Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    nattuv skrev 2016-09-14 17:13:31 följande:
    Och det är sådana "nyheter" som färgar amerikanernas bild av Sverige på samma sätt som den typen av "nyheter" färgat vissa svenskars bild av amerikaner.
    Det amerikanska folket måste vara chockade av att det finns ett land på jorden med så lite problem att tom ett Pokémon-Tweet blir en stor nyhet.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-09-14 20:24:19 följande:

    Den kommande regeringen centralfigur, AKB, ändrar sig bara en vecka efter att hon kallat SD för "ett rasistiskt parti".
    https://twitter.com/Provokatoren/status/776119562232365057?lang=en

    Nu ska man inte längre demonisera SD utan de skall vara med på samma villkor som alal andra i det parlamentariska arbetet.

    Visserligen vill hon inte "samarbeta" med dem men det beror bara på att de har fel i sakfrågorna.

    Fel om EU. Fel om Nato. Fel om integrationen.

    .
    Det hon dock  INTE säger något om är hur man ska hantera de frågor där man ÄR överens med SD. Som kärnkraften. Som försvaret.

     {#emotions_dlg.djavulsk}


    AKB är otroligt fladdrig när det gäller SD. För ca en vecka sedan slog Anna Kindberg Batra fast Att SD ett rasistiskt parti. En överväldigande (växande) majoritet av svenska folket anser inte att de etablerade partierna ska sammarbeta med SD.

    omni.se/svd-sifo-farre-valjare-sager-ja-till-sd-samarbete/a/ABJ4j
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2016-09-15 07:28:31 följande:
    Är hon. Jag tycker att hon är hyfsat tydlig, man ska inte samarbeta med dem. 

     


    I TV 4 intervjun så pratar AKB om att man måste sluta demonisera SD och hon väljer att betona meningsskiljaktigheter i stället för att betona att SD är ett rasistiskt parti (vilket AKB påpekade i Agenda en vecka innan). Det tycker jag är lite fladdrigt.

    Det hade varit intressant om TV4 reportern hade ställt frågor om AKBs inställning till SDs rasism. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2016-09-16 11:51:17 följande:

    Hur var det nu med ordet fiasko? Bör man använda det i public service när man skriver om regeringens förehavanden? Jag ställde mig lite tveksam till det för ett tag sen men det skrattade Bill åt. Nu har man i alla fall i annan media skrivit om ytterligare ett av regeringens fiaskon:

    www.svd.se/fiasko-for-snabbsparen-noll-av-hundra-slaktare-i-jobb/om/jobben-for-nyanlanda

    Fiasko för snabbspår: Noll av hundra slaktare i jobb

    Regeringens största satsning på att nyanlända ska få jobb haltar betänkligt. En kartläggning av de så kallade snabbspåren som SvD Näringsliv har gjort visar på stora problem på en rad områden.

    Vi får väl se om public service hakar på och rapporterar om regeringens veritabla fiasko.


    Regeringen har vidtagit en mängd åtgärder för att minska arbetslösheten sedan den tillträdde och jag tror att man hamnar snett om man väljer att bara titta på resultatet på vissa av dessa åtgärder. Tittat man på arbetsmarknadspolitikens viktigaste resultatmått, sysselsättningsgraden och arbetslösheten så går det definitivt åt rätt håll. Sedan regeringen tillträdde så har antalet sysselsatta ökat med mer än 100 000 personer. Ungdomsarbetslösheten har minskat med 3,3% och den totala arbetslösheten har minskat med nästan 1%.


    Att ungdomsarbetslösheten bland ungdomar minskat så mycket visar att de alliansföreträdare som hävdade att regeringens politik skulle leda till massarbetslöshet bland ungdomar pratade strunt.


    Ska vi prata om fiasko när det gäller arbetsmarknadspolitiska åtgärder så innehar Alliansen världsrekord. När Alliansen sänkte arbetsgivaravgifterna för ungdomar så skapades mellan 6000-10000 jobb till en kostnad av 10 miljarder kronor. Varje skapat jobb kostade m.a.o. mellan 1 och 1,6 miljoner kronor. Det är ju klart som korvspad att om man är beredd att skattesubventionera varje skapat jobb med miljonbelopp så är det inga problem att generera några arbetstillfällen men jag kan inte tänka mig att några andra än ledande företrädare för Alliansen tycker att detta är en vettig politik att bedriva.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2016-09-16 22:03:42 följande:

    Stefan Löfven har i alla fall så stort förtroende för sig själv att han inte tänker avgå efter nästa val oavsett valresultat:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/lofven-jag-avgar-inte


     


    Tja,  statsministern svarar med samma mynt. Är det inte en ganska rimlig reaktion på AKBs utspel från i somras?



    "De släppte fram Stefan Löfvens minoritetsregering i samband med DÖ. Men i Ekots lördagsintervju tar M-ledaren Anna Kinberg Batra avstånd från den kritiserade överenskommelsen.- Min utgångspunkt är att Moderaterna kommer rösta nej till att Stefan Löfven ska regera, säger hon. Regeringskrisen efter valet 2014 ledde till att sex av riksdagens åtta partier enades om Decemberöverenskommelsen - att släppa fram ledaren för den största partikonstellationen för att bilda regering. Men efter att den omstridda överenskommelsen föll öppnar nu Anna Kinberg Batra för att hon inte kommer låta S-ledaren Stefan Löfven få fortsätta som statsminister om samma situation uppstår efter nästa val. - Vår utgångspunkt måste vara att rösta nej till att Stefan Löfven kan regera hursomhelst, säger hon i Ekots lördagsintervju"

     


    www.expressen.se/nyheter/kinberg-batra-rosta-nej-till-stefan-lofven/


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2016-09-16 22:46:48 följande:
    Nej, det är det väl inte. Om nu AKB och den övriga nuvarande oppositionen röstar nej till Löfven som statsminister i den obligatoriska statsministeromröstningen som ska hållas efter nästa val om statsministern inte självmant avgått, vad har då Löfven egentligen uppnått? Han klamrar sig fast vid makten i någon vecka extra innan han blir avsatt, det är allt.

