Inlägg från: Trolla |Visa alla inlägg
  • Trolla

    dags för syskon!

    magd0704 skrev 2014-07-01 06:48:44 följande:
    Ska in till kvinnokliniken akut nu. Hoppas på snabbt besked på vad som händer, det jobbigaste är att inte veta...

    Hoppas ni andra som haft problem får en ok dag!



    Har du slutat blöda?? Åh men då lever fröet kanske!! Hoppas hoppas hoppas! Jag håller tummarna för dig!
  • Trolla
    JhjärtaK skrev 2014-07-01 07:58:10 följande:
    Skall ni försöka med en gång igen så skulle jag ändå rekommendera att du gör ett VUL för att se så att allt av den gamla är ute så att det inte finns kvar rester som sedan kan orsaka ett tidigt mf. Kram!



    Hm. Ja jag vill ju verkligen inte orsaka nytt mf för att jag inte ville gå till gyn... Suck. Får fundera lite på det. När borde man göra VUL då? Så snart man slutat blöda?
  • Trolla
    Erli skrev 2014-07-01 08:23:09 följande:
    Brunt på pappret i morse... Fan fan fan jag orkar inte detta igen!



    Men herre gud. Inte en till. Går det nåt virus i tråden? Men att blöda lite är ju helt normalt, så länge den inte är flera dagar. Det behöver ju inte var mf ErLi!
  • Trolla
    JhjärtaK skrev 2014-07-01 11:01:40 följande:

    Nej, använd inte tampong! (du har säkert fått svar innan) Det kommer ev fler klumpar och det är en ökad risk för infektion om du använder tampong (eller badar) så gör inte det. Vet att man helst vill det men bindor är din bästa vän de närmaste dagarna tyvärr...


    Shit! Såg inte detta förrän nu. Gått med tampong hela dagen, avskyr bindor så jag "chansade" på att det var ok.... Damn it! Tror faktiskt jag ska ringa gyn imorgon också. Fan va det här känns trist.
    JhjärtaK skrev 2014-07-01 11:19:40 följande:

    Pratade förresten med maken igår om mina tankar kring det här med både mf och att skaffa syskon och nu känns det mycket bättre men vi fick pratat en bra stund innan vi kom "dit" så att säga. Det kändes bra att han vet hur mina tankar går och han sa att han hade ju också tvivel vissa stunder men att han till syvende och sist vill att vår dotter skall få ett syskon och att han inte alls känner den stressen kring att de måste komma  med inte så många år emellan utan han ser det mer som att de kommer att ha varandra senare i livet när vi blir gamla och då spelar det ingen roll om det är 3 eller 8 år mellan dem och det har han ju helt rätt i

    Och ju äldre dottern blir desto mer självständig kommer hon ju att vara när ett ev syskon kommer vilket underlättar för mig den första bebistiden.


    Va skönt att ni pratat om det. Håller helt med om åldersskillnaden, jag har gärna lite större åldersskillnad. Men vi sätter igång nu för man räknar ju med att set tar tid att få plus och sen ett par mf på det...
    Erli skrev 2014-07-01 11:50:40 följande:

    Ja sist när det hände i april så sa bm att blir det ett tredje får vi rätt till utredning men hon jag pratade med för ett par veckor sedan sa att det måste vara tre inom ett år. Vi fick ju mf, sedan blev sonen till, mf i april och nu ev ett tredje. Men då får vi inte utredning nu då? Utan måste hända ytterligare en gång?


    Jag har fått höra att det måste vara tre mf på rad, men inget krav om under ett års tid, bara att man ska ha försökt aktiv utan längre uppehåll under tiden man fått dessa mf. Undrar vad som gäller egentligen. Kanske olika i olika landsting?
  • Trolla
    magd0704 skrev 2014-07-01 10:26:51 följande:

    Mitt var ett mycket tidigt missfall, gav inga utslag alls på gravtest på gynakuten. Pratade med en mycket snäll sköterska en lång stund och nu känns det helt ok. Skönt att få klart besked iaf... Nu ser jag på denna blödningen som "mens" (eftersom det känns som det och inte känns lika drastiskt som att tänka att det är mf) och så fortsätter vi att strunta i skydd och se vad som händer.


    Så försöker jag också tänka. En försenad mens, inget annat. Ska radera alla (tusen) kort jag tog på de fyra positiva gravtesten jag tog...

