Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Moderno skrev 2016-11-15 12:56:16 följande:
    Jag har läst delar av vinster i välfärds-utredningen och kan konstatera att mycket av Reepalus svammel i Opinion avspeglas däri.

    Jag undrar om det är skydd för en god kvalitet eller någon slags protektionism som är i fokus för begränsningen av vinster i välfärden. Själv hade jag hellre sett en lösning där välfärdsföretagen får göra de vinster de kan men att beskattningen knyts till sverige, men om det inte går på grund av eu-regler skulle jag föredra att kvaliten - inte vinster - ställs i fokus.
    Idag får alla skolor i en kommun lika hög ersättning oavsett skolans lärartäthet och vilka behov som skolans elever har. Jag anser att ersättningen till  friskolor borde baseras på antal lärare samt på behoven hos de elever som går på skolan.  Då skulle det bli mindre attraktivt att öka vinsterna genom att försämra lärartäthet och undervisning. 

    Ersättningen till landets vårdcentraler är baserat på ungefär desa premisser (antal läkare i verksamheten samt vårdbehov hos de patienter som är listade på vårdcentralen)
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2016-11-20 12:09:14 följande:

    Regeringen fortsätter med sin feministiska utrikespolitik:

    www.svt.se/nyheter/utrikes/hard-kritik-mot-filippinbesok

    Nu har näringsminister Mikael Damberg (S) varit i Filippinerna och haft ett förtroligt samtal med president Duterte, som nyligen dragit igång en kampanj som SVT beskriver så här:

    Vår korrespondent rapporterade därifrån för en tid sen, och träffade en äldre kvinna som förlorat sitt barnbarn i en brutal insats sanktionerad av polisen.

    - De högg honom i huvudet med en machete, sedan använde de spikar. De satte dem här och här, säger 72-åriga Nanay Nelly från ett av Manilas fattigaste områden Tondo, och visar mot SVT Nyheters korrespondent Susan Ritzéns hals och huvud.

    Dambergs nya kompis Duterte har även kallat Barack Obama för horunge och uttryckt beundran för Hitler.


    Nya kompis? Ge dig. Damberg och delegationen från svenskt näringsliv har på resan till Filippinerna också besökt politisk opposition, MR-aktivister och fria medier. Damberg intervjuas i kvällens Agenda. Låt oss fortsätta debatten efter det.
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2016-11-21 00:01:53 följande:
    Nu har vi sett på Agenda:

    www.svt.se/nyheter/utrikes/hrw-damberg-maste-sjalvrannsaka

    Phelim Kine, btirädande asienchef för människorättsorganisationen Human Rights Watch riktar skarp kritik den svenska ambassadören i Filippinerna och den svenska näringsministern efter deras Manilabesök tillsammans med Saab.

    - Ambassadörens beslut att hylla Dutertes fattigdomsbekämpningsprogram är lika groteskt som det är oärligt. I själva verket är det mer verklighetstroget att kalla det för ett krig mot fattiga, säger Kine och fortsätter:

    - Ambassadören och ministern måste åka hem och allvarligt självrannsaka, för de har svikit den filippinska och svenska befolkningen genom att totalt förkasta konceptet av att stå upp för mänskliga rättigheter.

    - Nettoresultatet av allt det här är att i mediabevakningen av det här på Filippinerna kommer Sverige framstå som ett land som vill ha handel med Filippinerna och vill sälja svenska vapen till landets säkerhetsstyrkor. Det här är den värsta signalen man kan skicka när säkerhetsstyrkor bokstavligen dödar tusentals filippinier utan något anvsarstagande.
    Av Agenda så får man också information om att dambergs besök på Filippinerna var bestämt redan innan Dutarte kom till makten, att syftet med besöket var att inviga Sveriges ambassad i Manilla. Man fick också information om att Damberg på resan till Filippinerna träffade MR aktivister samt den politiska oppositionen. Syftet med besöker var också civilt inte militärt.

    Med det sagt så tror jag att regeringen, när galningen Dutarte kommit till makten, ångrar både beslutet att öppna ambassad på Filippinerna och Dambergs resa..

    Kan du förklara varför du i ditt inlägg lite ovanför påstår att Damberg ska ha haft ett förtroligt samtal med Duarte? Det är väl inte annat än ren och skär lögn eller?
  • KillBill
    Linnea1994 skrev 2016-11-24 11:18:49 följande:
    MP och S dvs regeringen har ju drivit I genom detta trots väldiga protester mot boende där dessa vindktaftaparker nu är byggda.
    Det var framförallt under alliansregeringens tid vid makten som det beslutades om/etablerades många vindkraftsparker.
  • KillBill
    Linnea1994 skrev 2016-11-24 11:39:09 följande:
    Men utbyggnaden började runt år 2000....
    I gbg där jag bor drev MP igenom att bygga och förstör skärgården med enorma vindkraftverk, alliansen protesterade men fick inget gehör.
    Nu skriver du i en tråd som handlar om förstroende för regeringen. Kritik mot kommunpolitik tas lämligen i en annan tråd.

