Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Kung Markatta skrev 2016-10-21 20:12:31 följande:

    I EU-parlamentet klappar miljöpartiet händerna åt att Vallonien sätter sig på tvären när det gäller ett handelsavtal mellan EU och Kanada:

    www.svt.se/nyheter/utrikes/ceta-krisen-valkomnas-av-mp-i-eu-parlamentet

    Det är egentligen inget konstigt med det. Avtalet är utformat på ett sätt som gröna inte borde gilla. Det märkliga är istället att mp i riksdagen inte vågar stå för sin egen politik utan där låtsas vara för avtalet, precis som deras samarbetspartner S är.

    Det inger inte förtroende för regeringen att det ena regeringspartiet bedriver oppositionspolitik i EU-parlamentet.


    Det ingav då inte något förtroende när moderaterna i EU parlamentet i strid mot alliansens politik röstade emot stärkta sexuella rättigheter, röstade emot skärpta arbetsmiljöregler och röstade emot skärpta miljökrav inom EU.

    www.dagensarena.se/innehall/gamla-moderaterna-styr-i-eu-parlamentet/
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2016-10-21 21:01:26 följande:
    Ja men! Ja men! Ja men! Alliansen då? Moderaterna då? SD då?

    Vad tycker du om mp:s agerande? Vara för ett avtal i riksdagen men vara emot samma avtal i EU-parlamentet?
    Du lyfter fram MPs agerande i EU parlamentet som en belastning för regeringen men har man en någorlunda koll på EU parlamentet så vet man att EU parlamentariker sitter i parlamentet på personliga obundna mandat dvs de får inte styras av sina respektive partier eller av sina respektive länders regeringar (detta är inte tillåtet). Pga detta kan jag inte se att det skulle vara en belastningen för regeringen på samma sätt som det inte har varit belastande för tidigare regeringar (som också har varit förhindrade att styra sina parlamentariker).
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2016-10-21 21:01:26 följande:
    Ja men! Ja men! Ja men! Alliansen då? Moderaterna då? SD då?

    Vad tycker du om mp:s agerande? Vara för ett avtal i riksdagen men vara emot samma avtal i EU-parlamentet?
    Om man ska rikta kritiken mot någon så är det mot EU parlamentariker som driver en politik som går stick i stäv med den politik som det egna partiet står för men i det fall som du tar upp är väl inte det fallet (miljöpartiet är ett parti som är skeptiskt till frihandelsavtal).

    Du kan också vara kritisk till att MP i regeringsställning driver en politik som inte överensstämmer med MPs officiella politik. Jag är inte det. Jag tycker själv att frihandelsavtal är bra och tycker att det är bra att MP tar ansvar och bidrar till att regeringen kan driva en politik som är bra för Sverige.
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-10-22 20:36:18 följande:
    Inte en enda IS-krigare har åtalats.
    Åklagare: IS-hemvändare kan åtalas först efter kriget

    Stockholms stad har tvingats backa efter kritik mot en ny strategi mot våldsbejakande extremism. Kritikerna menar att IS-hemvändare ska fängslas ? inte få arbete och bostad. Men ännu har ingen som återvänt åtalats och åklagare tror att krigsbrott kan utredas först efter krigets slut.

    www.svd.se/aklagare-is-hemvandare-kan-atalas-forst-efter-kriget

    Redan för ett år sedan rapporterade SÄPO om att det finns 115 återvända IS-krigare i Sverige.

    www.tv4.se/nyheterna/klipp/s%C3%A4po-115-is-krigare-i-sverige-3206624


    Kollar du aldrig datum på de artiklar du länkar till?

    Den första artikeln du länkar till är ett och ett halvt år gammal och den andra artikeln är ett år gammal. Bägge artiklarna är publicerade INNAN regeringen har skärpt lagstiftningen för terroristbrott.

    www.svt.se/nyheter/inrikes/nu-forbjuds-terrorresor
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-10-22 21:33:51 följande:
    Så åtal är bara möjligt efter den skärpningen av lagstiftningen? Den skärpningen gjordes förövrigt för 6 månader sedan och vi har fortfarande inga åtal.


    Det beror vad du pratar om. Redan innan så var folkrättsbrott etc förbjudet men terrorresor som regeringen nu förbjudit var inte förbjudet innan den nya lagstiftningen.

    Att det inte skett något åtal kan bero på många olika faktorer. Hur många menar du har kommit hem från terrorresor efter att den nya lagen trädde i kraft?
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-10-22 22:23:50 följande:
    Några borde det ju vara...
    Seriöst? Borde?
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-10-22 21:33:51 följande:
    Så åtal är bara möjligt efter den skärpningen av lagstiftningen? Den skärpningen gjordes förövrigt för 6 månader sedan och vi har fortfarande inga åtal.


    Du har fel, det finns åtal enligt den nya lagen som förbjudet terrorresor.
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-10-24 15:19:01 följande:
    Intressant. Länka gärna, för jag hittade inga fall.
    lmgtfy.com/%C3%A5tal
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2016-11-14 00:42:51 följande:
    Världsmedborgare skrev 2016-11-13 16:41:41 följande:Inte någon, utan alla ska vara med att betala, så att alla får sina behov och önskmål tillgodosedda så långt det är möjligt, och inte bara dina.
    Det är demokrati, nåt som du verkar ha väldigt svårt att förstå.
    Det är så typiskt er etatister som på något magiskt sätt tror att bara den heliga "STATEN" kan. Det finns alldeles för många exempel på vad starka stater ställt till med i historien.
    Undrar just vilka det är som inte förstår begreppet demokrati, och som inbillar sig att det innebär att staten har oinskränkt rättighet att tillskansa sig större delen av min inkomst. Det är ni socialister som med hot om våld vill ta egendom av andra människor som står för införandet av en världsdiktatur. Tvång och våld mot fredliga människor kan inte vara en princip för ett gott samhälle.
    Om de enda verktyg man har är en hammare och en skära ser alla problem ut som en kapitalist
    Det svenska samhället som till stor del är formad av socialdemokratin har under mängder av år ansetts vara ett av världens mest demokratiska länder.
  • KillBill
    Rataxes skrev 2016-11-14 01:01:00 följande:
    Hänvisar du till demokratiindex då?
    Ett något trubbigt verktyg.

    Jag skulle tro att vilket metod man än använder så kommer Sverige och övriga nordiska länder att placera sig i topp när man rankar demokrati bland världens länder. Vilken metod tycker du att man ska använda för att mäta demokrati om man nu inte ska använda sig av demokratiindex?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?