Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    nihka skrev 2016-07-03 22:52:30 följande:
    SD röstade ju ner socialdemokraternas budget med sänkt pensionärsskatt.

    Så vad gnäller du om nu???
    Dessutom får de flesta pensionärer, under 2016, sänkt skatt med regeringens budet.
  • KillBill
    nihka skrev 2016-07-03 23:29:54 följande:
    Det kanske inte heller har aviserats på Avpixlat
    Hehe, nej förmodligen inte
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2016-07-04 00:28:23 följande:
    Det förklarade ju tydlige Löfven för länge sen:



    De uttalande som du länkar till, lämnade väl Stefan Löfven efter det att Sverigedemokraterna, hösten 2014, valde att rösta nej till sänkt pensionärsskatt (genom att rösta på Alliansens budget i stället för regeringens budget). Ska vi prata om svek mot pensionärerna så stod SD för det största sveket (SD lovade inför valet 2014 sänkt skatt för pensionärer).
  • KillBill
    Rataxes skrev 2016-07-03 15:03:30 följande:
    Karlstadpolisen har redan gett sin version av det inträffade.
    Lämna tillbaks din kristallkula, pengarna tillbaks om du har kvittot kvar. Den fungerar inte.
    Sverige = omvänd nattväktarstat. Hög skatt som går till allt en stat inte ska lägga sig i, men otillräckligt försvar & polis.
    Jag läser att polisen i Karlstad delvis backar från den version som lämnades igår..

    Polisen backar efter att ha pekat ut ensamkommande pojkar - Nyheter (Ekot) | Sveriges Radio sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6467063

    www.gp.se/polisen-pekade-ut-ensamkommande-backar-1.3455068
  • KillBill
    Digestive skrev 2016-07-05 03:57:02 följande:
    Ironiskt nog så är Kristdemokraterna det enda Riksdagspartiet som arbetar för att skilja stat från religion. Övriga partier står antingen stilla eller går åt motsatt håll i dessa frågor.

    Det är en förvirrad kamp som vissa för.
    Men det är snart bara KD av riksdagspartierna som står bakom att religiösa friskolor ska tillåtas (och finansieras med statliga och kommunala medel).
  • KillBill
    uddakvinna skrev 2016-07-05 13:57:25 följande:
    Måste fråga er som har stort förtroende för regeringen.

    Var hittar ni förtroende för någon som bara prata om inget händer.

    Eller förtroende för någon som drar in en massa muslimer i regeringsställning. För att citera en imam den som säger att det finns olika islam är ingen riktig muslim.

    Så hur kan homosexuella kvinnor och män vilja ha in fler av den sorten eller varför vill kvinnor i allmänhet ha in fler av samma sort

    Alla vet ju vad en äkta muslim tycker om dessa kategorier av människor

    Precis som inom kristendomen så finns det inom islam exempel på tolerans och intolerans mot homosexuella. Pingstpastor Åke Greens uttalande i början av 2000- talet om att homosexuella utgör en djup cancersvulst på samhällskroppen är bara ett exempel på att det även inom kristendomen finns fördomar och hat mot homosexualitet.


     


    Att homosexuella röstar på regeringspartierna men också på V, M,  L och C är för att dessa partier driver en politik som mer positiv för HBTQ individer än den politik som drivs av SD (och till viss del KD). SD anser ju tex att man borde tvångssterilisera transsexuella i Sverige och det är inte svårt att förstå varför HBTQ är starkt kritiska till SD.


    Sedan är ju den sverigedemokratiska riksdagsmannen Björn Söder (vise talman) djupt homofobisk. Eller vad säger du om följande uttalanden av Björn Söder kring homosexualitet?


    "Vad är det som säger att den s k normaliseringen slutar med att bi- homo- och transpersoner skall normaliseras? Varför inte personer som begår tidelag (sex med djur) eller pedofili?"


    "Dessa sexuella avarter är inte normala och kommer aldrig att vara normala"


    Vad tycker du om följande uttalande om Pridefestivalen av den Björn Söder (SD)?


