Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    Flash Gordon skrev 2019-05-11 11:35:23 följande:

    Ett gott råd i all välmening: håll dig till sanning och fakta eller skriv inte alls.

    ETC påstod saker de inte hade täckning för.

    Påståendena råkade passa er inom S i er pågående kampanj mot KD så ni spred dem.

    Det sket sig när bluffen synades.


    Jupp.

    Och som Ebba Busch Thor (KD) sa i riksdagens partiledardebatt (anförande 129):
    "Jag menar att det bästa sättet att bekämpa populism inte är genom att medvetet missförstå, fara med osanning och vilseleda. Det är inte så vi tar kampen mot populism, utan det är med sanning och med hederlighet. Det här är verkligen en ödesfråga om man vill hålla ihop unionen för framtiden."
    https://www.riksdagen.se/sv/webb-tv/video/partiledardebatt/partiledardebatt-med-anledning-av-val-till_H6C120190508pd

    Det är bra att vi har politiker som inte lever kvar i 1970-talets mediamiljö. Det är politiker som exempelvis Ebba Busch Thor och Hanif Bali (M) som hänger med och framförallt förstår den nya tidens nyhetsflöde...

    Jisses, Hanif Bali har flerfaldigt fler följare på Twitter än Moderaterna/sitt parti och når troligen fler gräsrötter än partiets traditionella plattformar vilken given helg som helst.

    Det gäller att hänga med i tiden men det är bara ett fåtal partier/politiker som gör det.

    Idag avslöjas osanningar inom någon vecka och på bred front - varför det är så urbota destruktivt att fortsätta som om året var 1970, och på alla sätt och vis destruktivt. I slutändan sätter sig skadan på grundförtroendet och det påverkar oss alla.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-05-12 11:19:44 följande:
    Ebba Busch Thor är inget bra exempel på någon som bekämpar populism och som inte vill vilseleda. Det blev extremt tydligt under förra söndagens partiledardebatt där Ebba Busch Thors pratade om 100 000 försök till våldtäkt..
    Det är ingen idé att du försöker och det är fruktansvärt tröttsamt att du överhuvudtaget försöker.

    1.) Det gällde både försök till våldtäkt och fullbordade sådana.

    2.) Siffrorna kommer från Nationella Trygghetsundersökningen (NTU) som bygger på egen rapportering (det vill säga inte på allmänningar). Utslaget rapporter över den kvinnliga befolkningen i Sverige hamnar på ungefärliga 115 000.

    Är din invändning att Ebba Busch Thor avrundade ~115 000 till 100 000?
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-05-12 11:30:05 följande:
    Nu är ju framför allt inte HB ett bra exempel på någon som förstår och hänger med ...

     Sparkad från uppdrag, nyttig idiot för främmande makt, konstant kränkt över att behandlas som han behandlar andra...  Den ev dagen M blir helt som SD kommer HB att lyftas som en föregångare , om M tar sig i kragen och gör upp med de bruna kommer HB säkerligen att byta parti till SD.

    HBs tolkningar och kommentarer av nyhetsflödet hänger ev med i tiden, men det är ingen konstruktiv debatt han bidrar till. Tvärt om är HBs deltagande destruktivt. Men den destruktiva polariseringen är 'den nya tidens' mediaflöde från vurmarna.
    Men ändå är han konstakt belönad av väljarna/partiets gräsrötter. Att Hanif Bali (M) är som folk är mest - dödliga varelser som även har baksidor - är självklarheter. Han är för längesen bortom behovet att framställas som perfekt eller att ha partiet i ryggen... han rider på en helt egen våg sedan länge.

    Men Moderaterna kommer troligen inte att finnas om si sådär 30 år. Partiet vilar på ett traditionellt förtroende som varken kommande (eller ens våra yngsta) generationer och våra nykomna immigranter... har någon som helst koppling till.

    Det är dock folkliga figurer som just Hanif Bali som kan vända på den utvecklingen och tydliggöra hur och varför partiet är relevant.

    Vi lever i tider där någonting så banalt som prefixet Krist- i Kristdemokraterna kan vara avgörande för hur folk förhåller sig till Sveriges högerpolitik. Speciellt nykomna immigranter har ingen som helst aning om vad Moderaterna är för någonting medan de har en betydligt bättre uppfattning om vad den europeiska kristendomen/kristdemokratin i allmänhet borgar för/symboliserar...
  • Digestive

    Och byter Hanif Bali (M) parti så är det betydligt troligare att han går över till Medborgerlig Samling (MED) än SD - men allt mer troligt är att han tar sitt sällsynt höga förtroende och startar någonting nytt, om han av någon anledning känner sig nödgad att skilja sig från M.

