Inlägg från: Anonym (helt sluut) |Visa alla inlägg
  • Anonym (helt sluut)

    ni med autismerfarenhet...hur tusan är det tänkt man ska orka

    Påven Johanna skrev 2015-05-14 22:29:33 följande:

    Jag undrar om du känt dig ohörd och osedd även innan dottern? Det i kombination med din sambos kommentarer om den olyckligt drabbade trean och dina egna tankar kring graviditeten kan ha utlöst en reaktion som verkade för att skapa en situation som är till för dig att kunna se och leva ett pågående trauma utan att för den skull aktivt välja att erkänna den verkliga orsaken till dina upplevelser. 

    Glipan har kanske uppstått för att du inte vågade se den utan att först arrangera en situation att skylla den på och sörja den över?


    Kloka tankar.... Inget jag medvetet gjort/tänkt på. Men jag ska absolut grunna lite extra på dina ord...

    Tror du att jag inbillar mig det jag ser hos dottern pga detta liksom?
  • Anonym (helt sluut)

    Börjat gruva mig lite för förskolestarten nu också.

    Helt plötsligt känner jag mig livrädd för att få konstaterat av dem det jag så länge önskat att någon mer än jag ska se...

    Funderar mycket huruvida jag ska förekomma dem med vad jag själv ser, eller bara vara tyst vänta några månader och sedan ta upp det när de själva lärt känna henne. Vad tror ni?

  • Anonym (helt sluut)

    I övrigt har jag med hjälp av sambon konstaterat hon förstår åtminstone 15-20 ord, som vi med säkerhet vet att hon förstår. Kan ju vara fler också. Jag har ju upplevt att hon inte 'begriper nått alls'.

    15-20 ord kanske inte är så jättetokigt i hennes ålder?? (Jag vet såklart att de finns jämnåldriga som begriper det tredubbla,men ändå)

  • Anonym (helt sluut)
    Anonym (???) skrev 2015-05-19 12:16:51 följande:

    Jag tycker nog du ska låta bli att säga något. Det kan nog vara bra för din dotter att vara där utan att de också 'letar fel' så att säga...


    Ja så tänker jag med. Det är pedagoger familjen känner väl då de äldre barnen hade samma. Måste väl kunna lita på att de kommer se med tiden och ta upp det med oss
  • Anonym (helt sluut)

    För övrigt måste jag få säga att hon verkligen utvecklas vad gäller blygheten! (Inte för att det är nått fel med att vara lite blyg men hon har ju vart så extremt blyg) numera kan hon avfyra en hel del leenden mot folk på stan, hon kan även 'prata' lite med folk ibland. Inte var endaste en som försöker men ändå.

    Idag gjorde vi lite ärenden och på ett ställe var det en kvinna som frågade mig en sak om storasyster och sa då hennes namn.

    Genast hajjade dottern till i vagnen och upprepade glatt storasysters namn. Eller iaf så pass att man förstod att det var det hon ville säga.

    Hon kan fortfarande inte hämta saker på uppmaning men däremot kan hon ge saker till rätt person på uppmaning. Typ 'gå med den till pappa'

    Hon har också lärt sig ordet kram och har börjat sätta saker mot örat och säga 'alla alla'(hallå hallå)

    Häromdagen när jag pratade i telefon tog hon tvdosan mot örat och pratade på

  • Anonym (helt sluut)

    Ja det är jätteroligt att börja ha dagar när jag ser utvecklingen hon faktiskt gör och inget annat.

    Idag är det dock en 'dålig' dag igen och nu känner jag att hon är solklart avvikande i sitt beteende. Bla pga hennes humör viljestyrka och envishet. Gud nåde de stackare som befinner sig i närheten när något(vad som helst,smått som stort) går henne emot. Tex att hon ser nått jag har i handen och hon inte får låna. Hon skriker sig blå av ilska och det är ungefär 75 ggr per dag. Samma sak vid påklädning blöjbyte spänna fast i vagnen bilen osv.

    Saker som alla andra småttisar verkar hantera utan att reagera ens...


    Anonym (???) skrev 2015-05-22 09:22:48 följande:

    Vad kul ts! När du beskriver henne nu så låter hon ungefär som min flicka. Hon är 18 mån drygt nu... :)


  • Anonym (helt sluut)

    Nu har hon börjat peka med fingret!!

    Hon kan nu också peka ut personer på foton. Ex om man har en bild med tre fyra st på och man frågar vart är L? (Storasyster) så pekar hon ut henne eller brodern eller vem man nu frågar efter. Känns så kul!!

  • Anonym (helt sluut)

    Undrar dottern pekar nu mest hela tiden MEN hon återkopplar i princip aldrig pekningen med blicken. Alltså hon tittar inte upp och bekräftar. Gör era barn det? Hon har gjort de nån gång bara. Tydligen ska barnet återkoppla

  • Anonym (helt sluut)

    Skulle nog säga att det tydligaste just nu är just det att hon inte återkopplar pekning och att hon inte pratar nå.

Svar på tråden ni med autismerfarenhet...hur tusan är det tänkt man ska orka