     


    Om varken de rödgröna eller alliansen får egen majoritet efter nästa val (vilket är den mest troliga utgången just nu) och inget av blocken säger sig vilja samarbeta med SD (vilket verkar bli situationen) så anser jag att statsministern ska sondera möjligheterna till att skapa ett regeringsunderlag över blockgränserna (i alla fall om Socialdemokraterna skulle vara det största partiet även efter nästa val).  Stefan Löven säger ju också att om de borgerliga öppet deklarerar att de tänker regera med stöd av Sverigedemokraterna så är det en annan femma och då kommer han att lämna över makten utan att sondera möjligheterna till en blocköverskridande regering och utan omröstning.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2016-09-17 11:03:50 följande:
    Han vill tvinga alliansen att bekänna färg, såtillvida att de offentligt förklarar att den bruna färgen ingår i samarbetet som ger alliansen ett regeringsunderlag.

    Visst handlar det till viss del om taktik, många borgerliga väljare har luktsinnet i behåll och skulle undvika en allians som kan tänka sig att böka runt i dyngan - men framförallt handlar det om vad man tror på.

    Sverige är ju nästan unikt såtillvida att de politiska partierna har markerat mot rasismens enkla förklaringsmodeller, det vore önskvärt om vi kan förbli unika i detta sammanhang - och om inte att man åtminstone är så anständig att man talar om att man är beredd att ta inkludera dynghögen i samarbetet.
    Klockren analys/konklusion!
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Moderno skrev 2016-09-17 15:14:20 följande:
    Jag tror inte att fortsatt okontrollerad invandring är en så viktig fråga för många högerväljare att de är beredda att offra traditionell moderat ekonomisk politik bara för att låta den frågan få företräde.

    De som ändå anser att fri invandring är helt central tror jag kommer rösta på C.

    Sedan är inte S för okontrollerad invandring, men det går inte att avgöra på förhand hur pass maktlöst S kommer att vara inför V och stora delar av MP efter nästa val.

    Har man möjligheten att ta makten med passivt stöd ftån SD tror jag därför att M tar chansen.

    Det är min analys, sedan om detta är bra eller inte är en helt annan fråga för mig.
    Det finns väl inga bortsett från libertarianerna i svensk politik som är för helt okontrollerad/oreglerad invandring?
  • KillBill
    Moderno skrev 2016-09-17 23:51:32 följande:
    Problemet med Löfvens tändsticksask är att han själv sitter på krutdurken. Politik är ett spel och som det ser ut nu har Löfven knappast någon dominerande strategi att förlita sig på. Han måste därför försöka hitta ett alternativ där alla spelare är så nöjda att de inte kommer att förändra sina positioner. Kommer han att klara det?

    För övrigt finns en klokhet med Björklunds förslag och det är att SD:s outsider/underdog-position därmed kan brytas och de tvingas avslöja om de har någon politik. Tycka vad man vill om SD, de etablerade partiernas hållning mot SD kan väl inte sägas ha varit särskilt lyckad hittills.

     I dagens Sifo så ökar S med 0,9  medan M minskar med 1,5  procent och KD minskar med 1 procent. SD har parkerat sig på 15,8 procent vilken är en rejäl sänkning mot i somras. Det skiljer bara 1,6 procent mellan regeringen och Alliansen och den skillnaden ligger inom felmarginalen. Faktum är att det nu är ganska precis 2 år kvar till nästa val och regeringens position är bättre än den position som Alliansregeringen hade två år före valet 2014. Jag tror att många missbedömer Löfvens taktiska förmåga  och det ska bli intressant att se vad som händer fram till valet.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Moderno skrev 2016-09-18 00:37:00 följande:

    Kan också lägga till (apropå Löfvens inställning till SD) att S strategi numera verkar vara att tvinga fram ett löfte från alliansen att den inte kan tänka sig att "göra sig beroende av SD". Löfven ser därför en möjlighet att fortsätta styra sverige med Alliansens passiva stöd (hivudsakligen från C och L).

    Problemet med den strategin är ju att alliansen bara behöver enas om att rösta emot honom som statsminister en gång, om siffrorna ser ut ungefär som de gör nu. Då kan han inte välja själv om han vill sitta kvar utan måste ge tillfälle för alliansen att försöka bilda regering. Och om S senare vill rösta emot något alliansförslag, som ej har passivt stöd av SD, är det ju S som tvingas söka ett indirekt samarbete med SD (vilket han alltså verkar motsätta sig).

    Hans egen strategi verkar därför svår att lyckas med - även om C och L inte vill se något samarbete med SD. Det är faktiskt naivt att tro att alliansen i framtiden inte kommer att lägga sina förslag på grund av en rädsla att dessa kanske kommer att stödjas av SD. Jag tror den tiden är förbi.


    Jag hoppas att blickpolitikens tid är förbi.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?