Inlägg från: Jennypenny83 |Visa alla inlägg
  • Jennypenny83

    Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"

    Och förresten:

    GLAD PÅSK alla fina mammor och barn :)

  • Jennypenny83

    Anna: usch att må så dåligt pga tandläkaren. Min mamma har det likadant, hon var där igår och fick hypnos hos tandläkaren innan behandlingen. Hon mådde faktiskt mycket bättre efteråt, och hon var verkligen skeptisk!

    Tinne: är det Lalandia rødby? Hoppas ni får lika kul som vi hade. Jag hade ingen badrock, det var så varmt där inne ändå :)

    Alexe: tråkigt när de ska dras med hård mage. Det hade Max också i början när vi startade upp med gröt, men tycker ändå det blev bättre ganska fort.

    Vi var hos öronläkaren igår och han bekräftade den tidigare diagnosen. Han har vätska i båda öronen. Han ska ha rör och vi fick tid redan på tisdag! Först kl 14 tyvärr, det blir en dryg dag, då han ska fasta i 6 timmar innan... Men allt för att det ska bli bättre, i natt satt jag upp och sov med honom, gick runt och småhoppade/ gungade etc. Need I say att jag har ont i rygg/ nacke idag och är hur trött som helst.

  • Jennypenny83

    Grattis till Ellen! :)

    Förresten Adora, kul att läsa vad vi tänkte för ett år sedan (och tänk att vi har hållit ihop så länge!). En Mallorca resa till hade ju inte suttit helt fel, denna gången utan foglossningen från helvetet... Den tiden känns på något vis så avlägsen, Max är ju en naturlig del av familjen nu och ändå känns det som igår att jag låg på förlossningen ;) svammel jag vet haha...

  • Jennypenny83

    LillaPy: vi fick också komma tillbaka en vecka senare när vi var hos fotografen i höstas. Ingen av pojkarna ville samarbeta. Lite irriterande när man gjort dem fina med hår och kläder ;)

    Imorgon är det dags för Max operation. Han ska fasta i 6 timmar och OP är först kl 14... Lär bli spännande. Hoppas hoppas hoppas att det hjälper honom!

    Axel hade sådana exem, mildison och A-derma använde jag med bra resultat. Men det försvann först runt två års ålder.

  • Jennypenny83

    Hej alla!

    Det gick bra med operationen, han var klart ledsen och kinkig efteråt men sov faktiskt lugnt (vaknade lika ofta dock) på natten. Han äter bättre och är gladare under dagarna, men i natt var han lika orolig som vanligt. Nu har han dessutom blivit snorig igen, tar det aldrig slut med snorandet?! Men allt i allt går det bra, nu får jag lägga en plan för hur jag ska bryta hans nuvarande nattrytm. Egentligen skulle jag vilja ha honom på eget rum, men då ska han ligga på ovanvåningen själv och det vill jag inte...

    Trots kan jag lätt skriva under på här, Axel gör precis likadant som Hedda. Vi kör också med skarp varning, och om han fortsätter så är det time out som gäller. Mycket skrik blir det, att prata och resonera funkar sällan i det läget. Senast idag skrek Axel "mamma luften", han ville då att jag skulle bära honom. Jag skulle fixa mat till Max som var trött och lite kinkig och det är ju allmänt en dålig ovana, min rygg blir ju knäckt. Så det försökte jag förklara, säga jag hör dig, jag förstår att du är arg etc. Han fortsatte skrika i typ 20 min, så jag hann ju bli duktigt irriterad och till sist bara " NEJ, sluta skrika, det hjälper inte". Sen kom sambon hem och tog med honom ut. När fanken lär dem att ta ett nej för ett nej?!

  • Jennypenny83

    Janno: De lade in rör i öronen, han hade väska i mellanörat. Så en liten men ändå väldigt efterlängtad OP ;) i natt sov han faktiskt 4 timmar, iofs i min armhåla och med Axel över mina ben, men ändå! Hoppas på ny trend.
    Jag lät honom snutta på bröstet när han vaknade, men avbröt innan mjölken rann till och gav nappen istället det accepterade han faktiskt. Så hoppas på att kunna avveckla nattamningen snart.

