Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    RebeckaZ70 skrev 2019-03-30 17:36:18 följande:

    De som leker med drake och flaggar med solkors lär vara religiösa socialdemokrater. 


    Menar du att S är nazister och inte DFLP, eller menar du att DFLP är religiösa sossar?

    Eller menar du ngt annat som du inte vill skriva?
  • Padirac
    RebeckaZ70 skrev 2019-03-30 20:00:52 följande:

    Det är hamas som kallas religiös socialdemokrati av en välkänd och respekterad islamolog. 


    Ja, men menar du att hamas eller DFLP är nazister? Du kan inte gärna hålla DFLP ansvariga för Hamas påstådda nazism. En röra av anklagelser här som du behöver bena ut för din trovärdighet.
  • Padirac
    Anton Chigurh skrev 2019-03-30 20:21:38 följande:

    Vilket makalöst skitsnack..... Herregud.


    Ja, det är klart att det är skitsnack, att påstådda bilder på hamas används för att påstå att DFLP är nazister... Det är ju inget annat än skitsnack att fråga om och ifrågasätta detta resonerande.

    Eller för att korta ned ett lång inlägg så ser bli läsbart. HERREGUD!!!
  • Padirac
    Anton Chigurh skrev 2019-03-31 11:03:07 följande:
    Har du, padi, bott i Israel ???

    Och håll igen på användandet av versaler. Om jag får be. Det känns som du skriker åt mig.
    Känns oerhört besvärande. Och jobbigt.
    Jag är ju lite skröplig av mig.....
    Jaja, du får alltså versala herregud så ofta du vill, kanske för att du är skröplig ('Alla bara tänker på sig och ingen tänker på mig' funkar ju ibland)   

    Jag har varken bott i Israel eller Palestina, men det förhindrar mig inte att ifrågasätta de eviga nazistanklagelserna mot organisationer som uttalat säger sig vara mot nazism, speciellt om argumenten för detta är ett sammelsurium av bilder från andra organisationer. Att be om lite stringens i argumentationen så att de stödjer påståenden, är det för mycket.

    Tydligen eftersom det bemöts med det ett 'skitsnack'

    Anton, nu skiner solen och det är en riktigt fin sista marsdag. Hoppas solen värmer och ger lite glädje denna dag  
  • Padirac
    RebeckaZ70 skrev 2019-04-01 19:11:08 följande:
    Bilderna på hamasnassarna illustrerade bara nazismen som frodas i regionen. Ingenting annat. Vidare kommentar till hamas kommer i nästa inlägg.

    Det kan ju vara så att pojkscouterna i DFLP som du ömmer så för inte riktigt förstått att den hälsning de gör på bilden har en helt annan betydelse i den civilicerade världen. De kan ju faktist vara så korkade, de är ju, som du själv beskriver dem, socialister. 
    Det var inga pojkscouter jag ömmade för - det var helt enkelt dina grumliga argument som jag anser du behöver klargöra. De breda penslar med vilka du målar dina argument blir oklara och förlorar trovärdighet i sin brist på saklighet.

    Du vet, bara för att jag ogillar israels bosättningspolitik och outposts, så betyder det inte att jag är antisemit eller antisionist.  På liknande sätt behöver inte DFLP vara nazister eftersom uppgifter gör gällande att den 'romerska hälsningen' som togs i bruk under 1700-talets var väl spridd i såväl USA och europa inklusive europeiska kolonier fram till -20 och -30 talen då fascister och nazister gjorde hälsningen till sitt märka. Romersk hälsning är förbjuden i Tyskland och Österrike enligt Dick Harrysson

    blog.svd.se/historia/2014/06/21/romersk-halsning-och-hitlerhalsning/ 

    en.wikipedia.org/wiki/Roman_salute

    "The Levant[edit]

    The salute employed by certain groups and their supporters, like HezbollahFatah,[85] pro-Assad NDF[86][87] and Assad supporters,[88] the Syrian Social Nationalist Party, and the Kataeb Party.,[89] have often been confused with the Roman/Nazi salute, even though in many cases the salute is performed by a closed fist rather than the Roman/Nazi extended palm. Opposition fighters in Syria have also been filmed and documenting using it, or a variance thereof, on multiple occasions.[90] From its use, a connection between Nazism and these groups is often alleged. Often these allegations are raised at the expense of the opposing groups, pro-Assad sympathizers alleging Nazi sympathies of the Opposition and vice versa.[90] However, the oath of allegiance by the Lebanese army, and the salute to the flag uses the Roman salute - possibly influenced by Vichy France shortly before independence was officially gained in 1944 - still continues to be used by the state today.[91]"


    När bilder på 'hamasnazzar' (jag har inte kollat upp dessa bilder utan tar ditt ord för att det är Hamas och ingen annan) ges som belägg för DFLPs nazism så skaver det. Oavsett DFLP skulle vara nazister eller inte kan inte bilder på Hamas användas som ett sätt att belysa ev nazism hos DFLP. 

