Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Kung Markatta skrev 2016-09-20 13:01:31 följande:
    S bör skämmas oavsett om ovanstående stämmer eller ej.

    Om det stämmer är det ju märkligt att man inte sagt en stavelse till det som man uppfattar som regeringsunderlaget för att sedan bli griniga när de inte agerar som man tänkt sig. Tyder på dåligt ledarskap.

    Om det inte stämmer betyder det istället att S och SD i hemlighet haft överläggningar, något som Löfven lovat dyrt och heligt att det inte skulle ske, men att samarbetspartnern nu backat ur.

    De enda som ska skämmas är SD som sviker de väljare som har trott på den politik som SD har motionerat om i två år. Det är på samma sätt när det gäller den här frågan som med pensionärsskatten (som SD röstade för att behålla trots att SD gick till val för ett slopande av pensionärsskatten).

    "På ytan verkar det helt obegripligt. Sverigedemokraterna har två år i rad motionerat om att det ska vara obligatoriskt att ställa krav på villkor enligt kollektivavtal i offentliga upphandlingar. När regeringen lägger det förslaget vänder plötsligt SD 180 grader. SD tänker rösta emot regeringens förslag om nya upphandlingslagar, och det är just bara skrivningarna om kollektivavtal som SD vänder sig mot. Samtidigt vill SD hävda att de inte har bytt åsikt i frågan. Det är snurrigt.

    Lika snurriga är SD:s argument för att stoppa förslaget. I en debattartikel i Dagens Industri nämner SD:s talesperson fem argument mot regeringens förslag.  Åtminstone ett av argumenten är direkt felaktigt. Det stämmer inte som SD skriver att kraven bara kan ställas på svenska företag. Det borde SD och dess talesperson Oscar Sjöstedt känna till. Ett par andra av argumenten är märkliga. Nej, SD, en majoritet av småföretagen skulle inte per automatik stängas ute från offentliga upphandlingar om regeringens förslag blev verklighet"


    -----------------


    "Varför säger SD nej till ett förslag de har motionerat om två år i rad? Det enkla svaret är att SD vill ge regeringen en näsbränna och väljer en fråga där regeringen har en hög svansföring. Näsbrännan är i det här fallet viktigare för SD än att få igenom sin egen politik"


    Bo Nordlin, grundare av Inköps­rådet och Upphand­ling24

    inkopsradet.se/hallbarhet/sociala-krav/snurrigt-nar-sd-pratar-upphandling/


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Och så här säger regeringen.



    Det skulle vara intressant om någon kan förklara skillnaden. SDs lappkast i frågan är förmodligen ett av de mest flagranta bevisen på ett parti som totalt sviker sina ideal.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    SDs förslag är i linje med regeringens förslag. Kom inte och säg annat än att SD sviker sina väljare i denna fråga för de gör dom.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Knäskål skrev 2016-09-20 21:14:46 följande:

    Jag känner noll förtroende. Jag till och med hatar de regerande partierna samt den borgerliga oppositionen, från djupet av mitt hjärta. Dom ljuger, hycklar och bedrar. Med sin inkompetens, fåfänga och totalt irrationella ideologi har dom lyckats inleda slutet för Sverige som välfärdsland. Det är kört. Det är för sent nu. 

    Men jag klarar mig. Jag sticker när det börjar balla ur helt eller när eventuella barn ska börja skolan. Trist bara. Jag tycker att Sverige är rätt fint.


    Jag tycker att du ska vara lycklig över att du har möjligheten att få bli invandrare i ett annat land. Det är inte en rättighet för alla människor här på jorden och många skulle göra vad som helst för att få vara i dina skor.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Knäskål skrev 2016-09-20 21:39:02 följande:
    Det är jag mycket lycklig över. Givetvis är de inte en rättighet alla har och det är inte heller en rättighet alla bör ha.
    Så varför bör du ha denna möjlighet som du anser att inte alla bör ha?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Knäskål skrev 2016-09-20 21:50:44 följande:
    Det är helt upp till det land jag eventuellt flyttar till. Det är inget för mig att anse. Jag skulle dock kunna rekomendera ett land att låta mig leva där. Jag är framgångsrik och ambitiös. Det skulle troligtvis gynna det aktuella landet.
    Då antar jag att du förstår det rimliga i att Sverige har haft ett generöst flyktingmottagande? Vi har, som du säkert vet,  under en lång rad av år haft en politisk majoritet i Sverige för en generös flyktingpolitik.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2016-09-20 21:57:06 följande:
    Inte illa! SD nämns hela 17 gånger i det här inlägget i en tråd som handlar om regeringen. Det måste nog vara rekord även för Bill.

    Inte ska jag ta åt mig äran för detta! Nästan hela inlägget utgörs ju av ett citat och texten är ursprungligen författad av Bo Nordlin, chefsredakrören på Inköpsrådet.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-09-20 22:52:14 följande:
    Har du läst förslagen och jämfört dem?
    Jag har tyvärr inte orkat googla fram dem.
    Vore det inte lite väl lätt att avslöja sd's eventuella halmgubbe om det verkligen inte fanns några skillnader?
    Kärnan, dvs det centrala i förslagen är identiskt. Det ser du också om du läser regeringens förslag och SDs motion.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?