    Vad skulle Hanif Bali och SD ha för politik gemensam med varandra? Det verkar finnas en del döva öron för båda parter...

  • Digestive
    Padirac skrev 2019-05-12 12:31:57 följande:
    Nej, Hanif har som en medveten strategi tagit Alinskys 12 steg - det är inget som är som folk är mest. Det handlar om att på ett systematiskt sätt angripa personer och radikalisera debatten. Sen står Hanif där och lajvar oskyldig till stormen som hans genom sin hatsvans piskat upp. Hanif har tvärt emot vad du skriver ett enormt behov att av framställa sig som en frifräsare för att över huvud taget få rida på vågen som går genom hela västvärlden,

    Hanif är ingen skarp kniv i debatten, Hanif är ett löst gummiband som någon snurrat upp så att det låter 'fjoing' när spänningen släpper. 

    Om detta är vad som gör M relevant så är verkligen M's moraliska haveri ett faktum. 

    Ok, vurmare älskar detta, se på trådarna här hur vurmarna konstant kommer med personangrepp som svar på angrepp på idéer och företeelser.

    Kanske kommer Hanif att mogna - kanske kommer han att fastna i de radikala fåror han plöjer.  Kanske kommer han att få förtroendet i partistyrelsen igen då HAN  är mogen, för låt oss hoppas att M's partistyrelse inte blir 'mogna' för hans radikala metoder och hatsvansKräks

      
    Mmm... de som uppskattar Hanif Bali (M) och ger honom förtroende är givetvis förda bakom ljuset.

    Det är givetvis människorna som följer Hanif Bali som har dålig om inte sämst koll på honom medan Hanif Balis politiska motståndare förstår bättre om inte bäst.

    Obestämd

    Du får starta kampanjer som fostrar folk att se och förstå rätt. Sådant är svensken jättesugen på numera - förklara hur de inte riktigt förstår och de kommer att suga åt sig dina ord som torrast svamp.

    Obestämd

    Det var det här med att förstå samtiden och hänga med i tiden...

    Hanif Bali sitter inte riktigt gömd bakom ett Twitter-konto utan kan följas i en uppsjö folkmedia där han även blottar sig till höger och vänster. Det finns troligtvis ingen politiker i dagens Sverige som folket känner bättre i faktisk mening...

    Här har du ett nästan två timmar långt och intimt samtal med Hanif Bali: 
    ">



    Här har du ett exempel på någonting dylikt i en annan Youtube-kanal: 
    ">



    Här figurerar han i flertalet liveevent som är crowd-found:ade:

    ">



    ">


    ">



    Folk vet exakt vem Hanif Bali är... både som politiker och människa.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-05-12 13:18:12 följande:

    Den enkätundersökning som Ebba Busch Thor refererar till har bett respondenter att svara på om de blivit utsatta för ett allvarligt sexualbrott. Respondenterna har svarat på två frågor. Frågorna beskriver händelser som i brottsbalken skulle kunna motsvara ett sexuellt övergreppellervåldtäkt. Undersökningen ger emellertid inte svar på frågan hur många som varit utsatt för våldtäkt eller våldtäktsförsök.  


    När Ebba Busch Thor avslutar påståendet om 100 000 våldtäkter eller våldtäktsförsök med frågan ? varför ska de här männen få stanna i Sverige, varför utvisas de inte? Får Ebba Busch Thor det att låta som att våldtäkter i Sverige ska kopplas till invandrare.  Jag tycker att det är ett bra exempel på högerpopulism när Ebba Busch Thor vilseleder publiken med obekräftade uppgifter och kopplar ett generellt samhällsproblem till invandring.


    Ja, det är denna årliga undersökning som vi har att förhålla oss till när vi uppskattar mörkertalet brott. Det är även den enda undersökningen av sitt slag på myndighetsnivå och den används i alla möjliga politiska och samhällsvetenskapliga kontext... att den plötsligt skulle vara tabu är bara löjligt att ge skenet av.

    Vad männen beträffar så utgick Ebba Busch Thors frågeställning från exemplen hon tog upp tidigare i sammanhanget. Citatet är inte en avskild ö med ord utan en del i ett sammanhang... i det sammanhanget framkom specifika exempel... men vill man fultolka så vill man.

    Du får uppdatera ditt sätt att propagera på. Sådant här är passé och har varit det länge. Du skadar bara din egen agenda...
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-05-12 13:30:48 följande:
    nänänänä

    inget sånt nu - är HB som folk är mest i fråga om hur han för fram sin politik?

