• Monsa

    Hey Jude!

    Detta är en spin-off på den gamla tråden "Jude-tråden".

    Här finns ett härligt gäng som skriver om allt mellan himmel och jord och här följer några exempel;

    Mat-tips/recept
    Bebisar/barn, graviditeter
    Hur man håller kosher
    Företagsideér
    Hur ofta man får blommor av sin karl
    Jobb
    Lägenheter
    Resor

    Ja helt enkelt allt som har med ett vardagligt liv att göra.
    Det som är gemensamt för de som är här i tråden är att alla har någon slags anknytning till Judendomen.
    Under den första Judetråden så hände det mycket grejer, det blev ett fantastiskt gäng som kan prata om vad som helst och det bästa av allt är att det föddes en liten Noah den 6/2-06
    Vi väntar med spänning på nästa bebis som beräknas komma i Juli!

    För att behålla den fina stämningen här inne så går vi inte in på allt för känsliga ämnen. Dessa inlägg som kanske är till för att provocera uppmärksammas inte överhuvudtaget.

    Detta är en glad tråd och jag tycker att en beskrivning av denna tråd som Marcink gjort är så klockren;

    "hej vi är judar och glada och tycker om varandra. här pratar vi (nästan) bara om roliga saker, folk som pratar om skräp kan gå någon annanstans herrå!"

    Marcink

  • Svar på tråden Hey Jude!
  • elims

    Hattifnatt

    kan tipsa om en sallad som alltid går hem hos min gäster!
    Den är rätt så kaloririk, men det är inget jag brukar tala högt om....

    ingredienser:
    vitkål
    blandade frön och nötter (brukar själv ta cashew, mandlar/valnötter, solrosfrön och sesamfrön)
    dressing: 1/3 dl olja, 1/3 dl vinäger (ej balsam), 1/3 dl socker + 4 msk soja

    Strimla vitkålen så fint du kan. Koka upp olja, vinäger och socker i en kastrull tills sockret har löst sig. Låt svalna och blanda sedan i sojan. Rosta nötter och frön i en torr stekpanna. Blanda nötter och vitkål strax innan servering och håll på dressingen.

  • Chaia

    Spice and spirit innehåller ju allt! Lite synd att det inte är några bilder, men å andra sidan är den ju tjock så att det räcker ändå Lite svårt med de amerikanska måtten, men det finns ju översättningstabeller och jag har redan vant mig.

    Auberginerna tänkte jag fylla med det urgröpta köttet, lök, kidneybönor, tomat, vitlök. Strör över lite ströbröd innan gratinering.

    Parve kycklingsoppepulver.. finns det i kosherian?

  • elims

    japp, finns i kosherian, i både pulver och tärning (jag föredrar dock pulver)
    finns parve tärning/pulver med biffsmak också tror jag.

  • elims

    Chaia
    vad tycker du om vego paradiso då?

  • elims

    Chaia
    vad tycker du om vego paradiso då?

  • Chaia

    Ahh, det finns i kosherian Maken har precis fått instuktioner att inhandla det när han hämtar dottern på dagis

    Vego paradiso var väl inte den bästa kokbok jag har läst, men roligt med ny inspiration iallafall. jag vet att min syster lovprisar deras "chokladkaka med apelsingnista".

    Jag har beställ ännu en bok www.bokus.com/b/1578194474.html jag kan inte få nog

  • elims

    chaia

    åh, den är jättefin! finns två i samma serie + en för barn. Lite lyxiga recept sådär

  • elims

    använder förresten det där kycklingsoppepulvret till väldigt mycket här hemma, allt som ska kokas med salt i princip...så jag brukar släpa hem åtminstone en 1-kilosförpackning från Israel varje gång vi har varit där eftersom det är så himla mycket billigare där nere(tror det kostar runt 20 shekel för 1 kg)

  • Chaia

    Jag misstänker att jag kommer vilja handla hur mycket som helst när vi åker till Israel, så det gäller väl att packa lätt

Svar på tråden Hey Jude!