Inlägg från: Anonym (helt sluut) |Visa alla inlägg
  • Anonym (helt sluut)

    ni med autismerfarenhet...hur tusan är det tänkt man ska orka

    En annan sak som tillkommit är väl att hon har sånt oerhört temperament och sällan är nöjd.

    Utbrotten avlöser varandra och hon blir vansinnigt arg. Skriker rätt ut så de ringer i öronen så fort något går emot.

    Hon vill också ha absolut och ständig uppmärksamhet. Kan på inget sätt leka själv någon stund.

    Sitter jag ned på golvet går det bättre. Då kan hon pyssla på med sitt en stund. Men så fort jag reser mig upp går larmet. Och gud nåde om jag skulle komma på att försvinna ur hennes synfält!

    Detta beteende har hon oftast inte när vi är borta dock. Tex på öppna förskolan är hon riktigt 'självgående'

    Annars är det bara mmmmm mmm mmmm i en gnölig ton hängandes i mina byxben

  • Anonym (helt sluut)
    Kerubmamman skrev 2015-06-14 21:51:56 följande:

     

    Jag har inte så mycket erfarenhet av vad som krävs vid 15 månader, men utifrån barn i bekantskapskretsen tycker jag det låter normalt. Vad säger familj, vänner, bvc?

    Språkutveckling/förståelse är också beroende av synen. 

    Hur ofta besöker ni ögonläkare? 


    Vänner familj och bvc ser inget. Jo humöret såklart. Men det skyller alla på att hon är bortskämd.

    Dock tänker jag att de inte är lika pålästa som jag när det gäller vilka symtom man ska titta efter.

    Ögonläkaren har vi besökt en gång sedan första gången. Nu andra gången samarbetade dottern inte öht. ( vilket gjorde mig superstressad) Tanken vid det besöket var att vi skulle fått ett mer utförligt och säkert resultat vad gäller synnedsättningen. Nu blev det enda dom kom fram till att det tycktes finnas ett problem i vä öga förutom synnedsättning.

    Men hon kan plocka små små smulor och skräp osv så inte vet jag om hon ser så dåligt
  • Anonym (helt sluut)
    Anonym (vanligt) skrev 2015-06-14 22:18:15 följande:

    Hennes språk och språkförståelse är helt normala för åldern utifrån vad du beskrivit.Jag kunde inte lämna min dotter att leka själv förrän hon blev ca 2,5 år gammal. Fram tills dess krävde hon ständig uppmärksamhet, och hon är inte den enda jag känner till som var på det viset. Hade det varit tecken på något fel hade nästan alla barn haft samma fel vid den åldern. Du beskriver ju dessutom att hon inte alltid beter sig så. Hade hon haft en diagnos som lett till beteendet hade hon ju uppvisat samma beteende på öppna förskolan också. Så fort något du hakat upp dig på förbättras (eller du blir emotsagd) så letar du reda på något nytt "fel".


    Du har rätt. Jag gör det inte med flit. Men jag söker fel oavbrutet.

    Jag är så otroligt tacksam till alla som orkar läsa och besvara. Jag har ingen annan att ventilera med riktigt
  • Anonym (helt sluut)
    Anonym (Psykiatri) skrev 2015-06-14 22:23:11 följande:

    Alla borde sluta skriva i denna tråd! För TS och barnets skull! Det är bara ett evigt ältande av tvångstankar som inte kommer leda någonstans. Detta går ut över TS barn.

    TS, hjälpen du får behöver intensifieras. Var helt ärlig i dina samtalskontakter med hur mycket av din tid detta ältande upptar.


    Jag är helt ärlig mot psykologen. Överdriver nästan ibland för att få hjälp. Men det funkar ändå inte fullt ut. Och jag har ändå bytt psykolog också.

    Vissa råd jag fått har varit toppen och det har hjälpt mig förstå mig på oron. Men när det är som värst funkar det ändå inte
  • Anonym (helt sluut)

    Jag bävar för 18 mån kontrollen. Dottern kommer inte fixa den som det ser ut idag och då blir ju ovissheten än större. Jag menar hon får ju ingen fastställd diagnos av ett misslyckat 18 mån test, men ändå en halv bekräftelse på att allt inte står rätt till

  • Anonym (helt sluut)
    Anonym (Förstår) skrev 2015-06-14 22:49:37 följande:

    Men vad säger din psykolog om att du söker bekräftelse här kring din dotter?

    det är ju inte fel att ventilera och prata om du inte mår bra men att diskutera vad du ser och inte ser hos dottern hjälper er inte, tvärtom. Du vidmakthåller bara ältandekedjan.


    Hon tycker både och om det. Hon tycker det är bra att jag har någon att ventilera med men hon tror inte att jag fixar att vara källkritisk alla gånger
  • Anonym (helt sluut)
    Anonym (vanligt) skrev 2015-06-14 23:27:10 följande:

    Har du visat pn denna tråd?


    Nä inte direkt, men jag har kollat genom den ibland när jag varit där, för attt komma ihåg allt jag funderar över Och vill fråga henne om
  • Anonym (helt sluut)
    Anonym (Psykiatri) skrev 2015-06-15 03:24:44 följande:

    Har du någon psykiatrisk kontakt? Med läkare? Vem tar ansvar för ditt föräldraskap och anknytning/samspel i det här? Det finns team för spädbarnspsykiatri (med inriktning på hjälp till föräldern även när barnet är friskt) som kan ge mycket hjälp.


    Jodå har kontakt med psyk både vuxen och barn samt läkare via psyk för min del och barnläkare.

    Har haft möten med barnpsykologen där jag filmats tillsammans med dottern i olika situationer som vi sedan tittade på tillsammans. Detta gjordes när dottern var mycket yngre och handlade just om att leta anknytningsproblem samt att det gav mig en chans att kunna visa på när jag upplevde att hon vek av med blicken
  • Anonym (helt sluut)
    Arbetsmyran76 skrev 2015-06-16 07:07:03 följande:

    Vad såg psykologen hos barnet då?


    Hon såg att hon var lite kort och flyktig i ögonkontakt men också att vi fick kontakt omän lite kort. Hon såg också att dottern checkade av med mig när hon var osäker i en situation.

    Det var väl det ungefär
  • Anonym (helt sluut)
    Arbetsmyran76 skrev 2015-06-16 22:16:09 följande:

    Just det med att Inte checka av är klassiskt för autism - det var en av sakerna man baserade AS diagnosen på hos min son. Han möter blick och säger vad han tror är rätt svar utan att stämma av med ngn annan


    Ja tror jag förstår hur du menar. Nu var ju dottern ca 8 månader bara när detta gjordes så det handlade ju mer om att när det kom in en kvinna i rummet och pratade med dottern kollade hon snabbt av mig innan hon tittade mot kvinnan igen. Typ.

    Kan se att hon gör lite så även nu. Grannen drog igång gräsklipparen ganska nära när vi var ute och lekte. Jag såg att hon blev lite osäker och hon vände sig mot mig. Jag log mot henne och då fortsatte hon att leka utan att bry sig om klipparen som brummade på tre meter från henne.
Svar på tråden ni med autismerfarenhet...hur tusan är det tänkt man ska orka