Inlägg från: Anonym (helt sluut) |Visa alla inlägg
  • Anonym (helt sluut)

    ni med autismerfarenhet...hur tusan är det tänkt man ska orka

    Anonym (maja) skrev 2015-03-27 10:16:47 följande:

    Ts, jag förstår att det är en mycket jobbig situation du befinner dig i, och det är jättebra att du får hjälp för din orosproblematik.

    Jag skulle, som en del tidigare nämnt, ändå rekommendera dig att söka mer och fördjupad hjälp.

    Jag har följt tråden en längre stund och är ganska övertygad om att du har en fullt normal unge. Risken med att ständigt hålla ett öga på dottern, ständigt oroa sig, ständigt leta tecken, i all välmening, för att du oroar dig för att missa något, är att du inte är den bra och kärleksfulla modern du vill vara. 

    Du är rädd för att slappna av för att du då kanske skulle kunna sopa något under mattan och missa något avvikande hos dottern. Den känslan kommer inifrån dig och inte från dottern. 

    Jag önskar så att du pushade för fördjupad hjälp. Som barn till en förälder med en liknande problematik hade jag önskat att min förälder hade sökt och fått ordentlig och ickestigmatiserande hjälp så tidigt som möjligt.

    All heder till dig TS som försöker. Det är mycket viktigt att du får stöd och är ärlig i samtalen så att du faktiskt får hjälp på riktigt.

    Jag vet att det är svårt när någn ifrågasätter ens världsbild och i synnerhet på ett forum där ingen har träffat dig i verkliga livet, men försök att undersöka möjligheten att problematiken kommer från dig, inte från dottern.

    Du verkar ansvarstagande och mycket mån om att vara en bra och varm mor. En del i det ansvarstagandet skulle kunna vara att öppna upp för tanken på att din första tolkning av barnets tillstånd är fel och att den felaktiga tolkningen ligger till grund för ditt beteende idag. Fundera på det i alla fall, och kanske ta upp det med en kompetent läkare.

    All lycka!


    Anonym (ASTmamma) skrev 2015-03-28 21:52:16 följande:

    Nej det är inte alls lika viktigt att hålla koll JUST NU. Det är inte bra varken för din dotter eller dig att du håller på & övervakar & letar tecken som du gör nu, & det säger jag i all välmening. Du håller på att missa hennes första tid & framsteg för att du letar efter nåt som allra, allra oftast inte går att se vid så här låg ålder. Det finns inga tydliga tecken hos din dotter & du missar att njuta av henne!

    När de blir större så missar man inte autism, jag lovar. Njut av tiden NU & sluta leta tecken.


    Tack för kloka tips och tankar!

    Upplever tyvärr att dottern blivit knepigare i ögonkontakt igen.

    Kortare i blicken.

    Tycker också att hon blivit sämre på att kolla upp när hon håller på med något och dela upplevelser med oss. Tex om hon äter något gott och får mer. Då tittar hon bara ner i tallriken ich fnissar glatt och börjar äta. Bekräftar på inget sätt med oss.

    likadant när hon får låna telefonen ibland. Då skärmen slocknar ger hon den direkt till mig för att jag ska tända den igen. När hon får tillbaka den skrattar hon glatt ned i telefonen men ger inte mig en blick
  • Anonym (helt sluut)
    metervara skrev 2015-04-08 19:38:56 följande:

    Ser din man det du ser? Du har skrivit tidigare att han "tröttnat" på din oro men om dotterns beteende verkligen är avvikande så borde han också ha lagt märke till det.


    Ingen i min närhet ser det jag ser. Å andra sidan är det ju ingen som tillbringar så mkt tid med dottern som jag gör, och heller ingen annan som vet vad man ska titta efter för tecken på samma sätt som jag vet.
  • Anonym (helt sluut)
    metervara skrev 2015-04-08 21:01:53 följande:[/quobeteende]

    Är han en sund förälder som träffar sitt barn regelbundet så kan jag lova dig att han skulle märka om något stort avvek i hennes beteende. Han har precis som du varit med förr eftersom det här är ert tredje barn. Du ser ju alla dessa tecken eftersom du letar efter dom.

