Inlägg från: Trolla |Visa alla inlägg
  • Trolla

    dags för syskon!

    Apelsin skrev 2014-06-25 08:55:34 följande:

    Grattis Trolla!!!

    Jag har också plussat i morse!!

    BF är 28 feb på FL:s sida och 3 mars på en annan. Vilken ska man tro på?


    ÅÅhh grattis va kul!! Vet du när du hade äl?
    JhjärtaK skrev 2014-06-25 09:05:38 följande:

    Ändrar lite i listan då vi nog inte vågar försöka igen direkt efter två missfall på raken. Herregud, kan knappt tro att jag skriver detta, att jag har fått två missfall, känns liksom inte verkligt alls.


    Om det är till någon tröst så finns det ju flera studier som visar att kvinnor med många missfall är "överfertila", dvs att "allt fäster", både livsdugliga ägg och sådana som aldrig skulle klarat en hel graviditet. När din kropp väl släpper ett livsdugligt ägg så är det alls större chans att det fastnar på dig än det hade varit på någon som aldrig fått missfall. Men självklart är det jobbigt ändå...
  • Trolla
    angeni skrev 2014-06-25 09:35:17 följande:

    Stort grattis till er :) kände det på mig när du skrev metallsmak i munnen ;)


    Haha ja jag har aldrig haft det förut, varken med dottern eller mf. Var helskumt men det smakade verkligen metall. Känner det mest på morgonen.
  • Trolla

    Tack för alla gratulationer! Sitter här och funderar på hur jag ska berätta för mannen ikväll. Hur gjorde alla ni med era små? När jag fick plus med dottern rusade jag ner till mannen med testet i handen och storgrät okontrollerat, inte av lycka utan för att jag visste inte hur jag skulle orka med ett nytt ev mf. Så jag skulle vilja testa ett annat sätt den här gången

  • Trolla

    Hej tjejer. Jag känner mig lite ledsen. Igår när jag berättade för mannen var hans första reaktion besvikelse över att lai inte kommer kunna dricka på vårt bröllop i höst. Jag svarade att allt blir inte alltid som man tänkt (vi har båda lite räknat med att det skulle ta längre tid att bli gravid). Då säger han "man kan ju ta bort det". Jag blir helt ställd och säger att jag inte vill det, vill du det? Då säger han att det inte spelar någon roll. Sen säger han att den inte är oönskad (det var ju vansinnigt fina ord...) Jag försöker tänka att han är lite chockad, men efter en stund börjar jag gråta. DÅ säger han att det blir perfekt och att det är dags för dottern att få syskon. Men ändå. Jag känner mig så ledsen över hans första reaktion. Även om han hade varit överlycklig så hade han inte visat det, hans känslouttryck är alltid väldigt milda, åt alla håll. Jag känner mig bara ledsen och besviken. Var bara tvungen att säga det till nån.

  • Trolla
    JhjärtaK skrev 2014-06-26 07:32:04 följande:

    Ibland blir partners reaktion konstig, lite som en chock. När vi blev gravida med en gång typ innan vi ens började försöka så blev min mans reaktion något "sval", inte sådär jätteglad först men sen när vi var på UL så sa han att då insåg han att han verkligen ville ha en till. Tror att det var chocken att det gick såpass fort då det tog 6 månader och en kur pergotime att få till dottern så vi var båda inställda på att det skulle ta ett bra tag och kanske inte gå alls utan hjälp av läkemedel (och det ville vi inte använda igen).

    Ta det han sa sen, om att det är perfekt att er dotter skall få ett syskon, på mer allvar än hans första reaktion, tror att det var chocken som talade. Kram!


    Ja han säger att det är så, att han inte riktigt känner något särskilt innan ul, innan man fått se den. Det kan jag förstå. Och han är som sagt inte den som hoppar av glädje, nånsin.Men men hade ju hoppats på ett "va kul" eller "det blir bra", men nej. Inte förrän jag började lipa.
    MirandaMay skrev 2014-06-26 08:00:47 följande:

    Oj det var verkligen klumpigt av honom. Skulle du gå igenom en abort bara för att kunna bli full en gång om några månader?! Som att du inte kan festa och fira utan att du super då eller? det är väl dessutom inte DET bröllopet handlar om? Hade blivit extremt sårad och arg om min man sa så till mig. Tycker du ska prata.med honom igen om hur du kände och få honom att förklara hur han känner . Säkert var det bara chocken som JhjärtaK Säger men det brukar alltid kännas extremt mkt bättre iaf för mig att prata ut och få förklarat för mig vad min man egentligen känner osv. Hoppas du kan känna glädje ändå över ditt plus! Vet hur jobbigt det är med tråkiga reaktioner, ha fått det från svärföräldrarna med trean och det sårade mig jättemycket. Kram!


    Precis!! Abort för att inte kunna ta ett glas champagne, som jag inte ens gillar, om 3 månader?? Hallå?!? Hur tänkte du där??
  • Trolla
    Erli skrev 2014-06-26 08:43:22 följande:

    Förstår absolut hur du känner. Så trist med en sån reaktion. Men jag tror inte han riktigt förstod det hela.