    När det gäller vidkraftparker så skedde den stora etableringen när alliansen hade regeringsmakten.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-11-30 19:06:48 följande:
    Nordström (S i Luleå) fick till och med annars vältalliga Naturskyddsföreningens orförande att tystna i Studio1(?) på radion.

    "Luleå ligger där det ligger. Vad ska vi göra? Tåg är inte ett alternativ." Han pekade också på hur detta redan misslyckats i bland annat Norge.

    Naturskyddsföreningen sa nåt om att man kanske kunde titta på undantag för "Norrland" och Gotland. Detta avfärdades dock senasre som olovligt stöd enligt EU.

    .
    Frågan om det inte egentligen handlar om åsikten att "svensken reser för mycket" blev hängades pga tidsnöd.

    Det är dock så att regeringen kan få genom detta om de vill. De kan lägga in det i kommande budget och om inte oppositionen verkligen jobbar som en opposition så går förslaget genom. Trots att majoriteten i Riksdagen är emot det.
     
    Upp till Alliansen att visa att det ite bara är tomt prat för att låtsas vara opposition.
    Liberala Expressen stödjer regeringens linje att införa flygskatt. Allt annat är vansinne menar Expressen:

    www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/det-vansinniga-ar-att-inte-infora-flygskatt-1/
  • KillBill
    Rataxes skrev 2016-11-30 20:45:00 följande:
    Idioten skriver att "isarna smälter" när verkligheten är att 1% av klimatutsläppen i landet kommer från inrikesflyget. Inte förvånande att du jublar när din kretinregering inför skatter på avstånd (jfr kilometerskatten på landsvägstransporter).

    Måste kännas bra att leva i något slags kuddrum omgivet av likasinnade såssar.
    Om de enda verktyg man har är en hammare och en skära ser alla problem ut som en kapitalist
    Varför väljer du att avgränsa dina uppgifter till att bara omfatta inrikesflyget?

    Om du tittar på utsläppen från även utrikesflyget (som regeringen också föreslår ska beskattas) så står flyget för lika stora utsläpp som från landets samtliga personbilar och utsläppen från flyget beräknas dessutom öka i framtiden (eftersom flygandet ökar).

    Växthusgaser är kanske det största miljöproblemet som världen har och självklart ska flyget vars utsläpp kommer leda till mer växthusgaser i framtiden i likhet med andra växthusgasintensiva verksamheter beskattas.
  • KillBill

    Ytterligare inlägg i debatten:

    www.di.se/nyheter/rockstrom-sagar-kritiken-mot-regeringens-flygskatt/

    "Bensin och diesel är beskattat med flera kronor litern, medan flygbränsle är obeskattat. Det gör det svårare att få in biobränsle i flyget. Dessutom har man nedsatt moms på inrikesresor och ingen moms alls för utrikes flygresor, säger han vidare.

    Jonas Åkerman, transportforskare på KTH, tror att en rätt genomförd flygskatt kan minska utsläppen. Han pekar samtidigt på en annan bortglömd miljökostnad för flyget.

    Utsläpp av kväveoxider och vattenånga som släpps ut på hög höjd är nästan halva klimatpåverkan från flyget, säger han"

  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-11-30 21:50:05 följande:
    Det kan väl i och för sig den ledarskribenten tycka.

    Han verkar dock tycka detta baserat på den felaktiga idéen om att flyget på något sätt skulle vara "subventionerat" så det kanske inte är den mest insiktsfulla åsikten. 

    Johan Rockström, global klimat- och miljöforskare verkar också vara inne på att flyget är subventionerat. "Flyget åker i en gräddfil och täcker inte sina kostnader", säger han.

    www.di.se/nyheter/rockstrom-sagar-kritiken-mot-regeringens-flygskatt/


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-11-30 22:33:30 följande:
    Blir ju inte mer rätt för att en till tycker det.

    MP och Naturskyddsföreningen tycker det också - om vi ska göra guilt by association

    Men, men ...
    Johan Rockström är professor i miljövetenskap.

    Det blir bara fånigt när du hävdar någonting utan att lägga fram argument till varför. Jag föreslår att du läser och bemöter artikeln om Johan Rockström.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?