    Envis är Axel också men han är långsint ändå... Kan skrika sig blå :/

  • Jennypenny83

    Haha läste nyss mitt sista inlägg igen... "han hade väska i öronen...". Tror fan han hade ont :P

  • Jennypenny83

    Åh vad jag jag är sämst på att skriva nu för tiden... Jag läser allt, men får sällan ro till att sätta mig och skriva.

    Max fick öroninflammation en vecka efter rören, så än så länge har vi inte märkt av bättre sömn alls. Han får penicillin, men det kommer fortfarande mycket materie från ena örat som också luktar ganska illa. Får ringa igen på måndag om det fortfarande ser ut så. Tack och lov har han ingen feber, men liksom resten av oss så är han duktigt förkyld.
    Sambon blev uppsagd från sitt jobb för ett par veckor sedan, och han utreds nu äntligen i psykiatrin för adhd och bipolaritet. Vi hoppas även på att han får godkänt flexjobb av kommunen, vilket innebär att man jobbar färre timmar men får full lön.
    Dessutom har vi planerat inför mun styvpappas 50 års dag som var igår, vi höll ett väldigt lyckat surpriceparty. Idag är vi på väg till själland och konfirmation. Fredag kväll var jag på middag med mina jobbekompisar, Max fick följa med.
    Så ja, vi har varit fullbokade med andra ord :)

    Sorry för egoinlägg, men ville bara uppdatera er lite.

    Tyvärr inga bra råd till skinkröran Adora, vi brukar hålla den ganska simpel och komplettera med god sallad istället.

  • Jennypenny83

    Ja, Lalandia är verkligen ingen budget semester, men är man bara inställd på det så är det ju en kanon bra familjesemester. Vi brände nog också runt 7000 där allt i allt, men då var vi också 6 vuxna och två barn.

    Återbesök hos öronläkaren idag. Fortfarande mycket illaluktande goja, så han fick suga en del för att kunna se så röret satt kvar, vilket det tack och lov gjorde. Tydligen är det väldigt vanligt med denna typen av komplikationer för barn under ett år. Ofta tog man polyperna senare, så brukade det bli bättre hoppas vi slipper det dock. Fick örondroppar nu, som ska verka i 30 min medans han ligger still på sidan. Det kan ju bli spännande :) men bara det hjälper så.
    Och jo Adora, det är kämpigt men jag fokuserar på målet, det ger lite bättre tålamod, men det är därför jag är så tyst i tråden ibland.
    Just nu sover hela huset förutom jag, underbart!! Sommarvärme här idag, så jag har satt mig på terassen med en kopp kaffe. Välunnat, och försöker samtidigt glömma bort mitt berg av ren tvätt som ska vikas :P

  • Jennypenny83

    Jag dammsuger nästan varje dag och ändå är barnens kläder fulla av hundhår... Svårt att undvika, då hunden fäller mycket just nu. Jag är mest nojjig över småsaker på golvet, så som småsten, matrester och ja allt annat som nu kan tänkas ligga och flyta, Max stoppar ju allt i munnen och övar pincettgrepp för fullt. Så han kan ju få upp all skit :/

    Anna, jag såg att jag glömde svara på din fråga ang rören. De är inte till för att undvika infektioner, men för att dränera vätska som bildas i mellanörat och leda tillbaka det till mun/ svälj, på så vis lättas det obehagliga trycket som är det som gör ont. Rören gör att det "luftar" mellanörat eller va man nu ska säga. Däremot så är infektioner en väldigt vanlig komplikation och då tydligen främst på barn under ett år.
    Det gick bra att droppa ikväll, gjorde det när jag ammade för kvällen, sen bar jag honom i samma läge en halvtimme. Och han fann sig faktiskt i det!

    Hoppas ni hat haft en mysig Valborg, det firar man inte här. Men en dag som idag men så fint väder saknar man det :) minns det som väldigt mysigt som barn. Här eldar man till midsommar istället och samtidigt skickas häxorna till blåkulla :) har fortfarande svårt för att det är så olika.

Svar på tråden Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"