    Både när jag plussade med sonen och nu så har jag fått en kram och sen har han inte sagt ett ljud mer om det på ett par veckor ( dock har han senaste dagarna blivit helt annorlunda och pratar om syskonet och pratar till magen). Jag tror männen blir lite chockade trots att de är med i beslutet att "skaffa" barn och de är i allra högsta grad med i hela "processen".

    Men jag kan ju tala om att jag blev både arg och ledsen när han för nån vecka sen kom hem överlycklig från jobbet och skuttade in genom dörren. Med stooort leende säger han "jag ska bli morbror, syrran är gravid"!

    Ja jag kan ju säga att jag blev besviken över att han var så himla lycklig för sin syster men inte för oss. Och det retar mig fortfarande. Men idag är han iallafall lycklig för bebisen i magen!

    Kram! Hoppas du mår bättre snart och att gubben din ber om ursäkt rejält!


    Ja men precis, jag fattade ingenting igår, han har ju varit jättepositivt till en till och det är verkligen inte bara jag som pratat om det. Därför blev jag så choklad. Vi har ju tänkt att det skulle ta minst ett halvår igen, och när det gick nästan med en gång så blev jag överlycklig och han...tveksam!! Va fan!? Skärp dej!!

    Himla skönt i alla fall att höra att det är fler karlar med knepiga reaktioner, känns alltid bättre att veta att man inte är ensam.
    Apelsin skrev 2014-06-26 12:34:04 följande:

    Vad jobbigt. Första gången jag blev gravid blev min man helt jättekonstig och ville ta bort det. Jag vet inte varför de kan bli såna. Kalla fötter? Det är ju en stor grej. 

    Många styrkekramar till dig. Det kommer att bli superbra tillslut. Han måste nog bara smälta det.


    Tack! Ja jag vet ju att det kommer bli bra. Det är ju en stor grej. Skönt att höra att det finns andra karlar som reagerar fånigt. Skärp er, säger jag bara.

    Idag när jag var på jobbet sms:ade har förslag på namn. Så nu har det nog sjunkit in lite, och det gjorde mig jätteglad. Helst av allt skulle jag bara vilja tjata om "visst är du väl lite glad i alla fall?" Men man vill ju inte tvinga fram nåt. Dessutom suger han på att ljuga så skulle jag fråga om han är glad och han ljuger om det så skulle jag bara blir mer ledsen.

    Jaja. Det sjunker väl in mer och mer hoppas jag.

    Tack alla för att ni delat med er av era erfarenheter kring oväntade reaktioner, det har jag läst under dagen idag på jobbet och blivit lite tröstad. Tack!!
  • Trolla
    magd0704 skrev 2014-06-26 18:10:14 följande:

    Mycket klarare än detta blir det inte... Tvåbarnsfamilj alltså, jahapp, nu ska man smälta det en stund. ;)


    Men Gud vilken vecka med plus det här va!! när blir bf?
  • Trolla
    Ereeka skrev 2014-06-27 05:57:29 följande:
    Grattis! :D

    Jag testade igår kväll, men det bara utstrålar hur mycket negativt som helst. Bim+1 idag då. Ingen mens i sikte än. Tar väl ett nytt test imorgon bitti om den inte kommit då.



    Så länge inte tanten dyker upp så lever hoppet! Det var ju nån här som plussade efter Bim (apelsin?).
  • Trolla

    Idag pratade mannen om att vi måste göra om vårt musik/data-rum till barnrum. Så nu börjar det nog sjunka in lite. Känner mig lite gladare!

    Har googlat lite på syskonvagnar. Så kul!

  • Trolla
    Nika10 skrev 2014-06-27 21:52:07 följande:
    Åh Va bra Trolla! ibland behöver gubbarna lite tid på sig..

    Vad är du inne på för syskonvagn då? Om det tar sig denna månad för oss kommer min "stora" tjej vara 3 1/2 år när bebis kommer, så jag kommer tyvärr inte behöva en syskonvagn. (har blivit galen i barnvagnar).. hehe men dock mellan 2:an och 3:an som vi vill ha, då kanske man kan få till det lite tätare..

    Hur stor ålderskillnad blir det mellan era?  



    Ja, så skönt att det verkar landa lite hos honom. Vi har tom pratat lite namn, så det känns också kul (även om jag börjar inse att det enda namn vi kan enas om döpte vi vår dotter till, så hur det här ska gå vet jag inte...).

    Jag vet inte riktigt! Det får bli nåt begagnat, men vill helst ha något "rejält" märke, typ emmaljunga eller teutonia. Lillan kommer vara 2 år och 4 mån så vi kommer ju bara behöva vagnen drygt ett halvår. För de sitter väl i vagn till ca 3 års ålder? Eller? Inser att jag inte vet nåt om detta!
Svar på tråden dags för syskon!