Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Digestive skrev 2016-08-25 15:11:59 följande:
    "Det bör dock påpekas att riskerna i den svenska ekonomin har ökat påtagligt?, skriver Sven-Arne Svensson.

    Han lyfter fram de stigande bostadspriserna som gjort att hushållens skulder är rekordhöga. Faran är också att den offentliga sektors utgifter stiger snabbare än väntat vilket kan leda till skattehöjningar som dämpar tillväxten. En het arbetsmarknad kan också pressa upp löner och inflation, vilket hotar konkurrenskraften."

    Artikeln som du länkar till tar just upp farhågorna som en hel del oroar sig för.

    Att marknaden har stått sig bra i Sverige har nog få missat. Det har väldigt lite med politik att göra och om det skulle ha med politik att göra så är det knappast många och höga skatter som ligger bakom den här framgångsperioden.

    Ekonomi, offentlig som privat, nationalekonomisk som makroekonomisk - är inte så simpla ting att det finns ett enda framgångsrecept. Det finns tider där man borde höja skatter och det finns tider där man borde sänka skatter och så vidare.

    Hade inte Sverige tryckt på den ideologiska panikknappen så fort som regeringen skiftat färg så hade Sverige förmodligen sluppit mycket av dessa risker.

    Ideologiska nattmössor är ingenting att ha. Ideologier är verktyg - att tro någonting annat är att vara skruven, muttern eller spiken och så vidare.

    Ideologier är verktyg och ingen utav oss använder hammaren till allt.


    Ja priser och skuldsättning för bostäder är ett stort problem. Den förra Alliansregeringen med den dåvarande Kristdemokratiska bostadsministern i spetsen en stor skuld för detta. Slopandet av fastighets- och förmögenhetsskatten var ett rent vansinne.
  • KillBill

    Detta borde ta mig tusan alla berömma regeringen för:

    Regler om statsrådspension ändras

    POLITIK. Efter avslöjandena om att tidigare statsråd av olika färger har fortsatt att plocka ut statsrådspension efter sin avgång samtidigt som deras företag drar in miljoner ska nu regeringen ändra det kritiserade regelverket.

    Civilminister Ardalan Shekarabi (S) skriver på Dagens Nyheters debattsida att regeringen vill förändra regelverket så att det inte längre är teoretiskt möjligt för ett före detta statsråd att få statsrådspension och samtidigt placera övriga inkomster i ett bolag för att pensionen inte ska påverkas.

    ? Det här är en brist i lagstiftningen som gör det möjligt att lägga inkomsterna i bolag och därmed inte få nedräkning av pensionen. Det är inte rimligt, säger Ardalan Shekarabi till TT.

    Enligt honom har regeringen arbetat med frågan sedan maktskiftet. Det handlar om att införa nya jämkningsregler, i likhet med dem som har arbetats fram för myndighetschefer. Inkomster i bolag ska kunna jämkas mot statsrådspensionen ungefär på samma sätt som man gör med arbetsinkomster, menar Shekarabi.

    ? Målet är att ha en ordning för detta som förstärker förtroendet för politiken och de demokratiska institutionerna. I grund och botten handlar det om tilliten i vårt samhälle.

    Han hoppas att kunna få till ett beslut om en förändring under hösten.

  • KillBill
    FDFMGA skrev 2016-08-26 07:40:27 följande:
    Jag begär inte att du ska begripa vad det är för främlingsfientlig smörja du klistrar in här på FL.

    Att du överhuvudtaget antyder att Löfven skulle kunna tänka tanken, jag citerar texten du eller någon annan förmåga knåpat ihop ""Nu punkterar jag Sverige, jag måste ju finansiera mina snart enda väljare - d v s invandrarna" - säger oerhört mycket om din förmåga.

    Påståendet är så intelligensbefriat att det är häpnadsväckande - samtidigt som det som alltid helt har fokus på invandring.

    I den verkliga världen har Sverige en av Europas starkaste ekonomier, men verkligheten har mycket lite att göra med tokskallar som är så svagbegåvade att de insinuerar att Löfven medvetet "punkterar" Sveriges ekonomi för att vinna röster från de enda som kan tänka sig att rösta på S.

    Jag är inte invandrare. jag kommer att rösta på S - liksom en stor andel av oss etniska svenskar.
    Håller med. Den pratbubbla som Tom postade var ett bottennapp.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2016-08-25 17:59:52 följande:
    Du skrapar bara på ytor. Vilkendera är pseudolösningar på samma problem.

    Det är främst privatpersoner som behöver ta intiativ till att bygga nytt - inte företag eller staten. Det lämnar bostäder över åt andra samtidigt som bostadsmarknaden hålls intakt.

    Vansinne är att fortsätta göra en ruralisering oattraktiv - vilket både höger- och vänsterregeringar har varit duktiga på.

    Många framstående ekonomer varnade den förra regeringen för att slopa fastighets- och förmögenhetsskatten. Och idag är det tydligt att det finns en koppling mellan bostadsbubblan och slopandet av dessa skatter.  


    En annan sak som har bidragit till dagens bostadssituation är slopandet av statlig reglering av bostadsbyggandet som den borgerliga regeringen genomförde i början av 90-talet.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2016-08-28 06:19:43 följande:
    Absolut. Att kunna bo som man vill är en enorm drivkraft och det finns en hel del bisarra regler. Har inte lagt mycket på minnet men har läst om flera knasiga exempel.

