Inlägg från: Missermajser |Visa alla inlägg
  • Missermajser

    Har du förtroende för regeringen?

    Digestive skrev 2019-10-06 21:39:30 följande:
    Menar du även att Jessica Holmeberg inte fick tala vid #Metoo-uppropet i Uppsala för att hon skulle göra angrep på personer eller folkgrupper? Att kvinnan i fråga hade medlemskap i SD räckte för att hennes historia om sexuella övergrepp aldrig skulle få nå det offentliga i sammanhanget...

    Att få/inte få synas och höras, hör också en åsiktskorridor till.

    Och vad - av något av det här - menar du kräver ett statligt våldsmonopol för att upprätthålla? Förklara, om du nu får tillräckligt med plats framför datorn med alla halmgubbar i rummet.

    Mina erfarenheter i av området får heller inget utrymme i #metoo. Nu har jag inget intresse av att dela dessa i det offentliga rummet på det sättet men #metoo skulle inte vara ett forum jag valde ens om jag var välkommen i det. Jag skulle inte välja scientologerna heller även om deras organisation skulle bli en mediafluga igen.


    Åter till min fråga vad menar du och Flash får t.ex. SD kritiker att bita sig i läppen utan att deras åsikter helt enkelt inte omfattas av yttrandefriheten längre?

  • Missermajser
    Digestive skrev 2019-10-06 21:23:51 följande:
    Såg du ett angrepp mot person eller folkgrupp när exempelvis Tobias Billström (M) hamnade i en helt oproportionerlig storm efter att han släppte på proppen något och problematiserade >>volymer<< och >>antal<< i immigrationsdebatten 2013?

    Sedan verkar en åsiktskorridor på betydligt fler nivåer än självcensur. Exempelvis Public Service ger en ofullständig bild - hur mycket EU-kritik fann du i Public Services material det senaste EU-valet? - samt hur många positiva inslag om Donald Trump finner du i denna mediaplattform?

    Tänk om världen såg så enkel ut att det bara fanns du och gelikar och sedan ett läger så styggt och ondsint att de lider av att inte få angripa personer och folkgrupper.

    I en värld full av halmgubbar. Tänk vad enkelt man kan blunda för saker som inte drabbar en själv och tro ont om allt och alla som inte tycker och tänker som en själv...

    Och vem i hela fridens namn skriver om att tysta människor förutom du själv?

    Har jag sagt att public service skulle vara undantagna åsiktskorridoren/korridorer?? Nu tillhör jag den grupp som är EU och EES-motståndare till skillnad från samtliga partier i riksdagen. Jag förespråkar i stor sett ingenting av de mediala exempel du drar upp. 

    Det är knappast jag och mina gelikar som hörs här i världen även om vi inte är tysta. Dessutom ökar möjligheten angripa individer och folkgrupper mer och mer för varje dag.

    Jag vet inte vilka du och dina gelikar är och jag tycker inte det verkar som du vet vad jag och mina gelikar är för några.

  • Missermajser
    Digestive skrev 2019-10-06 23:47:02 följande:
    Med andra ord kan du inte jämföra dig själv med någon som har sökt om att få tala offentligt vid uppropet, som kom med på talarlistan - men som ströks när partisympatierna uppdagades.

    Och nej, inte åter till någonting. Hur upprätthölls något av mina exempel av ett statligt våldsmonopol eller ska jag tolka din tystnad i sak som att du har kommit till insikt om att det inte behövs?

    Att bita sig i läppen syftar på självcensur och yttrandefriheten har ingenting med saken att göra.

    Annars förundras jag över hur fenomenet du inte ens problematiserar när det drabbar dina meningsmotståndare - förvandlas till ett statligt våldsmonopol som aktivt ska tysta folk(!?), till en attack mot doktrinen Allas Lika Värde(!?) och yttrandefriheten(!?)... när jag och Flash Gordon (meningsmotståndarna) pratar om att pendeln slår över.