    Det måste var och en begripa. 

    Så här skriver DFLP själva om sina mål  - texten är från 1977 och de har förändrats från att vara marxist-leninister till att vara socialister enligt uppgift. 

    www.palestinianconference.org/wp-content/uploads/2013/02/DFLP-RighttoSelfDetermination.pdf

    "We in the Department of International Relation s of the Central Committee of the DFLP present this report for all the nationalist and democratic progressive forces through- out the world, so they may see the role and position of the Palestinian Marxist-Leninist left, the DFLP, within the framework of the PLO, and our activities to develop the struggle of the PLO for freedom and national independence. In this report we hope to further the cause of international solidarity in the struggle against the common enemy of imperialism, Zionism and Nazism throughout the world, and for the progress, liberty and peace of all peoples. Department of International Relations Central Committee Democratic Front for the Liberation of Palestine May, 1977"

    Det verkar osannolikt att just DFLP är nazister även om de gör romersk hälsning eller hitlerhälsning som man ofta kallar det, 

    Att tillskriva människor som korkade pga sin politiska åsikt är mer än onyanserat, det finns så klart korkade människor i alla läger, liksom det finns briljanta människor i alla läger.  
  • Padirac
    RebeckaZ70 skrev 2019-04-01 19:18:51 följande:
    Är det inte lite förmätet, att antyda att de enda som kan tänkas satsa på sociala skyddsnät är socialdemokrater? Eller vad tycker du? Finns inte sociala skyddsnät där socialdemokrater inte styr? 

    Vad kallas de som praktiserar socialdemokrati i Sverige? 

    Medan du funderar på det kommer en annan fråga:
    Vad kallar man nationalister som :
    * Hatar judar? 
    * Leker med hakkors? 
    * Hälsar med lyft högerarm i vinkel? 

    De ledtrådarna ger ett svar på åtta bokstäver som ska in på vågrätt 1.

    1. _ _ _ _ _ _ _ _

    Om man benämner ett sånt terrorgäng i positiva ordalag (vilket jag antar att "religiös socialdemokrati" syftade på) har man sämre koll på hamas än vad till och med du har. 

    Det är väl Jan Järpe som i detta fall skulle ha varit förmäten - eller kanske tvärt om
  • Padirac
    RebeckaZ70 skrev 2019-04-01 20:44:20 följande:
    DFLP är ett gäng mördare oavett om de är socialister, marxist-leninister eller nazister. Läs t.ex. om Ma'alot massakern där de mördade bl.a 22 barn. 

    Om man hälsar på det viset trots att man förmodligen vet vad det betyder i den civiliserade världen så är man en idiot, även om man nu inte skulle råka vara nazist.
    Att vara idiot är inte nödvändigtvis samma sak som att vara nazist. Att vara terrorist är inte heller samma sak som att nödvändigtvis vara nazist.
    RebeckaZ70 skrev 2019-04-01 21:07:12 följande:
    Med andra ord, nazister. 
    Att vara nationalist och samtidigt antisemit är inte heller nödvändigtvis att vara nazist. 

    Det är mycket i argumentationen för regeringens tvivelaktiga trovärdighet som är en röra av associationer som jag inte kan se att du kan hålla ihop och redogöra för utan alla ska klassas nazister - vilket inte verkar vara sant för de fd marxist-leninisterna i alla fall.


  • Padirac
    RebeckaZ70 skrev 2019-04-02 18:27:58 följande:
    Du skrev själv tidigare något i stil med att"Om dessa bilder visar DFLP så har de definitivt nazistiska åsikter. "

    Som jag skrev så visade bilderna personer ur hamas. Det finns även bilder där hamasanhängare gör "roman salute". Att de är antisemiter verkar alla vara överens om
    Det finns alltså mycket som talar för att hamas har nazistiska åsikter. 

    Jag har inte någonstans skrivit att DFLP är nazister, edast att de gör Hitlerhälsning, vilket du ursäktar med "roman salute". 

    Nä, att vara idiot är inte samma sak som att vara nazist, även om det första säkert underlättar för det andra att krypa in i medvetandet.. 
    Jag förstår vad du menar. 