    Du tycker alltså att det är viktigare att enskilda personers (oftast förmögna) kan bo som dom vill än att trygga allmänhetens tillgång till strandområden och att bevara goda livsvillkor för djur- och växtlivet?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2016-08-28 13:08:06 följande:
    Rännil i skogen gav strandskydd:

    skogsforum.se/viewtopic.php

    Jag har bekanta med strandtomt, som de allt som oftast får städa efter folk som utnyttjat allemansrätten. Såssarna drev igenom denna inskränkning i ägande och nyttjanderätten av egen mark. Du ser avundsjukan och missunsamheten hos såssar lysa igenom i inlägg #3694.

    Dessa socialister saknar förmågan att förstå att den som äger något vårdar det, oavsett om det gäller en byggnad, tomtmark etc. Ingen privatperson målar graffiti på sitt eget hus, slänger sopor på tomten eller utrotar viltstammen. Jämför det med hyreshus och de platser som kallas allmänna.

    Bill, härovanför har sin fulla rätt att införskaffa mark och upplåta till rådjur, älgar, kreti och pleti. Jag antar att han även är av åsikten att allehanda främlingar har rätt att campa på hans gräsmatta, plocka blommor i hans rabatt och att han sedan har skyldighet att städa efter dem.

    Han kan alltid hitta en plats att bada gratis, men inte nödvändigtvis välja någons sommarstugetomt.

    www.helahalsingland.se/halsingland/soderhamn/50-barplockare-slar-upp-taltlager

    www.expressen.se/nyheter/alf-svensson-riskerar-fangelse-for-sina-solstolar/

    Syftet med strandskyddet är att trygga allmänhetens tillgång till strandområden och att bevara goda livsvillkor för djur- och växtlivet. Dispenser gällande strandskydd är hårt reglerade. Självklart händer det att tolkningen av regelverket avseende strandskydd leder till konstiga konsekvenser exempelvis om det gäller en rännnil djupt inne i dalaskogarna men det är ju inte där som behovet av bostadsbyggandet är störst. Behovet av strandskydd är i stället störst där behovet av att bygga bostäder är störst. Jag har inget emot fler undantagsregler för strandskyddet om det inte har någon stor påverkan på allmänhetens tillgång till strandområden och att bevara goda livsvillkor för djur- och växtlivet men jag tror dessvärre inte att det är lösningen på den brist på bostäder som Sverige har.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2016-08-28 14:58:47 följande:
    Nej. Jag är dock ingen misantrop och tror precis som Rataxes att man i regel tar hand om det som man äger.

    Allmänhetens tillgång till badstränder är enorm i Sverige, det finns fantastiskt mycket stränder i vårt land, och det här handlar även om att människor ska etablera sig på nya platser - så om strand X blir mindre tillgänglig för allmänheten så söker sig allmänheten till strand Y istället, varav strand Y borgar för ny etablering i allmänhet.

    Vill allmänheten trygga tillgången till ett särskilt strandparti så får de se till att kommunen köper upp den marken för deras skattepengar. Svårare än så behöver det inte vara.

    Vad det gäller djur- och växtliv så är det största problemet att vi har ett överflöd av miljöförstörande produkter. Där borde pressen ligga - på att sanera marknaden från skräp - och inte på att människor existerar.
    Vad har misantropi med denna fråga att göra?

    Jag bor i närheten av en av Sveriges största städer och här är många sjötomter bebyggda. Här är jag glad för att vi har vår strandskyddslagstiftning så att den obebyggda mark som finns kvar vid sjö och hav får vara kvar. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2016-08-30 05:20:05 följande:
    Det är samma typ av resonemang som att förebygga våldtäkter med utegångsförbud. Folket ska inte behöva lida av kriminalitet i dubbel bemärkelse.
    Va? Hur kan du dra en parallell mellan diskussionen om våldtäkter med det som nu diskuteras om dieselstölder?

    Staten ska inte ska främja ekonomisk brottslighet genom att införa regelverk och beskattning som kan missbrukas. Ett tydligt bevis för detta är Alliansregeringens beslut att slopa kravet på revisor i mindre bolag. Vad har det lett till? Jo en kraftig ökning av ekonomisk och förmodligen organiserad brottslighet..

    www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/annie-loof-saknar-all-trovardighet-mot-buset/
  • KillBill
    oOOo oOOo skrev 2016-08-30 08:33:59 följande:
    Eller så kan man se det som Lööf har rätt men bidragssystemen är sjuka. Bidrag kommer alltid missbrukas. Man kan ju alltid hoppas att bidragskarusellen stryps år men det kommer väl aldrig att hända i Sverige antar jag. Bidrag kommer alltid att missbrukas på ett eller annat sätt.
    Vad har bidrag med slopandet av revisorsplikt att göra?
  • KillBill
    oOOo oOOo skrev 2016-08-30 09:16:49 följande:
    Problmet är att företag kan tillskansa sig bidrag som tex assistansersättningar och lönegarantier. Ta bort dessa bidrag så tar du bort problemet. Att företag köper på krita och lånar borde rimligtvis inte vara statens problem utan de som lånar ut för lättvindigt. 
    Har du någon idé på hur sjuka och handikappade ska finansiera assistenter som de kan behöva för att kunna leva ett drägligt liv om det inte ska ske genom bidrag?
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?