    Vi fortsätter också strunta i skydd. Nu hoppas jag bara på en bebis någon gång under 2015.
  • Trolla
    Erli skrev 2014-07-01 08:23:09 följande:
    Brunt på pappret i morse... Fan fan fan jag orkar inte detta igen!



    Men herre gud. Inte en till. Går det nåt virus i tråden? Men att blöda lite är ju helt normalt, så länge den inte är flera dagar. Det behöver ju inte var mf ErLi!
    Erli skrev 2014-07-01 22:38:14 följande:
    Stooort grattis till er som plussat :) superkul!!

    Ligger och vänder o vrider i sängen, kan inte slappna av. Har verkligen ångest för vul imorgon. Vill inte!!

    Den orange/gula flytningen är borta, bara vitt/ svagt svagt gult nu som det varit innan. Men molvärken fortsätter. Är nästan 100% säker på att den lill* inte lever. Vet inte hur jag ska orka imorgon.

    På ett sätt hoppas jag blödningen kommer igång under natten. Då slipper jag göra vul, ligga där med benen i vädret i ett kallt undersökningsrum och få beskedet. Kul att gå ut i väntrummet om det sitter gravida och bebisar där (kombinerat mvc/BVC). Kanske löjligt att tänka på sånt men jag har ingen lust att gråta där, speciellt inte då jag bor i en liten stad "alla känner alla" typ.

    Förlåt... Ville bara skriva av mig lite. Får göra ett nytt försök att sova nu!

    Tack för era tummar! Det behövs! Kram på er



    Tänker på dig idag! Om blödningen slutat och det egentligen var mer flytning så är allt säkert ok. Jag förstår det där med väntrummet, bor också i en liten stad och vill helst inte träffa på folk där.

    Stora kramar och lycka till idag!
  • Trolla
    Erli skrev 2014-07-02 12:14:31 följande:
    Herregud, jag är i chock! Bebis lever! Fick se vår lilla jordnöt och hjärtat tickade på i full fart. Underbart att både få se och höra hjärtat slå! Detta trodde jag aldrig!



    GRATTIS!!! har tänkt på dig hela dagen! Härligt !
  • Trolla
    Nika10 skrev 2014-07-02 20:19:58 följande:
    Tjohooo Erli!! Fasen va gött! Vilken lättnad.

    Tänker på er andra som blöder! Skickar en kram till er.

    Bim fredag här.. Molvärk i tjejmagen och ljumskarna, molvärk i svanken och tuttarna känns tunga och det sticker lite i dom! Jag är nog bara helt knäpp... Intalar mej det ifall det inte har tagit sig! Testar fredag morgon om inte mensen dykt upp på torsdag kväll (den gjorde det förra månaden)



    Tack jag ringde mvc idag och jag behöver inte åka in för nån kontroll. Enligt bm behövs inte det om jag inte blöder "extrema mängder blod" och inte har ondare än normala menssmärtor. Hon sa också att vi kan försöka igen redan vid nästa äl och alltså inte vänta en cykel om vi inte vill. Där emot rekommenderade hon det om man får ett senare mf eftersom såret i livmodern är större då och behöver mer tid att läka. Så jag tror vi kör på direkt. Känner mig förvånad över att jag "kommit över" detta mf så här bra ändå.

    Spännande Nika det låter ju onekligen lovande
  • Trolla
    Nika10 skrev 2014-07-04 14:57:17 följande:

    är nog kört för oss denna månaden, brunt på pappret lite till och från under dagen. Men ingebn mensvärk och fortfarande känsliga bröst/vårtor. Men det kommer nog igång ordentligt senare under kvällen. Bara o ta nya tag !!


    Sådär hade jag när jag var gravid med dottern! Så länge flödet inte kommer igång så lever hoppet! Har du testat dig?
  • Trolla
    JhjärtaK skrev 2014-07-03 06:48:42 följande:

    Intressant att höra det resonemanget om lite senare mf vs lite tidigare. Nu känns det än mer ok att försöka igen med en gång. Hoppas vi båda lyckas på stört och att det stannar kvar denna gång!!


    Verkligen! Har aldrig hört det förut men tycker det låter rimligt.
    MirandaMay skrev 2014-07-02 23:31:27 följande:

    Skönt att höra att du ser framåt! Bara upp i sadeln igen, snart sitter du där med din runda fina mage. många kramar


    Jag hoppas verkligen det. Jag är tacksam om man blir gravid i år, och det är ju ett tag kvar
Svar på tråden dags för syskon!