    Har du ens kvar förmågan att bemöta meningsmotståndare utan att se demoner och höra stöveltramp i huvudet eller har polariseringen lyckats ta den ifrån dig helt och hållet?
    Vilken var anledningen till självcensur inom din grupp av meningsgelikar menar du?
  • Missermajser
    Digestive skrev 2019-10-07 07:09:04 följande:
    Eller jo, vid närmare eftertanke så kan ämnet feminism känns väldigt trångt för min del och från båda traditionella läger i sak.

    Men vi kan nog räkna antalet anarkafeminister i Sverige och speciellt av min sort på ena handen. De flesta som kallar sig för anarkafeminister har nämligen en stark koppling till radikalfeminism som jag saknar.

    Det beror ju på vilken del du menar av anarkafeminismen du syftar på. En del som inte delar deras frihetliga socialism fokuserar enbart på att inte försöka överta eller omfördela makten och motsätter sig statlig inblandning. Har man då någon slags liberal inriktning så blir det en annan effekt. Är det det man manenar med anarkafeminism så håller jag inte med dem. Man kan inte först förvänta sig något slags avskaffande av staten och följande maktförhållanden för att sedan tro att det uppstår någon slags jämställdhet.

    Jag hotas inte av radikalfeminismen särskilt mycket eftersom jag är färdig med barn och familjebildande. I alla förhållanden jag har varit i så har dessutom kvinnan varit den som har sina rötter i överklass eller medelklass. Själv har jag mitt ursprung i lågutbildad underklass så det är snarare jag som varit i underläge om man ska kalla det så. Den strukturella maktbalansen har varit till deras fördel i samtliga förhållanden. De har haft både högre status och lön om man säger så.
    Karriär och annat spelar mig inte heller någon roll så kvoteringar och annat påverkar inte mig eftersom jag älskar mina arbetsuppgifter.

    Jag delar därför deras tankar om jämställdhet även om jag kanske ser en del saker där maktbalansen tippar över år andra hållet. Jag tycker inte man tystas ner av någon åsiktskorridor om man är saklig och nyanserad i frågor om feminism.

  • Missermajser
    Kristina79 skrev 2019-10-08 18:03:28 följande:

    Med hänsyn till trådstarten,
    vidare skriver bl a 
    msn nyheter:


    Nu visar Demoskops mätning också att Jimmie Åkesson får rekordhögt förtroende som partiledare, med 36%.........bla


    ? Det här är ett resultat som sticker ut. Väljarrörelserna är också tämligen tydliga: Det är ökade väljarförluster till Sverigedemokraterna som är huvudorsaken till S nedgång, säger Santesson, Demoskop.


    Tackar för uppdatering!


    Ledarsidor här och var analyserar dessa framgångar hos alternativhögern på olika sätt.


    Vad jag såg i förra mandatperioden var en massa misstroendeförklaringar och brist på ansvar från oppositionen. Ingen verkade särskilt benägen att ta ansvar för den del alliansperioden sjösatt när de kunde klandra den mest erfarna regenterna.


    Nu ser vi hur SD spär på missnöjet hos väljarna och samtidigt själva undviker att samarbeta med andra partier i viktiga frågor. Istället lägger de ett eget förslag som de vet att ingen annan röstar på för att själva kunna smita undan. De kan rida på missnöjet tills de själva får ta ansvar.... Sådan är populismen!


    Tyvärr så har väl SD smittat alla partier i hela riksdagen med sin populism då den varit så framgångsrik. 
    Själv har jag väl hoppat åt andra hållet driven i mitt missnöje istället för att begå politiskt självmord i SDs famn.

  • Missermajser
    Kristina79 skrev 2019-10-08 21:18:51 följande:
    Tack Padirac för svar.
    Jag hänvisar till mitt svar ovan till Missermajser och säger att det mesta i mitt svar även gäller för dig.
    Jag uppskattar verkligen att vi alla tillåts ha olika åsikter och jag uppmanar alla att motverka ett osunt och farligt flockbeteende, alltså oavsett om flocken springer till höger eller vänster.