    Det jag först reagerade på var påståendet att en fd marxist-leninistisk organisation skulle göra hitlerhälsningar då de är uttalat mot nazism. Men de kan ha ändrat sig skriver jag också.

    Därpå kommer bilder med nazistflaggor som svar. 

    Hur som helst förekommer hitlerhäslningar frekvent hos nazzar och fascister. 'Roman salute' som enligt wikipedia förekommer hos ickenazistiska organisationer (och en gång i tiden i USA kallades Bellamy salute) var en hälsning till flaggan och nationen - något som lätt kan ses som ett skäl till att det blev en 'hitlerhälsning' 

    Hamas nazism eller inte nazism är inget belägg för att DFLP gör hitlerhälsningar -med det sagt vet jag inte om en fd marxist-leninistisk organisation som var mot nazism gör dessa hälsningar som hitlerhälsningar eller som en roman salute på samma sätt som Libanons armeer gör denna hälsning till sin flagga enligt wikipedia och länkade referenser.
  • Padirac
    KillBill skrev 2019-04-13 11:01:31 följande:

    Det här skedde förvisso för ett par år sedan men är rätt intressant sett till den senaste politiska utvecklingen. Nu sitter jag här och funderar på om jag ska kategorisera Tweeten i kategorin "kärlek börjar alltid med bråk" eller "kaka söker maka". Vad tycker ni?    smile5.gif



    Jimmy vet ju mycket väl vilket parti han företräder och deras bruna samtidshistoria. Att BrunSmeta KD är ett taffligt försök att rättfärdiga sin egen politik och sin egen historia.  SD gjorde det igen med den felaktiga filmen om S påstådda historia.

    Ingen av denna propaganda - som av MK själv beskrivs som att ha lånat formspråket från nazisterna och fascisterna  - togs emot väl utanför SD-vurmarnas kretsar.

    JÅs försök att normalisera 'det bruna samhället' har tyvärr fått fäste inom både KD och M - det är en del av det långsiktiga arbete SD gör för att förändra värderingar, språk och politiskt fokus. De har bara börjat som jag ser det.  
  • Padirac
    RebeckaZ70 skrev 2019-04-13 15:55:19 följande:
    Jag hittade en skrivning i Bondeförbundets grundprogram för 1933.

    "IV. Som en nationell uppgift framstår den svenska folkstammens bevarande mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement samt motverkandet av invandring till Sverige av icke önskvärda främlingar. Folkmaterialets bevarande och stärkande är en livsfråga för vår nationella utveckling. Ett energiskt arbete måste bedrivas för folkhälsans höjande och vårt folk skyddas mot degenererande inflytelser."

    Från 1940 års program:
    "Släktet bör bevaras sunt och ärftligt degenererade individer hindras att fortplanta sig. Ansvaret om kommande generationer måste därvid gå framför hänsynen till individen."

    Snacka om att ha varit bruna. NSDAP-wannabes, i det närmaste.
    Bondeförbundet 1933 och 1940  = SD 2011

    Bondeförbundets och andra partiers rastankar på 1930-talet är inte samma sak som SDs nyssnazism på 2000-talet.Bondeförbundets närhet till nazism under denna del av 1900-talet är väl känd.

    SD levde under hela 00-talet kvar i de tankar som resten av världen gjorde sig av med efter andra världskriget. 2011 kom SD omarbetade principprogram. Det hade mycket liten skillnad i sak mot deras ursprungliga program som författades av BBS med grund i fascisten Per Engdahls skrifter.

    Det som lever kvar i steriliseringsprogrammet efter 30-talet handlar inte om ras, det syftar främst till att de som saknar förmåga att ta hand om sina barn inte ska sätta fler barn till världen. Det är inte heller idag en lätt eller enkel fråga. Hur lämpligt är det att gravt förståndshandikappade eller narkomaner eller alkoholister skaffar barn och misslyckas med att ta ansvar och hand om dem?  Eller den som inte längre har medel eller annan förmåga att ta hand om sina barn?  Barn som växer upp i misär behöver skyddas. I tiden efter 30-talet var en del av samhällets svar att sterilisera vissa grupper. En del med all orätt. andra med de ofödda barnens bästa för ögonen.

    Bondeförbundet hade på den tiden starka band till nazistiska tankeströmningar, men det är som sagt inte allas grund för sterilisering. På 60-talet kom P-pillret, senare kom rätten till abort. En rätt som tidigare varit knuten till att steriliseras.

    Det finns mycket att tycka illa om, men det är inte så enkelt som det ibland framställs.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?