vet ju att exempelvis USA ser sig ha stort behov av bundsförvanter i mellanöstern och därför ger sitt stöd till vissa länder och organisationer i en mycket motsägelsefull mix.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-05-11 17:26:59 följande:
    Nu visar det sig att uppgifterna om en stor ökning av antal asylsökande till Sverige var fel..

    Statistiken avslöjar: Ingen ökning av asylsökande

    www.aftonbladet.se/a/wlkWP

    Vad har du Flash för kommentar på det?
    Det borde väl snarare vara Aftonbladet du ska be kommentera sina publicerade men motstridiga uppgifter.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-05-11 22:12:06 följande:
    Aftonbladet refererar till Anna Kinberg Batras påstående att det skulle vara en stor ökning av antalet asylsökande. Menar du att Aftonbladet borde ha förstått att moderatledaren tänkte med arslet (för att använda Flash Gordons utryck)?
    Nej, man ska nog inte förvänta sig att Aftonbladet förstår när folk tänker med arslet och därför bör Aftonbladet användas som referens endast med stor försiktighet.
  • Tom Araya
    nihka skrev 2017-05-12 01:24:43 följande:

    Nu ska personer som fått avslag/utvisningsbeslut få stanna för att studera och sedan jobba. Vad i helvete har studier med skyddsskäl att göra?

    https://www.svd.se/ensamkommande-i-gymnasiet-far-ga-klart


    nihka skrev 2017-05-12 10:54:35 följande:
    Jag håller inte med. Alla asylsökande under 18 år har rätt att gå i skolan. Det här beslutet innebär att du kan söka asyl, börja på gymnasiets individuella program och få stanna utan att ha skyddsskäl. Signalen blir att Sverige delar ut gratis utbildning till alla ungdomar som vill komma hit. Man flyttar dessutom in asylprocessen i klassrummet. Lärare kommer i praktiken att få avgöra vem som ska få uppehållstillstånd och inte eftersom beslut grundar sig på skolresultat och om eleven bedöms sköta skolan. Som upplagt för påtryckningar. Som om lärare inte har tillräckligt mycket att ansvara för och att göra som det är med att bedriva undervisning.
    Jag håller med dig. Jag tvekar också till att barn under asylansökningsprocessen är redo att gå gymnasiet...vilken nivå är det på gymnasieutbildningen då. Men självklart ska de få gå i skola så länge de är i Sverige.
  • Tom Araya
    Flash Gordon skrev 2017-05-12 16:46:57 följande:

    Fd ministern Billström bekräftar att redan under den förra regeringen (2012-2013) visste man att en mass-migration var på väg in i Europa. Volymer av migranter byggde upp i Turkiet och skulle förr eller senare ta sig över EU:s gränser.

    http://www.dagensps.se/opinion/varnar-flyktingkris-kommer-fa-stora-problem/


    Självklart visste förra regeringen om detta, de välkomnade till och med mängder med öppna armar.
  • Tom Araya

    Regeringen tycker det räcker att öva under kontorstid...


    (1:47 min)
    Malmen får inte flyga dygnet runt under storövning
    Publicerat torsdag 11 maj kl 20.00

    Den stora militärövningen Aurora ska i höst testa om försvarsmakten klarar ett väpnat angrepp mot Sverige. Helikopterflottiljen i Linköping ville därför flyga även nattetid men regeringen säger nu nej.

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6694615


Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?