    Du argumenterar mot SD samtidigt som du citerar mig. Då framstår det som att du missat att jag skrev:
    "jag inte är SD:are och att jag har aldrig röstat på SD. Jag tycker det är beklagligt och faktiskt tragiskt att framförallt det (tidigare?) största partiet S men även de andra riksdagspartierna, har spelat SD i händerna och helt enkelt bjudit dem på deras framgångar. Jag hade önskat en annan utveckling och jag hade hoppats på så mycket mera av S och de andra etablerade partierna."
    Hoppas att du i huvudsak kan hålla med mig åtminstone i detta?

    Det mesta av de sakerna du framför känner jag inte gäller mig eller det inlägg jag skrev. Men jag finner det ändå intressant och jag tycker det är viktigt att du får framföra din åsikt, även om jag inte helt delar den.

    Alla förstår vi väl att JÅ är nöjd när regeringen och andra strävar efter att genomföra deras politik?
    Jag tror att det är den största bekräftelsen och därmed den största anledningen till framgångarna.
    I denna sakfråga är även jag nöjd med en tydligt ny anpassningen och den nya inriktningen, även om jag och så många väljare inte tycker att det är tillräckligt. Jag liksom så många väljare kan vara nöjda med en ny inriktning i denna delfråga även om vi i övrigt inte sympatiserar med JÅ i allt.
    Så även till dig Padirac säger jag tack för svar och tack för debatten, även om vi inte har samma åsikt i allt.

    Ursäkta om jag blandar mig i lite här!


    Jag gissar att du syftar på den lite mer återhållsamma flyktingpolitiken som förs eller?
    .
    Mitt resonemang går så här:


    Jag läser följer ofta olika resonemang som förs på Timbro och annat som förtäljer hur de med den reella makten resonerar.
    Att Reinfeldt hoppade av tåget efter sina beslut i det skedet då man redan justerat försäkringssystemen så pass att de som arbetar redan börjat tvivla ordentligt på att skattepengarna kunde komma dem eller deras anhöriga till nytta.
    Flyktingfrågan var ju högaktuell just i det skedet.... Hans inblandning känner vi ju till och vi vet ju att hans mer partitrogna väljare väljare så sig om efter någon mindre liberal tjomme.
    S kom till baka efter de där åtta åren men i minoritet och det var en del svårigheter med att få till en budget... Och så var det dags att trycka på om "enkla" jobb i ett ganska passande läge från vissa håll. 
    Sedan har vi ju hjältarna i SD som minsann fångar upp missnöjda i LO-kollektivet. Att gynnsamheten och för dessa minskat genom diverse nedskärningar genom åren dessutom spätts på med konkurrens, inte bara om jobb utan även i dörrarna till FK, AF och till utbildningar känns av. Så postar grannen hela förklaringen fån samhällnytt/avpixlat på FB. Ja då har ju dessa förbrukade S röstande socialdemokrater fått färdigserverade och enkla svar på sin ångest. Så kan man ju dessutom S få skulden för alla bekymmer som uppstår när man har ett nerbantat samhällskontrakt(finns en de att läsa om detta innan det ens skedde på Timbro).  Så då är det bara att skrika högt när det sker lite våld och skjutningar i invandrarförorter och annat så har man ju bevisat att allt är S fel.
    Oj, en del arbetare håller fortfarande sig till sak och kritiserar avtal och annat det är missnöjda med i stället för att fokusera på invandringen. Så kan vi ju inte ha det. SD som står på de missnöjdas sida talar fint men de kan ju inte rösta samma som V så det får bli ett annat förslag och fälla den sista levande delen av arbetarrörelsen vi har kvar. För SD står ju över all omogen uteslutning och alliansbildande när det gäller att värna om sina väljare.. 
    För vissa människor lever vi i en kris medan för andra lever vi överflöd medan somliga säger att läget är stabilt.
    Det är nog lätt att skaffa väljare men att behålla dom när man väl har makten kan vara svårare. 