    Kan inte din man vara föräldraledig ett tag så du får en paus?

    [/quote]

    Jo han träffar henne regelbundet såklart. Vi bor ju tillsammans.

    [quote=75131756][quote-nick]Kerubmamman skrev 2015-04-08 21:11:49 följande:

    Du har tidigare sagt att du har autism i din närhet. Så fråga dem? 

    Har du gjort en egenremiss för synundersökning nu när hon har fyllt ett år? 


    Hon har ett synfel visade det sig. Men ögonläkaren trodde tyvärr inte att det beteendet jag upplever hos dottern beror på det så mkt.

    Jag har pratat med min vännina som är mor till en av de autister jag har i närheten. Hon säger varken bu eller bä om min dotter. Hennes son var tre år när man började misstänka autism och då var det förskolan som larmade så hon har inga tankar om symtom hos barn yngre än tre år.

    åhhh alla dessa tankar!!!

    Ena stunden upplever jag henne riktigt 'normal' men sen i nästa stund tappar jag allt hopp
  • Anonym (helt sluut)

    Hon får glasögon men de har inte kommit ännu.

  • Anonym (helt sluut)

    Vet inte hur hon resonerade faktiskt. Men hon sa att barns ögon är mjuka och kompenserar synfel ganska enkelt. Alltså tyckte hon inte dottern borde påverkas så värst av synfelet.

  • Anonym (helt sluut)

    [quote=75137404][quote-nick]Anonym (vanligt) skrev 2015-04-09 22:53:28 följande:[/quote-ck]

    Då skulle det ju vara helt onödigt att ge henne glasögon också, om hon ändå kompenserar. Låter motsägelsefullt.

    [/quote]

    Nja glasögonen får hon ju för att ögat ska slippa kompensera och få slappna av. men jag tycker nog ändå att hon borde påverkas av sitt synfel iaf lite grand.

    iaf vad gäller ögonkontakten och hennes sätt att inte använda sig av ögonkontakt.

  • Anonym (helt sluut)

    [quote=75137404][quote-nick]Anonym (vanligt) skrev 2015-04-09 22:53:28 följande:[/quote-ck]

    Då skulle det ju vara helt onödigt att ge henne glasögon också, om hon ändå kompenserar. Låter motsägelsefullt.

    [/quote]

    Nja glasögonen får hon ju för att ögat ska slippa kompensera och få slappna av. men jag tycker nog ändå att hon borde påverkas av sitt synfel iaf lite grand.

    iaf vad gäller ögonkontakten och hennes sätt att inte använda sig av ögonkontakt.

  • Anonym (helt sluut)

    En fråga kring fantasilekar som det skrivs mycket om att barn med autism har svårt för.

    Dottern har blivit väldigt mycket för att 'mata' mig syskonen eller vem hon nu leker med.

    Så fort hon har en leksak som möjligen skulle kunna vara ett glas ( typ plastglas från leksakskök, små stapelbägare el liknande) så håller hon den mot min mun och 'ger mig dricka' samtidigt som hon ibland gör lite sörplande ljudeffekter.

    Är det en fantasilek?

    Eller blir det fantasilek först när man tar något som inte påminner om ett glas och låtsasdricker?

  • Anonym (helt sluut)

    Jag förväntar mig inte fantasilekar ftån en ettåring, men tänkte att detta kanske räknas som nån början till det. Att hon är på rätt väg liksom

  • Anonym (helt sluut)

    Försöker att inte googla på några sidor alls, varken autism eller vanliga. På ett ställe stod det tex att en nio månaders bebis ska kunna utföra enklare uppmaningar.

    Jag minns hur ledsen jag blev när jag läste det.

    Nu är dottern drygt året och kan tex pussas om man säger 'pussa nallen'

    men varken honELLER någon jämnåldrig kunde det vid nio mån, men just när jag är i det kan jaginte se att inte nån annan kan heller. Då ser jag bara hon

Svar på tråden ni med autismerfarenhet...hur tusan är det tänkt man ska orka