    Du ser HBs tweet - vilken hans metod är vad den bygger på. Är det så som vanliga människor är som mest? Lever du i ett machiavellianskt sammanshang så förstår jag att du tycker att det är som människor är mest.Drömmer

    Det är HBs som själv redogjort för sina metoder och sin strategi - ingen behöver vara förd bakom ljuset för att HB blev det i fråga om Oksanen och UD. HB är mycket öppen med hur han agerar. 

    Själv tycker jag att HB är omogen, kommer ihåg såna från gymnasiet och högstadiet - som trodde att det var coolt att fråga någon om hur många oskulder någons pappa knullat osv. Kräks  

     
    Du får vända dig till folket som ger Hanif Bali (M) förtroende i ditt ärende om högre förståelse för vederbörande och hur man undviker att vara "såna".

    För det är säkert så att människor köar för att ta efter Hanif Balis baksidor... varför du får skynda dig - folk kan och vet inte bättre!

    Obestämd

    I övrigt skrev att jag att vederbörande är som folk är mest - dödlig och har en baksida. Förhåll dig till det.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-05-12 13:47:29 följande:
    Du förstår nog min kritik och att det EBT gjorde sig skyldig till var mycket olämpligt. Detta kan du rimligen inte försvara.
    Vad består din kritik av efter att jag benade ut den?

    1. Den årliga NTU-undersökningen används hela vägen upp till forskningsnivå - det är siffrorna vi har att förhålla oss till angående mörkertalet brott. Vi har inte bättre siffror och de förvandlas inte till tabu att hänvisa till bara för att en kristdemokrater gör det (mängder av olika politiker har hänvisat till NTU i andra sammanhang).

    2. De män som Ebba Busch Thor (KD) ställer frågor om framgår i hennes exempel. Bland samma exempel fanns det även exempel på folk som har blivit utvisade för löjliga bagateller som de inte ens personligen har felat med... så visst undrar man varför inte grova våldtäktsmän utvisas när en del blir utvisade för att exempelvis deras arbetsgivare har felat.

    Vad består din kvarvarande kritk av och som är så ohygglig att jag rimligen inte kan försvara det?
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-05-12 14:01:24 följande:
    Det var du som påstod att HB var som folk är mest - så det är dig jag vänder mig till och inte folket som du refererade till.

    Men OK, du menar inte i sak utan generellt mänsklig. Det verkar ju inte orimligt.

    Vurmare och hatsvans uppskattar HBs baksidor så det är inte en fråga om att de inte vet bättre.  Förstår jag rätt om du uppskattar HBs twittrande? 

    HB borde däremot förstå att hans medvetna metoder, det som du kallas hans baksidor,  har konsekvenser. 
    Kan du peka på någon av dessa konsekvenser bortom Hanif Bali (M) personligen?

    Jag använder inte Twitter och har främst stött på Hanif Bali genom folkmedia.

    Min poäng är att folk vet vem Hanif Bali är... både som politiker och person... och vill folk ge honom förtroende så görs det knappast med en skev bild av honom.

    Huruvida du personligen står ut i ett Sverige med så många "såna" utan att spy är irrelevant... och högst troligt är det du som bär på den skeva bilden - som utgår från att folk som inte beter sig, tänker och tycker som du gör... på något vis är fel.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-05-12 14:37:49 följande:
    De som inte följer HB genom det du kallar folkmedia - är det SDkanalen på youtube som du länkade till? -  känner HB genom de hatstormar han piskar upp genom twitter.

    Det är också på twitter som HB piskar upp hatstormar genom följarna.  Det är något han borde sluta med om han vill vända sig till andra än vurmarna för att ta tillbaka dessa från SD.

    Hanif är ju fullt kapabel att för resonemang på ett sammanhållet sätt. Men nu ör det twitter och FB som är hans kanaler där han piskar upp stormen.

    Vurmarna gillar som sagt hans radikala framtoning och det är därför han kör med den.

    Det jag tycker är fel är INTE att ha en annan syn än jag, utan att lyfta fram den som piskar upp hatstormar, frågar hur många oskulder ngns pappa knullat osv.., som metodisk ger sig på person istf sak osv..  som en person som hänger med och förstår den nya tidens nyhetsflöde.  
    Vad skulle vara en SD-kanal menar du?

    Jag noterar att du inte pekar ut några konsekvenser. Hanif Bali (M) ska alltså upphöra med ett uppenbart vinnande koncept för att hans politiska motståndare inte gillar det? Hmmm...

    Det känns som att dessa så kallade hatstormar enbart drabbar din och gelikars politisk sak.

    Ska vi tala om konsekvensfyllda hatstormar som våra politiker har piskat fram så kan vi snegla en stund på hur SD-sympatisörer har hanterats genom åren.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?