    I slutändan så härskar naturligtvis de som besitter den ekonomiska makten. Dessa skaffar sig makt på andra sätt än att gå till val. Det gäller bara att äga vad som efterfrågas!

  • Missermajser
    Kristina79 skrev 2019-10-08 23:15:34 följande:
    Förlåt mig men nu blev jag lite inskränkt, och präglas säkert av min egen åsikt.
    Men du tappar mig helt när du skriver:
    "bara att skrika högt när det sker lite våld och skjutningar i invandrarförorter och annat"

    Alltså det du skriver och det du uttrycker här tycker jag är helt fruktansvärt och passar nog inte för mig att vidare kommentera.
    Jag väljer sätta punkt där!

    Även du verkar ha svårt förstå vad jag egentligen skriver i samband med att jag nämner SD. Märkligt att ni är flera som får svårt att förstå när dessa två bokstäver förekommer i en text. Hoppas det inte är ett utpräglat, och i så fall farligt!, flockbeteende?
    På förekommen anledning skriver jag därför direkt även till dig:
    "jag inte är SD:are och att jag har aldrig röstat på SD. Jag tycker det är beklagligt och faktiskt tragiskt att framförallt det (tidigare?) största partiet S men även de andra riksdagspartierna, har spelat SD i händerna och helt enkelt bjudit dem på deras framgångar. Jag hade önskat en annan utveckling och jag hade hoppats på så mycket mera av S och de andra etablerade partierna."
    Undrar om du till någon del kan hålla med mig åtminstone i detta?

    Men ändå, tack för svar. På något sätt ändå intressant att få ta del även av din åsikt, även om jag finner den konstig, ger mig en fadd smak i munnen, så anser jag absolut att även du har rätt att uttrycka din åsikt. 
    Hoppas att du delar min uppfattning att alla har rätt uttrycka sin åsikt?

    Ska man titta på kriminalitet och våldsproblematik så tycker jag problemet är väldigt allvarligt men i relation till kärnan i det perspektiv jag pratar om så är det ett mindre problem. 


    För dig kanske roten ligger i invandringsfrågorna eftersom du reagerar på mitt sätt att uttrycka saken. För mig är de endast en liten del i ett större sammanhang. Jag har inte sagt något om att du är SD:are och det spelar mig ingen roll vad du är. Deras politik och framgångar samt S motgångar är helt uppenbart viktiga för dig. 


    Min tanke bygger på att man från vissa tankesmedjor som representerar de som har den ekonomiska makten har arbetat med att förändra Sverige till att gå i en annan riktning än den man gått i nästan sedan vi fick allmän rösträtt i Sverige.
    Jag anser att den politik som framförts både av sossar, liberaler och konservativa endast är verktyg i det projekt som går ut på att tjäna dessa intressen. Skatter, invandring, privatiseringar och annat används i specifika syften som ibland ligger väl i linje med detta.


    Det har ju ibland hänt att verktygen fått eget liv och ställt till det även för näringslivstopparna i Europa. Sist det hände så blev det ju en del krig och annat men det liberala projektet EU bildades även om man stödde lite fel intressen så blev det som man önskade till slut.

  • Missermajser
    Kristina79 skrev 2019-10-09 00:54:28 följande:
    Ja, du har rätt uttrycka din åsikt.
    I allt väsentligt delar jag den inte.
    Jag finner inte ditt inlägg som seriöst och från andra hållet brukar det komma uttryck som konspirationsteorier och foliehatt vid resonemang som liknar ditt.

