Inlägg från: Anna J01 |Visa alla inlägg
  • Anna J01

    gravida från gruppen planering till nr 3

    Å nawifa..

    Vilken jobbig start. Hoppas verkligen det blir bättre snabbt nu och att hon blir stor och stark!

    Förstår verkligen att du saknar dina stora barn. Kan inte ens föreställa mig hur det känns att bli så isolerad från barn och familj.

    Massa kramar!

  • Anna J01

    Med första barnet var vi kvar en vecka eftersom hon vart inlagd på neo p.g.a. En infektion. Andra gången stressade vi hem så fort som möjligt.

    Denna gång hoppas jag på 2 lugna dygn på bb. Är lite nojjig över eftervärkarna då dom var riktigt hemska förra gången.

  • Anna J01

    Fy vad jobbigt! Men nu är det inte långt kvar.

    Jag blir alltid lite nojig när jag får huvudvärk att det ska vara havandeskapsförgiftning.

    De sista veckorna är ju oändligt långa och tänk va långa de måste kännas för de som blir inlagda..

    Nu är påsklovet slut och tillbaka till vardagen. Längtar efter sommarledigheten mer än någonsin nu. Tycker det värsta nu är pendlingen till skolan. Jag åker kommunalt genom stockholm i rusningstid och folk är ju helt galna. Ingen som bryr sig ett dugg om att man har en mage och vassa armbågar överallt..

  • Anna J01

    Madeleine: Jobbigt att behöva åka in i onödan och att det ska ta 4 timmar!!! Men såklart bra att kolla upp och skönt ändå att blodtrycket var bra.

    Kan inte ens föreställa mig att jobba ända fram till bf. Med första tog jag ut föräldradagar 8 veckor innan eftersom jag verkligen avskydde mitt jobb. Med tvåan var jag fortfarande föräldraledig och nu får jag sommarlov i v.34.

    Va spännande att det börjar närma sig för några av er. Snart är det fler bebisar i tråden

    Hur kommer ni alla förresten lösa det med barnvakt under förlossning och bb vistelse?

  • Anna J01

    Har också hört att det ofta startar på natten.. Nåt om att kroppen slappnar av då.

    För mig har det startat på dagen båda gångerna och barnen är födda ca kl. 17 & 18 bara att det tog ett extra dygn andra gången...

  • Anna J01

    Skönt när man har familj i närheten som kan ställa upp. Man har ju hört om de som har riktigt meckigt att få ihop det.

    Barnens farmor brukar alltid vara barnvakt åt oss. Blir nog så nu med. Tar en dryg timme för dom men det finns ändå ingen som är direkt närmre förutom min syster men hon har 3 små barn + en bonus så det är bara i absoluta nödfall hon är barnvakt

    Men vi (eller jag) funderar på om jag kanske ska stanna själv på bb så mannen kan åka hem med barnen. Beror ju lite på hur fullt det är och vilket rum man får.. Vi har alltid fått eget rum med dubbelsäng. Är det nån av er som fått dela rum med andra på bb?

    Känns jättekonstigt.. Jag skulle må jättedåligt om man var tvungen till det.

  • Anna J01

    Nawifa: Å va härligt att ni fått komma hem nu!!

    Men nä... Hade hoppats på att det där med att dela rum mest va så det var förr och att det inte hände så ofta nu för tiden.

    Men så skiljer det säkert lite beroende på vart i landet man är.

    Jag går på Södra BB i stockholm och hoppas på att få föda där. Då är man garanterad eget rum med badrum och dubbelsäng. Men är det fullt när det är dags att föda kan det ju bli hur som helst.

    En bild på magen från idag (v.27+5)

  • Anna J01

    Vad jobbigt med massa krämpor och högt blodtryck. Hur känner du själv inför igångsättning? Låter som att du gärna vill ha det. Hoppas du får som du vill i alla fall

    Jag har beställt barnvagn nu! Gick helt vild and crazy och tog en blå... Hade bestämt mig för svart för att inte tröttna och kräkas på färgvalet efter en månad. Men så kändes det så himla trist. Får väl se om jag ångrar mig...

    Blev en brio smile i alla fall med babyskydd som går att klicka i vagnschassit.

  • Anna J01

    Medeleine: Det låter inte alls bra.. Hoppas du blir igångsatt direkt i morgon.

    Kevinsmamma: Kramp är verkligen jättejobbigt. Har haft det alla graviditeter och ganska mycket denna gång. Ofta på natten men även på dagen om jag råkar spänna vaderna.. Typ gå på tå eller sträcka på mig.

    Är det någon som kan det här med hur livmodertappen beter sig?

    Jag brukar känna lite ibland och idag kände jag den ovanligt tydligt.. Insåg då att den är väldigt öppen. Hade lätt fått in två fingrar om jag velat. Har för mig att den drar sig bakåt när förlossning närmar sig och att den kan se ut lite som öppningen på en ballong... (liksom stor i ytterkanten men ändå sluten längre upp)... så det borde väl inte vara något konstigt?

    Har en hel del sammandragningar men det har jag haft tidigt de andra gångerna med och de är inte så kraftiga. Är ju bara i v.29 så även om man är ivrig så är det ju aldeles för tidigt för bebis att komma ut.

Svar på tråden gravida från gruppen planering till nr 3