Inlägg från: Jennypenny83 |Visa alla inlägg
  • Jennypenny83

    Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"

    Och jo, skönt ska det bli, men jag har så svårt att ta in att Max redan är så stor. Logiskt tänkt fattar jag ju det, men mitt mammahjärta kan inte följa med. Han är ju liksom ändå lillebror, han ska alltid vara liten. Sen tycker jag ändå det är skönt att han är så pass stor att han kan leka aktivt och själv ta sig runt etc. Snacka om dubbelmoral ;)

  • Jennypenny83

    Vi ska ut d 14 juli utan barn för första gången. Det är en årlig sommarfest men en massa vänner, så det ska bli jättekul. Vet bara inte om farmor eller mormor ska passa än. Mamma kan inte lyfta Max och de ska säkerligen vara på båten den helgen, då det är hamnfestival, så känns bökigt för dem. Men Max är ganska främmad hos farmor, då han ser henne ganska sällan. Men hon är däremot toppen med barn. Lite svårt...

    Hur gick det med allergin Adora? Obehagligt ändå, sånt kan ju gå illa riktigt snabbt. Hoppas inte det är en biverkning.

    Anna, kul att de arrangerade det helt i din anda och tog hänsyn!

    Vi ska inte heller avla fler barn enligt planen. Jag har alltid drömt om tre, men inser att det inte skulle fungera för oss. Och jag känner inget sug efter att börja om från början med en liten ny heller. Sambon hade aldrig pallat med det med sitt psyke. Så här är det stopp, men jag sörjer ändå lite att jag aldrig kommer få en dotter eller bli mormor. Är man knäpp då?!

  • Jennypenny83

    Haha ja gravid och föda vill jag också gärna göra igen. Iaf från vecka 25-35 typ, så man slipper illamåendet ;) men sen kan man få hoppa igen så barnet är typ 2 eller någonting...

  • Jennypenny83

    Max har inga tänder alls, snart 10 månader gammal... Har trott att de varit på väg några gånger, men icke!
    Axels märke jag aldrig av, de kom liksom bara från 8 månader. Vid tandläkarbesök vid 2 år hade han fått alla mjölktänder.

  • Jennypenny83

    Usch Adora, jag hoppas du slipper de värsta biverkningarna av kortisonet. Vad jf förstod så är det ju en väldigt begränsad period, så du kanske inte hinner få de karakteristiska dragen av det... Men bara det hjälper nu då!

    Krokidillåten kör på fulla muggar i vår bil oftast, gärna riktigt högt också. Tror de flesta hellre lyssnar på en lite falsk barnvisa än gallskrik från bebis/ barn :) jag gör också likadant, nöden har ingen lag sägs det väl.

    Jannovich: åh, vad det känns igen! Här är det dock oftast så att Axel vill ha flaska vid nattning precis som Max. Han får bara med vanlig mjölk men ändå, känns ju dumt med nyborstade tänder. Bär jag Max vill han ibland samma, ska ha Max sängplats etc. Det går lite i vågor tycker jag.

    Nu sover min bebis och jag passar på att njuta i solen. Huset får helt enkelt vänta till en molnig dag :)

  • Jennypenny83

    Roligt Tinne!

    Hur länge ska ni vara hemma tillsammans Janno? Så skönt det blir för dig med avlastning!

    Här är också sjukstuga. Max har öroninflammation och är snorig. Har fått antibiotika hos läkaren idag så jag hoppas det biter snabbt. Vet dock inte hur jag ska få honom att ligga still på sidan i en halvtimme, medan dropparna verkar... Blir väl att bära, lite drygt och tungt med en 11kg klump :/

  • Jennypenny83

    Vad underbart att kunna ha barnen hemma så länge! Den möjligheten har inte vi i DK. Mina har/ ska börja hos dagmamma vid 11 månaders ålder.

    Lisa, kämpigt med ostadigt humör! Vi slåss med det hos Axel ibland också.

  • Jennypenny83

    Man kan inte avbryta sitt så kallade orlov bara för några dagar och vara hemma dem dagarna, då måste du jobba. Vi har rätt till ett år ca med betalning, jag hade ett halvår med full lön innan jag fick gå på mammapeng, så det är ju bra. Men vill man ta sista veckorna, tror det är ca ett halvår till så får du ingenting. Däremot kan du spara veckor om du börjar jobba tidigare och ta ut dem innan barnet fyller åtta. Man kan också ta en dag i veckan typ och jobba resten för att dra ner på arbetstiden.

  • Jennypenny83

    Axel har sommarlov från dagmamman de nästa 4 veckorna så kom gärna med tipps på vardagsaktiviter! Här finns ingen öf alls :(

    Dagens aktivitet har än så länge varit att springa näck ute på områdets stora gräsmatta och leka med vattenpistol. Här är molnigt men vindstilla, kvavt och 25 grader, perfekt för det med andra ord! Man slipper så mycket solkräm ;)

  • Jennypenny83

    Idag blev det båten och stranden + glass eftersom det blev så vackert väder :) har nu en trött två åring som vilar på soffan. Perfekt!

Svar på tråden Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"