    En viktig detalj som ofta glöms av dig och dina gelikar är vilka som betalar huvuddelen av skatten i det här landet, vilka det är som står för den huvudsakliga finansieringen av välfärden och vilka det är som under de senaste åren har stått för den absolut största ökningen för skatteinbetalningar.
    Självfallet följer på det en viss makt. I mina ögon dock en mycket liten del av makten om man ställer det i relation.
    Dock har historien och flera dåliga exempel visat att när gränsen för rimligt skatteuttag överskrids så minskar landets skatteinkomster drastiskt och kris uppstår snabbare och allvarligare än vad som gick att förutse.
    Skatten och statens kassa är inte en oändlig tillgång.
    Det finns inte i historien ett enda lyckat exempel på kommunism eller socialism.
    De som betalar allra mest i skatt, de som jobbar och satsar allra hårdast, tröttnar och ger upp om de inte längre tycker att skatteuttaget står i rimlig proportion till vad man får för skatten. Risken finns att vi är på gränsen, för många har ju uppenbarligen gränsen redan överskridits.

    I övrigt har ditt tidigare uttalande fått mig att sätta punkt för den delen. Hoppas att inte det uttalandet ger en sann bild av dig som person, människa och medborgare?

    Helt uppenbart har du inget grepp om vad jag menar! Vad jag säger är att ingen är förvånad över överskridna gränser. Detta projekt var i full gång innan S återkom i regeringsposition efter alliansregeringen. Att att överbelasta vissa delar av välfärden för att motivera besparingar har troligen haft ett syfte. 


    Tycker den skattebetalande delen av befolkningen att de inte får ut något av det kostsamma välfärdssystemet så klagar man inte när det nedmonteras, privatiseras och skatterna sänks successivt. Tillsamman med hög belastning av välfärdssystemen och ökad konkurrens om arbete, utbildningar och bostäder så har vi får en så kallad "flexiblare" (billigare och kravlösare). Detta vore inte möjligt i samma omfattning utan att snabbt öka folkmängden.  
    S har naturligtvis också del i detta men de har en lite mjukare socialliberal hållning så om förutsättningarna var andra så skulle de förmodligen tryckt lite på bromsen tidigare.

    SD bekymrar nog inte sig så mycket om välfärden då de ställer sig bakom den mera hårda hållningen. De tycker förmodligen att vi med hjälp av en konservativ hållning ska kunna öka populationen med minskad abort och traditionella familjeroller samt arbetskraftsinvandring inom EU. Nu vet den mer erfarna delen av högern att det kräves mer för att skapa ett platt och smidigt skattesystem och billigare arbetskraft.

    Någon socialism eller kommunism har väl knappast varit på någons agenda varken i riksdag eller regering.

  • Missermajser
    FDFMGA skrev 2019-10-10 09:16:27 följande:
    Ja, man får hoppas att det på något sätt löser sig - att Turkiets invasion av Syrien inte kommer att innebära nya flyktingkatastrofer och att IS etablerar sig i en andra våg.

    Tydligen har Trump kommit på att kurderna inte hjälpte USA under andra världskriget.

    Högerpopulism är verkligen ett hot mot det mesta, inklusive förståndet.
    Jag tycker verkligen att Turkiet ska fördömas!

    Däremot vet jag inte riktigt vad USA har haft i Syrien att göra över huvud taget. 
  • Missermajser
    FDFMGA skrev 2019-10-10 10:53:53 följande:
    USA gav väl stöd till dem som stred mot IS, även i form av viss närvaro av markpersonal. Personal som också kom att få funktionen av skydd för de kurdiska styrkorna mot potentiell turkisk aggression.

    Efter ett samtal mellan Trump och Erdogan så bestämdes det att USA lämnar Syrien så att Turkiet kan påbörja sin etniska rensning av de delar av Syrien som gränsar till Turkiet.

    Fast det känner du ju till redan. Anledningen till att USA har militär närvaro i Mellanöstern stavas väl däremot olja.

    Det är så jävla tråkigt att de som verkligen tog striden mot IS blev svikna av en pajasartad lögnare - till islamisternas oförställda förtjusning.

    Tja, nu har ju Turkiet FSA till förfogande så för Kurderna återstår väl bara Assad som möjlig bundsförvant.

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?