    "Kännetecknande för ett samhälle i upplösning är hyllandet av perversioner och dekadens. Så har det varit genom historien och nu visar det sig med all tydlighet även i vårt land. Perversa tillställningar hyllas av etablissemanget som om de vore vilka nöjestillställningar som helst. Perversa och onaturliga läggningar lyfts fram av massmedierna och politikerna som normaliteter och de nästan slåss om att vara den som skriker högst till försvar av dessa sjukliga jippon"


     


    Detta SD hat mot homosexualitet kan i sig nog vara en bidragande orsak till att många HBTQ individer väljer att rösta på regeringen. Det hat som vissa religiösa och vissa främlingsfientliga hyser mot homosexuella tror jag för övrigt är nära besläktat.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Gert skrev 2016-07-05 17:36:51 följande:
    SD hatar inte homosexuella. Jag vänder på frågan; hatar du SD?
    Give ´em Hell!
    Tja, varken det sverigedemokratiska partiet eller Björn Söder har tagit avstånd från de mycket homofobiska uttalanden som Björn Söder tidigare har gjort. Vad detta säger om SDs syn på homosexualitet får var och en själv bilda sig en uppfattning om.
  • KillBill
    Digestive skrev 2016-07-05 20:20:25 följande:
    You have been sheeped.

    Sverige har ratificerat Europakonventionen om mänskliga rättigheter och kan därmed inte förbjuda konfessionella skolor av något slag.

    Att enskilda politiker och några riksdagspartier höjer rösten mot religiösa friskolor är bara ett spel för galleriet. Skulle de göra praktik av sina utspel så hade Sverige fått stå inför Europadomstolen med huvudet i knät.

    Sveriges Riksdag respekterar Europakonventionen om mänskliga rättigheter - en del riksdagspartier är dock sämre på att visa sina väljare respekt.

    Anser du att du förtjänar respekt av dina politiska företrädare eller vänjer du dig hellre med rök i ögonen?
    Jag var lite otydlig. Det jag menar är att man bör ifrågasätta om stat och kommun ska tillåtas finansiera konfessionella skolor som idag. Om bidragen upphör försninner nog skolorna utan förbud.. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2016-07-05 22:14:04 följande:
    Aha. Jag trodde dock att vi hade en välfärdsstat för att tjäna befolkningens behov.

    Tror du inte att det är bättre om staten kan ha kontroll över friskolor i så stor utsträckning som möjligt? Det är en viktig del av samhället, det fria valet verkar även uppskattas och i slutändan är det viktigast att utbildningen är adekvat, att eleverna trivs och utvecklas som individer.

    Hur som helst så för inte Kristdemokraterna någon religiös politik utan som sagt så vill de gå allt längre med att skilja religion från stat - medan övriga partier röstar igenom allt ifrån höjda arvoden till kyrkoråd och kyrkofullmäktige (Kristdemokraterna rösta emot) till att rösta ner Kristdemokraternas förslag om att skilja äktenskapet från den juridiska förbundet med mera.
    Vi bör i alla fall kunna enas om att KD är positiv till religiösa friskolor medan övriga partier är mer eller mindre kritiska till religiösa friskolor.
  • KillBill
    Digestive skrev 2016-07-05 23:15:44 följande:
    Min tolkning? Jag utgår från citatet ur Europakonventionen och Sveriges grundlag som ämnas upprätthålla en sekulär utbildning. Du försöker slå in öppna dörrar, ingen påstår att undervisningen ska influeras av religion.

    Klart att det finns föräldrar som tror det men det blir en aning knepigt om du hittar på hur jag tolkar text. Sverige bryter inte mot aktuell konvention.

    Du låter lika fanatisk som dina farhågor. Individens lycka/olycka springer varken ur ditt eller mitt huvud och ju fler som kommer till den insikten desto bättre. Hur tror du att dina farhågorna resonerar om inte exakt som du själv gör?

    Absolutism är mänsklighetens rövhål. Jag har troligtvis skrivit dubbelt om inte trippelt så många tecken i det här inlägget än vad en människas liv sträcker sig i veckor - och folk tror på allvar att fokuset bör ligga på att så många som möjligt har "Rätt syn på tillvaron." under ens någon av dessa veckor.

    Det finns naturfolk som inte ens har förståelse för begrepp som "farväl". Föreställ dig ett liv från vagga till grav utan minsta tillstymmelse av separationsångest och berätta sedan hur fantastiska och omsvepande böcker som "Illusionen om Gud" är.

    Att förundras över tillvaron. Det håller jag högt. Om man dock tror att det bara finns en infallsvinkel och en metod att förundras över livet och Universum genom så behöver man nog öppna båda ögonen. Flum är gott. Medan fanatism och absolutism är skärp i alla dess former.

    Och därför har jag inte förtroende för regeringen. Solig
    Vad tycker du om allianskollegorna M, C och L som i likhet med regeringen också är kritiska mot konfessionella friskolor.

    Ska även Scientologikyrkan och andra sektliknande kyrkor få bedriva friskolor eller hur tycker du att samhället ska bestämma vilka samfund som får starta friskolor?
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?